zwarte toermalijn werking

Zwarte toermalijn werking en voordelen!

Wil je meer leren over de zwarte toermalijn werking? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zoals je waarschijnlijk wel weet als je op dit artikel belandt bent, hebben alle kiestellen en edelstenen unieke eigenschappen en voordelen. Bij het uitkiezen van de beste edelsteen / edelstenen voor jou is het dan ook belangrijk om te weten wat ze precies voor je kunnen betekenen.

Zwarte toermalijn is een krachtig en beschermend kristal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor zowel praktische als spirituele doeleinden. Deze aardende steen staat bekend om zijn vermogen om negatieve energie op te ruimen en een beschermend schild te bieden.

In dit artikel gaan we dieper in op de werking van zwarte toermalijn en meer!

Wat is zwarte toermalijn?

Zwarte toermalijn is een soort toermalijn, een mineralensoort die voornamelijk bestaat uit silicaat van aluminium en ijzer. Toermalijn kan in verschillende kleuren voorkomen, waaronder zwart, bruin, groen, roze, rood en meer.

De zwarte variant is de meest voorkomende vorm en is samengesteld uit tweewaardig ijzer en driewaardig mangaan. Zwarte toermalijn wordt in veel delen van de wereld gevonden, waaronder Brazilië, Afrika en de Verenigde Staten. Historisch gezien is zwarte toermalijn voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het maken van sieraden en het maken van sculpturen.

Zwarte toermalijn werking en voordelen

De werking van zwarte toermalijn is zeer krachtig en dit mineraal heeft veel voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

– Neutraliseert negatieve energie en versterkt aarding

Zwarte toermalijn wordt vaak gebruikt als siersteen of in meditatie- en helende praktijken vanwege zijn vermeende vermogen om negatieve energie te neutraliseren en de aarding te versterken. Er wordt gezegd dat het een aardend effect heeft op het lichaam en kan helpen de energiecentra in balans te brengen.

– Bescherming tegen negatieve energie

Zwarte toermalijn wordt vaak beschouwd als een krachtige steen voor bescherming tegen negativiteit, en wordt vaak gebruikt als een soort “energetische schild” om de drager te beschermen tegen negatieve energieën van buitenaf.

werking zwarte toermalijn

– Gedachtes en emoties kalmeren en stabiliseren

Het wordt ook gezien als een steen die kan helpen om gedachten en emoties te kalmeren en te stabiliseren. In meditatie wordt vaak gebruikt om de geest te concentreren en het bewustzijn te verdiepen.

– Neutraliseert EMF

Dit kristal is ook heel nuttig voor mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische straling, omdat het de effecten van EMF zou helpen neutraliseren.

De elektromagnetische straling kunnen een opwarmend effect hebben op het lichaam en sommige mensen melden klachten over de gezondheid zoals hoofdpijn, slapeloosheid en duizeligheid. Sommige mensen zeggen zelfs dat het kanker kan veroorzaken.

Als je hier gevoelig voor bent of in een gebied woont waar je veel wordt blootgesteld aan deze straling, dan is het bezitten over een zwarte toermalijn een goed keuze.

Andere mogelijke voordelen van zwarte toermalijn zijn:

  • Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
  • Het kan de bloeddoorstroming bevorderen
  • Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst
  • Het kan helpen bij het verbeteren van de slaap

Houd er wel rekening mee dat deze voordelen niet wetenschappelijk zijn bewezen, en dat de effecten van edelstenen en mineralen op de gezondheid en het welzijn vaak subjectief zijn.

Zwarte toermalijn toepassingen

Naast de helende eigenschappen is zwarte toermalijn ook een mooi en veelzijdig kristal dat op vele manieren in je dagelijks leven kan worden verwerkt. Zo kun je het als losse steen kopen, sieraden of zelfs in de vorm van kaarthouders of andere objecten. Hieronder hebben we de verschillende toepassingen van zwarte toermalijn opgesomd.

– Draag het als sieraad

Een geweldige manier om altijd te kunnen profiteren van de krachtige werking en voordelen van zwarte toermalijn, is door het op te nemen in je sieraden. Zo kun je bijvoorbeeld kettingen, armbanden en oorbellen kopen met zwarte toermalijn erin verwerkt.

Het voordeel hiervan is dat je het altijd bij je draagt en dat het ook echt in contact met je huid is. Dit kan extra krachtige voordelen bieden.

Een ander voordeel is natuurlijk dat het een mooi accessoires is en een neutrale kleur heeft, waardoor je het altijd kunt dragen bij elke outfit. Bovendien zou je het ook in je zak bij je kunnen dragen voor dezelfde voordelen, als je geen sieraad om wilt.

– Plaats het naast je computer

Er wordt beweerd dat zwarte toermalijn in de buurt van een computer scherm kan helpen om negatieve straling te neutraliseren die wordt uitgezonden door elektronische apparaten.

Het plaatsen van een stuk zwarte toermalijn op of in de buurt van een computer scherm kan helpen om de gebruiker te beschermen tegen de negatieve effecten van blootstelling aan elektromagnetische straling en helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid die kan worden veroorzaakt door het werken aan een computer voor lange tijd.

– Plaats het in je huis, kantoor of auto

Je kunt een mooie zwarte toermalijn ook als decor stuk overal in je huis plaatsen. Heb je bijvoorbeeld last met slapen? Dan kun je hem het beste in je slaapkamer op je nachtkastje plaatsen. Heb je een mooi dressoir in je woonkamer die wel een extra eye catcher kan gebruiken? Plaats hem dan daar! Een zwarte toermalijn in huis zal niet alleen de negatieve energie neutraliseren (naast de vele andere voordelen), maar staat ook nog eens prachtig in je interieur.

Je kunt dit bijzondere kristal ook in je auto, of op het bureau op kantoor leggen, om onderweg of op je werk bescherming te bieden. Uiteraard kun je ook meerdere zwarte toermalijn stenen aanschaffen, om deze op verschillende plekken te leggen.

salie werking

Zwarte toermalijn reinigen en opladen

Zoals je misschien al wel weet is het belangrijk om zwarte toermalijn af en toe te reinigen en op te laden, net zoals je dit bij elke andere edelsteen of kristal zou moeten doen. Er zijn verschillende manieren om een zwarte toermalijn te reinigen en opladen, we hebben ze voor je op een rijtje gezet:
 
  1. Opladen in de zon: Leg de zwarte toermalijn buiten in direct zonlicht om het op te laden. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de steen.
  2. Opladen met maanlicht: Leg de zwarte toermalijn buiten in het maanlicht om het op te laden. Ook dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de steen.
  3. Opladen met kristallen: Leg de zwarte toermalijn op een bed van kristallen, zoals seleniet of kwarts, om het op te laden. Van seleniet is bekend dat het andere stenen kan reinigen en opladen, dus het is altijd handig om deze steen aan je collectie toe te voegen.
  4. Opladen en reinigen met salie: Brand wat witte salie aan en zorg dat de rook rond je zwarte toermalijn komt. Dit helpt hem zowel te reinigen als op te laden. om het op te laden. Lees hier meer over de energetische werking van salie. 
  5. Reinigen met zoutwater: Maak een oplossing van zoutwater en dompel de zwarte toermalijn hierin onder om het te reinigen. Laat de steen enkele minuten in de oplossing zitten voordat je hem afspoelt met koud water.

Houd er rekening mee dat sommige van deze methoden niet geschikt zijn voor bepaalde soorten zwarte toermalijn, zoals die met een laag glans of die met een laag hardheid. Het is daarom raadzaam om te controleren of de steen geschikt is voor de gekozen methode.

Conclusie

Zwarte toermalijn is een krachtig en beschermend kristal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor zowel praktische als spirituele doeleinden. Het heeft een breed scala aan voordelen en is daardoor ook zeer populair.

Het aardende effect en het vermogen om negatieve energie op te ruimen, maken het tot een waardevol hulpmiddel voor zowel fysiek als emotioneel welzijn.

Om zwarte toermalijn te verzorgen en schoon te maken, kan het worden gewassen met warm water en milde zeep, of in zonlicht of maanlicht worden geplaatst om zijn energie op te laden. Ook salie is geweldig voor zowel het reinigen als opladen van je steen.

Om zwarte toermalijn in je leven op te nemen, kan het in een kamer worden geplaatst, als sieraad worden gedragen of tijdens meditatie worden gebruikt. Onthoud dat genezing met kristallen geen vervanging is voor professionele medische behandeling of psychologische behandeling, maar eerder een aanvullende therapie.

Veelgestelde vragen over zwarte toermalijn

Hopelijk weet je nu meer over de werking van zwarte toermalijn. Indien je nog wat vragen hebt, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is zwarte toermalijn?

Zwarte toermalijn is een soort van de mineralen groep van toermalijn. Het is een zwarte variant van toermalijn en wordt vaak gebruikt als siersteen en om zijn energetische en spirituele werking.

– Wat zijn de helende eigenschappen van zwarte toermalijn?

Zwarte toermalijn wordt gezegd dat het helpt bij het afschermen van negatieve energie, het neutraliseren van stralingen en nog veel meer. Ook helpt het bij het versterken van de wervelkolom en het verminderen van stress.

– Kan zwarte toermalijn worden gebruikt voor het afschermen van elektromagnetische straling?

Ja, sommige mensen geloven dat zwarte toermalijn kan helpen bij het afschermen van elektromagnetische straling. Als je gevoelig bent voor straling is dit dus een geweldige steen om bij je te dragen. Ook is hij ideaal voor naast een computer om de straling te neutraliseren en je minder moe te maken tijdens het werk achter een computer.

– Is zwarte toermalijn goed voor het opruimen van energieblokkades?

Ja, zwarte toermalijn wordt vaak gebruikt voor het opruimen van energieblokkades en het versterken van de energiebalans. Je kunt van deze voordelen profiteren door de steen bij je te dragen of in een bepaalde kamer te leggen. Ook kun je hem vasthouden tijdens meditatie voor een extra krachtige werking.

– Wat is de waarde van zwarte toermalijn?

De waarde van zwarte toermalijn is afhankelijk van de kwaliteit, grootte en zeldzaamheid van de steen. In het algemeen is de waarde van zwarte toermalijn lager dan die van andere kleuren toermalijn, zoals groene toermalijn of roze toermalijn.

– Kan zwarte toermalijn worden gebruikt voor meditatie?

Ja, zwarte toermalijn kan worden gebruikt tijdens meditatie om de geest te kalmeren en de energiebalans te versterken. Het zal je meditatie mogelijk verdiepen en je inzichten geven.

– Is zwarte toermalijn veilig om te dragen?

Ja zeker, zwarte toermalijn is veilig om te dragen als siersteen. Er zijn geen bekende bijwerkingen of risico’s verbonden aan het dragen van zwarte toermalijn.

– Kan zwarte toermalijn worden gebruikt in combinatie met andere edelstenen?

Ja, zwarte toermalijn kan worden gebruikt in combinatie met andere edelstenen zoals amethist, rozenkwarts, of zwarte onyx, om de helende eigenschappen van de stenen te versterken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *