Zwangerschapsboeken - De 10 handigste boeken!

Je bent opzoek naar zwangerschapsboeken, dat betekent waarschijnlijk dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Wanneer je zwanger bent, en al helemaal wanneer je voor de eerste keer zwanger bent, komt er een hoop op je af. Wat mag je wel en niet eten? Wat mag je wel en niet doen? Waar moet je je allemaal op voorbereiden? Er zullen een hoop zaken veranderen en een zwangerschap brengt veel bijwerkingen met zich mee. Het is dan ook noodzakelijk om je goed in te lezen wanneer je er net achter komt dat je zwanger bent. Op het internet wordt je gebombardeerd met informatie (ook niet altijd juist), waardoor het soms soms lastig is om door de bomen het bos te zien. In dat geval kun je je dan ook beter wenden tot een boek, waar alles van A tot Z in besproken wordt.

Er zijn ontzettend veel zwangerschapsboeken op de markt, de één natuurlijk beter en nuttiger dan de ander. Daarnaast zijn er ook nog speciale zwangerschapsboeken voor mannen en speciale zwangerschapsboeken voor vrouwen. Maar welk boek is nou het beste? In welk boek staat nou de meeste en de nuttigste informatie? Door het hoge aanbod kan het lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel zijn de top 10 beste zwangerschapsboeken (voor zowel mannen als vrouwen) uitgelicht.

Top 10 handigste zwangerschapsboeken

Dit boek bereid je voor op ALLES wat je moet weten over zwanger zijn en de eerste maanden van ouderschap. Het behandeld vragen als: Wil ik thuis of in het ziekenhuis bevallen? Wat mag ik nou precies wel en niet eten? Heb ik écht alles nodig van die uitzetlijst? En hoe hebben andere moeders de eerste drie maanden met hun baby ervaren?

De schrijfsters van dit boek (die uiteraard zelf ook zwanger zijn geweest) nemen je letterlijk mee vanaf de positieve zwangschapstest totdat je baby drie maanden oud is. Alle informatie die van belang is, vindt je in dit boek. Denk aan onderwerpen als zwangerschapskwaaltjes, schommelende hormonen, kledingstruggles, een baby die je ‘s nachts wakker houdt en nog veel meer. Het boek staat vol met tips en onmisbare checklists.

Naast de algemene tips en dingen die je moet weten vertellen Willemijn & Martine, de schrijfsters van dit boek, je ook over hun eigen zwangerschappen, bevallingen en kraamweken. Ze zijn enorm open en eerlijk over hoe zij deze bijzondere fase in hun leven hebben ervaren.

Dit is ook een boek dat élke zwangere vrouw in huis moet hebben. Het boek leert je alles over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd, samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas, de online community waar mama’s en experts elkaar ontmoeten).

Het boek ‘Mama worden’ geeft uitleg bij de meest voorkomende kleine en grote vragen rondom een zwangerschap. Denk aan vragen als: Wat te doen bij eventuele zwangerschapskwaaltjes? Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Welke basics moet je weten over de kraamtijd?

De informatie en duidelijk uitleg van experts en moeders in dit boek helpen je met vertrouwen door deze unieke en bijzondere, maar soms wat lastige en verwarrende periode heen.

Het boek ‘De grote geboorte gids’ is hét handboek over zwangerschap, bevalling en kraamtijd, geschreven door een gynaecoloog en een verloskundige. In een tijd waarin vrouwen niet meer weten wat ze moeten geloven door alle tegenstrijdige berichtgeving (vooral op het internet) is dit boek een betrouwbare vraagbaak. In vraag-en antwoordvorm komen helder alle kanten van de zwangerschap en de bevalling aan bod. Met illustraties en kleurenfoto’s, een logboek en een trappelkaart om te weten of de baby voldoende beweegt.

Het boek ‘Jouw zwangerschaps bijbel’ is pecies wat je zou verwachten van deze titel. Het omvat letterlijk alle belangrijke vragen en onderwerpen rondom een zwangerschap. Het boek bevat alle informatie over de periode voor, tijdens en vlak na de zwangerschap. Het boek is betrouwbaar en uiterst informatief, met sfeervolle foto’s en overzichtelijke schema’s en illustraties.

Het boek is duidelijk en bevat ontzettend veel informatie van de minder leuke delen van een zwangerschap, tot het slaapritme van pasgeboren baby’s tot de geboorte zelf en de relatie met je partner. Ook omvat het boek overzichtelijke pagina’s over de ontwikkeling van je baby van week tot week (inclusief foto’s).

Ben je zwanger, of hoop je binnekort zwanger te worden? Dan is dit een boek voor jou. Dit is een begrijpelijk boek over een van de meest gedenkwaardige ervaringen die je kunt hebben. Het geeft je advies over alle aspecten van de zwangerschap: van conceptie tot geboorte en van borstvoeding tot zwangerschapsoefeningen. Met behulp van de week-tot-weekkalender ontdek je precies wat je tijdens je zwangerschap kunt verwachten. En ook aan de vader is gedacht: hij vindt de informatie die hij nodig heeft om de zwangerschap bewust en stressvrij te beleven.

Dit boek is net even iets anders dan de andere boeken in deze top 10 zwangerschapsboeken lijst. De andere boeken bieden allemaal informatie over de zwangerschap zelf en waar je allemaal rekening mee moet houden. Dit boek gaat specifiek over voeding en training tijdens en na de zwangerschap, om fit en gezond te blijven. Wanneer je bent van de gezonde levensstijl en er altijd fit uit wilt zien, is dit echt een boek voor jou! Tijdens en na een zwangerschap veranderd je lichaam natuurlijk enorm veel.

Fajah Lourens, dé fit queen van Nederland, helpt je met dit boek om na je zwangerschap weer helemaal in shape te komen. Met tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap geeft Fajah antwoord op de online meest gestelde vraag hoe je snel weer je oude figuur terugkrijgt. In het boek vindt je handige trainingen en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen.

Dit boek is niet zo zeer een boek voor tijdens de zwangerschap, maar meer voor na de zwangerschap, wanneer je baby (of baby’s) eenmaal geboren is. Dit boek is natuurlijk wel al nuttig en leuk om tijdens je zwangerschap te lezen!

Het boek ‘Oei, ik groei!’ mag zeker niet ontbreken in de boekenkast als je net een baby hebt. Dit boek neemt je mee op weg in de wereld van de mentale ontwikkeling van je baby. Je leest hoe de ontwikkeling verloopt, wanneer je baby een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling maakt, wat je kunt verwachten en hoe jij je baby daarbij kunt helpen. Deze bestseller geeft je unieke en bijzondere inzichten en verklaart waarom je baby soms fases heeft waarin hij meer huilt en humeuriger is, minder eet en slechter slaapt. Het goede nieuws: er is een reden voor én na de moeilijkere dagen komt een tijd waarin je baby opeens veel meer dingen kan doen en gaat doen.

Dit boek geeft je steun tijdens de lastige momenten en geeft je de handvatten om al het mooie nieuwe aan je baby te ontdekken. Bekijk de wereld door de ogen van je baby…en ontdek de wereld samen opnieuw.

Ook dit boek is geen echt boek voor de zwangerschap, maar wel leuk om tijdens de zwangerschap te lezen en je voor te bereiden. Dit boek gaat over het grote wonder van de eerste twee jaar. Het boek geeft antwoord op vragen als: Wat verandert er bij de geboorte in het lichaam van je baby? Hoe ontwikkelen zich de hersenen van baby’s? Waarom heeft een baby meer botten dan een volwassene? Wanneer begrijpen baby’s dat iets wat ze niet zien er nog wél is?

Het zijn maar enkele van de onderwerpen die Desmond Morris, de auteur van dit boek, op een mooie manier illustreert in dit boek. Op grond van het nieuwste onderzoek verduidelijkt hij de spectaculaire ontwikkelingen die plaatsvinden vanaf de bevruchting tot en met de geboorte en legt hij uit hoe baby’s zijn geprogrammeerd en toegerust om te kunnen overleven. De treffende anatomische tekeningen en betoverende foto’s geven inzicht in de vaak verrassende lichamelijke en geestelijke eigenschappen van baby’s. Ze laten zien hoe baby’s zich ontwikkelen terwijl ze experimenteren met speelgoed, nieuwe plaatsen en mensen ontdekken en beginnen te lopen en praten.

Dit boek is speciaal voor de mannen die papa gaan worden! Niet alleen voor de vrouw veranderd er een hoop tijdens de zwangerschap, maar voor de man ook. Daarom mogen zwangerschapsboeken voor mannen zeker niet ontbreken. Het boek ‘Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ geeft antwoorden op vragen als: wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee bij mijn vrouw? Wat is het nut van ontsluiting? En hoe zit het met seks?

Dit boek leert je alles over een zwangerschap, zodat jij jezelf door de zwangerschap heen kunt bluffen en echt indruk kunt maken op je vrouw. Ook bevat het boek een uitgebreide en verklarende woordenlijst, uitgelegd in begrijpelijke mannen taal: afkolven en indalen, bandenpijn en nesteldrang, strippen en puffen. Ja waarschijnlijk heb je nog nooit van deze woorden gehoord, maar daar gaat snel verandering in komen!

Dit boek leert je alles wat je moet weten om een SuperPapa te worden! Vader worden doe je niet zo maar: van zwanger maken, tot ‘samen’ zwanger zijn, tot ‘samen’ bevallen en ouderschap: leer alles wat je moet weten over de zwangerschap en papa worden.

Er gaan een hoop zaken veranderen en je zult een hoop voorbereidignen moeten treffen. Leer hoe je je partner zo goed mogelijk kan ondersteunen tijdens de zwangerschap, wat er allemaal komt kijken bij de bevalling zelf, hoe je een kinderkamer inricht. Er komt veel bij kijken.

Dit boek leert je ook over het leven als papa na de zwangerschap als de baby eenmaal geboren is: Babyvoeding klaarmaken, een huilende baby troosten, boertjes laten, kleertjes uitzoeken, luiers verschonen, slaapliedjes zingen, spelen met je baby en nog veel meer.

Je leert 156 essentiële, fantastische dingen die elke jonge vader écht moet kunnen – stap voor stap uitgelegd en speciaal gericht op vaders.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *