ipl thuis

IPL ontharen thuis: Alles wat je moet weten!

Lichaamshaar: we hebben het allemaal! Of je het nu graag laat groeien, of liever een nette en verzorgde look hebt, er zijn veel manieren om het haar op je lichaam te verzorgen. Als je het beu bent om telkens weer opnieuw te scheren en genoeg hebt van pijnlijke waxing is IPL ontharen je redder! IPL laser ontharing is de permanente ontharingsoplossing die meestal ontzettend veel kost als je het in de salon laat doen. Ontworpen om de actieve groeifase in je haar te beïnvloeden, verwarmen laserbehandelingen het haar vanaf de wortel zonder de huid of ander weefsel te beschadigen. Dus, wat is IPL? Hoe werkt IPL ontharen? En wat is het beste IPL apparaat voor thuis? Vindt hier alle antwoorden.

Wat is IPL?

IPL staat voor intense pulsed light en het is een vorm van lichttherapie, die wordt gebruikt voor verschillende dermatologische procedures, waaronder ontharing. Om langdurige ontharing te bereiken, is het noodzakelijk om de haarzakjes te vernietigen waaruit individuele haren groeien. Gecontroleerde lichtpulsen dringen de opperhuid binnen en worden geabsorbeerd door melanine in het haar in de follikel.

Hoe werkt IPL ontharen?

Je zult je waarschijnlijk afvragen: Hoe werkt IPL ontharen precies? Een IPL laser heeft meerdere golflengten (allemaal tussen de 500 en 1.200 nanometer) die zich binnen de huid verspreiden. Zoals bij alle op licht gebaseerde behandelingen, werkt IPL door een golflengte in de huid uit te zenden, die in het geval van ontharing op pigment is gericht. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Dit verandert het snel in warmte en doodt vervolgens de groeiende cellen die het haarzakje maken.

Intens gepulseerde lichtbehandelingen zijn alleen effectief bij haar dat zich in de anagene fase bevindt (ook bekend als de actieve groeifase). Daarom moeten behandelingen meestal om de vier tot zes weken worden gespreid, met gemiddeld zes behandelingen voor het beste resultaat. Het is ook belangrijk op te merken dat IPL apparaten niet onmiddellijke permanente ontharing garanderen. Het is gericht op haarvermindering en bij vaak genoeg gebruik zal dit zorgen voor permanente ontharing. 

IPL ontharen thuis

Een IPL-ontharingsset voor thuis maakt IPL laser voor iedereen toegankelijk en is super betaalbaar. Waxen doet pijn en kost je uiteindelijk veel meer geld als je regelmatig naar de salon gaat en scheren kost ontzettend veel tijd en je huid is maar voor één dag echt glad. Een IPL ontharingsapparaat voor thuis geeft je een permanente ontharingsoplossing waar jij en je portemonnee van kunnen genieten.

Wat is het beste IPL apparaat voor thuis?

Er zijn veel verschillende IPL apparaten beschikbaar. Hieronder volgt een korte omschrijving van 3 top IPL laser apparaten om jou de gladde huid van je dromen te geven!

Philips Lumea Prestige BRI956/00 – IPL lichtontharing

Deze IPL van Philips is echt een wonderapparaat op het gebied van ontharen. Zachte lichtpulsen zorgen, indien regelmatig gebruikt, voor permanent ontharen en een zijdezachte huid dag in dag uit. Het apparaat zorgt voor een haarvrije huid voor minstens 6 maanden en minimaal 92% haarvermindering na slechts 3 behandelingen. Hoe vaker je het gebruikt, hoe minder haren er terug zullen komen. De Smart Skin-sensor adviseert de ideale lichtintensiteit op basis van je huidtype. Philips Lumea is klinisch getest en ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor eenvoudige en effectieve behandeling.

Philips Lumea IPL werkt effectief op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypen: op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart haar en op huidtinten variërend van zeer wit tot donkerbruin. Het apparaat is helaas niet geschikt voor een zeer donkere huid, net zoals andere IPL apparaten. Daarnaast heeft Philips voor ieder deel van het lichaam een uniek opzetstuk ontworpen. Het opzetstuk voor het gezicht heeft een plat ontwerp, een speciale filter voor extra veiligheid en een klein venster voor maximale precisie en een nauwkeurige behandeling van kin, onderlip en bakkebaarden.

Behandeltijd:

  • Oksel: 2,5 min.
  • Delen van het gezicht: 1,5 min.
  • Bikinilijn: 2 min.
  • Onderbenen: 8,5 min
Prijs: €399

GoSmooth IPL Kit – IPL Lichtontharing

Het GoSmooth IPL apparaat is ideaal voor het ontharen van je huid. Deze IPL laser is speciaal ontworpen om op een makkelijke en snelle manier, permanent van je ongewenste haren af te komen. Het apparaat vertegenwoordigt de nieuwe en beste technologie die je haargroei al na een paar keer gebruik effectief laat verminderen. Met maar liefst 400.000 flitsen werkt het snel en efficient en ben jij binnen no time van je haren af! De GoSmooth IPL Kit bevat de volgende artikelen: IPL-apparaat met adapter, een zonnebril, een scheermesje en een verkoelende Aloe Vera gel ontworpen voor na het gebruik van het IPL-apparaat.

Prijs: €169,-

Braun Silk·expert Pro 5 PL5124 – IPL lichtontharing

De Braun Pro 5 IPL is een van de snelste en krachtige IPL apparaten voor thuis. Het geeft je permanente haarvermindering in slechts 4 weken. Het apparaat is licht en gemakkelijk te gebruiken op je gezicht en lichaam. Met de precisiekop kun je kleinere of lastigere gedeeltes aanpakken, zoals gezicht, bikinizone en oksels. De milde en extra milde modus verlagen het energieniveau voor beginners die gevoelige plekjes willen behandelen. Het apparaat beschikt over de veiligste IPL-technologie, klinisch getest en dermatologisch goedgekeurd als veilig voor de huid door een internationale huidgezondheidsorganisatie (Skin Health Alliance). De IPL-technologie past zich voortdurend en automatisch aan aan je huidtint. Het apparaat is 2 keer zo snel als de vorige Silk-expert: beide onderbenen kunnen binnen 5 minuten worden behandeld.

Prijs: €346,-

Is IPL ontharen veilig?

Ja, IPL ontharen wordt beschouwd als een veilige behandeling. Mogelijk schadelijke stralingen wordt voorkomen door de apparaatfilters, die golflengten onder 500 nm blokkeren. Een IPL apparaat voor thuisgebruik dat al jarenlang over de hele wereld wordt gebruikt, heeft bewezen een uiterst effectieve en uiterst veilige ontharingsmethode te zijn. Perfect voor gebruik in klinieken en thuis, na elke behandeling voelt je huid beter aan dan ooit.

Doet IPL ontharen pijn?

IPL wordt vaak beschreven als een warm gevoel op de huid. Je voelt misschien wat ongemak, maar het doet niet echt pijn. De behandeling is zacht voor de huid en supergemakkelijk te gebruiken. Gebruikers voelen elke keer als het licht knippert een warm gevoel, maar echt pijnlijk is het niet.

Kun je sporten na een IPL behandeling?

Nee, je mag niet direct trainen nadat je je haar met IPL behandeling hebt verwijderd. Na een sessie kun je het beste even ontspannen en relaxen. Het is zelfs aan te raden om 24 uur niet te trainen nadat je een IPL-ontharingsmachine hebt gebruikt, omdat je waarschijnlijk gaat zweten. De bacteriën die zich met zweet voeden, kunnen je huid irriteren en uiteindelijk uitslag of erger veroorzaken. Als je ooit een excuus nodig hebt om de sportschool over te slaan, dan is dit het!

Kan je IPL gebruiken op tattoos?

Nee, je kunt IPL niet gebruiken op tatoeages. Als je het laserapparaat op je tatoeage gebruikt, kan het apparaat geen onderscheid maken tussen de kleur van je lichaamshaar en het pigment in je tatoeage-inkt. Houd het apparat dus uit de buurt van je tatoeages om ervoor te zorgen dat ze er mooi uit blijven zien.

Hoelang blijven haren weg na een IPL behandeling?

Na een IPL-behandeling blijven je haren voor altijd weg wanneer het een aantal keren wordt uitgevoerd. Ontworpen om langdurige ontharing voor iedereen betaalbaar te maken, werkt een IPL handset zacht en effectief op de huid. De snel knipperende technologie werkt snel, dus je zult na slechts 4 sessies blijvende ontharingsresultaten opmerken.

Is IPL veilig voor alle huidtypes?

Ja, IPL is veilig voor alle huidtypes. Terwijl je tijdens het waxen of scheren huiduitslag en scheerbrand kunt ervaren, zorgt een IPL-behandeling juist voor een gladde huid. Je kunt zelfs een IPL-apparaat op een gevoelige huid gebruiken! Ook op de meeste huidtinten werkt een IPL-handapparaat perfect. Helaas werkt het op een donkere huid minder goed. Een donkere huid heeft veel meer melanine en daardoor kun je bijwerkingen krijgen bij gebruikt van een IPL apparaat.

Is IPL veilig tijdens een zwangerschap?

Er is geen bewijs dat IPL negatieve effecten heeft op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Echter, wanneer je zwanger bent zijn de hormonen in je lichaam onvoorspelbaar. Je kunt hogere oestrogeenspiegels afscheiden, wat betekent dat er meer haar op je lichaam groeit. Hoewel het misschien verleidelijk is om je haar er meteen af te halen, is het de moeite waard om wat geduld te hebben. Het overtollige zwangerschapshaar valt meestal vanzelf uit wanneer je baby geboren is.

Zijn alle IPL apparaten hetzelfde?

Nee, niet alle IPL apparaten zijn hetzelfde. Bij een minder krachtig en  minder efficiënt apparaat moet je de IPL-machine mogelijk meerdere keren in hetzelfde gebied gebruiken voordat je resultaten begint te zien. Het is dus belangrijk dat je een IPL apparaat van goede kwaliteit aanschaft.

Kan IPL je huid beschadigen?

Een IPL laser zal je huid niet beschadigen. Naast het verwijderen van haar, kan een intensieve behandeling met gepulseerd licht ook helpen bij het wegwerken van zonnevlekken en andere klachten. Hierdoor zal je huid daadwerkelijk verbeteren. IPL voor pigmentatie en een IPL gezichtsbehandeling kunnen de huid mogelijk beschadigen als ze niet goed worden aangebracht. Het is altijd de moeite waard om een professional te raadplegen als je iets nieuws op je gezicht probeert.

Waar kan je het IPL apparaat gebruiken?

Je kunt een IPL thuis apparaat overal op je lichaam gebruiken, zelfs op je gezicht! Zorg er wel voor dat je geen laser of lichtapparaat in de buurt van je ogen krijgt. Lichaamshaar kan altijd en overal opspringen. Het is fijn om een ​​apparaat in huis te hebben dat je kunt gebruiken als je de hoeveelheid haar die je hebt wilt verminderen.

Hoe vaak kun je een IPL behandeling thuis doen?

Hoe vaak je thuis IPL-behandelingen kunt doen, hangt af van het apparaat dat je gebruikt en waar je het op je lichaam gebruikt. Het is een goed idee om je IPL apparaat de eerste 12 weken één keer per week consistent te gebruiken. Zodra je deze eerste periode hebt voltooid, kun je beoordelen hoe vaak je het apparaat moet gebruiken. Het is een persoonlijke vraag die je kunt aanpassen aan je behoeften.

Conclusie

IPL ontharen thuis is eenvoudig en effectief. IPL staat voor intense pulsed light. De IPL laser straalt lichtflitsen af op de huid. Dit licht dringt door tot de haarwortel. De energie die vrijkomt, wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortel vernietigt wordt. IPL is dus een permanente ontharingsmethode!

1 thought on “IPL ontharen thuis: Alles wat je moet weten!”

  1. Dit is een uitkomst!! Hoe heerlijk om nooit meer te hoeven scheren. Thanks voor de info!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *