Beste zelfhulpboeken - Top 10 die je moet lezen!

De populariteit voor het lezen van zelfhulpboeken is de laatste jaren enorm gestegen. Ze waren altijd al enorm populair, maar de laatste jaren schijnen steeds meer mensen in te zien hoe waardevol en belangrijk het lezen van dit soort boeken is. En dit is niet voor niets. Wie wil er nou niet werken aan een betere versie van zichzelf?

Het kan echter moeilijk zijn om erachter te komen wat de beste zelfhulpboeken zijn, want ja… er zijn zo veel persoonlijke ontwikkelingsboeken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En het ergste van alles, 90 procent van deze boeken is middelmatig of slecht.

In dit artikel zijn 10 van de meest populaire en waardevolle boeken opgesomd met een kleine samenvatting. Kies je favorieten en geef je zelfontwikkeling een boost!

Wat zijn zelfhulpboeken?

Zelfhulpboeken, ook wel persoonlijke ontwikkelingsboeken of zelfontwikkelingsboeken genoemd, zijn boeken die je kunnen helpen met bepaalde aspecten van je leven. Deze aspecten kunnen bijvoorbeeld liefde, geld en geluk omvatten.

De reis van zelfontwikkeling is een continu proces van constant leren. Het geeft je de mogelijkheid om je sterke en zwakke punten te evalueren en eraan te werken. In het leven wordt je met veel omstandigheden geconfronteerd. Een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt je om het hoofd te bieden aan de druk die de voortdurende veranderingen en uitdagingen met zich meebrengen, zodat je goed toegerust bent om op alle gebieden in je leven uit te blinken.

Persoonlijke ontwikkeling is een continu proces van zelfverbetering, in je carrière, in je opleiding, in je persoonlijke leven, of op al deze gebieden. Zelfhulpboeken kunnen sterk bijdragen aan je ontwikkeling en houden je als het ware een spiegel voor. Ook geven ze je vaak nuttige tips en stategiën die je kunt toepassen in je dagelijkse leven.

De juiste boeken kunnen een grote impact op je leven maken, en je o.a. helpen gelukkiger, rijker en zelverzekerder te worden. Lees verder voor 10 van de beste zelfhulpboeken die jij moet lezen!

De beste zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling: Top 10

We zijn opzoek gegaan naar de beste zelfhulpboeken en daar is een top 10 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 10 is gekeken naar de kwaliteit en klanten beoordelingen. We hebben ook verschillende soorten zelfhulpboeken in deze lijst opgenomen, zodat er altijd één of een aantal bij zitten die bij jou passen.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen door, bekijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste zelfhulpboeken voor jou uit!

1. Eenvoudiger leven – Mark Verhees

In onrustige tijden – 10 gelukzones in jezelf

Meer dan 600.000 mensen volgen Mark Verhees vooor zijn ‘positiviteit’. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online-programma’s hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed. Eenvoudiger leven is één van deze boeken die je absoluut moet lezen voor een positiever, gelukkiger en eenvoudiger leven.

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het het soms lastig om positief te blijven. Het is dan ook belangrijk om de rust, het vertrowen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Dit boekt legt je precies uit hoe je dit kunt doen. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist in deze drukke tijd.

Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien. Je kunt jezelf nog zoveel verder ontwikkelen dan dat je altijd gedacht hebt.

Eenvoudiger leven is een goudeerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf. Wat je zoekt, zul je vinden!

Bestel het boek ‘Eenvoudiger Leven’ hier!

2. Denk groot & word rijk – Napoleon Hill

Think and Grow Rich

“Our only limitations are those we set up in our own minds”

Think and Grow Rich is een van de vele old-school klassiekers op deze lijst en die plaats is welverdiend. Twintig jaar lang heeft auteur Napoleon Hill de meest succesvolle mensen van zijn tijd bestudeerd, waaronder Henry Ford en Alexander Graham Bell, en die bevindingen samen opgetekend in één keurig pakketje.

De belangrijkste conclusie? Een gefocust, brandend verlangen (of de kracht van een vastomlijnde geest, wat Wayne Dyer intentie noemde), geeft ons de kracht om te bereiken of te verwerven wat we het meest willen in het leven. Echt alles is mogelijk wanneer je de principes en adviezen uit dit boek navolgt. 

Als je graag rijk wilt worden en op zoek bent naar inzichten over hoe je jouw droom of een specifiek doel kunt bereiken, dan is dit een klassieker waar je niet zonder kunt.

Bestel het boek ‘Think and Grow Rich’ hier! (Nederlandstalig)

3. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

The subtle art of not giving a f*ck

Dit boek mag zeker niet onbreken in de lijst met de beste zelfhulpboeken. Met meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren, is The Subtle Art of Not Giving a F * ck van Mark Manson een van de meeste populaire boeken over zelfontwikkeling.

Mark vertelt zijn lezers om te stoppen met proberen om steeds “positief” te zijn, zodat ze echt betere, gelukkiger mensen kunnen worden. Een van de vele dingen die fans waarderen aan het schrijven van Manson, is dat hij niet suikert of dubbelzinnig is. Hij vertelt alles vanuit een rauwe en eerlijke kijk die onze samenleving vandaag de dag mist.

Hoe meer je ernaar streeft om je steeds beter te voelen, hoe minder tevreden je wordt, want iets najagen versterkt alleen maar het feit dat het je in de eerste plaats ontbreekt. Alles wat de moeite waard is in het leven, wordt gewonnen door de bijbehorende negatieve ervaring te overwinnen.

4 belangrijke lessen uit het boek:

  • Waarden die je niet kunt controleren, zijn slechte waarden om te volgen.
  • Geloof niet dat je iets met zekerheid weet, want het weerhoudt je ervan te verbeteren.
  • Als je probeert een erfenis achter te laten, kan dit je leven verpesten.
  • Geef alleen een “fuck” om dingen in het leven die echt belangrijk zijn

Bestel het boek ‘De Edele Kunst van Not Giving a F*ck’ hier!

4. Master your mindset – Michael Pilarczyk

Leef je mooiste leven

Het boek Master Your Mindset – Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke groei, spirituele groei en over zakelijk succes. De combinatie van deze 3 belangrijke zaken maken dit boek uniek. Zoals de titel al verklapt, draait dit boek om de kracht van gedachten. Je weet het misschien nu nog niet, maar je gedachten zijn zo enorm krachtig. Ze kunnen je zowel ongelukkig als gelukkig maken.

Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Denk eens na, waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn de belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk zou willen. Verander je denkwijze en je hele bestaan zal veranderen, in positieve zin. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf. Michael, de schrijver van dit boek, legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Deze methode wordt toegepast door veel succesvolle mensen; artiesten, ondernemers en topsporters.

Dit boek gaat over de belangrijkste levensvragen. Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Waarom doe je wat je doet? Wat wil je nou écht? Ben je gelukkig? En nog veel meer! Ben je klaar om de uitdaging met jezelf aan te gaan en je mooiste leven te leven? Schaf dit boek dan gauw aan!

Bestel het boek ‘Master Your Mindset’ hier!

5. Happy Life 365 – Kelly Weekers

De no-nonsense denkwijze voor een leuker leven

Dit boek is een echte must have voor het hebben van een leuker en gelukkig leven. In Happy Life 365 laat Kelly Weekers, de schrijver van dit boek, op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Aan de hand van thema’s als zelfvertrouwen, vriendschap, werk, gezondheid, social media en relaties leert Kelly je op een simpele en effectieve manier anders om te gaan met negativiteit, piekeren en stress. Het leert je los te laten waar je geen controleren over hebt en de regie weer op te pakken waar dat kan.

Op een nuchtere manier en met veel humor wordt in dit boek duidelijk gemaakt hoe je zelf je eigen geluk creëert. Je zult erachter komen dat je je eigen geluk meer in de hand hebt, dan dat je zou denken. Het boek laat je werken voor wat je wilt en het laat je stoppen met zeuren over dat wat je niet hebt. Deze best seller is gevuld met praktische opdrachten, simpele stappenplannen, voorbeelden, tips, tricks en quotes voor 365 dagen geluk en een leuker leven!

Bestel het boek ‘Happy Life 365’ hier!

6. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

How to Win Friends and Influence People

“Remember, today is the tomorrow you worried about yesterday” – Dale Carnegie

Dale Carnegie schreef in zijn tijd verschillende geweldige zelfhulpboeken, maar hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed is veruit zijn beste werk. Dit boek is koning als het gaat om leren werken en communiceren met mensen, dus dit boek zal letterlijk iedereen helpen. Vooral een introvert persoon zal er enorm veel aan hebben.

Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe sociaal onbewust sommige mensen zijn. Vrienden winnen en mensen beïnvloeden leert je in feite de regels die je op de kleuterschool hebt geleerd, maar deze regels moeten worden versterkt omdat volwassenen het nog steeds heel moeilijk hebben om ze na te leven.

Carnegie doet geweldig werk door te laten zien dat goede communicatie niets te maken heeft met natuurlijk talent of vlotte woorden, maar dat het gaat om de juiste tactieken te kennen om met anderen om te gaan, iets wat iedereen kan.

Communicatie is een van de belangrijkste vaardigheden waaraan je kunt werken, aangezien communicatie van cruciaal belang is voor alles wat we doen. Als je een betere communicator wilt (of gelooft dat je het nodig hebt), of gewoon beter wilt worden in het werken en omgaan met mensen, ga dit boek dan zo snel mogelijk lezen!

Bestel ‘Hoe je Vrienden Maakt en Mensen Beïnvloed’ hier!

7. Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

Rich Dad, Poor Dad 

Rijke vader, arme vader is voor financiële geletterdheid wat de kracht van nu is voor spirituele oefening. Het biedt je een complete set van gezonde, nuttige principes om beter en effectiever te leven als het gaat om geld en persoonlijke financiën.

Het boek gebruikt het contrast tussen twee karakters, “arme vader” en “rijke vader”, om verschillende financiële principes te onderwijzen. De belangrijkste conclusie is dat degenen die niet goed zijn met hun geld en minder hebben, zo zijn omdat ze voor geld werken, terwijl degenen die goed zijn met hun geld er meer van hebben is omdat ze leren hoe ze geld voor hen kunnen laten werken. Het zijn algemeenheden, maar de lessen die worden geleerd zijn niet minder waardevol.

De lessen van zijn rijke pa, arme pa zijn er in overvloed, maar hier zijn er een paar samengevat:

  • Activa verwerven – Activa zijn dingen die in de loop van de tijd herhaaldelijk geld in je zak steken zonder dat je er veel voor hoeft te doen na de eerste creatie, bijvoorbeeld boeken, investeringen, huurwoningen, enz.
  • Aansprakelijkheid verminderen – Robert telt alles dat geld uit je zak haalt en geen cashflow genereert, een verplichting. Hij rekent het eigenwoningbezit (zonder verhuur) tot aansprakelijkheid.
  • Cashflow – Je hebt contant geld nodig, liquide beleggingen, als het ware ‘brievenbusgeld’. Je kunt niet rijk worden zonder meerdere inkomstengenererende activa die cashflow genereren. Onmogelijk.

Als je rijk wilt worden, zal dit boek je precies vertellen hoe je dat moet doen. De eerste keer dat je dit boek leest, zul je het gevoel krijgen dat de samenleving je hele leven tegen je gelogen heeft. Rich Dad, Poor Dad is het perfecte boek van verhelderende kennis en bruikbare instructies.

Bestel het boek ‘Rijke Pa, Arme Pa’ hier!

8. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

De Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, spiritualiteit en levensdoelen. Zijn adviezen en inzichten helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. En dit is iets wat voor iedereen belangrijk is. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Deze negatieve emoties kunnen je kapot maken en je leven overnemen. Het is belangrijk om te leren hoe je hier het beste mee kunt omgaan. De schrijver laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je mild en vergevingsgezind moet zijn tegenover jezelf. Zo leef jij je beste leven.

Het boek bestaat uit prachtige, kleurrijke illustraties die fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden. Wees voorbereid op waardevolle lessen die je je hele leven zult meedragen. Leg dit boek standaard op je nachtkastje om je hoofd leeg te maken voor het slapengaan.

Bestel het boek ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ hier!

9. Stop met aardig zijn – Thomas d’ Ansembourg

Te aardig zijn kan is een grote en bekende valkuil. Het is fijn voor andere, maar vaak niet het beste voor jezelf. Dit komt je wellicht bekend voor: je richt je op de verwachtingen van anderen en bent dus altijd aardig en vriendelijk. Je vergeet wat je zelf wilt en angst en negatieve gevoelens liggen op de loer. Maar denk eens na, waarom doen we ons vaak anders voor dan we zijn? Waarom proberen we toch zo aan de verwachtingen van anderen te voldoen? En waarom blijven we altijd aardig en vriendelijk, ten koste van onszelf?

Deze negatieve spiraal moet doorbroken worden om een gelukkiger leven te leiden. Je kunt deze spiraal doorbreken met de methode van geweldloze communicatie. Dit boek leert je om te vertrouwen op je eigen gevoelens en behoeften. Alleen op deze manier kun je bepalen wat goed voor je is. Het geeft je duidelijkheid over jezelf, je familie en je collega’s. Zeggen wat je denkt, voelt en nodig hebt maakt je leven makkelijker en gelukkiger. En onthoud: Een nee voor een ander is een ja voor jezelf!

De schrijver leert je alles wat je moet weten over kiezen voor jezelf en jezelf zijn. Dit nuttige boek mag dan ook zeker niet missen op je boekenplank. 

Bestel het boek ‘Stop met aardig zijn’ hier!

10. Modellen – Mark Manson

Word aantrekkelijker voor vrouwen door eerlijk te zijn

Dit boek gaat over aantrekkingskracht en datingstrategie en is speciaal geschreven voor mannen. Je kunt onweerstaanbaar aantrekkelijk worden voor vrouwen zonder te veranderen wie je bent. Modellen is een boek over het worden van een aantrekkelijke man, niet gebaseerd op trucs, tactieken, spelletjes of technieken, maar op zelfontplooiing. Concentreer je op het worden van een aantrekkelijker, eerlijker persoon en het overwinnen van de onzekerheden die de meeste jongens in de weg zitten. De waarheden ervan worden ondersteund door decennia van psychologisch onderzoek.

De focus ligt op het emotionele proces van verleiding in plaats van het worstelen met logische stappen. Het doel is om krachtige verbindingen met vrouwen tot stand te brengen in plaats van indruk op hen te maken. Het is de meest volwassen en eerlijke gids over hoe een man vrouwen kan aantrekken zonder nepgedrag, zonder te liegen en zonder anderen na te bootsen. Gedraag je niet langer als een aantrekkelijke man en WEES een aantrekkelijke man.

Bestel het boek ‘Modellen’ hier!

Waarom zou je zelfontwikkelings boeken lezen?

Het lezen van boeken wordt beschouwd als een van de intellectueel meest gunstige activiteiten. Mensen die er een gewoonte van maken om boeken te lezen, worden gewoonlijk beschouwd als de geleerde klassen van de samenleving. Verschillende mensen lezen graag verschillende boeken die passen bij hun persoonlijkheid, voorkeuren en ambities. Sommigen lezen graag over spiritualiteit, sommigen over politiek, sommigen over zaken, sommigen over romantiek, sommigen over ouderschap, sommigen over fictie, en sommigen maken graag een ritje in het historische verleden. Ondanks de diversiteit in de voorkeuren van mensen, zijn er onzettend veel enthousiaste boeklezers die graag boeken lezen over het onderwerp “persoonlijke ontwikkeling” of “zelfontwikkeling”.

Er zijn ontzettend veel boeken over persoonlijke ontwikkeling op de markt en de meeste daarvan behoren tot de best verkochte boeken aller tijden, wat de populariteit van dit genre onder boeklezers duidelijk maakt. De populariteit van zelfhulpboeken is enorm en dat is niet voor niets. Er is een volkomen gerechtvaardigde grondgedachte achter deze populariteit, namelijk dat zelfhulpboeken de levens, of in ieder geval sommige aspecten van de levens, van miljoenen mensen over de hele wereld kunnen en hebben veranderd.

Het lezen van zelfhulpboeken heeft verschillende voordelen. Het eerste en belangrijkste voordeel van het lezen van zelfhulpboeken is dat het de lezer op een pad zet naar waar ze kunnen lezen, de geleerde strategieën kunnen oefenen en verbeteringen in hun leven kunnen aanbrengen zonder anderen om hulp te hoeven vragen. Iedereen kan op zijn eigen tempo lezen en zijn eigen stappen ondernemen. Hierdoor kunnen we onze doelen bereiken en ons leven aanzienlijk verbeteren.

Het lezen van zelfhulpboeken kan ook helpen om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Dit kan je helpen om uit bijna elke moeilijke situatie te komen zonder de hulp van anderen in te schakelen. Een ander voordeel van zelfhulpboeken is dat je een houding ontwikkelt om op zichzelf te vertrouwen, en dat je makkelijker met moeilijke situaties in het dagelijkse leven kan handelen.

In een notendop: Er is een overvloed aan persoonlijke ontwikkelingsboeken over bijna elk denkbaar aspect van het leven. De enorme voordelen van het lezen van zelfontwikkelingsboeken kunnen niet allemaal worden samengevat in een kort artikel als dit. Je moet het zelf mee maken! De bovenstaande zelfhulp boeken hebben allemaal geweldige beoordelingen en hebben ontelbaar veel mensen geholpen. Kies je favorieten uit en je zult niet teleurgesteld worden! Veel lees plezier!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *