beste massagekussen

Beste massagekussen 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste massagekussen? Dan zijn we hier om je te helpen!

Wie van ons kan nou geen massage gebruiken?! Het krijgen van een goede massage heeft vele voordelen, zowel fysieke als mentale. Zo kan het bijvoorbeeld pijnlijke spieren verlichten en stress verminderen. Maar weinigen van ons kunnen het zich echter veroorloven om vaak naar een professionele masseuse of spa te gaan. Het aanschaffen van het beste massagekussen is daarvoor dé oplossing!

Het beste massagekussen geeft je een heerlijke, professionele massage -en je hoeft er maar één keer voor te betalen. Massagekussens zijn er in verschillende vormen en maten. Ook zijn ze er in verschillende kwaliteiten, zo kan een bepaald massagekussen een stuk beter en effectiever dan een ander massagekussen dat er veel op lijkt.

Om je te helpen het beste massagekussen te vinden, hebben we een top 5 samengesteld met massage apparaten van de hoogste kwaliteit. Lees gauw verder om het beste massagekussen voor jouw te ontdekken!

Beste massagekussen 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste massagekussen van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, beoordelingen en verschillende budgetten.

Bekijk de apparaten, lees de korte omschrijvingen en beoordelingen door en kies het beste massage apparaat voor jou uit!

1. Qumax Elektrisch Shiatsu Massage Kussen

Qumax Shiatsu Massage Kussen

Dit fijne massagekussen van Qumax is alles wat je nodig hebt na een lange dag werken, sporten of wat dan ook. Het massagekussen geeft je een heerlijke Shiatsu massage. Het kussen is voornamelijk geschikt voor het masseren van de nek, schouders, rug en benen. Je kunt het massagekussen ook op elk ander geweest lichaamsdeel gebruiken.

Je kunt dit draadloze massage apparaat overal gebruiken. Zo kun je hem met de elastische band zelfs aan de achterkant van je bureaustoel of autostoel bevestigen, voor een heerlijke massage tijdens het werken of rijden.

Dit elektrische massagekussen werkt met 4 infrarood massagekoppen. Hierdoor wordt het kussen lekker warm en biedt het alle voordelen van infraroodlicht, wat o.a. helpt bij het genezingsproces van het weefsel en de spieren.

Je kunt zelf eenvoudig de gewenste snelheid en rotatierichting instellen, zodat je precies de massage krijgt waar je op dat moment zin in hebt.

2. Fambz Ultimate Infrarood Nekmassage Apparaat 

infrarood massagekussen

Dit luxe massagekussen is speciaal ontwikkelt voor de nek. Het is ideaal tegen migraine, stress, stijfheid en andere nekklachten. Het infrarood nekmassage apparaat pakt effectief pijnlijke spieren en gewichten aan.

Je kunt kiezen uit 5 verschillende standen, waardoor je altijd de perfecte massage krijgt. Heb je last van stijve spieren dan kies je voor de klop-, of vibratiemassage. Heb je last van nekpijn? Zet dan de Shiatsu stand aan. De compressiemassage en acupressuur stimuleert de bloedsomloop en helpt tegen hoofdpijnklachten. Verder zitten er ook 16 verschillende snelheidsstanden op, zodat je zelf kunt kiezen of je op dat moment een zachte of intensieve massage wilt.

De warmte van het infraroodlicht vermindert spier- en gewrichtspijn en is ideaal wanneer het in combinatie wordt gebruikt met een massage. Verder kun je dit kleine, compacte massage apparaat overal gebruiken, zoals op je werk of in de auto tijdens het rijden.

3. LifeGoods Shiatsu Massage Kussen

LifeGoods Shiatsu Massage Kussen

Dit massagekussen pakt is geschikt voor meerdere lichaamsdelen. Zo kun je jezelf een heerlijke rug-, schouder- of nekmassage geven met de 8 roterende Shiatsu massagekoppen. Deze massagekoppen draaien en kleden in verschillende richtingen, waardoor het lijkt alsof je een hand massage krijgt van de beste masseuse.

Je kunt kiezen uit drie verschillende intensiteitsstanden en een warmtefunctie. Dankzij de handige armlussen hoef je het LifeGoods nek- en schoudermassagekussen nergens aan te bevestigen. Het kussen is geschikt voor het hele lichaam en schakelt zichzelf automatisch uit na een 15 minuten.

4.Good4You® Elektrisch Shiatsu Massagekussen

massagekussen

Dit handig een multifunctionele massagekussen kun je op verschillende lichaamsdelen plaatsen voor een professionele massage. Zo kun je je nek, rug, schouders, benen, buik en voeten verwennen.

Het massagekussen heeft 16 Shiatsu massagekoppen die op en neer bewegen en draaien om je lichaam optimaal te masseren. De roterende beweging zorgt voor een heerlijke massage. Je kunt kiezen uit 3 intensiteitsstanden en daardoor beslissen hoe hard er op de spieren gedrukt wordt. Het apparaat kan daarmee zowel voor ontspanning als intensere sportmassage gebruikt worden.

Verder is het massage apparaat met- of zonder de warmtefunctie te gebruiken, afhankelijk van je voorkeur op dat moment. De warmte verbetert de slaapkwaliteit en helpt pijnlijke spieren te ontspannen. Ook is het goed voor de bloedcirculatie en geeft het een rustgevend gevoel voor je spieren.

Om te voorkomen dat spieren teveel gestimuleerd worden, schakelt het massagekussen zichzelf automatisch uit na 15 minuten. Uiteraard is het massagekussen beveiligd tegen oververhitten en zal zichzelf uitschakelen als dat dreigt te gebeuren.

5. Comfy massagekussen

Dit massagekussen is degene die er het meeste uitziet als een echt kussen. De kussenstof is van zacht microfiber, hetgeen ook in veel bankstellen en luxe fauteuils wordt gebruikt. Dit lijkt erg veel op suède en is zeer sterk. De hoes is verwijderbaar en tevens ook wasbaar. Je kunt dit massagekussen in verschillende kleuren bestellen.

Het is een zacht, vierkant kussentje met vier massagebollen die het lichaam masseren. Het massagekussen is geschikt voor meerdere lichaamsdelen, zoals je voeten, kuiten, benen, rug, schouders of nek. De massage werkt in op de diverse spiergroepen van het lichaam. De spieren ontspannen en de doorbloeding van de spieren wordt op een prettige en ontspannende manier gestimuleerd.

Er zijn een tweetal massages te selecteren, linksom of rechtsom. Tevens beschikt het kussen over een ingebouwd infrarood verwarmingsysteem. Dit verwarmingsysteem is geïntegreerd in de vier zogenaamde massage duimen, waardoor het kussen heerlijk warm aanvoelt tijdens de massage. Je kunt er zelf voor kiezen om de infraroodfunctie aan of uit te zetten.

Na volledig opladen kun je het kussen in na het opladen in totaal één uur draadloos op iedere plek gebruiken.

Hoe vind je het beste massagekussen voor jou?

Als het gaat om het vinden van het beste massagekussen voor jou en je lichaam, overweeg dan de grootte, vorm, massagefuncties en krachtbron.

Grootte en vorm

De grootte en vorm zullen twee van de belangrijkste factoren zijn; ze bepalen niet alleen hoe groot een gedeelte van een kussen in één keer kan worden gemasseerd (en ook voor welke lichaamsdelen het het meest geschikt is), maar ook de draagbaarheid en hoe gemakkelijk het is om het op te bergen.

Specifieke functies

Overweeg vervolgens de specifieke functies die je wilt. De meeste best verkopende opties maken gebruik van ‘Shiatsu-knooppunten’. Deze zijn bedoeld om een ​​Shiatsu-massage na te bootsen (ook bekend als een vingerdrukmassage). Het aantal nodes is vaak van invloed op de intensiteit van de massage, maar dat geldt ook voor de snelheids- en richtingsinstellingen. Tot slot bieden sommige kussens een optionele warmte-instelling, waardoor je nog verder kunt ontspannen.

Stroombron

Last but not least is er de stroombron, die bepaalt waar je jouw massagekussen kunt gebruiken. Als je thuis of op kantoor massages wilt, zou een massagekussen met een standaard muurplug moeten volstaan. Zoek je echter een massagekussen voor in de auto, dan dient oplaadbaar te zijn, waardoor je deze minstens een paar uur draadloos kunt gebruiken.

Klanten beoordelingen

Door te kijken naar de klanten beoordelingen van specifieke massagekussens, kom je er al gauw achter of het apparaat van hoge kwaliteit is of niet. Hoe meer positieve klanten beoordelingen hoe beter natuurlijk. Het lezen van klanten beoordelingen is de beste manier om er voor aanschaf achter te komen of het apparaat doet wat het beloofd.

Veelgestelde vragen over massagekussens

– Hoe vaak moet je een massagekussen gebruiken?

Houd elke sessie onder de 15 minuten om maximaal voordeel te behalen. Wanneer je het massagekussen langer gebruikt, zal het niet meer voordelen bieden en wanneer het te lang gebruik kan het zelfs slecht zijn voor je spieren.

Hoevaak per week je je massagekussen het beste kunt gebruiken, hangt van je persoonlijke voorkeuren af. Als je je massageapparaat bijvoorbeeld gebruikt voor stressverlichting en om te ontspannen, is het aan te raden om deze één tot drie keer per week te gebruiken. Als je elke dag een ontspannende massage wilt, is dat ook helemaal prima. Als je het massagekussen specifiek koopt om bijvoorbeeld nek en rug pijntjes tegen te gaan, gebruik je kussen dan op elk moment dat je hier last van hebt.

Wat is Shiatsu massagetherapie?

Shiatsu is gebaseerd op traditionele Japanse massagetherapie. Shiatsu werkt met de energiestroom van het lichaam, bekend als Ki of Qi (spreek uit als chee). Het maakt gebruik van acupressuur om los te laten en balans in het lichaam te brengen. Het kan helpen om je humeur te verbeteren en je een ontspannen gevoel te geven.

– Wat zijn de voordelen van infraroodlicht?

Infraroodtherapie heeft vele rollen in het menselijk lichaam. Deze omvatten ontgifting, pijnverlichting, vermindering van spierspanning, ontspanning, verbeterde doorbloeding, gewichtsverlies, huidzuivering, verlaagde bijwerkingen van diabetes, versterking van het immuunsysteem en verlaging van de bloeddruk. Wanneer je infraroodlicht en massage combineert heb je de gouden combinatie voor ontspanning van lichaam en geest.

– Wat zijn de voordelen van massage?

Massages in het algemeen hebben veel voordelen, zowel fysieke- als mentale voordelen. Hier volgen de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • verminderde spierspanning
  • ontspanning
  • verbeterde bloedsomloop
  • stimulatie van het lymfestelsel
  • vermindering van stresshormonen
  • verbeterde slaapkwaliteit
  • verhoogde gewrichtsmobiliteit en flexibiliteit
  • verbeterd herstel van verwondingen aan weke delen
  • verhoogde mentale alertheid
  • verminderde angst en depressie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *