makeup setting spray

Werkt make-up setting spray echt?

Er zijn een paar vragen die altijd dezelfde antwoorden lijken te hebben, ongeacht wie ze stelt. We beschouwen ze als (bijna) universele waarheden. Hier zijn slechts een paar voorbeelden: Wat moet ik doen om vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen? Draag elke dag zonnebrandcrème. Wat moet ik maken voor de lunch? Iets met avocado omdat het heerlijk is. Wat moet ik gebruiken om ervoor te zorgen dat mijn make-up de hele dag blijft zitten? Gebruik setting spray.

Wat het laatste betreft, wordt keer op keer verteld dat setting spray de sleutel is tot het bereiken van een langhoudende make-up look. Als we niet willen vlekken, uitlopen of schilferen, moeten we onze gezichten besproeien voordat we de deur uitgaan. Maar we moeten ons afvragen, werken setting sprays echt, of zijn ze het product van misvattingen en goede marketing? Ontdek het in dit artikel!

Wat is setting spray?

Setting spray is een vloeibare nevel, met in de meeste gevallen water en alcohol als hoofdingrediënten, die kan worden gebruikt om de levensduur van je make-uplook te verlengen en vervaging en vlekken te voorkomen. Je gebruikt het nadat je je make-up hebt aangebracht.

Werkt setting spray echt?

Volgens professionele make-up artists werken setting sprays wel degelijk! Het gebruik van setting spray maakt absoluut een verschil in de ‘slijtage’ van je make-up. Met andere woorden, het zorgt ervoor dat je make-up langer en mooier blijft zitten.

Setting spray is ideaal voor intensief gebruik, bij evenementen zoals bruiloften of een zomerfeest bij het zwembad, het doet echt zijn werk. Daarnaast is het ook ideaal voor dagelijks gebruik, om zo lang mogelijk plezier te hebben van je make-up en er de hele dag prachtig uit te zien. Het geheim is de speciale combinatie van ingrediënten die erin zitten.

Hoe gebruik je setting spray op de juiste manier?

Meestal spray je het op nadat je klaar bent met het aanbrengen van je make-up, maar wanneer je het process helemaal waterdicht wilt maken, is het verstandig om setting spray op te spuiten na elke stap van een make-up applicatie (na foundation, ogen, blush, poeder, enz.).

Wat is het verschil tussen setting spray en fixing spray?

Is setting spray hetzelfde als fixing spray? Het antwoord is nee. Veel mensen verwarren deze twee sprays met elkaar. Een setting spray en een fixing spray zijn niet helemaal hetzelfde, er is een verschil in functie van beide sprays. Fixing spray fixeert letterlijk je make-up en houdt deze de hele dag op zijn plaats. Wat setting sprays eigenlijk doen, is je make-up in één gelijkmatige laag smelten, zodat het één geheel wordt. Hierdoor gaat het poederige effect weg en de spray zorgt ervoor dat je gezicht er niet droog uit gaat ziet. Daarnaast zorgen de meeste setting sprays er ook voor dat je make-up langer blijft zitten. 

Tip: Gebruik een fixing spray na een setting spray voor een zo lang mogelijke dekking.

Werken setting sprays voor alle huidtypes?

Veel setting sprays bevatten alcohol, wat voor sommige huidtypes kan uitdrogen en zelfs irriteren, dus ga voorzichtig te werk voordat je een formule gebruikt. Onthoud dat het geen huidverzorgingsingrediënten zijn. Je hoeft niet te overdrijven met de hoeveelheid setting spray die je op spuit, een lichte nevel is meer dan voldoende. Dat gezegd hebbende, zijn er sprays die veilig kunnen worden gebruikt op alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Wat is de beste setting spray?

Er is niet persé één beste setting spray. Er zijn meerdere goede en effectieve setting sprays waar je voor kunt gaan. Hier volgen een aantal top setting en fixing sprays:

settingsspray clarins
Clarins Fix' Make-up Setting Spray - €32,20
Rimmel london setting spray
Rimmel London Insta Fix & Go Primer & Setting Spray - €13,99
Makeup Revolution - Matte Fix Oil Control Fixing Spray - €12,49
Maybelline Lasting Fix Setting Spray - €10,39

Wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten?

Wil je dat je make-up echt de hele dag perfect blijft zitten? Vergeet dan in het begin niet om een primer te gebruiken! We weten allemaal dat primers iets zijn dat je vóór je make-up moet aanbrengen, maar weet je echt waarom? Het lijkt misschien een vervelende extra stap voor sommigen, en gewoon te veel lagen op je gezicht voor anderen, maar primers doen vaak meer dan simpelweg je huid glad maken voor een geweldige foundationtoepassing.

Zoals we weten heeft make-up de neiging om van je gezicht te smelten of geleidelijk te verdwijnen gedurende de dag, helemaal wanneer het heet is. Primers zijn geweldig om je make-up langer mee te laten gaan (en werken natuurlijk het beste als je je look afmaakt met een makeup setting spray en/of fixing spray). Sommige primers werken om de hydratatie van de serums of vochtinbrengende crèmes die je het eerst aanbrengt te verzegelen en bieden zelfs eigen hydraterende voordelen. 

Veel primers zijn ook zo licht dat je vergeet dat je ze op hebt. Sommige beschikken over “antiverouderingstechnologie” en het vermogen om wallen op de huid te verminderen. Wat je huidverzorging ook betreft, het zou niet zo moeilijk moeten zijn om een primer te vinden die het beste bij jouw past! 

Bekijk hier verschillende primers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *