yoga nidra online cursus

Yoga nidra online cursus: Alle chakra’s in balans!

‘Ervaar een ontspanning als nooit te voren en werk tegelijkertijd aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen die je beperken om je mooiste leven te leven.’

Alles is energie

Alles is energie. Van je gedachten tot je emoties en je fysieke lichaam, het zijn allemaal verschillende vormen van dezelfde energie. Energie is ontzettend belangrijk, het is onze primaire levenskracht en de oude Yogi’s noemden dit prana. Je zou kunnen zeggen dat de kern van Yoga het controleren en sturen van deze levensenergie is. Alles wordt erdoor beïnvloed. Alles wat je denkt, doet en bent heeft energie nodig om te kunnen functioneren. De gezondheid van je energiesysteem bepaalt de richting van je leven.

Het energiesysteem, wordt binnen de Yoga traditie het chakra systeem genoemd. Energie kan op verschillende manieren en locaties tot uiting komen en bewegen. Dit gebeurt op honderden plekken in je lichaam. Maar in de Yoga traditie zijn er zeven plekken die extra belangrijk zijn. Dit zijn de zeven hoofdchakra’s. Elke chakra heeft verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen we zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans zijn. In de online cursus waar we het in dit artikel over gaan hebben ‘Yoga Nidra – Reis door de chakra’s’ leer je hoe je de balans in de belangrijkste energiecentra van je lichaam kunt herstellen. Dit zal zorgen voor een mooier, gelukkiger, krachtiger en gezonder leven.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een vorm van geleide meditatie die ook wel bekend staat als “yogische slaap” of “moeiteloze ontspanning”. Het wordt meestal liggend geoefend met een leraar die de sessie leidt, maar je kunt het ook zelf thuis doen met behulp van deze online cursus. De beoefening trekt onze aandacht naar binnen en we leren surfen tussen de staten van waken en slapen, waar ons lichaam zijn natuurlijke evenwichtstoestand vindt (homeostase). De adem balanceert en wordt stil, onbewuste en bewuste aspecten van de geest onthullen zich, en we vallen in een aangeboren staat van diep, gelukzalig bewustzijn.

Terwijl we hier rusten, kunnen we onze aandacht gemakkelijk en moeiteloos richten op de ware aard van bewustzijn. We beginnen de ‘diepere’ kenmerken van yoga-leringen te ervaren die we voorheen misschien als ongrijpbaar beschouwden, zoals het voelen van onze onderling verbonden heelheid en het bewust worden van onze ware, verenigde aard.

Yoga Nidra brengt ons moeiteloos in een staat van harmonieus, rustgevend zijn. Van hieruit kunnen we genezen, herstellen en ontwaken. Het is een sublieme praktijk die over de hele wereld aan populariteit wint en lopend onderzoek blijft de effectiviteit ervan bewijzen.

Yoga nidra cursus: Reis door de chakra’s 

Wanneer energie niet optimaal functioneert in je lichaam, is dit soms lastig te veranderen. Vaak is dit het gevolg van overtuigingen, gewoontes en mentale programmeringen die we al veel eerder in ons leven ‘geïnstalleerd’ hebben.

Toch valt er met de juiste intenties en commitment goed te werken met de chakra’s. Het is in feite waar de gehele Yoga traditie op gebaseerd is. En iets wat al duizenden jaren overleefd heeft, moet wel iets goeds te bieden hebben toch?

Dat is exact waar we in deze cursus mee aan de slag gaan. We maken een reis door de chakra’s. We ontdekken waar de chakra’s voor staan en wat onze blokkades zijn bij ieder chakra.

Vervolgens wordt de oude traditionele Yoga Nidra techniek gebruikt om diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier brengen we de chakra’s weer in balans zodat ze samen een goed-functionerend en georkestreerd geheel vormen wat je ondersteund bij het leven van je mooiste leven.

yoga nidra online cursus

Je leert onder andere:

 • Wat Yoga Nidra precies is en welke relatie het heeft met de chakra’s
 • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden
 • Hoe het chakra systeem werkt en functioneert
 • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van ieder chakra
 • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt
 • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
 • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht

Wat zit er inclusief de online cursus ‘Yoga Nidra – Reis door de chakra’s?

Als je de Yoga Nidra online cursus, reis door de chakra’s aanschaft, ontvang je het volgende inclusief:

 • 5 lange, diepe en transformatieve chakra Yoga Nidra audio sessies te beluisteren op alle apparaten – Waarde: € 47
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s – Waarde: € 27
 • Een werkboek voor elk van de 7 chakra’s – Waarde: € 47
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen – Waarde: € 27
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel) – Waarde: € 27
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten – Waarde: € 47
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Wat is de prijs van de chakra yoga nidra cursus?

De normale prijs van deze cursus is €222,-. Met de speciale kortingscode in dit artikel ontvang jij het volledige programma echter voor €87,-.

Dankzij de niet-goed-geld-terug garantie loop je 0 risico. Als je na het volgen van het chakra Yoga Nidra programma niet 100% tevreden bent, kun je binnen 30 dagen na je aankoop een mailtje sturen. Je geld wordt dan direct terug gestort zonder moeilijke vragen.

Voor wie is deze cursus interessant?

Voor iedereen. Absoluut iedereen kan Yoga Nidra beoefenen, maar het heeft een enorme aantrekkingskracht op degenen die moeite hebben om los te laten. Het heeft ook een enorme waarde voor mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, angst of depressie (in welke mate dan ook). Het is ook perfect voor diegenen die altijd nieuwsgierig zijn geweest naar de diepe staten van meditatie waar ze misschien over hebben gelezen maar die ze zelf nooit hebben ervaren.

Deze cursus is een combinatie van yoga nidra en de chakra’s. De cursus is dus ook voor iedereen die meer wil weten over de chakra’s en met  praktische oefeningen en technieken wil werken aan de balans in de meest belangrijke energiecentra van het lichaam. Ook is de cursus geweldig om te volgen als je op zoek bent naar diepe ontspanning of wil werken aan het veranderen van beperkende overtuigingen, limiterende gewoontes of diepgewortelde programmeringen en conditioneringen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *