boeken over rijk worden

Boeken over rijk worden - Top 10 voor succes!

Als je wilt weten wat de beste boeken over rijk worden zijn, ben je hier aan het juiste adres. Laat me raden… Je hebt besloten dat het tijd is om zelf geld te gaan verdienen, en veel ook! Diep van binnen weet je dat je geen rijkdom kunt opbouwen en geen financiële vrijheid kunt bereiken door 8 uur per dag voor iemand anders te werken. Het is wiskundig onmogelijk.

Dus nu ben je op zoek naar de mogelijkheden om je te helpen je financiële doelen te bereiken. Maar er is slechts één probleem … Zoals de meeste mensen vindt je persoonlijke financiën ingewikkeld en verwarrend. In plaats van dat je het op school of door je ouders had geleerd, was je druk bezig met het leren over standaard vakken en hoe je een gemiddeld leven kan leiden.

Tragisch. Maar dit is niet het moment om over het verleden te klagen. Je kwam hier voor antwoorden. Je wilt lezen over die kleine gouden klompjes met bruikbare inspiratie die wachten om je naar de bergtop van financiële onafhankelijkheid te drijven. De reis om rijk te worden vereist bepaalde hulpmiddelen. Hoewel velen dit lijken te negeren, kunnen boeken je helpen je geest, ijver en kennis op te bouwen om succesvol en rijk te worden.

In dit artikel vind je een samengestelde lijst met financiële boeken / boeken over rijk worden die je hier perfect bij kunnen helpen. Je kunt het gebruiken om je eigen vermogensbibliotheek te bouwen zonder het internet af te speuren.

Kortom, je leven staat op het punt een stuk rijker te worden!

Kun je rijk worden door te lezen?

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af of lezen je rijk kan maken. Het antwoord is: JA! Ja het kan. Echter, er komt natuurlijk wel wat meer bij kijken dan alleen het lezen van bepaalde boeken. Je kunt niet vandaag een boek lezen en morgen rijk wakker worden. Dat wil ook zeggen, het heeft geen zin om te lezen als je niets gaat doen. Je moet actie ondernemen.

Als je dat niet wilt, moet je waarschijnlijk nu vertrekken en de rest van je leven dromen over het goede leven vastgeketend aan een bureau tot je wordt ontslagen, met pensioen gaat of dood bent.

Maar aan de andere kant kun je je leven en nettowaarde drastisch veranderen. Lees gauw verder om meer te weten te komen over de beste boeken over rijk worden die jou daar bij gaan helpen!

Top 10 van de beste boeken over rijk worden

Als je jouw nettowaarde wilt vergroten, zijn hier de beste boeken die je daarbij kunnen helpen.

1. Rijke pa arme pa – Robert Kiyosaki

Het boek van Robert T. Kiyosaki blijft elke dag en elk moment een knaller. Het is een must om te lezen als je een pad naar rijkdom wilt gaan banen terwijl je jong bent. Het boek bevat een aantal belangrijke lessen die je gedachte over rijkdom zullen uitbreiden. Als je begrijpt hoe belangrijk het is om meerdere inkomstenstromen te hebben en dingen te doen die de meeste mensen niet zullen doen, zult je de concepten in dit boek enorm nuttig vinden.

In dit boek was Kiyosaki in staat om de onderscheidende factor of gewoonten van zijn vader, die een hoogopgeleide maar toch arme man was, en zijn andere vader, die zijn schoon niet heeft afgemaakt, maar een self-made multimiljonair was, naar voren te brengen. De focus volgt wat de verschillende “kwadranten” van de verschillende klassen van mensen in de samenleving worden genoemd en hoe je jezelf kunt verheffen tot het Investor-kwadrant dat je superrijk zal maken.

Het is een hulpmiddel om je financiële intelligentie te vergroten, zodat je geen levenslange slaaf wordt van een bedrijf of enige vorm van schuld zoals creditcards en leningen.

Koop het boek ‘Rijke pa arme pa’ hier!

2. Think and grow rich – Napoleon Hill

De lijst met boeken over rijk worden zou niet compleet zijn zonder dit boek. De auteur en voormalig adviseur van president Franklin Roosevelt, heeft dit boek geschreven in een tijdperk van grote depressie. Hij interviewde meer dan 500 succesvolle mensen om de sleutels tot geluk, succes en rijk worden te ontdekken. Wanneer je eens gaat rondvragen zul je erachter komen dat veel succesvolle mensen dit boek meerdere keren hebben gelezen en bestudeerd. Het is een klassiek en bestverkocht boek en het bespreekt hoe je moet beginnen met plannen door je doel en wens vast te stellen voor hoeveel je echt wilt verdienen. Het begint allemaal vanuit de kracht van je gedachten en dan volgt actie.

We hebben allemaal obstakels die ons ervan weerhouden te doen of te krijgen wat we willen. Maar dat is alles wat ze zijn, obstakels. Het zijn geen permanente belemmeringen voor succes. De enige belemmering voor succes ben jij. Je gedachten, gewoonten en acties. Dat zijn de soort lessen die je zult ontdekken als je het werk van Hill leest, en ze zullen een enorme impact hebben op je leven.

Koop het boek ‘Think and grow rich’ hier!

3. The science of getting rich – Wallace D. Wattles

Wallace Wattle, de schrijver van dit boek, biedt het intellectuele kader voor het opbouwen van persoonlijke rijkdom door middel van positief denken. Het boek vertelt hoe je rijkdom kunt creëren door je gedachten uit te rusten om rijkdom aan te trekken. Als je bijvoorbeeld gelooft dat geld slecht is, wordt dat jou werkelijkheid en wordt je niet rijk.
Ondanks dat het meer dan een eeuw geleden is geschreven, zijn de lessen in dit boek nog steeds relevant. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Wattles zijn tijd vooruit was als je enkele andere grote auteurs leest, zoals Hill, Clason, enz. Het boek gaat niet alleen over het vinden van rijkdom in geld, het gaat ook over het in jezelf ontdekken.

Het boek geeft je een belangrijke formule: een plan hebben en, nog belangrijk, actie ondernemen terwijl je dingen op een bepaalde manier doet die je rijker zullen maken.

Terwijl je het leest, zul je aan het schrijven en de toon merken dat de religieuze achtergrond van de auteur zijn werk heeft beïnvloed. Dat weerhield Wattles er echter niet van om zijn ideeën op een zeer duidelijke, gemakkelijk te begrijpen manier te verwoorden, zodat je kunt leren hoe en waarom succes ontstaat.Het is het soort wijsheid dat je leven letterlijk kan veranderen.

Koop het boek ‘The science of getting rich’ hier!

4. De Rijkste Man van Babylon – George Samuel Clason

Dit boek, geschreven door George S. Clason, onthult principes en geheimen die je naar persoonlijke rijkdom zullen leiden. Als een van de meest inspirerende werken over spaarzaamheid, financiële planning en persoonlijke rijkdom, identificeert “The Richest Man in Babylon” de oplossing voor financiële problemen die je naar rijkdom zullen leiden. Zulke geheimen zoals het behouden van je geld, meer verdienen door te investeren en altijd een manier vinden om waarde toe te voegen, maken van dit boek een gevierde bestseller.

De meeste mensen denken dat rijk worden een soort geheime formule inhoudt waarvan slechts enkelen op de hoogte zijn. In dit boek vind je inzichtelijke principes die zijn verpakt in verhalen die laten zien dat rijk worden geen toeval of geluk is – het is een proces.

De meeste mensen laten zich beheersen door geld, wat misschien gek klinkt. Maar met de principes van Clason verander je hoe je over geld denkt, zodat je het geld kunt beheersen en je er emotioneel van kunt losmaken.

Koop het boek ‘De rijkste man van Babylon’ hier! 

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Dit boek is waarschijnlijk een van de vijf meest invloedrijke boeken in de bibliotheken van succesvolle mensen. Het zou een eeuwigheid duren om het effect van Stephen Covey’s werk op mensen te kwantificeren.

Het is zeer zeldzaam om een boek als dit te vinden dat je leven ingrijpend kan veranderen. Er zullen veel momenten zijn waarop je stopt met lezen en jezelf een klap op je hoofd geeft met de gedachte “waarom kon ik dat niet eerder zien?”

De 7 gewoontes waar Covey het over heeft, zijn echt tijdloos. En het boek in het algemeen geeft je een nieuw perspectief op wat het betekent om effectief te zijn. Het zal je laten zien dat leven volgens je eigen principes en het geven van prioriteiten aan je tijd op basis van doelen, veel belangrijker zijn voor succes dan je denkt. En niet alleen financieel succes, maar ook succes in het leven en in relaties.

Koop het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ hier!

6. De intelligente belegger – Benjamin Graham

Voor veel mensen diende dit boek als een verhelderende introductie in de wereld van waardebeleggen. Ja, het is geschreven en gebaseerd op een periode waar de meeste mensen geen idee van hebben. De markt was toen anders en de economie had te maken met enorme problemen zoals de Grote Depressie en Oorlog.

De fundamentele principes van handel en speculatie zijn echter nog steeds erg relevant in de wereld van vandaag. Die maken deel uit van Grahams beleggingsfilosofie en zijn definitie van een waardebelegger. Als jij geinteresseerd bent in beleggen is dit boek echt een must read om het meeste waarde uit je geld te halen!

Koop het boek ‘De intelligente belegger’ hier! 

7. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Zelfs als je introvert bent, zul je op een gegeven moment met mensen moeten omgaan als je rijk wilt worden. Het is gewoon een feit. Dat maakt het boek van Carnegie zo’n tijdloze klassieker. Misschien nog meer in de wereld van vandaag, waar mensen moeite hebben om persoonlijk met elkaar te communiceren en met elkaar om te gaan.

Het geeft je inzicht in hoe mensen denken en herinnert je eraan dat iedereen altijd is afgestemd op het WIIFM-station (What’s In It For Me). Het leert hoe je hoe je het beste met mensen om kunt gaan om zo je doelen te bereiken, op verschillende gebieden waaronder financieel. Al helemaal voor introverte mensen en/of mensen die niet goed zijn met communicatie is dit een must read!

Koop het boek ‘Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed’ hier!

8. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven

Bijna elke aspirant ondernemer heeft wel eens gehoord van het boek van Tim Ferriss (zo niet gelezen). En afhankelijk van wie je het vraagt, zullen ze er een hekel aan hebben of er dol op zijn. Dit is waarom…

De titel van dit boek spreekt mensen aan die het werken voor de “baas” zat zijn. Ze willen een gemakkelijker leven. Dus ze lezen dit boek.

De mensen die er een hekel aan hebben, denken dat het een luie weergave is van zaken en een droom. Want wat Ferriss leert, gaat over het opzetten van een bedrijf met behulp van een systeem van outsourcing en automatisering dat in feite op de automatische piloot draait. Misschien komt dat te dicht bij huis toe je denkt aan het verlies van banen enz., En het stoort sommige mensen.

Voor de slimme mensen die begrijpen hoe waardevol het is om je tijd vrij te maken en tegelijkertijd je inkomen te verhogen, is dit boek van onschatbare waarde. Deze mensen proberen niet te ontsnappen aan de 9-tot-5 om op het strand te zitten. Ze willen hun tijd gebruiken om dingen te creëren, bedrijven te starten, hun passies te volgen, anderen te helpen en een positieve stempel op de wereld te drukken. Dus als dat is wat je probeert te doen, dan ben je precies de persoon voor wie dit boek bedoeld is.

Koop het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ hier!

9. Zero to one: creëer de toekomst – Peter Thiel

Kun je iets over zaken leren van de man die PayPal mede heeft opgericht? Natuurlijk. In dit boek deelt Thiel uitstekend zijn ervaring met het bouwen van een succesvol bedrijf, dat overigens voor $ 1,5 miljard werd verkocht.

Het gaat er duidelijk niet om dat je een bedrijf van een miljard dollar opbouwt. Het gaat om het starten van een bedrijf dat op lange termijn geld voor je blijft genereren.

Een van de belangrijkste delen van dit boek gaat over de belangrijke vragen die je jezelf moet stellen als je serieus wilt zijn over het starten van een zeer succesvol bedrijf. Het is een verfrissend boek en zorgt voor een zeer interessante en gemakkelijk te begrijpen lezing.

Koop het boek ‘Zero to one: creëer de toekomst’ hier!

10. The Millionaire Fastlane – Mj Demarco

Let op: Dit boek is alleen in het Engels beschikbaar.

Dit boek is alleen beschikbaar in het engels, maar desondanks niet ontbreken aan de lijst met boeken over rijk worden. Demarco geeft je het soort brute eerlijkheid dat je zou verwachten van een miljonair die letterlijk weet hoe het voelt om op een verdieping te slapen, te verhongeren en nauwelijks geld te hebben om de huur te betalen. Er zijn geen feelgood anekdotes in dit boek om je op te pompen. Het is bot. Het is ter zake. Het is echt.

Een van de belangrijkste onderdelen van het boek is de indeling van mensen in 3 groepen:

  • Langzame lopers
  • Zijlopers
  • Snelle lopers

Het is absoluut een uniek perspectief waar je nog niet eerder aan hebt gedacht. Wat betreft rijk worden, dit boek zal je doen beseffen dat het ruilen van tijd voor geld je daar niet zal brengen. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om een inkomen genererend activum te creëren waarmee je vervroegd met pensioen kunt gaan. Als je vastbesloten bent om te slagen en succesvol te worden, is dit boek nog een ander hulpmiddel voor je boekenkast dat van onschatbare waarde is.

Koop het boek ‘The millionaire fastlane’ hier!

Hoe de 6 leesgewoonten van miljardairs te kopiëren

De boeken over rijk worden die hierboven zijn benoemd zullen je ongetwijfeld helpen succesvol te worden (mits je ook actie onderneemt). Nu volgen hier nog wat tips over het lezen zelf. Als je de kunst van het lezen voor succes onder de knie wilt krijgen, steel je deze eenvoudige leesgewoonten en maak je ze een deel van je leven.

1. Maak van lezen een prioriteit

Mark Cuban besteedt 13% van zijn dag aan lezen. Bill Gates leest elke week een nieuw boek. En 88% van de mensen met een jaarinkomen van $ 160.000 of meer, besteedt minstens 30 minuten per dag aan lezen.
Nu zul je waarschijnlijk denken aan een miljoen redenen waarom je geen tijd hebt. Maar dat is het enige miljoen dat je ooit zult hebben als je excuses blijft verzinnen.

CEO’s van een miljardenbedrijf, ondernemers en goedbetaalde leidinggevende hebben ook een druk en hectisch leven, maar vele van hen maken toch tijd voor het lezen van waardevolle boeken.

Als je op een dag uren tijd verspilt aan sociale media, dan heb je ook tijd om te lezen. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die je (niet) hebt om Netflix en tv te kijken. Je kunt dus leestijd plannen of excuses blijven verzinnen. Jij kiest.

2. Lees voor kennis, niet voor vermaak

Hoe helpt het lezen over Hollywood beroemdheden of op fictie gebaseerde romans je om rijk te worden? Het punt is dat je kieskeurig moet zijn over wat je leest. Als je houd van het lezen van romans moet je dit natuurlijk niet helemaal afschrijven. Het is dan een goede en leuke manier voor jou om te ontspannen. Maar als je jezelf wilt ontwikkelen, rijker wilt worden of andere belangrijke dingen in het leven beter onder de knie wilt krijgen, kun je beter ‘kennis’ boeken lezen.

De tijd die je besteeds aan kennis verzamelen, heeft twee voordelen:

  • Het gaat je slimmer maken
  • Het zal van onschatbare waarde zijn op je weg naar financiële vrijheid

3. Luister indien nodig naar audioboeken

Je hebt misschien niet de luxe om in je Rolls Royce naar je werk te worden gereden. Evenmin heb je een persoonlijke kok en huishoudster om je van je huishoudelijke taken te ontlasten. Maar wat je wel hebt, is toegang tot audioboeken!

Dit betekent dat je naar een boek kunt luisteren terwijl je naar je werk reist, kookt, de was doet of zelfs aan het sporten bent. De bovenstaande boeken zijn er allemaal in audiovorm. Wanneer je op de boeken zelf kiest kun je kiezen tussen een fysiek boek of een audio boek. Audioboeken zijn erg handig en is ook een perfecte oplossing als je allergisch bent voor lezen.

4. Lees autobiografieën

Het is grappig, maar je zult niet geloven hoeveel tijd (en geld) mensen op de universiteit verspillen aan het luisteren naar professoren die zelf nooit iets opgebouwd hebben. En als je eindelijk boeken van succesvolle mensen begint te lezen, zal dat je mentaliteit totaal veranderen.

De enorme kloof tussen wetenschappers en miljardairs is schokkend. Denk er eens over na. Iemand geeft je de les vanuit een leerboek over dingen die er niet toe doen. Hoe zou je rijk kunnen worden door vergelijkende literatuur te studeren? Dan heb je iemand die niet eens een middelbare schooldiploma heeft, maar wel een miljardenbedrijf heeft opgebouwd. Van wie zou je liever leren?

5. Zorg voor afwisseling

Helaas is teveel van één ding consumeren nooit echt een goed idee. Hoewel het verstandig is om kennis over rijkdom te verwerven, zijn er andere gebieden die even waardevol zijn.

Boeken over filosofie en psychologie zijn net zo waardevol als rijkdom en financiën. Deze boeken geven je kennis over zaken als menselijk gedrag. Een psychologieboek kan je bijvoorbeeld helpen begrijpen waarom de meeste mensen tevreden zijn met een gemiddeld leven in plaats van te streven naar grootsheid. Het is krachtige informatie die je manier van denken kan veranderen.

Over mentaliteit gesproken, zelfhulpboeken zijn ook geweldige bronnen. Je kunt ze gebruiken om je vaardigheden te verbeteren of om een ​​aspect van je leven te veranderen.

6. Maak aantekeningen

Wanneer je boeken over rijk worden gaat lezen, zul je enorm veel inspiratie opdoen. Soms vind je geweldig advies in een boek, dat je voor later wilt bewaren. Of misschien inspireert het je om met een briljant idee te komen. Daarom helpt het om aantekeningen te maken als je iets diepgaands ontdekt. Dit is duidelijk gemakkelijk te doen met fysieke boeken, aangezien je er gewoon in kunt schrijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *