Wet van aantrekkingskracht: Zo werkt het!

Als jij nog niets tot weinig weet over de wet van aantrekkingskracht, wordt het echt tijd dat je je hier eens wat meer in gaat verdiepen. Deze krachtige natuurwet kan je leven veranderen, op een hele positieve manier! Het is een feit dat je de wet van aantrekkingskracht altijd gebruikt, of je dit nu bewust of onbewust doet. Het is daarom belangrijk om te leren wat het precies is, en hoe jij het in je voordeel kunt gebruiken. Maar wat is de wet van aantrekkingskracht nou precies?

Simpel gezegd, de wet van aantrekkingskracht, of in het engels, the law of attraction, is het vermogen om alles in je leven aan te trekken waar je je op focust. Je hebt misschien wel eens de volgende zinnen gehoord “Gedachten zijn dingen” of “Wat je zaait, zal je oogsten” of “Whether you think you can or you think you can’t you’re right“. Dit beschrijft de wet van aantrekkingskracht kort maar krachtig. We zijn allemaal, ongeacht leeftijd, nationaliteit of religieuze overtuiging, vatbaar zijn voor de wetten die het universum beheersen, inclusief de wet van aantrekking. De wet van aantrekkingskracht gebruikt de kracht van je ‘mind’ om alles in onze gedachten te vertalen en in werkelijkheid te materialiseren. In wezen veranderen alle gedachten uiteindelijk in dingen. Als je je concentreert op negatieve dingen, blijf je negatieve dingen aantrekken. Als je je concentreert op positieve gedachten, zul je positieve dingen aantrekken. Dit is misschien een beetje kort door de bocht, maar zo werkt het toch echt. Lees verder om alle in’s en out’s over de law of attraction te leren, zodat jij binnen no time het leven van je dromen hebt!

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

We hebben het hierboven al kort besproken, maar hier volgt nogmaals een beschrijving van de wet van aantrekkingskracht. Het is echt belangrijk dat je precies begrijpt wat het is, zodat je het op de juiste manier kunt gaan gebruiken. De wet van aantrekkingskracht, of onder velen ook bekend in het engels als the law of attraction, is een van de grootste mysteries van het leven. Zeer weinig mensen zijn zich er volledig van bewust hoeveel invloed de wet van aantrekkingskracht heeft op hun dagelijks leven.

Of we het nu bewust of onbewust doen, elke seconde van ons bestaan ​​gedragen we ons als menselijke magneten die onze gedachten en emoties uitzenden en meer terugtrekken van wat we naar buiten hebben gebracht. Deze gedachten veroorzaken emoties en deze emoties worden uitgezonden op een bepaalde frequentie. Bij de wet van aantrekkingskracht zijn onze emoties het belangrijkste element om op te focussen. Onze emoties trillen continu en zenden zodanig een trillingsfrequentie uit. Als we ons goed voelen, hebben onze emoties een hoge frequentie, in tegenstelling tot wanneer we ons slecht voelen als ze een lage trillingsfrequentie hebben.

Helaas zijn zo veel van ons nog steeds blind voor het potentieel dat diep in ons opgesloten zit. Daarom is het maar al te gemakkelijk om je gedachten en emoties niet onder controle te houden. Dit zendt de verkeerde gedachten uit en trekt meer ongewenste emoties en gebeurtenissen in je leven aan.

Dat gezegd hebbende, nu je weet dat de wet van aantrekkingskracht bestaat, heb jij de touwtjes in handen! Als je deze geweldige wet eenmaal kent en begrijpt, is het niet langer een geheim en staat niets jou meer in de weg om het leven van je dromen te manifesteren! Lees verder om te ontdekken hoe je de law of attraction effectief kunt toepassen in je dagelijkse leven. Je hele toekomst is aan jou om te creëren!

Is de wet van aantrekkingskracht echt?

Ja zeker! Het werk van kwantumfysici van de afgelopen jaren heeft geholpen om meer licht te werpen op de ongelooflijke impact die de kracht van de geest heeft op ons leven en het universum in het algemeen. Hoe meer dit idee wordt onderzocht door zowel wetenschappers als grote denkers, des te beter begrijpen we hoe belangrijk de geest is bij het vormgeven van ons leven en de wereld om ons heen.

Het maakt niet uit of je nooit een grondig begrip hebt gekregen van de kwantumfysica achter de wet van aantrekking. Dit betekent echter niet dat we niet allemaal kunnen genieten van de vele voordelen die deze genereuze en wet ons kan bieden. Denk maar eens na, je weet waarschijnlijk ook niet precies hoe elektriciteit werkt? En dat maakt ook helemaal niet uit, je kunt er alsnog gebruik van maken! Het zelfde geldt voor de wet van aantrekkingskracht.

Hoe meer tijd je besteedt om te leren hoe je de Wet van Aantrekking effectief kunt gebruiken, hoe meer voldoening je leven zal hebben. Er zijn geen beperkingen! Open je geest en geniet van de natuurlijke overvloed van het universum.

Hoe kun je de wet van aantrekkingskracht gebruiken?

Als je eenmaal de Wet van Aantrekkingskracht begrijpt, en weet hoe deze werkt, kun je bewust en opzettelijk een beter leven beginnen te creëren. Het gebruik van de wet van aantrekking is een proces in drie stappen: vraag, geloof en ontvang. Laten we elk aspect in detail bespreken.

1. Vraag het universum om wat je wilt, niet om wat je niet wilt

Elke dag zend je verzoeken uit naar het universum – en ook naar je onderbewustzijn – in de vorm van gedachten: letterlijk: waar je over denkt, leest, praat en je aandacht aan schenkt. Helaas is waar we onze aandacht aan besteden vaak willekeurig en niet opzettelijk, je reageert gewoon op situaties.

De wet van aantrekkingskracht werkt als volgt: Alles waar je je energie, focus en aandacht aan geeft, gewenst of ongewenst, zul je in je leven aantrekken. De wet van aantrekkingskracht is niet goed of slecht, het is niet persoonlijk. Het geeft je simpelweg meer van waar je aan denkt / waar je op focust / wat je voelt. Het is dan ook slim om je bewuster te worden van wat je denkt en voelt.

Om bewuster te worden over de gedachten die je naar het universum uitzendt, moet je beslissen wat je wilt, maar ook oefenen met het voelen van die emoties die je zult ervaren als je het hebt.

Misschien wil je van carrière veranderen, naar een andere staat verhuizen, je eigen tv-programma maken of herstellen van een ernstige ziekte. Bedenk dan het volgende: Hoe zou je je voelen als je eenmaal bij je doel bent “aangekomen”? Wat zou je de hele dag doen? Met wie zou je tijd doorbrengen? Hoe meer je je concentreert en praat over wat je WEL wilt (in plaats van wat je niet wilt), hoe sneller je je dromen en doelen zult manifesteren.

Wanneer je je focust op wat je niet wilt, krijg je hier meer van. Dus ook wanneer je constant denkt en zegt: Ik wil geen schulden meer, ik haat deze schulden, ik wil geen geld tekort meer, trek je hier juist meer van aan, want je focust je op de schulden. Denk en zeg in plaats daar van: Ik ben zo dankbaar dat ik nu financieel onafhankelijk ben en/of ik ben zo blij dat ik zo makkelijk geld aantrekt. Hierbij focus je je op het hebben van geld, in plaats van het hebben van schulden. Je moet het zo zien: het universum luistert niet naar woorden zoals niet / geen. Dus je kunt wel zeggen “ik wil geen schulden meer”, “ik wil niet meer arm zijn”, maar het enige wat het universum hoort is ‘schulden’ en ‘arm’. Let dus heel goed op je gedachte en zorg ervoor dat ze positief zijn en juist zeggen wat je WEL wilt.

2. Geloof dat je krijgt wat je wilt, en onderneem actie

Wat houdt het in om te geloven dat je krijgt wat je wilt? Het betekent een positieve verwachting behouden, met zekerheid door je dag gaan – wetende dat je je toekomst in handen hebt gelegd van machten die groter zijn dan die van jou. Het is met overtuiging beslissen dat wat je wilt absoluut zal gebeuren.

Dit is niet altijd gemakkelijk. Veel mensen hebben beperkende overtuigingen die hen ervan weerhouden overvloed en geluk in hun leven toe te laten. Als dit jou beschrijft, besef dan dat je eerst je beperkende overtuigingen moet veranderen in je gedachten. Je bent genoeg, liefdevol, waardig – en ook slim genoeg, sterk genoeg, aantrekkelijk genoeg, rijk genoeg, etc” op elke andere manier die voor jou belangrijk is.

Als je eenmaal gelooft dat je krijgt wat je wilt en dat je dit verdient, is het tweede deel van de vergelijking: actie ondernemen. Door de acties te ondernemen die het gewenste resultaat zouden creëren, bevestig je je overtuiging dat wat je wilt binnen handbereik is.

3. Ontvang wat je wilt door er een vibrationele match voor te worden

Om datgene te ontvangen wat je van plan bent, moet je een “vibrerende match” worden voor wat je in je leven wilt aantrekken. De gemakkelijkste manier om een ​​vibrationele match te worden, is door je te concentreren op het creëren van positieve emoties van liefde, vreugde, waardering en dankbaarheid gedurende de dag. Je kunt ook oefenen met het voelen van de emoties die je zou ervaren als je al had wat je wilde. Je kunt deze emoties ook creëren door de gedachten die je denkt. In feite creëren je gedachten de hele tijd gevoelens, dus het is belangrijk om jezelf te betrappen wanneer je emoties negatief worden en ze om te zetten in positieve emoties.

Zoals met alles, kost dit tijd en oefening. Hoe meer je echter bewust je best doet om aan te trekken wat je wilt, en hoe vaker je deze stappen volgt, hoe gemakkelijker het zal worden. Je kunt dan wonderen gaan verwachten!

law of attraction

Waar kun je de wet van aantrekkingskracht voor gebruiken?

Nou eigenlijk voor alles. Alles wat je kunt bedenken en kunt geloven, kun je in je leven manifesteren. Hier volgen een aantal voorbeelden van waar je de wet van aantrekkingskracht voor kunt gebruiken:

1. Geld

Een gemeenschappelijk doel over de hele wereld is financiële overvloed. Rijkdom brengt duidelijke voordelen voor je leven met zich mee. Geld kan een dak boven je hoofd leggen en eten op tafel. Evenzo heeft het de mogelijkheid om voor je familie en vrienden te zorgen of een luxer leven te leiden.

Helaas hebben velen van ons een moeilijke relatie met het idee van rijkdom. Het heeft bij sommige connecties van hebzucht en ijdelheid. Om geld aan te trekken, moeten we deze negatieve denkpatronen uitbannen. Een belangrijk aspect van The Law of Attraction is het idee dat positiviteit, positiviteit voortbrengt.

Als je financiële overvloed in je leven wilt creëren, begin dan met je te concentreren op welvaart en geld dat je leven binnenstroomt. Stel je de cheques voor die in de post komen. Schrijf voor jezelf een cheque uit voor het geldbedrag dat je dit jaar wilt manifesteren, en hang het op een zichtbare locatie. Geloof elke keer dat je het ziet dat het mogelijk is. Denk eraan om even de tijd te nemen om dankbaar te zijn voor alles wat je al hebt. Door dit te doen, creëer je een trillingsmatch voor de financiële overvloed die je in je toekomstige leven wilt aantrekken.

2. Liefde en relaties

Met elke dag nieuwe relaties die worden gevormd, is het niet verwonderlijk dat dit een gemeenschappelijk doel is. Veel mensen willen de liefde van hun leven ontmoeten. Hier kan de law of attraction je ook mee helpen.

Als je een overvloed aan liefde in je leven wilt creëren, concentreer je dan op liefde. Wees de liefde die je wilt aantrekken. Word liefdevoller en genereuzer voor anderen en voor jezelf. Door de vibratie van liefde te creëren, trek je automatisch meer liefde in je leven.

Concentreer je op datgene waarvan je meer wilt creëren in je leven, en onthoud dankbaar te zijn voor wat je al hebt. Dankbaarheid zelf is een vorm van overvloed, en de trillingsfrequentie van dankbaarheid en waardering zal automatisch nog meer aantrekken om dankbaar voor te zijn.

Wanneer jij je soulmate in je leven wilt manifesteren. Doe dit dan door hem voor je te zien. Of maakt een scripting brief en beschrijf je soulmate in detail. Hoe hij eruit ziet, wat zijn gedrag is, wat jullie samen doen, hoe jullie relatie is enz enz.

3. Gezondheid

Gezondheid gaat verder dan ons fysieke lichaam. Het gaat niet alleen om wat we in ons lichaam stoppen of eruit halen, het gaat ook om onze emoties en hoe we ons spiritueel voelen.

Met drukte en stress op werk, verplichtingen aan vrienden en familie en het algemene dagelijkse leven, verwaarlozen we soms onze eigen persoonlijke gezondheid. Hoewel het gebruik van The Law Of Attraction niet louter een vervanging kan zijn van een gezond dieet, lichaamsbeweging en regelmatige dokterscontroles, kan het een breed scala aan voordelen voor je mentale, spirituele en fysieke gezondheid bevorderen.

Door je hersenen te trainen om het positieve in alles te zien, is er ruimte voor mentale groei en geluk, wat op zijn beurt je fysieke gezondheid kan verbeteren. Evenzo kan tijd nemen voor zelfzorg helpen bij het bestrijden van een reeks psychische aandoeningen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je in je leven kunt manifesteren. Je kunt eigenlijk alles wat je kunt bedenken en waar je in kunt geloven, manifesteren: je droom huis, je droom lifestyle, je droom lichaam, een baby.. en ga zo maar door.

Tips om je dromen te manifesteren

Hierboven hebben we al kort besproken hoe je de law of attraction kunt gebruiken. Het lijkt simpel, en dat kan het ook zijn, maar toch gaat het vaak nog mis, of duurt het erg lang voordat een je droom zich manifesteert. Er zijn verschillende tips en manieren om zo effectief en snel mogelijk van deze wet te profiteren. Dit is te uitgebreid om in dit artikel op in te gaan, dus hebben we hier een apart artikel voor gemaakt:

Leer manifesteren als een pro: Law of Attraction!

Lees dit artikel ook uitvoerig door, om ervoor te zorgen dat niets je meer in de weg staat om je droom te leven.

Leer de wet van aantrekkingskracht beter kennen

Er staat een enorme hoeveelheid informatie op deze pagina, en nog lang niet alles wat je moet weten over de wet van aantrekkingksracht is benoemd. Als dat wel het geval zou zijn, zou je uren bezig zijn met het lezen van dit artikel. Je weet misschien niet waar je nu precies heen moet of hoe je deze reis moet beginnen. Als je alle tips uit dit artikel en het artikel over manifesteren (zie linkje hierboven) tot je neemt zul je snel een master worden in het positief gebruiken van de law of attraction en het leven van jou mooiste leven.

Naast de enorme hoeveelheid informatie op deze website, is het slim om minimaal één boek over de wet van aantrekkingskracht te lezen. Hieronder volgen hieronder een aantal van de beste boeken over de wet van aantrekkingskracht die je precies alles leren wat je nodig hebt om jouw droomleven te manifesteren.

De beste boeken over de wet van aantrekkingskracht, die je moet lezen voor de beste resultaten!

Dit is waarschijnlijk het meest bekende en meest populaire boek over de wet van aantrekkingskracht. Letterlijk alles wat je moet weten over hoe deze bijzondere wet werkt en hoe je hier master in kunt worden leer in je in dit boek. 

In 2006 onthulde een baanbrekende speelfilm het grote mysterie van het universum – The Secret – en later dat jaar volgde Rhonda Byrne met een boek dat een wereldwijde bestseller werd.

Door de eeuwen heen zijn fragmenten van een groot geheim gevonden in de orale tradities, in de literatuur, in religies en filosofieën. Voor de eerste keer komen alle stukjes van The Secret samen in een ongelooflijke openbaring die het leven zal veranderen voor iedereen die het ervaart.

In dit boek leer je hoe je The Secret kunt gebruiken in elk aspect van je leven: geld, gezondheid, relaties, geluk en bij elke interactie die je in de wereld hebt. Je zult de verborgen, onbenutte kracht die in je zit, beginnen te begrijpen, en deze openbaring kan vreugde brengen in elk aspect van je leven.

Het geheim bevat wijsheid van moderne leraren – mannen en vrouwen die het hebben gebruikt om gezondheid, rijkdom en geluk te bereiken. Door de kennis van The Secret toe te passen, brengen ze boeiende verhalen aan het licht over het uitroeien van ziekten, het verwerven van enorme rijkdom, het overwinnen van obstakels en het bereiken van wat velen als onmogelijk zouden beschouwen.

Dit boek presenteert de krachtige basisprincipes van de oorspronkelijke leringen van Abraham. Op deze pagina’s leer je hoe alle dingen, gewild en ongewenst, tot je worden gebracht door deze krachtigste wet van het universum, de Wet van Aantrekking (waar je je op focust, wordt aangetrokken). Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het gezegde Law of Attraction is aangehaald door enkele van de grootste leraren in de geschiedenis. Het is nog nooit zo duidelijk en praktisch uitgelegd als in dit nieuwste boek van de bestverkochte auteurs van de New York Times: Esther en Jerry Hicks.

Lees meer over de alomtegenwoordige wetten die dit universum beheersen en hoe je ze in je voordeel kunt laten werken. Na het lezen van dit boek staat niets je meer in de weg om je dromen na te jagen, en nog belangrijker, te krijgen/bereiken! Eindelijk begrijp je zo ongeveer alles wat er in je eigen leven gebeurt, maar ook in de levens van degenen met wie je omgaat. Dit boek zal je helpen om met plezier te zijn, te doen of te hebben wat je maar wilt!

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Dit is een van de, al dan niet het, meest populaire boek dat je kunt lezen over rijk worden. De wijsheden en waarheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

In dit boek wordt de wet van aantrekkingskracht duidelijk uitgelegd en het laat je stap voor stap zien, hoe je zo rijk kunt worden als je zelf bedenkt. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Zo werkt de mind van een miljonair.

Tijdens het lezen van dit boek zul je regelmatig worden verbaasd over de gelijkenis tussen de wereldwijde economie van tachtig jaar geleden en die van vandaag. Ook de mentaliteit van de samenleving kent opmerkelijke overeenkomsten. Daarom is dit boek nog even actueel als op de dag van publicatie in 1937. Deze nieuwe Nederlandse vertaling is een hedendaagse bewerking van de originele tekst. Bestudeer dit boek en ontdek de denkwijze die je leven zal veranderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *