ipl thuis

IPL ontharen thuis: Alles wat je moet weten!

Wil jij thuis IPL ontharen? Dan zijn we hier om je daar alles over te vertellen!

Lichaamshaar: we hebben het allemaal! Of je het nu graag laat groeien, of liever een nette en verzorgde look hebt, er zijn veel manieren om het haar op je lichaam te verzorgen. Als je het beu bent om telkens weer opnieuw te scheren en genoeg hebt van pijnlijke waxing is IPL ontharen je redder! 

IPL laser ontharing is de permanente ontharingsoplossing die meestal ontzettend veel kost als je het in de salon laat doen. Ontworpen om de actieve groeifase in je haar te beïnvloeden, verwarmen laserbehandelingen het haar vanaf de wortel zonder de huid of ander weefsel te beschadigen. 

Dus, wat is IPL? Hoe werkt IPL ontharen? En wat is het beste IPL apparaat voor thuis? Vind hier alle antwoorden!

Wat is IPL?

IPL staat voor intense pulsed light en het is een vorm van lichttherapie, die wordt gebruikt voor verschillende dermatologische procedures, waaronder ontharing. Om langdurige ontharing te bereiken, is het noodzakelijk om de haarzakjes te vernietigen waaruit individuele haren groeien. Gecontroleerde lichtpulsen dringen de opperhuid binnen en worden geabsorbeerd door melanine in het haar in de follikel.

Hoe werkt IPL ontharen?

Je zult je waarschijnlijk afvragen: Hoe werkt IPL ontharen precies? Een IPL laser heeft meerdere golflengten (allemaal tussen de 500 en 1.200 nanometer) die zich binnen de huid verspreiden. Zoals bij alle op licht gebaseerde behandelingen, werkt IPL door een golflengte in de huid uit te zenden, die in het geval van ontharing op pigment is gericht. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Dit verandert het snel in warmte en doodt vervolgens de groeiende cellen die het haarzakje maken.

Intens gepulseerde lichtbehandelingen zijn alleen effectief bij haar dat zich in de anagene fase bevindt (ook bekend als de actieve groeifase). Daarom moeten behandelingen meestal om de vier tot zes weken worden gespreid, met gemiddeld zes behandelingen voor het beste resultaat. Het is ook belangrijk op te merken dat IPL apparaten niet onmiddellijke permanente ontharing garanderen. Het is gericht op haarvermindering en bij vaak genoeg gebruik zal dit zorgen voor permanente ontharing. 

IPL ontharen thuis

Een IPL-ontharingsset voor thuis maakt IPL laser voor iedereen toegankelijk en is super betaalbaar. Waxen doet pijn en kost je uiteindelijk veel meer geld als je regelmatig naar de salon gaat en scheren kost ontzettend veel tijd en je huid is maar voor één dag echt glad. Een IPL ontharingsapparaat voor thuis geeft je een permanente ontharingsoplossing waar jij en je portemonnee van kunnen genieten.

Wat is het beste IPL apparaat voor thuis?

Er zijn veel verschillende IPL apparaten beschikbaar. Hieronder volgt een korte omschrijving van 3 top IPL laser apparaten om jou de gladde huid van je dromen te geven! Voor een meer uitgebreide lijst, bekijk hier ons aparte blog met een lijst met de beste IPL apparaten voor thuis.

Philips Lumea Prestige BRI956/00 – IPL lichtontharing

Deze IPL van Philips is echt een wonderapparaat op het gebied van ontharen. Zachte lichtpulsen zorgen, indien regelmatig gebruikt, voor permanent ontharen en een zijdezachte huid dag in dag uit. Het apparaat zorgt voor een haarvrije huid voor minstens 6 maanden en minimaal 92% haarvermindering na slechts 3 behandelingen. 

Hoe vaker je het gebruikt, hoe minder haren er terug zullen komen. De Smart Skin-sensor adviseert de ideale lichtintensiteit op basis van je huidtype. Philips Lumea is klinisch getest en ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor eenvoudige en effectieve behandeling.

Philips Lumea IPL werkt effectief op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypen: op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart haar en op huidtinten variërend van zeer wit tot donkerbruin. Het apparaat is helaas niet geschikt voor een zeer donkere huid, net zoals andere IPL apparaten. Daarnaast heeft Philips voor ieder deel van het lichaam een uniek opzetstuk ontworpen. Het opzetstuk voor het gezicht heeft een plat ontwerp, een speciale filter voor extra veiligheid en een klein venster voor maximale precisie en een nauwkeurige behandeling van kin, onderlip en bakkebaarden.

Behandeltijd:

 • Oksel: 2,5 min.
 • Delen van het gezicht: 1,5 min.
 • Bikinilijn: 2 min.
 • Onderbenen: 8,5 min
Prijs: €399

GoSmooth IPL Kit – IPL Lichtontharing

Het GoSmooth IPL apparaat is ideaal voor het ontharen van je huid. Deze IPL laser is speciaal ontworpen om op een makkelijke en snelle manier, permanent van je ongewenste haren af te komen. Het apparaat vertegenwoordigt de nieuwe en beste technologie die je haargroei al na een paar keer gebruik effectief laat verminderen.

 Met maar liefst 400.000 flitsen werkt het snel en efficient en ben jij binnen no time van je haren af! De GoSmooth IPL Kit bevat de volgende artikelen: IPL-apparaat met adapter, een zonnebril, een scheermesje en een verkoelende Aloë Vera gel ontworpen voor na het gebruik van het IPL-apparaat.

Prijs: €169,-

Braun Silk·expert Pro 5 PL5124 – IPL lichtontharing

De Braun Pro 5 IPL is een van de snelste en krachtige IPL apparaten voor thuis. Het geeft je permanente haarvermindering in slechts 4 weken. Het apparaat is licht en gemakkelijk te gebruiken op je gezicht en lichaam. Met de precisiekop kun je kleinere of lastigere gedeeltes aanpakken, zoals gezicht, bikinizone en oksels. De milde en extra milde modus verlagen het energieniveau voor beginners die gevoelige plekjes willen behandelen. 

Het apparaat beschikt over de veiligste IPL-technologie, klinisch getest en dermatologisch goedgekeurd als veilig voor de huid door een internationale huidgezondheidsorganisatie (Skin Health Alliance). De IPL-technologie past zich voortdurend en automatisch aan aan je huidtint. Het apparaat is 2 keer zo snel als de vorige Silk-expert: beide onderbenen kunnen binnen 5 minuten worden behandeld.

Prijs: €346,-

Is IPL-ontharing thuis effectief?

IPL-ontharing thuis kan effectief zijn bij het verminderen van haargroei op bepaalde delen van het lichaam. De effectiviteit kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het IPL-apparaat, de instellingen en het juiste gebruik ervan.

Hoewel sommige mensen positieve resultaten behalen met IPL-ontharing thuis, is het belangrijk op te merken dat de resultaten mogelijk niet zo langdurig of effectief zijn als professionele IPL-behandelingen in een kliniek of schoonheidssalon. Professionele behandelingen worden vaak uitgevoerd door getrainde professionals met geavanceerdere apparatuur.

Bovendien kan de effectiviteit van IPL-ontharing thuis variëren afhankelijk van factoren zoals haarkleur, huidtype en haardikte. IPL is over het algemeen het meest effectief bij mensen met een lichte huid en donker haar, omdat het licht wordt geabsorbeerd door het donkere pigment in het haarzakje.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij IPL-ontharing thuis en te begrijpen dat het mogelijk meerdere sessies kan vereisen voor merkbare resultaten. Het is ook essentieel om de instructies van het IPL-apparaat zorgvuldig te volgen en indien nodig advies in te winnen bij een professional.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met IPL-ontharing thuis?

De tijd die nodig is om resultaten te zien met IPL-ontharing thuis kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen vereist IPL-ontharing meerdere behandelingen om merkbare en langdurige resultaten te bereiken.

Het haar groeit in verschillende fasen, waaronder de groeifase, overgangsfase en rustfase. IPL-ontharing is het meest effectief tijdens de groeifase, wanneer het haarzakje actief is. Aangezien niet al het haar zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevindt, zijn meerdere behandelingen nodig om alle haartjes te targeten tijdens hun groeifase.

Gemiddeld hebben de meeste mensen 6 tot 12 behandelingen nodig om gewenste resultaten te behalen, met tussenpozen van 4 tot 8 weken tussen elke behandeling. Na elke behandeling zou je een geleidelijke afname van de haargroei moeten opmerken.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te zijn met de behandelingen. Het kan enkele maanden duren voordat je merkbare resultaten ziet. Daarnaast kan het onderhouden van regelmatige behandelingen op langere termijn helpen om de haargroei verder te verminderen.

Houd er rekening mee dat individuele resultaten kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals haarkleur, huidtype, haardikte en het gebruik van het juiste IPL-apparaat volgens de instructies. Het is raadzaam om ook advies in te winnen bij een professional voordat je IPL-ontharing thuis uitvoert.

Is IPL ontharen veilig?

Ja, IPL ontharen wordt beschouwd als een veilige behandeling. Mogelijk schadelijke stralingen wordt voorkomen door de apparaatfilters, die golflengten onder 500 nm blokkeren. Een IPL apparaat voor thuisgebruik dat al jarenlang over de hele wereld wordt gebruikt, heeft bewezen een uiterst effectieve en uiterst veilige ontharingsmethode te zijn. Perfect voor gebruik in klinieken en thuis, na elke behandeling voelt je huid beter aan dan ooit.

Doet IPL ontharen pijn?

IPL wordt vaak beschreven als een warm gevoel op de huid. Je voelt misschien wat ongemak, maar het doet niet echt pijn. De behandeling is zacht voor de huid en supergemakkelijk te gebruiken. Gebruikers voelen elke keer als het licht knippert een warm gevoel, maar echt pijnlijk is het niet.

Welke lichaamsdelen kunnen met IPL-ontharing thuis worden behandeld?

 
 1. Benen: IPL-ontharing is populair voor het verwijderen van ongewenste haargroei op de benen. Het kan zowel op de onderbenen als op de dijen worden gebruikt.

 2. Bikinilijn: Veel mensen gebruiken IPL-ontharing om de haargroei in het bikinigebied te verminderen. Het kan helpen om een gladde bikinilijn te krijgen en ongewenst haar te verwijderen.

 3. Oksels: IPL-ontharing kan ook effectief zijn voor het verminderen van haargroei in de okselstreek. Dit gebied is vaak gevoelig en het gebruik van IPL kan helpen om irritatie van scheren of andere ontharingsmethoden te verminderen.

 4. Armen: Als je last hebt van ongewenste haargroei op je armen, kun je IPL-ontharing overwegen. Het kan helpen om de haargroei te verminderen en gladdere armen te krijgen.

 5. Gezicht: Sommige IPL-ontharingsapparaten zijn specifiek ontworpen om veilig en effectief op het gezicht te worden gebruikt. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van ongewenste haartjes op de bovenlip, kin, wangen of andere delen van het gezicht.

Het is belangrijk om de instructies van het specifieke IPL-apparaat te volgen en rekening te houden met eventuele beperkingen of waarschuwingen met betrekking tot specifieke lichaamsdelen.

Kan ik IPL-ontharing thuis gebruiken op mijn gezicht?

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van IPL-ontharing op het gezicht, omdat de huid op het gezicht gevoeliger is dan op andere delen van het lichaam. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Controleer of het IPL-apparaat dat je gebruikt geschikt is voor het gezicht. Sommige IPL-apparaten worden geleverd met speciale opzetstukken of instellingen voor het gezicht. Raadpleeg de handleiding van je apparaat om te controleren of het veilig is voor het gezicht.

 2. Pas de intensiteit aan. Gebruik een lagere intensiteit voor het gezicht, vooral als je een gevoelige huid hebt. Het is belangrijk om de instellingen van het apparaat zorgvuldig aan te passen aan je huidtype en de gevoeligheid van je gezichtshuid.

 3. Vermijd gebieden rond de ogen en wenkbrauwen. Het is belangrijk om het IPL-licht niet direct op de ogen of wenkbrauwen te richten, omdat dit oogletsel kan veroorzaken. Gebruik oogbescherming of houd je ogen gesloten tijdens de behandeling.

 4. Test eerst op een klein gebied. Voordat je IPL-ontharing op je volledige gezicht uitvoert, test je het apparaat op een klein deel van je gezicht om te controleren op eventuele huidreacties of overgevoeligheid.

 5. Volg de instructies zorgvuldig. Lees en volg de instructies van het IPL-apparaat nauwkeurig op. Dit omvat het reinigen van je huid, het vermijden van blootstelling aan de zon voor en na de behandeling, en het correct positioneren van het apparaat op je gezicht.

beste ipl apparaat

Wat is het verschil tussen IPL-ontharing thuis en professionele IPL-behandelingen?

 
 1. Apparatuur: Professionele IPL-behandelingen worden uitgevoerd met geavanceerdere en krachtigere apparatuur dan de meeste IPL-apparaten voor thuisgebruik. Professionele apparatuur biedt vaak meer aanpassingsmogelijkheden en kan effectiever zijn bij het verminderen van haargroei.

 2. Veiligheid en expertise: Bij professionele IPL-behandelingen wordt het apparaat bediend door getrainde professionals die ervaring hebben met het gebruik ervan. Ze hebben een grondige kennis van de behandelingstechniek, huidtypes, veiligheidsmaatregelen en het vermijden van mogelijke complicaties. Thuisgebruikers moeten zorgvuldig de instructies van het apparaat volgen, maar hebben mogelijk niet hetzelfde niveau van expertise.

 3. Behandelingsgebieden: Professionele IPL-behandelingen kunnen worden uitgevoerd op grote en moeilijk bereikbare delen van het lichaam, zoals de rug, benen en bikini-lijn. Thuisgebruik kan beperkt zijn tot kleinere oppervlakken, afhankelijk van de grootte en vorm van het IPL-apparaat.

 4. Resultaten: Professionele IPL-behandelingen hebben vaak een hogere kans op succesvolle resultaten op lange termijn. Dit komt door het gebruik van geavanceerde apparatuur, de expertise van de professional en het vermogen om de behandeling af te stemmen op individuele behoeften en huidtypes. Thuisgebruik kan effectief zijn, maar de resultaten kunnen mogelijk minder langdurig zijn.

 5. Kosten: Professionele IPL-behandelingen zijn over het algemeen duurder dan het kopen van een IPL-apparaat voor thuisgebruik. Professionele behandelingen vereisen vaak meerdere sessies, wat de totale kosten kan verhogen. Thuisgebruik kan initieel kosteneffectiever lijken, maar het vereist ook regelmatige vervanging van cartridges of onderhoudskosten.

Het is belangrijk om je persoonlijke behoeften, budget en verwachtingen in overweging te nemen bij het kiezen tussen thuisgebruik en professionele IPL-behandelingen. Als je twijfelt, is het raadzaam om een professionele specialist te raadplegen om je te helpen bij het nemen van een beslissing die het beste bij jou past.

Kun je sporten na een IPL behandeling?

Nee, je mag niet direct trainen nadat je je haar met IPL behandeling hebt verwijderd. Na een sessie kun je het beste even ontspannen en relaxen. Het is zelfs aan te raden om 24 uur niet te trainen nadat je een IPL-ontharingsmachine hebt gebruikt, omdat je waarschijnlijk gaat zweten. De bacteriën die zich met zweet voeden, kunnen je huid irriteren en uiteindelijk uitslag of erger veroorzaken. Als je ooit een excuus nodig hebt om de sportschool over te slaan, dan is dit het!

Kan je IPL gebruiken op tattoos?

Nee, je kunt IPL niet gebruiken op tatoeages. Als je het laserapparaat op je tatoeage gebruikt, kan het apparaat geen onderscheid maken tussen de kleur van je lichaamshaar en het pigment in je tatoeage-inkt. Houd het apparat dus uit de buurt van je tatoeages om ervoor te zorgen dat ze er mooi uit blijven zien.

Hoelang blijven haren weg na een IPL behandeling?

Na een IPL-behandeling blijven je haren voor altijd weg wanneer het een aantal keren wordt uitgevoerd. Ontworpen om langdurige ontharing voor iedereen betaalbaar te maken, werkt een IPL handset zacht en effectief op de huid. De snel knipperende technologie werkt snel, dus je zult na slechts 4 sessies blijvende ontharingsresultaten opmerken.

Is IPL veilig voor alle huidtypes?

Ja, IPL is veilig voor alle huidtypes. Terwijl je tijdens het waxen of scheren huiduitslag en scheerbrand kunt ervaren, zorgt een IPL-behandeling juist voor een gladde huid. Je kunt zelfs een IPL-apparaat op een gevoelige huid gebruiken! Ook op de meeste huidtinten werkt een IPL-handapparaat perfect. Helaas werkt het op een donkere huid minder goed. Een donkere huid heeft veel meer melanine en daardoor kun je bijwerkingen krijgen bij gebruikt van een IPL apparaat.

Is IPL veilig tijdens een zwangerschap?

Er is geen bewijs dat IPL negatieve effecten heeft op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Echter, wanneer je zwanger bent zijn de hormonen in je lichaam onvoorspelbaar. Je kunt hogere oestrogeenspiegels afscheiden, wat betekent dat er meer haar op je lichaam groeit. Hoewel het misschien verleidelijk is om je haar er meteen af te halen, is het de moeite waard om wat geduld te hebben. Het overtollige zwangerschapshaar valt meestal vanzelf uit wanneer je baby geboren is.

Zijn alle IPL apparaten hetzelfde?

Nee, niet alle IPL apparaten zijn hetzelfde. Bij een minder krachtig en  minder efficiënt apparaat moet je de IPL-machine mogelijk meerdere keren in hetzelfde gebied gebruiken voordat je resultaten begint te zien. Het is dus belangrijk dat je een IPL apparaat van goede kwaliteit aanschaft.

Kan IPL je huid beschadigen?

Een IPL laser zal je huid niet beschadigen. Naast het verwijderen van haar, kan een intensieve behandeling met gepulseerd licht ook helpen bij het wegwerken van zonnevlekken en andere klachten. Hierdoor zal je huid daadwerkelijk verbeteren. IPL voor pigmentatie en een IPL gezichtsbehandeling kunnen de huid mogelijk beschadigen als ze niet goed worden aangebracht. Het is altijd de moeite waard om een professional te raadplegen als je iets nieuws op je gezicht probeert.

Waar kan je het IPL apparaat gebruiken?

Je kunt een IPL thuis apparaat overal op je lichaam gebruiken, zelfs op je gezicht! Zorg er wel voor dat je geen laser of lichtapparaat in de buurt van je ogen krijgt. Lichaamshaar kan altijd en overal opspringen. Het is fijn om een ​​apparaat in huis te hebben dat je kunt gebruiken als je de hoeveelheid haar die je hebt wilt verminderen.

Hoe vaak kun je een IPL behandeling thuis doen?

Hoe vaak je thuis IPL-behandelingen kunt doen, hangt af van het apparaat dat je gebruikt en waar je het op je lichaam gebruikt. Het is een goed idee om je IPL apparaat de eerste 12 weken één keer per week consistent te gebruiken. Zodra je deze eerste periode hebt voltooid, kun je beoordelen hoe vaak je het apparaat moet gebruiken. Het is een persoonlijke vraag die je kunt aanpassen aan je behoeften.

Hoe vaak moet ik mijn IPL apparaat gebruiken voor de beste resultaten?

Voor de meeste mensen wordt aanbevolen om aanvankelijk elke 1 tot 2 weken een IPL-behandeling uit te voeren gedurende de eerste 4 tot 6 sessies. Dit helpt om de haargroei te verminderen tijdens de actieve groeifase van de haartjes. Na deze aanvankelijke behandelingen kan de frequentie worden verminderd naar eens in de 4 tot 8 weken, afhankelijk van de individuele haargroeicyclus.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet al het haar zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase bevindt. Daarom vereist IPL-ontharing meerdere behandelingen over een langere periode om alle haartjes effectief te targeten tijdens hun groeifase.

Het is raadzaam om de instructies van het specifieke IPL-apparaat dat je gebruikt te raadplegen, omdat de aanbevolen frequentie kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de beste resultaten.

Onthoud ook dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij IPL-ontharing. Het kan enkele maanden duren voordat je merkbare resultaten ziet. Blijf de behandelingen herhalen volgens het aanbevolen schema en pas de instellingen van het apparaat aan je huidtype en haargroeipatroon aan voor optimale resultaten.

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan IPL-ontharing thuis?

 
 1. Huidirritatie: IPL-ontharing kan leiden tot tijdelijke huidirritatie, zoals roodheid, zwelling, jeuk of een branderig gevoel op het behandelde gebied. Deze symptomen moeten meestal binnen enkele uren tot dagen verdwijnen.

 2. Veranderingen in de huidskleur: Sommige mensen kunnen veranderingen in hun huidskleur opmerken na IPL-ontharing. Dit kan hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichte vlekken) omvatten. Meestal zijn deze veranderingen tijdelijk, maar in sommige gevallen kunnen ze langdurig zijn.

 3. Brandwonden: Als het IPL-apparaat niet correct wordt gebruikt of de instellingen verkeerd zijn ingesteld, kan dit brandwonden op de huid veroorzaken. Het is belangrijk om de instructies van het apparaat zorgvuldig te volgen en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om brandwonden te voorkomen.

 4. Oogletsel: IPL-licht is schadelijk voor de ogen, dus het is van essentieel belang om de juiste oogbescherming te dragen tijdens de behandeling. Blootstelling aan het IPL-licht zonder bescherming kan oogletsel veroorzaken, waaronder permanente schade aan het gezichtsvermogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen dezelfde reactie zal hebben en dat de meeste bijwerkingen tijdelijk van aard zijn. Het is echter raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van IPL-ontharing thuis een professional te raadplegen en de instructies van het apparaat zorgvuldig te volgen om het risico op bijwerkingen te minimaliseren.

Moet ik mijn huid voorbereiden voordat ik IPL-ontharing thuis uitvoer?

 
 1. Scheer het te behandelen gebied: Voordat je IPL-ontharing toepast, moet je het gebied scheren zodat de lichtflitsen direct op de haarwortels kunnen richten. Trimmen of epileren is niet aanbevolen, omdat dit de haarwortels kan verwijderen, waardoor er geen doel is voor de IPL-behandeling.

 2. Reinig je huid: Zorg ervoor dat het te behandelen gebied schoon en vrij is van olie, crèmes, lotions of make-up. Dit helpt ervoor te zorgen dat het IPL-apparaat goed contact maakt met de huid en de beste resultaten oplevert.

 3. Vermijd blootstelling aan de zon: Blootstelling aan de zon kan de effectiviteit van IPL-ontharing verminderen en het risico op bijwerkingen vergroten. Het wordt aanbevolen om het te behandelen gebied ten minste twee weken voorafgaand aan de IPL-sessie niet bloot te stellen aan direct zonlicht of zonnebanken. Gebruik ook een breed spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF als je naar buiten gaat.

 4. Vermijd andere ontharingsmethoden: Plukken, harsen of het gebruik van ontharingscrèmes moet worden vermeden in de weken voorafgaand aan de IPL-ontharing. Deze methoden verwijderen de haarwortels, wat nodig is voor de IPL-behandeling.

Het is ook raadzaam om de specifieke instructies van het IPL-apparaat en de fabrikant te volgen, omdat er enige variatie kan zijn in de aanbevolen voorbereidingen voor verschillende apparaten.

Conclusie

IPL ontharen thuis is eenvoudig en effectief. IPL staat voor intense pulsed light. De IPL laser straalt lichtflitsen af op de huid. Dit licht dringt door tot de haarwortel. De energie die vrijkomt, wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortel vernietigt wordt. IPL is dus een permanente ontharingsmethode!

1 thought on “IPL ontharen thuis: Alles wat je moet weten!”

 1. Dit is een uitkomst!! Hoe heerlijk om nooit meer te hoeven scheren. Thanks voor de info!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *