zelf acrylnagels verwijderen

Zelf acrylnagels verwijderen? Zo doe je dat!

Wil jij zelf acrylnagels verwijderen vanuit het comfort van je eigen huis? Dan kan! In dit artikel geven we je een uitgebreid stappenplan om acrylnagels zelf te verwijderen zonder je nagels te beschadigen.

Acrylnagels zijn een populaire en duurzame manier om mooie, lange nagels te krijgen. Als je er echter vanaf wilt is het niet zo gemakkelijk als even wat nagellak remover gebruiken. Het verwijderen van acrylnagels kan wat tijd kosten, maar met de juiste tools kun je dit gewoon zelf doen.

In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je acrylnagels veilig en effectief thuis kunt verwijderen, zonder de natuurlijke nagels te beschadigen. Dus als je wilt leren hoe je zelf je acrylnagels kunt verwijderen, blijf dan lezen!

Zelf acrylnagels verwijderen: Wat heb je nodig?

Als je nog nooit zelf acrylnagels verwijderd hebt, is de kans groot dat je niet zo goed weet wat je precies nodig hebt om dit op een verantwoorde manier te doen. Hieronder hebben we alle benodigdheden voor je op een rijtje gezet:

1. Handdoek met keukenrol

Net zoals ze in een professionele salon zouden doen, is het verstandig om een handdoekje dubbel te vouwen en hier nog een keukenrolletje overheen te leggen. Dit zal voorkomen dat de vlekken van bijvoorbeeld de aceton op je tafel terecht komen. Je zou ook kunnen overwegen om een raam in de buurt te openen of een ventilator te plaatsen, aangezien de aceton een sterke geur zal hebben.

2. Nagelknipper

Uiteraard heb je ook een nagelknipper nodig om de lange acrylnagels naar wens in te knippen. De meeste mensen hebben al wel een nagelknipper in huis. Als je nog een goede zoekt, bekijk hier dan een lijst met de beste nagelknippers

3. Nagelvijl

Om de harde acryl al zo veel mogelijk van je nagel af te krijgen is het beschikken over een goede nagelvijl een must. Als je echt snel door de acryl heen wilt komen, dan raden we een elektrische nagelvijl aan. Deze gebruiken ze ook in alle nagelsalons om acryl te verwijderen.

Beste Elektrische Nagelvijl

Als je geen elektrische nagelvijl hebt en er ook geen wil aanschaffen, dan kun je ook een gewone nagelvijl gebruiken. Ga in dit geval wel voor een sterke nagelvijl die bedoeld is voor acrylnagels, met grit 100/180.

Als je je acrylnagels eraf probeert te vijlen met een gewone vijl, dan zul je waarschijnlijk urenlang bezig te zijn, wat voor veel frustratie kan zorgen.

4. Aceton

We weten het – aceton heeft een scherpe geur en kan ervoor zorgen dat nagels droog aanvoelen. Maar ondanks wat sommige mensen je willen laten geloven, zullen zachtere opties zoals warm water en afwasmiddel niet werken om je acrylnagels te verwijderen. Er is geen manier om acrylnagels volledig te verwijderen zonder aceton.

Idealiter zou de aceton die je gebruikt minstens 70 puur of hoger moeten zijn. Aceton van lagere kwaliteit werkt nog steeds om de acryl te verwijderen, maar het zal wat extra inwerktijd vergen.

5. Wattenschijfjes en folie

Zoals je straks in het stappenplan zult ontdekken, is er een methode waarbij je je acrylnagels met aceton eraf haalt, met behulp van wattenschijfjes en folie. Dit is een zeer goede methode, waarbij je ook je huid het minste uitdroogt. Je kunt echter ook een badje maken van aceton waar je je vingers / nagels inlegt. Wattenschijfjes en folie zijn dus optioneel.

6. Nagelriem duwer

Een andere tool die je zeker nodig hebt als je acrylnagels verantwoord wilt verwijderen is een nagelriem duwer. Deze gebruik je nadat de aceton de acrylnagels heeft verzacht. Met een nagelriem duwer kun je vervolgens alle restjes van je nagels afhalen.

Zelf acrylnagels verwijderen: Stappenplan

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt om zelf acrylnagels te verwijderen, gaan we door naar het stappenplan. Wanneer je de stappen goed volgt, zul je snel van je acrylnagels af zijn!

Stap 1: Knip je nagels

Deze stap zul je misschien niet zo leuk vinden, maar het is belangrijk om te beginnen met zoveel mogelijk acryl af te knippen. Gebruik een scherpe nagelknipper om je nepnagels af te knippen, waarbij je voor de veiligheid ongeveer twee millimeter van de nagel boven je nagelbed laat. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om je natuurlijke nagellengte te bereiken.

Stap 2: Veil de acryl er zo veel mogelijk af

Als je gewone nagellak bovenop je acryl hebt, kun je deze nu verwijderen met aceton of een gewone nagellakremover. Maar als je gellak hebt, gebruik dan een gewone of een elektrische vijl om de glanzende toplaag en het grootste deel van het acryl af te vijlen. Zoals we bij de benodigdheden al vermeld hebben, gaat dit met een elektrische vijl het snelste en het gemakkelijkste.

Hoe meer van je acryl je afvijlt, hoe minder tijd je later in aceton hoeft te weken. Let er echter wel op dat je niet te hard gaat met je vijl, want je wilt je natuurlijke nagel natuurlijk niet beschadigen. Daarom kun je het beste een dun laagje acryl laten zitten om dit te voorkomen.

beste elektrische nagelvijl

Stap 3: Week je acrylnagels eraf met aceton

Er zijn twee manieren om acrylnagels los te weken. \Hieronder bespreken we ze beide.

Methode 1:

De eerste, meer gecompliceerde methode omvat wattenschijfjes en folie, vergelijkbaar met hoe je je gelmanicure zou verwijderen. Leg een in aceton gedrenkt wattenschijfje op het met acryl bedekte nagelbed en wikkel het strak in folie.

Als je nagel is ingepakt, knijp er dan een beetje in. Als er een wat aceton uit druppelt, dan weet je dat je genoeg op je wattenschijfje hebt gedaan. Week vervolgens elke nagel minimaal 10 minuten om ervoor te zorgen dat het acryl goed afbreekt.

Mogelijk moet je deze stap herhalen als het lijkt alsof het acryl niet zacht is geworden. Wees geduldig! Wachten is beter dan later een zwakke, beschadigde nagel hebben.

Methode 2:

Als je geen folie en wattenschijfjes meer in huis hebt, dan kun je nog altijd methode 2 gebruiken. Giet aceton in een kleine kom en dompel je vingers onder. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten om de acryl af te breken. Terwijl je vingers ondergedompeld zijn, kun je je duimen gebruiken om over de andere vier vingers te wrijven – dit helpt het product sneller af te breken.

Deze methode voor het verwijderen van acryl is misschien sneller en effectiever dan het gebruik van een wattenbolletje en folie, maar wees gewaarschuwd dat je huid zal uitdrogen.

Stap 4: Duw de acryl voorzichtig van je nagels

Terwijl je je acrylnagels laat weken, zul je merken dat ze beginnen te smelten en kleverig worden. Dat is jouw teken om naar de volgende stap te gaan. Neem je nagelriem duwer en duw voorzichtig het acryl van je nagel, beginnend vanaf het nagelriemgebied tot aan de vrije rand.

Bij deze stap moet de acryl gemakkelijk loskomen zonder al te veel druk op je nagelbed uit te oefenen. Als het niet gemakkelijk loslaat, herhaal dan de vorige stap om je nagels in aceton te laten weken.

Stap 5: Vorm, vijl en polijst je nagels

Nadat je het acryl met succes hebt verwijderd, is het tijd om je nagel wat te verzorgen. Doe dit door de nagels lichtjes te polijsten, eventuele resten te verwijderen en de nagel glad te maken. Vijl eventueel je nagel in een mooie vorm, zodat ze er weer goed uitzien. Vergeet daarna ook je handen niet te wassen met zeep, om de geur van de aceton te verwijderen.

Stap 6: Hydrateer je nagels

Je nagels zullen na dit hele proces waarschijnlijk erg droog aanvoelen, dus rehydrateren is cruciaal. Breng nagelriemolie aan op je nagelriemen en rond de voorkant van je vinger richting de vrije rand van je nagelbed. Dit zal dit gebied helpen hydrateren.

Stap 7: Versterk en herstel je natuurlijke nagels

De acryl is bij deze stap al van je nagels verwijderd, maar we gaan nog even door, want je wilt natuurlijk ook je nagels weer herstellen en versterken. Na het verwijderen van de acryl kun je je nagels het beste even een paar dagen rust geven. Neem even afstand van acryl, gel en zelfs gewone nagelak om je nagels te tijd te geven om te ademen.

Als je nagels extreem zwak aanvoelen door je acryl, kies dan voor een versterkende behandeling. Er zijn verschillende nagelversterkers op de markt, die je nagel weer wat steviger maken, om eventueel breken te voorkomen.

acrylnagels zelf verwijderen

Veelgestelde vragen over het zelf verwijderen van acrylnagels

Hopelijk weet je nu beter hoe je zelf acrylnagels kunt verwijderen vanuit huis. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk de antwoorden geven waarnaar je opzoek was.

– Kan ik acrylnagels gewoon afscheuren?

Nee, het is absoluut niet aanbevolen om acrylnagels af te scheuren. Dit kan leiden tot beschadiging van de natuurlijke nagel, wat kan leiden tot pijn en infecties.

– Kan ik mijn acrylnagels laten weken in aceton?

Ja, aceton is een effectieve methode om acrylnagels te verwijderen. Je moet echter voorzichtig zijn om de aceton niet op je huid te krijgen, omdat dit kan leiden tot uitdroging en irritatie.

– Hoe lang duurt het voordat mijn acrylnagels volledig zijn verwijderd?

Dit hangt af van de methode die je gebruikt om je acrylnagels te verwijderen en hoe dik de laag acryl is. Het kan variëren van 20 tot 45 minuten.

– Kan ik mijn acrylnagels hergebruiken nadat ik ze heb verwijderd?

Nee, acrylnagels zijn niet herbruikbaar. Zodra je ze hebt verwijderd, moet je nieuwe set aanbrengen.

– Is het veilig om mijn acrylnagels zelf te verwijderen?

Ja, het is veilig om acrylnagels zelf te verwijderen, zolang je voorzichtig bent en de juiste materialen en technieken gebruikt. Het is belangrijk om te onthouden dat als je onzeker bent, je misschien het beste professionele hulp kunt zoeken.

– Kan ik mijn acrylnagels vijlen om ze te verwijderen?

Het wordt niet aanbevolen om je acrylnagels af te vijlen, omdat dit de natuurlijke nagel kan beschadigen. Het kan ook lang duren voordat je de acryl volledig hebt verwijderd op deze manier.

– Hoe vaak kan ik acrylnagels opnieuw aanbrengen?

Het wordt aanbevolen om je natuurlijke nagels minimaal een week rust te geven voordat je opnieuw acrylnagels aanbrengt. Het is ook belangrijk om je nagels goed te verzorgen tussen het aanbrengen van de acrylnagels door.

– Wat moet ik doen als mijn natuurlijke nagels beschadigd zijn na het verwijderen van de acrylnagels?

Als je natuurlijke nagels beschadigd zijn na het verwijderen van de acrylnagels, kun je overwegen om nagelversterkende producten te gebruiken om je nagels te helpen herstellen. Het is ook belangrijk om je nagels goed te verzorgen door ze te hydrateren en te voeden.

– Kan ik mijn acrylnagels laten verwijderen bij een nagelsalon?

Ja, je kunt je acrylnagels laten laten verwijderen bij een nagelsalon. Het zal echter wel duurder zijn dan het zelf doen. Zorg ervoor dat je een gerenommeerde salon kiest en vraag naar de verwijderingsmethode die ze gebruiken om ervoor te zorgen dat je natuurlijke nagels niet beschadigd raken.

– Is acryl slecht voor je nagels?

Het regelmatig dragen van acrylnagels kan de natuurlijke nagels beschadigen. Dit komt doordat acrylnagels, wanneer ze worden aangebracht en verwijderd, een deel van de natuurlijke nagelplaat kunnen afschrapen of wegnemen. Dit kan leiden tot dunne, broze en kwetsbare nagels. Bovendien kan het dragen van acrylnagels het risico op schimmelinfecties vergroten, vooral als de nagels niet goed worden schoongemaakt en gedroogd. Het is dus belangrijk om je nagels goed te verzorgen en af en toe pauzes te nemen van acrylnagels om de natuurlijke nagels de kans te geven om te herstellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *