Yoga lessen online: Leer yoga stap voor stap

Ben je op zoek naar yoga lessen online? Dan ben hier aan het juiste adres! Yoga is zonder twijfel geweldig voor zowel je lichaam als je mind. Steeds meer mensen beginnen de voordelen van yoga in te zien en willen het uitproberen. Het helpt de flexibiliteit te vergroten, je spieren te versterken, de bloedsomloop te verbeteren en diepere ademhalingspatronen te bevorderen. Daarnaast kalmeert het je mind/geest en vermindert het hierdoor het stress niveau en brengt het je innerlijke rust. Geen wonder dat zoveel mensen massaal naar hun dichtstbijzijnde yogastudio gaan.

Maar wat als je geen yogastudio in de buurt hebt of hier om welke reden dan ook niet naar toe kunt of wilt? Dan zijn yoga lessen online een echte uitkomst! De online yoga lessen die worden uitgelicht in dit artikel helpen bij het ontwikkelen van de kernkracht, het vergroten van de flexibiliteit, het verbeteren van de houding, het stimuleren van energie en het vergroten van de verbinding tussen lichaam en geest. Je hebt alleen een yoga mat nodig en je bent good to go! De cursus is perfect voor yoga voor beginners. Lees gauw verder voor om alles te ontdekken over deze online yoga lessen.

Wat is yoga?

Yoga is een oude praktijk gebaseerd op de Indiase filosofie van het bevorderen van fysieke en mentale gezondheid die meer dan 4000 jaar geleden begon. Wat yoga bijzonder uniek maakt, is dat het de bewuste voordelen van meditatie combineert met fysieke houdingen, ook wel asana’s genoemd. Je traint dus niet alleen je spieren, maar je gebruikt ook de kracht van je ademhaling en je geest om je geaard te houden.

De houdingen in yoga zijn ontworpen om je spieren en botten te versterken en op één lijn te brengen, wat de spanning in je lichaam en geest helpt verlichten. Tijdens yoga sessies ontwikkelen we een bewustzijn van de gedachten in onze geest. Als we dit doen, gaat ons hart open en kalmeert onze geest, en leven we ons leven met meer positiviteit op een heel natuurlijke en gemakkelijke manier. Yoga kan gezien worden als  een levensstijl die je handvatten geeft voor een gelukkig en gezond leven.

Yoga lessen online

Een online yoga cursus voor beginners is dé plek om te starten als je thuis yoga wilt leren. Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan en veel informatie vinden via internet, maar een all in one programma helpt je op de juiste manier en geeft je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met yoga.

De cursus Yoga Stap voor Stap leert je in 9 online lessen alle basisoefeningen van yoga voor ontspanning, meer flexibiliteit, een sterk lichaam, een gezonde geest en meer persoonlijke kracht. Deze online yoga lessen zijn gemaakt gemaakt door Yogi’s voor Yogi’s. De professionele yoga docenten weten precies waar ze het over hebben en leren je stap voor stap hoe je yoga thuis op de beste manier kunt doen. Het is de ideale stap voor als je graag thuis wilt beginnen met yoga, maar niet precies weet hoe. Daarnaast is Yoga Stap voor Stap geschikt voor mensen die misschien al wat ervaring met Yoga hebben, maar het idee hebben dat ze de basis eigenlijk een beetje missen.

Yoga Stap voor Stap bestaat uit 9 video’s van ongeveer een uur waarin de handige yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen met je doorgenomen worden. Daarnaast krijg je veel bonusvideo’s zoals over yogafilosofie, ademhaling, het herkennen van je grenzen en meer. Je kunt de video’s op alle apparaten bekijken.

online yoga lessen

Wat zit er precies inbegrepen bij deze online yoga cursus?

Als je je nu aanmeld voor de online yoga lessen krijg je direct onbeperkt, altijd en overal toegang tot:

 • 9 volledige online Yogalessen – Waarde: € 97
 • Een Ebook met de 25 belangrijkste houdingen tot in detail uitgelegd, inclusief beschrijving van de voordelen, aanpassingen en variaties – Waarde: € 27
 • Een bonusles met uitleg over de Yogafilosofie – Waarde: € 7
 • Bonusvideo’s en toegang tot losse series – Waarde: € 27
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates
 • Begeleiding van professionele en ervaren docenten
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)

De waarde van deze online yoga cursus is normaal €158,00, maar nu tijdelijk €57,00.

Klik hier om het volledige pakket voor de laagst mogelijke prijs aan te schaffen.

Dankzij de niet-goed-geld-terug-garantie loop je daarnaast totaal geen risico. Mocht je toch niet tevreden zijn dan krijg je altijd je geld terug, zonder moeilijke vragen of opmerkingen.

yoga lessen online

Voor wie zijn deze yoga lessen online interessant? 

Yoga Stap voor Stap is écht iets voor jou wanneer:

 • Je een beginner bent en vanuit huis aan de slag wil gaan met een Stap voor Stap yoga programma.
 • Je al wat ervaring hebt, maar alle basishoudingen goed onder de knie wilt krijgen.
 • Je Yoga wilt leren maar geen tijd hebt om steeds naar een fysieke yoga klas te gaan.
 • Je al lessen volgt, maar als je dit eigenlijk te weinig vindt en op zoek bent naar een manier om Yoga meer te integreren in je leven.
 • Je wilt ontdekken hoe je op de juiste manier kunt ademhalen en hoe dit je zowel kracht als ontspanning kan geven.
 • Je niet lekker in je vel zit, gestresst bent, en op zoek naar een goede combinatie van inspanning en ontspanning.
 • Je geen Yogales durft binnen te stappen met mensen die al jarenlang aan Yoga doen.

Voordelen van yoga

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat yoga goed is voor je gezondheid, maar wat zijn dan precies de voordelen? Misschien heb je het zelfs zelf geprobeerd en ontdekt dat je je er beter door voelt. Een consistente praktijk biedt een overvloed aan mentale en fysieke gezondheidsvoordelen. Sommige, zoals verbeterde flexibiliteit, zijn duidelijk zichtbaar. Anderen, waaronder mentale helderheid en stressvermindering, kunnen subtieler zijn, maar zeker zo krachtig. Samen dragen deze voordelen van yoga bij aan een groter gevoel van welzijn, wat helpt verklaren waarom zoveel mensen yoga zo verslavend vinden. Hier volgen een aantal van de belangrijkste voordelen van yoga.

1. Verbetert flexibiliteit

Van yoga oefeningen zul je een stuk flexibeler worden. Door je lichaam op nieuwe manieren te bewegen en te strekken, kun je na verloop van tijd verwachten dat je hamstrings, rug, schouders en heupen flexibeler worden. Naarmate je ouder wordt, neemt je flexibiliteit gewoonlijk af, vooral als je veel zit, wat leidt tot pijn en immobiliteit. Yoga kan dit proces helpen omkeren.

2. Bevordert het evenwicht

Evenwichtige yogahoudingen, helpen je stabiliteit uit te dagen, aangezien het verwijderen van een steunbasis (bijvoorbeeld door op één been te staan) vereist dat je bepaalde stabiliserende spieren activeert. Dit helpt je evenwicht te verbeteren, wat vooral belangrijk is naarmate je ouder wordt. Naarmate mensen ouder worden, hebben ze de neiging hun mobiliteit te verliezen als gevolg van inactiviteit, artritis en andere leeftijdsgerelateerde ziekten. Maar onderzoek toont aan dat het doen van sommige op yoga gebaseerde oefeningen wordt geassocieerd met een betere balans en mobiliteit bij volwassenen ouder dan 60 jaar.

Een betere balans kan een vermindering van het letselrisico en een verbetering van de atletische prestaties betekenen. Dat komt omdat als je een betere balans hebt, je een beter bewustzijn hebt om de juiste spieren op te wekken om je te helpen de stabiliteit te behouden. Denk aan een deadlift met één been: als je in staat bent om de juiste spieren op te wekken – je core, lats en de bilspieren van je werkende been – zul je de beweging efficiënter kunnen voltooien, waardoor je kracht kunt opbouwen.

3. Bouwt kracht op

Bij veel yogahoudingen moet je je lichaamsgewicht op nieuwe en vaak uitdagende manieren dragen, inclusief balanceren op één been of jezelf ondersteunen met je armen. Door deze houdingen in de loop van verschillende ademhalingen aan te houden, worden spierkracht en uithoudingsvermogen opgebouwd. Als bijproduct van sterker worden, kun je een verhoogde spierspanning verwachten. Yoga helpt bij het vormen van lange, magere spieren in je benen, armen, rug en buik.

4. Versterkt een betere ademhaling

Volg een yoga les voor slechts vijf minuten en je zult beseffen hoe rustgevend en ontspannend het kan zijn om beweging en ademhaling te synchroniseren. Terwijl je de rek in elke pose verdiept, vertrouw je op je adem om ze met de juiste vorm vast te houden.

Yoga maakt gebruik van een oefening die middenrifademhaling wordt genoemd, waarbij je je concentreert op het vergroten van het middenrif tijdens het ademen. Deze focus versterkt de middenrifspieren om sterker te worden, en daardoor kunnen de longen meer capaciteit opnemen en zelf sterker worden. Dit type ademhaling kan gemakkelijk worden vertaald naar iets wat je in het dagelijks leven gebruikt tijdens stressvolle situaties of tijdens andere vormen van lichaamsbeweging.

5. Verlicht stress

Het is aangetoond dat yoga de fysieke effecten van stress op het lichaam vermindert. Het lichaam reageert op stress door een vecht-of-vluchtreactie, die een combinatie is van het sympathische zenuwstelsel en hormonale paden die cortisol – het stresshormoon – activeren en uit de bijnieren vrijkomen. Cortisol wordt vaak gebruikt om de stressreactie te meten. Het is aangetoond dat yogabeoefening de cortisolspiegel verlaagt. De meeste yogalessen eindigen met savasana, een ontspanningshouding, die de beleving van stress nog verder vermindert.

6. Verlicht pijn

Het beoefenen van yoga houdingen of meditatie of een combinatie van beide, kan pijn vermindert bij mensen met aandoeningen zoals kanker, multiple sclerose, auto-immuunziekten en hypertensie, evenals artritis, rug- en nekpijn en andere chronische voorwaarden.

7. Verbetert het postuur

De dagelijkse beoefening van yoga zal ook helpen bij het corrigeren van bepaalde slechte houdingen die we in ons dagelijks leven aannemen, dus het wordt sterk aanbevolen door fysiotherapeuten en osteopaten.

8. Verbetert de nachtrust

Veel mensen zijn wel moe, maar kunnen toch niet slapen vanwege stress. De asana’s van yoga ontspannen lichaam en geest waardoor je makkelijker in slaap valt. De rust die yoga geeft, helpt bij het elimineren van stress waardoor je sneller en dieper in slaap zult vallen.

9. Kan helpen bij het afvallen of bij het behouden van je streefgewicht

Hoewel het meeste bewijs voor de effecten van yoga op gewichtsverlies anekdotisch of ervaringsgericht is, vinden yogadocenten, studenten en beoefenaars over de hele wereld dat yoga helpt om gewichtsverlies te ondersteunen. Veel leraren zijn gespecialiseerd in yogaprogramma’s om gewichtsbeheersing te bevorderen en vinden dat zelfs zachte yogapraktijken helpen bij het afvallen. Mensen hoeven niet de meest krachtige vormen van yoga te beoefenen om af te vallen. Yoga stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld doordat er meer aandacht wordt besteed aan voeding en het lichaam als geheel.

10. Aanwezigheid in het hier en nu

Yoga verbindt ons met het huidige moment. Hoe meer we oefenen, hoe meer we ons bewust worden van onze omgeving en de wereld om ons heen. Het opent de weg naar verbeterde concentratie, coördinatie, reactietijd en geheugen.

11. Verbetert persoonlijke relaties en vergroot het gevoel van eigenwaarde

Hoewel het misschien vergezocht lijkt, is het een feit dat een stressvolle situatie vaak ons ​​geduld en onze manier van omgaan met problemen vermindert. Een van de grootste indirecte voordelen is dat, dankzij de yoga-filosofie, dit zal helpen om je emoties te beheersen, ongunstige situaties met meer gemoedsrust het hoofd te bieden. Het wordt ten zeerste aanbevolen om depressies te overwinnen of op momenten waarop we ons ver verwijderd voelen van degenen van wie we houden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *