hourglass waist trainer

Werkt een waist trainer echt?

Waist trainers zijn bedoeld om je buik als het ware in te krimpen en je figuur te “trainen” in de vorm van een zandloper. Het is eigenlijk een korset met een moderne twist. 

De waist trainer of taillevormer is momenteel ontzettend populair. Je zult deze trend dan ook vast wel voorbij hebben zien komen via Facebook, Instagram of in tijdschriften. Veel beroemdheden en influencers gebruiken het. 

In dit artikel wordt alles besproken wat je moet weten over de waist trainer. Werkt een waist trainer echt? En hoe werkt het? Ontdek het in dit artikel!

waist trainer hourglass

Wat is een waist trainer?

Een waist trainer is een soort korset gemaakt van dikke stof en hardmetalen baleinen. Het wordt rond de buik gedragen en wordt vastgemaakt met een vetersysteem, haken of klittenband.

Een waist trainer is special ontworpen om een zo slank mogelijke taille te ‘trainen’. Je valt niet perse af door het dragen van de trainer, maar je lichaamsvolume wordt plaatselijk weggeduwd. Het effect hiervan is dat je taille slanker worden en dat je billen en heupen juist groter gaan lijken. Hoewel de resultaten onmiddellijk zichtbaar zijn,  is het nodig om de waist trainer te dragen gedurende een periode van maanden voor blijvend resultaat.

Geschiedenis van de waist trainer

Korsetten bestaan al minstens vijf eeuwen. Oorspronkelijk verborgen ze het grootste deel van de vorm van een vrouw tussen de borsten en heupen. Ergens in de 19e eeuw evolueerden korsetten om de vrouwelijke vorm te accentueren, met als doel een zandloperfiguur te creëren. Een zandloperfiguur bestaat uit een kleine taille en ronde heupen. 

De geïdealiseerde kleine tailleomvang werd steeds kleiner, tot dat korsetten uit de mode raakten vanwege ongemak en gezondheidsproblemen. Momenteel zijn waist trainers weer helemaal hot and happening. Gelukkig wordt er momenteel op een betere manier mee omgegaan zodat het geen gezondheidsproblemen voor je lichaam veroorzaakt.

Helpt een waist trainer bij het afvallen?

Je kunt tijdelijk een kleine hoeveelheid gewicht verliezen als je een waist trainer draagt, maar dit zal waarschijnlijk te wijten zijn aan vochtverlies door transpiratie in plaats van vetverlies. Je kunt ook minder eten wanneer je de trainer draagt, simpelweg omdat je maag samengedrukt is. Dit is geen gezond of duurzaam pad om af te vallen. Wanneer je doel is om echt af te vallen, is de waist trainer niet het juiste hulpmiddel. Wel kan de verminderde eetlust ervoor zorgen dat je minder tussendoor gaat snacken, wat natuurlijk wel gezond is en kan helpen met afvallen.

Daarnaast is het geen goed idee om je waisttrainer te dragen tijdens het sporten. Sommige voorstanders suggereren dat het dragen van een tailletrainer zorgt voor een goede lichaamsvorm tijdens het sporten, maar dit is niet het geval.  Het zorgt er juist voor dat je lichaam op een verkeerde manier beweegt. Bovendien hebben weefsels en spieren zuurstof nodig, vooral tijdens het sporten. Wanneer je een waist trainer draagt, kan het moeilijk zijn om diep in te ademen. Hierdoor wordt het veel lastiger om je training voort te zetten. Waist trainers en sporten gaan dus niet goed samen.

Krijg je echt een smallere taille van een waist trainer?

Werkt een waist trainer echt? Ja zeker! Je kunt de waist trainer gebruiken voor resultaten op korte- en lange termijn. Wanneer je het bijvoorbeeld niet ziet zitten om de taillevormer vaak te gebruiken, is het alsnog een goede investering om er een aan te schaffen. Het shaped je lichaam namelijk direct wanneer je het draagt. Ideaal voor een speciale gelegenheid, zoals een feestje of een bruiloft. Een waist trainer is makkelijk te dragen onder kleding. 

Naast korte termijn, kan taille-training je op de lange termijn ook ten goede komen. Wanneer je de trainer regelmatig draagt gedurende een bepaalde periode zal het je helpen een zandloperfiguur te creëren. Het geheim is om consistent te zijn.

hourglass body

Wat is de beste waist trainer?

Er zijn veel verschillende waist trainers. Niet elke waist trainer is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je er zomaar één aanschaft. Hieronder volgen een aantal van de beste waist trainers van dit moment.

1. Peachfull Waist Trainer

Peachfull Waist Trainer

Creëer jouw droomfiguur met de Peachfull 25 steel bone waist trainer. De waist trainers van Peachfull zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit om jou zo goed mogelijk te begeleiden met het behalen van jouw gewenste body goals. De waist trainer van Peachfull is gemaakt van 25 stalen baleinen. Het dragen van deze waist trainer zal er voor zorgen dat jij en slankere taille krijgt, zodat je dat zandloper figuur van je dromen krijgt.

Het kan daarnaast ook zorgen voor minder rugklachten, de baleinen ondersteunen namelijk de rug en corrigeren je van een slechte lichaamshouding. Dankzij de 3 rijen met haakjes kan je extra lang gebruik maken van onze waist trainer, het grote voordeel is dat je extra lang met dezelfde waist trainer kan doen maar wel hoge resultaten blijft behalen. Want hoe gek het misschien nu klinkt, maar door de waist trainer consistent te dragen zul je uiteindelijk bij de laatste haakjes belanden!

Het is belangrijk om het gebruiken de waist trainer geleidelijk op te bouwen. Draag de waist trainer in het begin maximaal 2 uur per dag. Wanneer dit soepel verloopt kan je 1 uur per dag per week toevoegen aan je schema. Bouw tot maximaal 8 uur per dag op. Ondanks bovenstaand advies is en blijft de hoofdregel: luister naar jouw lichaam, want die weet wat het beste is.

Deze waist trainer is in verschillende kleuren te bestellen.

2. Bodify® Waist Trainer en Shaper Corset Band

beste waist trainer

Als je ondanks al je harde prestaties in de sportschool je droomtaille niet kunt verwezenlijken dan zal deze hoogwaardige waist trainer je nieuwe beste vriend worden. Dit elastische korset is hét duwtje in de rug geeft dat jij nodig hebt.

De waist trainer is gemaakt van neopreen materiaal. Dit is een rubber die de lichaamswarmte bij de taille vast houdt, waardoor de spieren soepel blijven en je flink gaat zweten. Dit zorgt ervoor dat de verbranding verhoogd wordt. Dit effect noemen we het sauna effect en is beproefd succesvol.

Je kunt de afslankband op ieder moment van de dag dragen, waar je ook bent. Hij zit strak en comfortabel om je lichaam, dus je kunt het gemakkelijk onder je kleding dragen. Het kan zelfs dienen als een corrigerende band, zodat je strakke kleding mooier zit. Ook kun je hem dragen tijdens het sporten. De band geeft de perfecte ondersteuning aan je buik en rugspieren.

Naast deze afslankband ontvang je ook een handig E-book met de basisprincipes voor een gezonde levensstijl + een mooie sporttas.

3. Chibaa Waist Trainer 

Wil je een slankere taille en een plattere buik? En dit zonder al teveel zweet en moeite? Dan is deze Waist Trainer de perfecte uitkomst voor jou. Door de strakheid van de Waist Trainer om je middel, wordt er compressie gecreëerd en dit zorgt ervoor dat je centimeters verliest rond je middel. Doordat de temperatuur rondom de buik/middel door compressie en transpiratie toeneemt, wordt er meer vet en water afgedreven. Met als resultaat, het verliezen van gewicht en centimeters!

Deze Waist Trainer is zeer effectief en zorgt binnen korte tijd voor zichtbaar resultaat. Daarnaast zorgt de Waist Trainer ook voor een goede houding, wat een belangrijk bijkomend voordeel is. De Waist Trainer kan gemakkelijk onder je outfit worden gedragen

Dit korset is uiterst elastisch en gemaakt van een mix van polyster, nylon en spandex. De Waist Trainer is aan de buitenkant gevoerd met katoen. Hierdoor is het flexibel en makkelijker te gebruiken tijdens het sporten, zoals bijvoorbeeld buikspieroefeningen. De waisttrainer bevat ook stalen baleinen.

Hoe veel uur per dag moet je een waist trainer dragen?

Wanneer je je lichaam in een sexy zandloper figuur wilt veranderen, is het belangrijk dat je vastberaden en consistent bent. Alledaagse tailletrainers zijn zo ontworpen dat je ze urenlang kunt dragen en gemakkelijk dagelijkse klusjes kunt doen terwijl je ze draagt. 

Probeer je tailletrainer de eerste dag één tot twee uur te dragen, zodat je lichaam eraan kan wennen. Probeer het hierna elke dag wat langer te dragen om de best gewenste resultaten te krijgen. Je kunt elke dag één tot twee uur toevoegen. Na zeven tot tien dagen kan je je waist trainer gemakkelijk rond de 8 uur dragen. Dit is het aantal uur wat aangeraden wordt wanneer je voor blijvend resultaat wilt gaan.  

Als je merkt dat die taille-trainer los begint te raken, kan je deze een standje strakker maken. Als je geen zin hebt om het waist korset elke dag te dragen, neem dan één of twee dagen een pauze. Zorg dat je het niet meer dan een paar dagen niet gebruikt, want dat zal de resultaten beïnvloeden.

Wat te verwachten wanneer je voor het eerst een waist trainer gebruikt?

Als je nieuw bent met waist training, kom je misschien voor verrassingen te staan. Dit is volkomen normaal. Hier volgt alvast een lijstje met wat je kunt verwachten:

 • Waist trainers zijn de eerste keer moeilijk aan te trekken (het wordt makkelijker)
 • In het begin kun je je waist trainer maar een paar uur per keer dragen. Je moet er even aan wennen.
 • In het begin zie je snelle resultaten, maar voor een blijvend resultaat dien je de tailletrainer consistent te gebruiken.
 • Je eetlust zal verminderen.

Wat zijn de voordelen van een waist trainer?

 • Zandloper figuur

Dit is de nummer 1 reden waarom de meeste mensen een waist trainer gebruiken. De onmiddellijke transformatie kan indrukwekkend. Wanneer je de waist trainer regelmatig blijft gebruiken, kun je je middel trainen om die vorm te behouden.

 • Betere houding

Wist je dat het dragen van een waist trainer je kan helpen een slechte houding te corrigeren? Ja, het is een onverwacht en toch groot voordeel van tailletraining. Veel werkende vrouwen dragen het zelfs met als enige reden om hun houding te verbeteren, omdat ze de hele dag over een bureau buigen. Hierdoor kun je veel last van je rug krijgen en dit is ook helemaal niet goed voor je houding. 

Het dragen van een waist trainer kan een goede houding stimuleren tijdens het dragen. Dit komt omdat de metalen delen in de waist trainer het onmogelijk maken om te gaan hangen. Ze verbeteren je positie door je rug de nodige ondersteuning te bieden.

 • Minder eetlust

Zoals hierboven al eerder genoemd, heb je minder eetlust wanneer je een waist trainer draagt. Hoewel het niet de beste manier is om af te vallen, mag het toch wel even bij de voordelen benoemd worden. Wanneer je een waist trainer draagt zul je minder eetlust hebben, waardoor je naast je ontbijt, lunch en avondeten minder snackt. Dit is natuurlijk gezonder en kan je helpen met gewicht verliezen.

 • Herstel na de bevalling

Veel vrouwen willen na de bevalling terug naar hun natuurlijke tailleomvang of buikspieren. Het dragen van tailletrainers lijkt nieuwe moeders te helpen hun slanke taille en buikspieren te herstellen – Jessica Alba en Kim Kardashian zweren erbij.

Zijn waist trainers gevaarlijk?

Het antwoord op deze vraag is nee! Wanneer je je waist trainer op de juiste manier gebruikt vallen er geen nadelen te benoemen. Waist trainers zijn natuurlijk strak, maar ze zullen je ingewanden en organen absoluut niet samendrukken op manier hoe en korset uit de geschiedenis dat doet. Dat gezegd hebbende, als je een waist trainer draagt die te klein of te strak is, kan dit wel nadelig zijn. Zorg er dus voor dat je jouw waist trainer niet te strak trekt. Je zult je gewenste resultaten niet sneller bereiken en waarschijnlijk het korset (en mogelijk zelfs je lichaam) beschadigen als je een veel te strak korset draagt. Onthoud tip # 1: luister naar je lichaam!

Als je je korset aantrekt en weerstand voelt in je taille, maak je korset dan een beetje los totdat je knusse compressie voelt. Je moet geen enorme weerstand voelen, dit betekend dat je tailleband te strak zit. Als je in de spiegel kijkt en merkt dat de achterkant van je korset lijkt op een () haakjesvorm, kan dat een indicatie zijn dat je waist trainer te strak zit. We raden je in dat geval aan deze voldoende los te maken om een gelijkmatige veterspleet in de achterkant van je korset te krijgen die zo dicht mogelijk recht naast elkaar staan: | |. Dit is echter een voorbeeld van een bepaald soort tailleband. Veel banden hoef je niet achter vast te trekken, maar voor bij je buik met haakjes.

Kun je slapen in een waist trainer?

Dat is mogelijk! Als je van plan bent om je taille te trainen terwijl je slaapt, trek dan je korset wel ongeveer 2,5  tot 1,5 centimeter minder strak aan dan dat je zou doen wanneer je deze overdag draagt. Het is belangrijk om dit te doen, want wanneer je slaapt gaat je spijsverteringssysteem aan het werk. Je maag gaat dan van nature uitbreiden. Wanneer je korset dan te strak zit is dit niet goed voor je lichaam en zal je waarschijnlijk ook snachts wakker worden.

Hoewel het veilig is om de taille te trainen terwijl je slaapt, is het belangrijk om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je je ook comfortabel voelt. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, wordt het aangeraden om een klein kussen te gebruiken om de ronding van je middel de nodige ondersteuning te bieden. Als je op je rug slaapt, wordt aangeraden een klein kussentje of een opgerolde handdoek onder je onderrug te leggen. Dit is belangrijk om de natuurlijke ronding van je rug na te bootsen.

Welke oefeningen kan ik doen terwijl ik een waist trainer draag?

Het dragen van een waist trainer tijdens het sporten kan extra compressie en ondersteuning bieden aan je taille, maar het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik ervan tijdens het sporten niet voor iedereen geschikt is. Als je ervoor kiest om een waist trainer te dragen tijdens het sporten, zijn hier enkele oefeningen die je zou kunnen overwegen:
 
 1. Cardio-oefeningen: Activiteiten zoals wandelen, joggen, fietsen, elliptische training en dansen kunnen worden uitgevoerd terwijl je een waist trainer draagt. Zorg ervoor dat je een comfortabel ademhalingspatroon behoudt en luister naar je lichaam.

 2. Krachttraining: Oefeningen zoals squats, lunges, deadlifts, kettlebell swings en planks kunnen worden uitgevoerd met een waist trainer. Zorg ervoor dat je de juiste vorm behoudt en niet te veel druk op je taille uitoefent.

 3. Pilates en yoga: Deze vormen van lichaamsbeweging zijn over het algemeen geschikt om te combineren met een waist trainer. Matige tot lichte oefeningen zoals pilates-oefeningen voor de kernspieren of yoga-houdingen kunnen helpen om je lichaam te versterken en flexibiliteit te verbeteren.

Onthoud dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en je comfortabel te voelen tijdens het sporten met een waist trainer.

Conclusie

Het antwoord op de vraag: “Werkt een waist trainer echt? ” is ja! Op de korte termijn werkt de juiste waist trainer als een corrigerende band, waardoor je direct een smallere taille hebt. Dit is dus perfect voor onder strakke kleding! Op de lange termijn kan een waist trainer er voor zorgen dat je taille smaller blijven. Wanneer je voor dit resultaat wilt gaan dien je wel consequent te zijn met het dragen van de waist trainer.

2 thoughts on “Werkt een waist trainer echt?”

 1. Ik vertrouwde het in het begin niet, maar wauw, wat een uitvinding! Mijn taille zijn echt een aantal cm smaller geworden, ben er super blij mee 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *