buikspiertrainer

Werkt een elektrische buikspiertrainer echt?

Elk jaar onderzoeken en kopen miljoenen mensen fitness- en gewichtsverliesgadgets om dichter bij het lichaam te komen dat ze willen. In dit artikel gaan we het hebben over de elektrische buikspiertrainer.

Dit is een van de meer populaire producten op de markt die beweert je buikspieren te versterken en meer vorm te geven. De buikspiertrainer, een elektrische spierstimulator is dan ook gewild. Je kent dit product misschien onder verschillende namen: buikband, elektrische buikspiertrainer of ab stimulator.

Er is bijna niemand die geen kleinere taille en een plattere buik wil. Iedereen wil mooie buikspieren. Het is grappig. Zelfs mensen die al geweldige buikspieren hebben, willen nog betere. Dit is ook de reden waarom er zoveel ab-machines en buikspier apparaten op de markt zijn. Maar kun je ook echt een sixpack krijgen door een van die elektronische riemen om je middel te doen? Lees verder om het te ontdekken!

Hoe werkt een buikspiertrainer?

De elektrische buikspiertrainer of buikband maakt gebruik van elektrische spierstimulatie, of EMS, om een ​​elektrische stroom door het lichaam te leiden, waardoor je buikspieren samentrekken. Kleine elektroden in de riem komen in contact met je blote huid en sturen de elektrische pulsen door je huid om het werk voor je te doen. Je kunt deze band altijd om doen en hoeft er verder niet bij te bewegen. Je doet simpelweg de spierstimulator om je middel en draait de elektrische stroom omhoog totdat je het gewenste samentrekkingsniveau hebt.

Hoe voelt die elektrische buikstimulatie?

Het kan een beetje raar aanvoelen, vooral in het begin omdat je het gevoel niet gewend bent. Het is niet pijnlijk, maar het zal ook niet helemaal comfortabel zijn, maar dat zijn crunches ook niet!

Hoe vaak gebruik je het?

Verschillende merken hebben verschillende richtlijnen, maar de meesten raden aan om de elektrische buikriem elke dag 10 minuten tot een uur te dragen. Zoals bij elke oefening ook geldt, meer is beter. Net zoals 100 crunches effectiever is dan 10 crunches, is een uur gebruik van de buikspiertrainer beter dan 10 minuten.

Wat doen ab stimulatoren?

Spieren activeren

De voordelen van het gebruik van een buikspierstimulator zijn een gevolg van de elektrische stromen die door het lichaam gaan, daarom worden deze ook wel elektrische spierstimulatie (EMS) -apparaten genoemd. Een buikstimulatorriem bevat kleine elektroden die elektrische pulsen door je huid sturen wanneer je het apparaat rond je buik bevestigt. Dit zorgt ervoor dat de spieren geactiveerd worden.

Bestaande spieren ‘tonen’ / vorm geven

Ab stimulatoren kunnen de spieren in de buik helpen versterken door de spieren samen te trekken en de bloedstroom met trillingen te activeren. Dit zal de spieren meer vorm geven en zichtbaarder maken.

Hulp bij fysiotherapie

Aangezien elektrische spierstimulatoren (EMS) worden beschouwd als apparaten onder de Federal Food, Drug and Cosmetic Act, moet de FDA ze reguleren. Met dat in gedachten stelt de FDA dat de meeste EMS-apparaten die ze beoordelen, bedoeld zijn voor gebruik in fysiotherapie- en revalidatieomgevingen.

Werkt een elektrische buikspiertrainer echt?

Bepalen of elekertische buikspiertrainers / buikriemen werken, hangt af van je algemene doelen voor het gebruik van het product. Als je op zoek bent naar continue spieractivering en -stimulatie tijdens je dag, dan is de kans groot dat je zeer tevreden zult zijn met de resultaten. Als je hoopt centimeters van je buik af te vallen, voel je je misschien een beetje teleurgesteld. Er zijn echter misvattingen dat de ab stimulatoren vet verbranden of een primair hulpmiddel zijn om af te vallen, en dit is niet het geval.

Wat je niet krijgt met alleen de elektrische buikspiertrainer, zijn de holistische voordelen van een crunch op de ouderwetse manier. Wanneer je traint, werkt je hele lichaam mee aan je training, ook al doe je misschien alleen een crunch op de grond om de buikspieren te trainen. Dit is de reden waarom je zweet en meer calorieën verbrandt met regelmatige lichaamsbeweging.

Buikspiertrainers kunnen:

  • De spieren in je buik stimuleren om samen te trekken
  • Helpen je buikspieren te versterken waardoor ze steviger en meer zichtbaar worden

Buikspiertrainers kunnen niet:

  • Hulp bieden bij gewichtsverlies wanneer je het als enige middel gebruikt
  • Helpen om grote hoeveelheden vetweefsel te verminderen

Voor- en nadelen van een elektrische buikspiertrainer

Het grootste nadeel heeft te maken met lichaamsvet. Overtollig lichaamsvet kan er zelfs voor zorgen dat de elektrische stroom niet naar de spier gaat en goed werkt.

Veel van de buikriemen beweren calorieën te verbranden en je te helpen lichaamsvet te verliezen, maar deze bewering is gewoon niet waar. Dus zelfs als de elektrische stroom je spieren bereikt door overtollig lichaamsvet en je spieren versterkt, zul je toch een dieet moeten volgen en wat cardio moeten doen om het vet te verliezen zodat je buikspieren ook echt zichtbaar kunnen worden.

Daarnaast zijn er meldingen dat je brandwonden, blauwe plekken en huidirritatie kunt ondervinden door het gebruik van de elektrische buikriemen. Dit is vooral het geval wanneer je een buikspiertrainer van slechte kwaliteit gebruikt. Maar let op, zelfs buikbanden van hoge kwaliteit kunnen de werking van pacemakers en defibrillatoren verstoren, dus de meeste bedrijven zullen mensen met interne elektronische apparaten waarschuwen om de buikriem niet te gebruiken.

Ironisch genoeg lijkt het erop dat de elektrische buikspiertrainer gunstiger kan zijn voor slankere fittere mensen. Hoewel het lichaamsvet mogelijk niet vermindert of de spieromvang niet vergroot, hebben onderzoeken wel een toename in spierkracht en -tone aangetoond. Deze krachttoename zou de rusttonus verbeteren, wat betekent dat je buikspieren je buik beter plat houden.

Mensen die procedures hebben ondergaan zoals een keizersnede, liposuctie of buikwandcorrecties, kunnen het best eerst even hun arts of chirurg raadplegen voordat ze een buikspierriem gebruiken, om er zeker van te zijn dat het apparaat de incisieplaats niet zal beschadigen.

Elektrische buikspiertrainer kopen

Als je een buikstimulatorriem overweegt, is je eerste taak om wat onderzoek te doen. Er zijn verschillende merken online en in winkels die beweren vergelijkbare resultaten te leveren, maar dit is niet altijd het geval. Het is daarom altijd slim om te kijken naar de beoordelingen bij een product. 

Tips om positieve resultaten te krijgen van de buikspiertrainer band

Naast het gebruik van een elektrische buikspiertrainer is het belangrijk op op de volgende dingen te letten:

Beweging

Elke beweging is goed voor het lichaam, maar de beste manier om calorieën te verbranden en lichaamsvet te verliezen, zijn cardio oefeningen. Als je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, kun je altijd proberen om er zelf een te bouwen. Een homegym is een geweldige investering. Het is ook een geweldige manier om gemotiveerd te blijven, omdat je geen trainingskleding hoeft aan te trekken omdat niemand je zal zien. Het is het beste om te beginnen met een loopband en vervolgens wat uitrusting toe te voegen, zoals een hometrainer, crosstrainer of roeimachine. Met behulp van deze apparatuur zul je zeker al dat vet verliezen en dat droomlichaam bereiken dat je altijd al wilde hebben.

Een gezond dieet

Je wilt niet al je inspanningen verspillen om al het lichaamsvet te verliezen als je ze gemakkelijk weer terug eet en drinkt. Je buikspieren zijn er al, ze zitten gewoon onder het lichaamsvet. Om ze zichtbaar te maken, is het belangrijk om gezond te eten. Plan je maaltijden van tevoren en kook je ze voor jezelf. Op die manier hoef je onderweg naar huis niet langs de Mac Drive. Het bespaart je geld en helpt je tegelijkertijd fit te blijven.

Vermijd calorierijk voedsel en ga los met de groenten. Voorkom dat je jezelf volpropt met snoepjes, chips, chocola en koekjes als je honger hebt. Eet gewoon wat fruit en groenten. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg water drinkt. Vervang ook zoveel mogelijk je frisdrank voor water.

Denk positief

Een gezond dieet volgen en sporten is duidelijk niet eenvoudig. Je hebt motivatie en vastberadenheid nodig om jezelf te pushen om je doel te bereiken. Het begint altijd bij jou, wacht niet tot andere mensen je vertellen iets te doen. In het begin kan het moeilijk zijn, maar jij zult degene zijn die de vruchten plukt nadat je er hard voor hebt gewerkt. Geloof in jezelf, want als zij het kunnen, kun jij het ook!

Conclusie

Buikspiertrainers zijn zeker effectief wanneer je ze op de jusite manier en vaak genoeg gebruikt. Onthou wel dat ze geen magie kunnen uitvoeren. Dit betekend dat er nog andere dingen zijn waar je rekening mee moet houden als je voor die 6 pack wilt gaan. Het is bewezen dat elektrische buikspiertrainers de buiksterkte verbeteren en je spieren als het ware ‘wakker maken’, maar blijkbaar verminderen ze je lichaamsvet niet, en dit is essentieel als je perfect fit wilt zijn. Om het gebruik van buikspiertrainers te optimaliseren is het daarom ook belangrijk om een gezond dieet te volgen en genoeg te bewegen.

1 thought on “Werkt een elektrische buikspiertrainer echt?”

  1. Bedankt voor de adviezen.aangezien ik ééntje wilde kopen om het te verliezen. Ik zal nu toch maar overwegen om gezonder te leven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *