salie werking

Witte salie branden: Alle voordelen + stappenplan!

Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van witte salie branden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Salie (Salvia) wordt gebruikt als specerij en ook als een manier om de gezondheid te verbeteren in de traditionele geneeskunde. Witte salie branden heeft een breed aantal voordelen van het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis en het reinigen van negatieve energieën tot het verminderen van stress en angst. Lees verder om alle voordelen te ontdekken van het verbranden van witte salie!

Wat is witte salie?

Witte salie is een van de meest gebruikte medicinale planten in de wereld van natuurlijke genezing. Het behoort tot de familie van de Lamiaceae en wordt in veel culturen al honderden jaren als heilig beschouwd dankzij zijn vele eigenschappen. Het groeit voornamelijk in Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten, in Californië.

Waar komt witte salie branden vandaan?

Witte salie branden – ook wel bekend als reinigen – is een oud spiritueel ritueel. Salie heeft een lange geschiedenis van gebruik in de Egyptische, Romeinse en Griekse geneeskunde, evenals in Indiaanse geneeswijzen. Het is ingeburgerd als een Indiaanse culturele of tribale praktijk, hoewel het niet door alle groepen wordt toegepast. We hebben de tradities van veel inheemse Amerikaanse volkeren te danken aan het gebruik ervan. Dit omvat onder andere de Lakota, Chumash, Cahuilla. Veel andere culturen over de hele wereld delen soortgelijke rituelen. Gedroogde salie wordt verbrand als een manier om te genezen, te beschermen, te reinigen, wijsheid te vergroten en de verdediging tegen ziekten te versterken.

Enkele bekende soorten salie zijn onder meer gewone salie, witte salie, Spaanse salie en Chinese salie. De botanische term voor gewone salie is Salvia officinalis. In dit artikel gaan we in op witte salie. Witte salie werd vroeger al veel gebruikt voor rituelen door Amerikaanse indianen. Witte salie zuivert alle soorten negatieve energieën. Dit is de nummer 1 reden waarom veel mensen het kopen en branden. Het heeft echter meerdere voordelen. Hieronder volgen alle voordelen van witte salie.

Alle voordelen van witte salie branden

1. Het werkt zuiverend

De meest gebruikte soorten salie, waaronder ook witte salie, hebben antimicrobiële eigenschappen. Dit betekent dat ze besmettelijke bacteriën, virussen en schimmels op afstand houden. Witte prairiesalie (Artemisia ludoviciana) is zowel antimicrobieel als antibacterieel. Witte salie (Salvia apiana) is ook antimicrobieel. En van beide is aangetoond dat ze insecten afstoten.

Dit geldt voor bacteriën, virussen en schimmels die in je huis rond zwermen, maar ook in / op je lichaam. Het branden van witte salie kan dus helpen bij lichamelijke genezing en bescherming.

2. Het is een spiritueel hulpmiddel

Het helpt ook bij geestelijke genezing en bescherming. Witte salie branden wordt al lang gebruikt om verbinding te maken met het spirituele rijk of om de intuïtie te versterken.

Voor genezers is brandende salie gebruikt om spirituele problemen op te lossen, de aura te reinigen of om negatieve energie vrij te geven. Bepaalde soorten witte salie bevatten thujon, een psychoactieve component die in veel planten voorkomt en die helpt bij het verbeteren van je humeur en gemoedstoestand.

3. Het kan helpen om negatieve energie te verdrijven

Reinigen met witte salie kan ook worden gebruikt als een ritueel hulpmiddel om jezelf, objecten of je ruimte van negativiteit te ontdoen. Dit omvat trauma’s uit het verleden, slechte ervaringen of negatieve energieën van anderen.

Dit kan je helpen een positieve omgeving te creëren voor meditatie of een ander ritueel. Als je ervoor kiest om te gaan zitten en negatieve gedachten los te laten in een ritueel als dit, stel je je intentie en toewijding in voor zelfverbetering. De keuze voor ritueel kan het begin zijn van je mentaliteitsverandering.

Als je je zorgen maakt over de negatieve geschiedenis of energie die aan een nieuw of onbekend object is gehecht, kan het branden van salie helpen om gemoedsrust te brengen en het object heiliger voor je te maken. Dit kan handig zijn bij nieuwe aankopen, cadeaus of tweedehands artikelen. Elk item kan echter worden gereinigd met salie.

4. Het kan de cognitie helpen stimuleren

Naast het verdrijven van negatieve energie, het verbeteren van de stemming en het versterken van de intuïtie, kan reiniging / ontsmetting met salie je geheugen en focus verbeteren.

5. Het kan je energieniveau helpen verhogen

Het lichaam, objecten en ruimtes van slechte energie ontdoen kan helpen om nieuwere, frissere en positievere energieën te verwelkomen. In zekere zin kan dit een stimulerend effect hebben en helpen bij vermoeidheid.

6. Verlaging van het stressniveau

Een andere van de vele eigenschappen van witte salie is dat het stress kan verminderen. De bladeren zijn rijk aan verbindingen die specifieke gebieden in de hersenen activeren die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de stemming, het verminderen van stress of het verlichten van pijn.

7. Het kan je humeur helpen verbeteren

De traditie suggereert dat het reinigen met witte salie letterlijk iemands humeur kunnen verheffen om negativiteit uit te bannen. Sommige onderzoeken ondersteunen dit. Wanneer je minder gestrest bent (zie voordeel 6.) dan heb je vaak sowieso al een beter humeur.

8. Het kan de kwaliteit van je slaap verbeteren

Witte salie branden wordt traditioneel gebruikt om te beschermen tegen negativiteit die de slaap zou kunnen verstoren. Sommige onderzoeken suggereren dat salie verbindingen bevat die slapeloosheid kunnen helpen verlichten. Ook kan het de slaap verbeteren dankzij de reinigende eigenschappen, bij het verminderen van stress en het oplossen van spirituele dilemma’s.

Klassieke tuinsalie (Salvia officinalis) wordt soms verbrand als witte salie. Het wordt ook gebruikt om de slaap te verbeteren en angstgevoelens te verzachten.

9. Aromatherapie

Soms kan alleen de geur al vele voordelen hebben, ongeacht de chemische eigenschappen van de plant. Zelfs als je dus sceptisch bent over de wetenschap achter het branden van witte salie, kan het nog steeds voordelen. Dus of je nu wel of niet gelooft dat energie kan worden opgeruimd door het branden van witte salie, alleen de geur kan een aardend effect hebben. De geur stelt je in staat helderder te denken, vermindert angstgevoelens en zorgt voor een gevoel van rust in je dagelijkse leven.

Als de geur van salie niet jouw ding is, kun je ook andere geuren gebruiken voor aromatherapie. Lavendel, rozemarijn, ceder, roos, tijm en yerba santa zijn allemaal geweldige toevoegingen aan brandende salie. Lees hier alles over aromatherapie!

Witte salie kopen

witte salie
Reinig je huis pakket XL Smudgekit Witte salie, Palo Santo sticks, Abalone schelp - €22,50
witte salie
Witte salie / White sage - €8,95

Hoe gebruik je witte salie en voer je het ritueel uit?

Een reinigingsritueel is eenvoudig en kan gemakkelijk worden uitgevoerd. Het is wel belangrijk om hiervoor de juiste benodigheden te verzamelen en te weten wat je moet doen. Hieronder volgt de basis van een witte salie ritueel. De ceremonie kan uitgebreider zijn als u dat wenst; het hangt allemaal af van de tijd die je hebt en de reden waarom je het doet.

Wat je nodig hebt:

  • Een saliebundel / een bosje droge witte salie
  • Een kom van keramiek, klei of glas om de salie tijdens het verbrandingsproces vast te houden en de as die het afgeeft te bewaren. Het belangrijkste is dat de kom hittebestendig en veilig is. 
  • Een aansteker of lucifer. Lucifers zijn de beste manier om het ritueel uit te voeren
  • Optioneel: een veer of waaier om de rook aan te wakkeren en te verspreiden.

Stappenplan:

  • Zorg dat er verder geen dieren of andere mensen in de kamer zijn.
  • Bevrijd jezelf van alle zorgen voordat je aan het ritueel begint. Je geest moet helder en ontspannen zijn, zodat problemen de ceremonie niet verstoren. Je kunt dit doen door even een paar keer goed adem te halen of een korte meditatie te doen.
  • Druk het doel uit waarvoor je het wilt gebruiken. Je kunt een van de vele eigenschappen van de witte salie bedenken: om de aura te reinigen; om jezelf te beschermen tegen slechte invloeden; negativiteit loslaten; om je huis te zuiveren etc..
  • Houd het droge witte saliebundel vast en steek deze aan één kant aan. Laat het een klein beetje branden en schud dan voorzichtig de corsage of blaas het totdat alleen de sintels en rook overblijven.
  • Wanneer er genoeg rook uit de salie komt, kun je het in de kom leggen en door de kamer gaan om de lucht te zuiveren of je kunt het op je eigen lichaam gebruiken. Als je de laatste optie kiest, verplaats deze dan van top tot teen en kom weer terug. Terwijl je door dit proces gaat, visualiseer je dat de rook in je geest alle negatieve energie uit je leven wegneemt.
  • Het is belangrijk om na het salie ritueel de salie goed te doven.

Zijn er bijwerkingen of risico’s?

Als het correct en respectvol wordt gedaan, is het reinigen met witte salie volkomen veilig en blijven de effecten bestaan ​​nadat de rook is verdwenen.

Wees wel altijd voorzichtig met salie als deze brandt. Als je niet oppast, zijn brandwonden en zelfs brand mogelijk. Zorg voor water in de buurt. Laat brandende salie nooit onbeheerd achter. Zorg ervoor dat je je saliebundel na elk gebruik goed dooft.

Mensen met astma en andere aandoeningen van de luchtwegen kunnen gevoeliger zijn voor de rook en bijwerkingen krijgen.

Laat tijdens het reinigen altijd een raam openstaan. Het inademen van teveel rook kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *