zwangersschapstriemen

Zwangerschapsstriemen voorkomen: Beste tips!

Als je dit artikel over zwangerschapsstriemen hebt gevonden, betekend dat dat je zwanger bent. Allereerst, van harte gefeliciteerd! Het aantrekken van een bikini volgend seizoen zal waarschijnlijk zo ongeveer het laatste is waar je aan denkt – het is gemakkelijk om je uiterlijk te vergeten (of gewoon niks om te geven!) Aangezien je lichaam, voeding, routine en relaties zich allemaal aanpassen om plaats te maken voor de baby.

Maar geef jezelf niet helemaal over. Tussen 75 en 90% van de vrouwen ontwikkelt striae tijdens de zwangerschap. Naarmate je aankomt, wordt de buik geleidelijk steeds verder uitgerekt, waardoor striae meestal in de zesde of zevende maand verschijnt. Deze zwangerschapsstriemen kunnen op de dijen, billen en borsten verschijnen naarmate ze groter en zwaarder worden. In dit artikel leer hoe je hoe je zwangerschapsstriemen kunt voorkomen en wanneer je ze al hebt, kunt verminderen. Lees gauw verder voor de beste tips en producten!

Wat zijn zwangerschapsstriemen?

Zwangerschapsstriemen of zwangerschapsstriae is een minder leuke bijwerking van zwanger zijn, maar helaas wel een veel voorkomende. Striae ontwikkelen zich bij negen van de tien zwangerschappen, meestal in de zesde of zevende maand. Deze roze strepen rond je buik, borsten of heupen ontstaan ​​wanneer collageen en elastine (de vezels die je huid strak houden) uitrekken en breken tijdens de zwangerschap als gevolg van de druk van een snelle gewichtstoename. Je hebt de beste kans om striae te verminderen als ze nieuw zijn. Als littekens eenmaal wit worden, zijn ze buitengewoon moeilijk te behandelen.

Wanneer begint striae tijdens de zwangerschap?

Je zult striae / striemen opmerken als je ergens tussen de 13 en 21 weken zwanger bent (beschouw ze als moderne kunst voor de buik van je baby). Tot 90 procent van alle aanstaande vrouwen krijgt deze roze, rode, gele, bruine of soms paarsachtige of bruine strepen. Je zult ze waarschijnlijk opmerken op je buik, billen, dijen, heupen of borsten.

Wat veroorzaakt zwangerschapsstriae?

Striae zijn eigenlijk kleine scheurtjes in de ondersteunende weefsellagen onder je huid die tijdens de zwangerschap tot het uiterste worden aangetrokken. Of je ze krijgt, hangt vooral af van je zwangerschap en je genetica. Dit betekend dat als je moeder of oma striae heeft ontwikkeld, de kans groter is dat jij ze ook krijgt.

Een snelle gewichtstoename tijdens de zwangerschap kan je ook vatbaarder maken voor het krijgen van striae. En vrouwen met een donkere huidskleur hebben minder kans op striae dan vrouwen met een lichte huid (en ze zijn niet zo zichtbaar op een donkere huid).

Hoewel er geen echte manier is om striae te voorkomen, kunnen de volgende tips ze tijdens je zwangerschap tot een minimum beperken.

Hoe kun je zwangerschapsstriemen voorkomen?

1. Let op je gewicht

Houd je weegschaal in de gaten tijdens de zwangerschap en voer je kilo’s langzaam en gestaag aan in plaats van in grote spurts. Houd er rekening mee dat eten voor twee niet betekent dat je letterlijk twee keer zoveel eet, dus probeer waar mogelijk de algemene aanbevelingen voor calorie inname tijdens de zwangerschap te volgen.

2. Voed je huid van binnenuit

Het eten van veel vitamine C rijk voedsel kan ook helpen om je huid strak te houden en minder onderhevig te maken aan striae.

3. Smeer je goed in

Als de zwangerschapstest eenmaal positief is, begin dan meteen met het hydrateren van de gebieden waar striae het meest waarschijnlijk zal ontstaan: je buik, onderrug, borsten en heupen. Striae ontstaan wanneer de vezels net onder het huidoppervlak uit elkaar vallen als gevolg van de druk van een snelle gewichtstoename. Moisturizer helpt de elasticiteit van de huid te behouden, waardoor het minder snel scheurt wanneer je lichaam begint uit te zetten.

Breng ‘s ochtends een rijke crème aan die zorgt voor langdurige hydratatie. Voeg ‘s avonds een paar druppels van een huidverzorgende olie zoals Bio-Oil toe aan een warm bad, zodat je nog extra kunt hydrateren zonder enige moeite.

Hier volgen beste producten om zwangersschapsstriemen te voorkomen en te verminderen:

De Palmer’s Cocoa Butter Formula Massage Cream voorkomt striemen. De crème bestaat uit een speciale mix van pure cacaoboter, shea Boter vitamine E, en Bio C-Elaste. Bio C-Elaste is een krachtige combinatie van elastine, collageen, Centella Asiatica, zoete amandelolie en arganolie. Deze crème verbetert de elasticiteit van de huid zowel tijdens als na de zwangerschap. Ideaal voor striae gevoelige gebieden, zoals buik, heupen, dijen en borsten. Ook aanbevolen voor striae geassocieerd met gewicht schommelingen. Bij regelmatig gebruik verbeterde de elasticiteit van de huid bij 97% van de proefpersonen. De cacaoboter in de crème verzacht en verzorgt de huid.

Als je liever een olie aanbrengt in plaats van een crème om striae te voorkomen of te behandelen, is Bio-Oil een topverkoper. Het is ook klinisch bewezen en dermatologisch getest om niet alleen littekens te behandelen, maar ook om een ​​doffe, verouderende huid te verbeteren, zodat je het overal in je lichaam kunt gebruiken.

Bio-Oil is gemaakt van een mix van oliën die helpen om vocht aan je huid toe te voegen, waardoor het rekbaarder wordt naarmate je buik groter wordt en helpt bij het herstel na de bevalling.

Gebruikers merken op dat het goed voor hen werkte tijdens de zwangerschap en dat ze de fles bleven gebruiken, die daarna nog lang meegaat.

Deze speciale zwangerschapsolie wordt door de vele gebruikers ontzettend positief beoordeeld. De olie houd je huid soepel. Het wordt aangeraden om je huid dagelijks met deze olie in te smeren. Hierdoor kun je striemen helpen voorkomen.

Als het gaat om een ​​crème voor striae, wil je iets wat veilig en effectiefs, en alle extra voordelen zoals extra hydratatie, aangename geur en gemakkelijk aan te brengen zijn ook fijn om te hebben. Burt’s Bees Mama Bee Belly Butter is een crème voor striae die speciaal is ontwikkeld voor zwangere vrouwen en moeders, gemaakt om je buik te voeden zowel voor als na de bevalling. Met de naamsbekendheid van Burt’s Bees weet je dat je erop kunt vertrouwen dat dit product doet wat het beloofd.

Gebruik deze crème om je huid te verzachten en glad te maken met natuurlijk hydraterende cacao, shea en jojoba boter, of help je huid te herstellen na de zwangerschap met de 99 procent natuurlijke buikboter die verlichting en comfort biedt aan een uitgerekte huid.

De lotion is geurvrij, dus het zal je gevoelige neus niet storen als je momenteel zwanger bent, en de formule is niet-irriterend, gemaakt zonder schadelijke ingrediënten zoals ftalaten, parabenen, petrolatum of SLS.

Waarop moet je letten in een zwangerschapsstriemen crème?

Ingrediënten: Voordat je een crème voor striae koopt, moet je de ingrediënten goed bekijken om er zeker van te zijn dat deze geen potentieel schadelijke chemicaliën zoals ftalaten en parabenen bevat. Het goede nieuws? Veel crèmes gebruiken natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van chemicaliën. Houd er ook rekening mee dat de ingrediënten van een crème voor striae de geur beïnvloeden. (Er zijn ook ongeparfumeerde opties.)

Effectiviteit: De huid van elke vrouw is anders, dus verschillende crèmes kunnen voor sommige vrouwen effectiever zijn dan voor andere. Bepaalde crèmes zijn ontworpen om bestaande striae te vervagen, terwijl andere beloven te voorkomen dat er nieuwe ontstaan. Helaas zijn er geen garanties, maar veel laten veelbelovende resultaten zien.

Prijs: Striae crèmes variëren van relatief betaalbaar tot prijzig. Een duurdere crème is echter niet per se effectiever, dus zorg ervoor dat je de ingrediënten vergelijkt en recensies leest voordat je je zuurverdiende geld uitgeeft.

Na je zwangerschap

Littekens zijn meer merkbaar op een zachte huid, dus dit is het moment om een ​​verstevigend serum in je routine op te nemen.

Na de bevalling vervagen striae meestal tot een lichte, zilverachtige tint en kunnen ze na verloop van tijd nauwelijks merkbaar zijn. Maar als je nog steeds niet tevreden bent met hoe ze eruitzien, kan een dermatoloog misschien helpen. Recept Retinol of Renova crèmes kunnen helpen om het verschijnen van je striae te minimaliseren. Deze zijn echter het meest effectief als de merktekens nieuw zijn, dus als je geïnteresseerd bent, praat dan snel met een dermatoloog nadat je baby is gearriveert!

Nog een tip: als je striae wilt verbergen, probeer dan een aantrekkelijke zelfbruiner, want striae zijn veel beter zichtbaar op een bleke huid.

Meer manieren om van striae af te komen

Als je al striae hebt en plaatselijke behandelingen niet voldoende zijn om je striae te verbeteren, is het plannen van een reeks gepulseerde kleurstoflaserbehandelingen een veilige optie, zelfs als je borstvoeding geeft. Maar het kost wel wat: een enkele behandeling kan variëren van €300 tot €1500 afhankelijk van waar je woont.

Onthoud dat er altijd een andere optie is: omarm ze! Striae verschijnen tenslotte op plaatsen die de meeste mensen niet zien – tenzij je veel tijd in bikini doorbrengt.

Wanneer kan ik verwachten dat mijn striae weggaat?

Mocht je toch zwangerschapsstriemen krijgen, maak je dan niet al te veel zorgen. Ja, ze zullen er voor een tijdje zitten en kunnen er na de bevalling zelfs wat opvallender uitzien. Maar gelukkig blijven je striae niet voor altijd zo levendig gekleurd. Nadat de baby arriveert, vervagen ze meestal tot een minder opvallende (en gemakkelijker te verbergen) zilvergrijze kleur. Probeer ze ondertussen met trots te dragen. Er is niets mooier en bijzonderder dan een nieuw leven op de wereld brengen. Zwangersschapsstiae hoort daar voor velen nou eenmaal bij.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *