ylang ylang plant

Ylang ylang olie: Voordelen en toepassingen!

Wat is ylang ylang olie?

Ylang ylang olie is een etherische olie die veel wordt gebruikt in aromatherapie. De etherische olie van ylang ylang is afkomstig van de bloemen van de Cananga odorata (een plant afkomstig uit de Filippijnen en Indonesië) en zou een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden.

Mensen brengen ylang ylang olie op de huid aan om o.a. ontspanning te bevorderen, bacteriën te doden, de bloeddruk te verlagen en het seksuele verlangen te vergroten. Het kan ook worden gebruikt om hoofdluizen te doden. Hieronder lees je meer over alle voordelen en toepassingen van deze bijzondere etherische olie.

De ylang ylang geur in aromatherapie wordt ook gebruikt voor geheugen- en denkvaardigheden. In voedingsmiddelen en dranken wordt ylang ylang olie als smaakstof gebruikt. Ook wordt het gebruikt als geur voor cosmetica en zeep.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde, natuurlijke aromatische vloeistoffen op plantaardige basis die een schat aan voordelen bieden wanneer ze veilig worden gebruikt in aromatherapie, huidverzorging, persoonlijke verzorging, spirituele en andere wellness- en mindfullness-toepassingen. Etherische / essentiële oliën worden geproduceerd door stoom- of waterdestillatie uit de bladeren, hout, bloembladen, knoppen, naalden, schors of wortels van aromatische plantenextracten zoals lavendel, rozemarijn, cederhout, roos, pepermunt en ylang ylang.

13 ylang ylang voordelen

Etherische ylang ylang olie heeft vele voordelen. Hier worden alle voordelen besproken.

1. Vermindert angst en stress

Van de linalool in de etherische olie van ylang ylang is bekend dat het eigenschappen heeft die angst verminderen en een gevoel van welzijn en sereniteit te bevorderen. Het bestaat zelfs uit antidepressieve componenten en helpt bij het verminderen van slapeloosheid en spanningen bij mensen die bang zijn. De geur van deze bloem bij gebruik in aromatherapie zou het stress- en angstniveau in grote maten verminderen. Ook kan het absorberen van etherische olie van ylang ylang door de huid helpen om stress en angst te verminderen. Het is ook heerlijk om wat druppels van deze olie in een bad te doen om lekker te ontspannen en ontstressen.

Ontdek hier nog meer manieren om stress te verminderen.

2. Verbetert je humeur

Verbeter je humeur met ylang ylang olie! Wanneer je niet lekker in je vel zit of gestresst bent, breng dan een paar druppels etherische olie van ylang ylang olie aan op de achterkant van je nek voor een kalmerend en opbeurend effect. Vanwege een van de belangrijkste chemische bestanddelen in deze olie, germacreen, bevat het natuurlijke eigenschappen om te kalmeren. Ylang ylang staat ook bekend om zijn opwekkende effecten en is een geweldige olie om aan te brengen als je een oppepper nodig hebt.

3. Verlaagt de bloeddruk

Etherische olie van ylang ylang kan nuttig zijn voor mensen met hoge bloeddruk. Het kan zelfs hartkloppingen verlichten en het is bekend dat het het niveau van cortisol in het menselijk lichaam verlaagt. Het cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Hierdoor konden ook de bloeddrukniveaus van het lichaam effectief onder controle worden gebracht. De bloedsomloop wordt ook verbeterd vanwege de hypotensieve kwaliteit en dientengevolge verlaagt de bloeddruk.

4. Vermindert acne

Studies hebben aangetoond dat het dermatologische gebruik van ylang ylang olie de talgproductie van de huid in evenwicht kan brengen en op zijn beurt acne uitbarstingen kan beheersen. Het heeft zelfs ontstekingsremmende eigenschappen die de roodheid en zwelling veroorzaakt door acne kunnen verminderen. Het kan de aangetaste huid kalmeren en de vorming van acne aanzienlijk verminderen. Let wel op dat je de deze olie, en bijna elke andere etherische olie, nooit rechtstreeks op de huid aanbrengt. Meng het eerst met een dragerolie. Met name een die ook bekend staat om zijn acne verminderende eigenschappen.

5. Bestrijdt hoofdluis

Een combinatie van de etherische olie van ylang ylang olie samen met anijs en kokosolie heeft de reputatie om hoofdluizen bij kinderen te elimineren en er wordt gezegd dat deze 92% effectiviteit heeft. Vanwege zijn antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen kan het ook helpen bij het uitroeien van hoofdhuidinfecties. Vanwege de aanwezigheid van insecticide eigenschappen, is ylang ylang olie opgenomen in veel recepten die beweren hoofdluis te elimineren.

6. Bevordert de haargroei

Deze olie stimuleert de haargroei en verzorgt de haarschachten. Het is zelfs bekend dat het de vorming van roos en daaropvolgende jeuk ontwart en verzacht. Dit in zijn geheel vermindert haaruitval effectief en bevordert de haargroei. Wanneer het royaal in de hoofdhuid wordt gemasseerd, versterkt het de haarzakjes en vermindert het haaruitval.

7. Beschermt je haar tegen hitte

Hitte is schadelijk voor je haar. Gebruik daarom op warme, zonnige dagen wat ylang ylang olie in je haar. Ylang ylang olie zit boordevol organische componenten die het uiterlijk van gezond haar bevorderen. Masseer ylang ylang in je hoofdhuid om je haar te beschermen tegen de zomerse hitte om je haar er gezond en glanzend uit te laten zien.

8. Verhoogt seksueel verlangen

De essentie van deze olie is van oudsher bekend om het libido te vergroten en de sensualiteit tussen koppels te verhogen en staat bekend als de bloem van de liefde. Er zijn zelfs beweringen dat in Indonesië de ylang ylang bloem verspreid is over het bed van pasgetrouwde stellen, wat een volksremedie is. Ook al is er geen wetenschappelijk bewijs voor deze bewering, het is bekend dat de olie de zintuigen kalmeert en de geestelijke gezondheid verbetert, en aangezien bekend is dat de stemming seksuele ervaringen met elkaar verbindt, kan het de sensualiteit versterken.

9. Vermindert malaria symptomen

Van de gedroogde bloem van deze plant wordt gezegd dat het de malaria en op malaria gebaseerde symptomen verlicht. Zelfs in Vietnam staat het bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen om malaria te bestrijden. Er zijn recente onderzoeken geweest die deze beweringen ook bevestigen. Uitgebreid onderzoek naar de etherische olie van ylang ylang op dit gebied is echter nog steeds nodig.

10. Laat je huis heerlijk ruiken

Vul je huis met de rijke en zoete geuren van de tropische Ylang Ylang-bloem. Deze gele, stervormige bloem is een juweeltje van de aroma industrie en de etherische olie kan worden gebruikt om een ​​ontspannen sfeer te creëren. Om deze heerlijke aromatische voordelen te verkrijgen, voeg je een paar druppels Ylang Ylang toe aan je diffuser. Dit rijke aroma zal niet alleen lekker ruiken, het zal ook je humeur verbeteren en een kalmerend effect bevorderen.

11. Voedt de droge huid

Etherische olie van ylang ylang heeft hydraterende eigenschappen die helpen de olieproductie van de huid op peil te houden en goed gevoed te houden. De natuurlijke antiseptische eigenschappen kunnen zelfs alle soorten snijwonden of scheuren genezen die worden veroorzaakt door een te droge huid. Het kan hydrateren, de huid aanvullen en het ook gezond houden.

12. Weert insecten

De essentiële olie van Ylang-ylang bezit insectendodende elementen en wordt beschouwd als een van de ingrediënten die worden gebruikt bij de uitvinding van insectenwerende middelen die insecten en spinachtigen kunnen verdrijven. Ylang ylang olie heeft citronellaolie resultaten van een werkzaam insectenverdrijvend middel dat veilig is zowel voor mens als dier.

13. Perfecte massage olie

Creëer de perfecte massagemix om te ontstressen met etherische olie van ylang ylang. Massages zijn een geweldige manier om gespannen spieren en gevoelens te ontspannen en het opnemen van deze olie in je massage zorgt voor de ultieme ontspannende ervaring. Ylang ylang staat bekend en wordt gewaardeerd om zijn ontspannend vermogen terwijl het ook een opbeurend effect heeft. Om een ​​krachtige en effectieve massagemengeling te creëren die de effecten van dagelijkse stress helpt verminderen, voeg je enkele druppels ylang ylang olie toe aan een dragersolie zoals kokosolie of amandelolie.

Ylang ylang olie kopen

Hier volgen twee 100% pure etherische oliën van kwalitatieve en populaire merken in de etherische oliën wereld.
ylang ylang olie carescent
CareScent etherische ylang ylang olie - €9,99
Ancient Healing Ylang ylang etherische olie - €16,95

Wanneer je ylang ylang olie (en eventueel andere etherische oliën) voor aromatherapie wilt gaan gebruiken, heb je een diffuser nodig. Een diffuser verspreidt de heerlijke geur door je hele huis, waardoor je volop van de voordelen profiteert. 

Shop hier je diffuser!

Verschillende toepassingen van ylang ylang olie

Nu dat je de voordelen in grote lijnen kent van de ingrediënten die deze etherische olie bevat, wordt het tijd om te kijken hoe je het kunt gebruiken om je gezondheid en welzijn te verbeteren. De toepassingen zullen worden onderverdeeld in huidverzorging, haarverzorging en aromatherapie.

Huidverzorging

Deze olie heeft geweldige voordelen voor de huid.Om te beginnen krijgt bijna iedereen op een of ander moment in hun leven wel te maken met acne. Deze olie kan helpen acne te verminderen en te bestrijden. Het is bekend dat het acne behandelt omdat het de puistjes vermindert en mee eters vermindert met zijn antibacteriële en ontstekingsremmende componenten.

Ook wordt gezegd dat de etherische olie van ylang ylang de regeneratie van huidcellen stimuleert, strakke spieren ontspant en tegelijkertijd de rimpels verzacht. Daarom wordt het zeer geprezen vanwege zijn eigenschappen tegen veroudering. Ook stimuleert het de natuurlijke uitstraling en glans van de huid.

Ook kan het de olieproductie van de huid in evenwicht houden en geeft het de huid stevigheid. Of de huid nu vettig of droog is, het corrigeert de hoeveelheid olie die door de talgklieren wordt geproduceerd en houdt het onder controle door de juiste hoeveelheid vocht aan de huid toe te voegen. De olie zorgt voor perfecte hydratatie en preventie van bacteriële of schimmelaanvallen. Omdat deze olie antiseptische ingrediënten bevat, is het zelfs bekend dat het de genezing van wonden bevordert en infecties op afstand houdt.

Je kunt een paar druppels van de olie mengen met je favoriete gezichtscrème of met een dragerolie zoals kokosolie.

Haarverzorging

Door de etherische olie van ylang ylang verdund op de hoofdhuid en het haar aan te brengen en het in te masseren, ziet het haar er gezond, sterk en gevoed uit. Het bevat componenten die de groei en het uiterlijk van gezond haar stimuleren.

Deze olie werkt zelfs als een effectief conditioneringsmiddel. Als je op zoek bent naar een oplossing om het haar te conditioneren zonder toevoegingen van schadelijke en giftige chemicaliën, is ylang ylang olie precies wat je zoekt!

Het kan zelfs de olieproductie van de hoofdhuid reguleren, waardoor je haar de juiste hoeveelheid glans en veerkracht krijgt. Ook kan het droog haar weer gezond maken. Omdat het schimmelwerende eigenschappen bevat, kan het zelfs roos afweren. Zijn milde insecticide eigenschap geeft het de potentie om de besmetting met luizen te bestrijden bij gebruik met specifieke andere etherische oliën.

Als je deze olie als conditioner wilt gebruiken, hoef je alleen maar 2-3 druppels van de olie toe te voegen aan een kokosnootdragerolie en deze goed te mengen. Masseer vervolgens de hoofdhuid effectief en breng deze aan door de lokken van het haar om het haar te ontwarren en glans te geven. Doe dit 20 minuten voor het douchen en was het daarna weg met een milde shampoo.

Aromatherapie

Het is bekend dat de geur wanneer ingeademt, je kan kalmeren en beter kan laten voelen. Het is bekend dat de etherische olie van ylang ylang stress, angst, verdriet en spanning vermindert en een kalmerende en serene sfeer bevordert.

De bloemige en aangename essentie maakt het een krachtig en ideaal ingrediënt om te gebruiken in parfums voor zowel vrouwen als mannen. Je kunt het zelfs als natuurlijke parfum gebruiken, gecombineert met een dragersolie. De antidepressieve eigenschappen van deze olie kunnen negatieve emoties of elk gevoel van vermoeidheid, shock of nervositeit elimineren.

Een andere bekende eigenschap van deze olie is dat het de sensualiteit tussen 2 mensen kan verhogen. Het is zelfs bekend dat het het libido niveau verhoogt.

Studies stellen dat het aroma van deze olie zelfs de bloeddruk, hartslag en het stressniveau van een persoon kan verlagen, waardoor het beweert de reacties van het autonome zenuwstelsel te verminderen. Dit verlicht de stemming en bevordert een ontspanning die iemand gemakkelijk in slaap zou kunnen brengen. Daarom is het ook bekend dat het wonderen verricht voor mensen met slapeloosheid.

Waarschuwingen

Etherische olie van ylang ylang mag niet intern worden ingenomen zonder toezicht van een gezondheidsdeskundige. Hoewel onderzoeken naar de olie als voedselingrediënt geen nadelige effecten laten zien, zijn er geen gegevens over het consumeren van grotere, medicinale hoeveelheden.

Bovendien kunnen sommige mensen irritatie ervaren bij het aanbrengen van etherische olie van ylang ylang op de huid. Etherische oliën mogen niet zomaar op de huid worden aangebracht. Je moet ze altijd eerst verdunnen met een dragersolie zoals jojoba olie of kokosolie. Daarnaast is het altijd mogelijk om een allergie voor bepaalde oliën te hebben. Het is dan ook altijd belangrijk om eerst een kleine test te doen voordat je het op je hele gezicht aanbrengt. Smeer een klein beetje van de olie gemengt met een dragerolie op bijvoorbeeld de binnenkant van je pols. Laat het 24 uur zitten en wanneer er geen reactie optreed is het veilig om op de rest van je huid te gebruiken.

Zwangere vrouwen en kinderen moeten hun primaire zorgverleners raadplegen voordat ze etherische oliën gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *