Kokosolie voor de huid: Voor-en nadelen

Dit zou het langste artikel ooit zijn als we alle toepassingen en mogelijke voordelen van kokosolie voor je algehele gezondheid en zelfs voor je haar zouden bespreken, dus laten we dit gefocust houden op wat kokosolie voor de huid kan doen. Over het algemeen helpen huidverzorgingsoliën de lipidenbarrière van de huid om vocht vast te houden. Kokosolie is een niet-geurige plantaardige olie die vol zit met vetzuren, zoals linolzuur en laurinezuur. Het heeft antibacteriële eigenschappen en werkt als verzachtend middel (vochtinbrengende crème) om de huid te verzachten.

Zoals nu waarschijnlijk al duidelijk is, heeft kokosolie voor de huid veel voordelen, maar zijn erook nadelen? Kokosolie op je gezicht gebruiken zou wat nadelen kunnen hebben. Lees verder om alle voor-en nadelen van kokosolie voor de huid te ontdekken!

Is kokosolie goed voor je huid?

Het korte antwoord: Ja! Kokosolie is een geweldig verzachtend middel als de barrièrefunctie van je huid verstoord is. Het is geweldig om dit spoedig te herstellen, omdat kokosolie snel in de opperhuid wordt opgenomen.
Kokosolie bevat vitamine E, essentiële aminozuren en laurine- en caprylzuur die deel uitmaken van de barrièrefunctie van je huid en helpen de natuurlijke flora van je huid te behouden, oftewel de goede bacteriën!
Kokosolie bestaat voornamelijk uit verzadigde vetten, die geweldig zijn in het herstellen van de natuurlijke barrièrefunctie van je huid en ook vocht in de huid kunnen houden door de verdamping te vertragen. Het is vrij licht als een olie, dus trekt goed in zonder vettig aan te voelen.

Voordelen kokosolie voor de huid

De voordelen van het gebruik van kokosolie voor de huid zijn divers en kunnen zijn:

  • het hydrateren van de droge huid, kokosolie tegen eczeem werkt ook zeer effectief
  • het verminderen van ontstekingen die het gevolg kunnen zijn van UVB-stralen
  • het bevorderen van wondgenezing
  • het hebben van antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen

Is kokosolie een goede vochtinbrengende crème?

Hoewel kokosolie over het algemeen wordt geprezen als een geweldige, hydraterende vochtinbrengende crème, zijn oliën, dankzij het vetzuurgehalte, technisch gezien het beste wanneer ze worden gebruikt als afsluiting in de laatste stap van je huidverzorgingsroutine om alle bevochtigingsmiddelen van de aangebrachte producten die je daarvoor hebt gebruikt als het ware op te sluiten (zoals serums en moisturizers). Dus als je er zin in hebt om je lichaam in kokosolie te dompelen, zorg er dan voor dat je het over een laagje vochtinbrengende (kokos) crème aanbrengt om het zo effectief mogelijk te maken.

Huidverzorgingsproducten van kokos

Hier volgen wat heerlijke verzorgingsproducten met kokosolie voor de huid die het proberen waard zijn! Het eerste product is natuurlijke biologische kokosolie. In de andere twee producten zit kokosolie verwerkt.

Is het goed om kokosolie op je gezicht te gebruiken?

Er is één voorbehoud bij het hele kokosolie-gedoe: puistjes. Sommige mensen zweren dat kokosolie de ultieme doe-het-zelfbehandeling is voor acne, terwijl anderen zeggen dat juist je acne zal verergeren zodra het je huid raakt. Het internet is een leuke plek waar je argumenten kunt vinden om letterlijk elk idee te ondersteunen en daarom kan het moeilijk zijn om de waarheid over kokosolie en acne te achterhalen. Dus hier zijn de feiten:

Kokosolie kan nuttig zijn bij de behandeling van een acnegevoelige huid, omdat het een hoog gehalte aan huidverzachtend linolzuur bevat – iets dat tekortschiet in de huid van mensen met acne. Het bevat ook laurinezuur, waarvan wordt gedacht dat het antimicrobieel is, dus het kan de hoeveelheid bacteriën die acne veroorzaken op de huid verlagen en ontstekingen verminderen.

Dat gezegd hebbende, vinden veel mensen met een acne of vette huid kokosolie nog steeds te zwaar en comedogeen voor hun gezicht. Alle oliën, dus ook kokosolie kunnen bij overmatig gebruik comedogeen zijn. Comedene ingrediënten verstoppen als het ware je poriën en kunnen comedonen (mee-eters) veroorzaken. Mensen met een acnegevoelige huid kunnen dus beter geen kokosolie op hun gezicht gebruiken.

Iedereen is anders en ook iedereens huid is anders. Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke gezichtsolie, kun je zeker kokosolie op je huid proberen, maar als je merkt dat dit geen goede resultaten voor jou oplevert, weet je dat het te zwaar voor je is.

Wanneer je een acnegevoelige huid hebt kun je beter andere producten op je gezicht gebruiken, zoals retinol. Lees hier alles over de werking van retinol en de voordelen voor je huid!

De beste toepassingen van kokosolie voor de huid

Er zijn veel manieren om kokosolie te gebruiken, zoals als lippenbalsem, huidspoeling, haarmasker, nagelhydrators, body moisturizer, mondspoeling en huidreiniging. Hieronder vind je de beste toepassingen van kokosolie voor de huid!

Als reiniger. Omdat olie olie oplost, kan kokosolie zeer effectief zijn als reinigingsolie, maar tenzij je een superdroge huid hebt, zorg er dan voor dat je het daarna grondig verwijdert (sommigen zeggen dat het voldoende is om je gezicht gedurende 60 seconden te wassen). ). Ooit gehoord van dubbele reiniging? Was je gezicht eerst met een olie-reiniger om alles af te breken, en daarna met een milde gezichtsreiniger om alles weg te spoelen. Dit geeft de huid de tijd om enkele van de positieve voordelen van de olie te plukken zonder de negatieve bijwerkingen te ervaren.

Als make-up remover. Op dezelfde manier als het werkt als een reiniger om vuil en olie te verwijderen, kan kokosolie zich binden aan make-up, waardoor het van de huid kan worden verwijderd, dus je kunt het gebruiken als make-upremover voor zowel je gezicht als ogen. Het is zelfs behoorlijk goed in het afbreken van waterdichte make-upformules.

Als lichaamsolie. Het is gebruikelijk om een ​​kleine hoeveelheid kokosolie rechtstreeks op de huid of het haar te wrijven. De huid neemt kokosolie over het algemeen snel op. Als iemand voor de eerste keer kokosolie gebruikt, moet hij dit op een klein deel van het lichaam testen voordat hij het op grotere delen aanbrengt. Hoewel het op je gezicht aanbrengen misschien niet het beste idee is voor degenen onder ons met een vette of acnegevoelige huid, kan je lichaam het daarentegen heel goed aan. Maar nogmaals, als je vatbaar bent voor acne op de borst of rug, wees dan voorzichtig met het aanbrengen op die gebieden.

Voordelen van kokosolie bij verbranding door de zon

Kokosolie wordt vaak genoemd als een natuurlijk middel tegen verbranding door de zon. De olie kan enkele van de symptomen helpen verlichten die gepaard gaan met zonnebrand, zoals uitdroging en jeuk. Hieronder staan ​​enkele van de huidvoordelen van kokosolie die zonnebrand kunnen helpen kalmeren:

Moisturizer/bevochtiger: Het hoge vetgehalte van kokosolie maakt het een goede vochtinbrengende crème. Kokosolie is ook effectief voor mensen met een zeer droge huid.

Jeuk: Verbranding van de zon kan een jeukende huid veroorzaken. Hoewel eczeem niet gerelateerd is aan zonnebrand, is het een andere aandoening die een droge, jeukende huid veroorzaakt. Eczeem komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen, en kokosolie is onderzocht als mogelijke behandeling.

Anti ontsteking: Virgin kokosolie is een bron van antioxidanten. Omdat bekend is dat antioxidanten ontstekingen bestrijden, kan kokosolie mogelijk de huidontsteking verminderen die gepaard gaat met verbranding door de zon.

Een ander zeer effectieve verlichting van verbranding door de zon is aloë vera. Lees hier alle voordelen van de gel uit deze wonderplant!

Soorten kokosolie

Er zijn verschillende soorten kokosolie beschikbaar. De twee belangrijkste soorten zijn virgin kokosolie en geraffineerde kokosolie. Virgin kokosolie is gemaakt van verse kokosnoten en kan rijker zijn aan antioxidanten en polyfenolen. Verfijnde kokosolie is gemaakt van gedroogd kokosvlees.

Geraffineerde kokosolie kan meer verwerkingsstappen ondergaan, waaronder machinaal persen om de olie te verkrijgen. Sommige producenten gebruiken chemische oplosmiddelen om te ontgeuren en bleken.
Het type kokosolie hangt ook af van de extractietechniek. Wanneer producenten de olie verkrijgen zonder warmte te gebruiken, noemen ze het koudgeperste kokosolie. Dit type is mogelijk rijker aan voedingsstoffen. Als het extractieproces stoom of warmte gebruikt om de olie uit vers kokosvlees te persen, resulteert dit in door schilfers geperste kokosolie.

Over het algemeen zijn de minst bewerkte soorten kokosolie, zoals koudgeperste virgin kokosolie, de gezondere opties. Om kokosolie vast te houden bij warme temperatuur, kunnen fabrikanten het hydrogeneren, wat betekent dat het wordt behandeld met waterstof. Het resulterende product is rijk aan kunstmatige transvetten. De American Heart Association (AHA) zegt dat het eten ervan het risico op hartaandoeningen en beroertes verhoogt. Deze waarschuwing lijkt echter niet van toepassing te zijn op het aanbrengen van kokosolie op de huid. Je kunt elk type kokosolie op de huid gebruiken.

Conclusie

Kokosolie kan veel potentiële voordelen hebben voor de huid. Onderzoek suggereert dat het ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Kokosolie is ook erg hydraterend voor de droge huid.

Kokosolie kan het beste worden gebruikt op het lichaam en als reiniger en make-up remover. Je kunt het ook gebruiken als gezichtsolie, maar let wel extra op als je een acne gevoelig huid hebt. Kokosolie kan mogelijk mee-eters veroorzaken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *