beste aambeienzalf

Wat te doen tegen aambeien? De beste tips!

Wil je weten wat te doen tegen aambeien? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten in de buurt van de anus. Het is een veel voorkomende aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Meer dan de helft van alle mensen zal op een gegeven moment symptomatische aambeien ontwikkelen, dus het is normaal om je af te vragen hoe je van aambeien afkomt.

In dit artikel bespreken we de beste manieren om snel van aambeien af te komen en verlichting te bieden op de vervelende symptomen. We lichten eerst drie van de beste zalfjes tegen aambeien uit en vervolgens delen we nog wat tips die ook kunnen helpen om eerder van aambeien af te komen en om het ongemak te verlichten.

Lees gauw verder om te leren wat te doen tegen aambeien!

Wat zijn aambeien?

Voordat we dieper ingaan op wat te doen tegen aambeien, is het allereerst wel handig om te weten wat het precies is. Het zal je misschien verbazen dat iedereen aambeien heeft. Niet iedereen heeft er echter last van. Aambeien zijn normale weefselkussens die gevuld zijn met bloedvaten en die zich aan het einde van het rectum bevinden, net binnen de anus. Samen met een cirkelvormige spier, de anale sluitspier genaamd, helpen aambeien de stoelgang onder controle te houden.

Wanneer mensen zeggen dat ze ‘aambeien hebben’, bedoelen ze eigenlijk dat hun aambeien vergroot zijn. Vergrote aambeien worden vaak geassocieerd met symptomen zoals jeuk, slijmafscheiding of bloeding. Bloeden treedt op wanneer harde ontlasting de dunne wanden van de bloedvaten in aambeien beschadigt.

De twee basistypen omvatten interne en externe aambeien. Interne aambeien komen vaker voor en externe aambeien hebben de neiging om aan te voelen als een grote knobbel rond de buitenkant van de anus die zitten pijnlijk kan maken.

Wat te doen tegen aambeien – De beste aambeienzalf:

1. Hemoclin aambeien-gel in tube

Hemoclin aambeien-gel in tube

Als je opzoek bent naar de beste aambeienzalf, dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken dan Hemoclin. Deze hoogwaardige aambeien gel in tube is gemakkelijk en op een hygienische manier aan te brengen. De gel kan gebruikt worden bij zowel inwendige als uitwendige aambeien en andere soorten anale irritaties.

Deze gel verlicht direct en effectief de vervelende symptomen die gepaard gaan met aambeien, zoals gevoeligheid, branderigheid, jeuk en irritatie. Het is een natuurlijke gel welke het natuurlijke genezingsproces optimaal ondersteunt. Daarnaast neutraliseert het schadelijke bacteriën met de gepatenteerde Bio-actieve Bacteriële Blokker.

Deze aambeiengel werkt snel, effectief en verkoelend. Verder is HemoClin een 100% natuurlijk product en bevat het dus geen chemische toevoegingen, geurstoffen of stoffen van dierlijke herkomst. Je kunt de gel effectief en hygiënisch aanbrengen met behulp van de canule.

Je kunt Hemoclin ook in aambeienspray kopen -> Bekijk hier

2. AnaMel Zalf

Aambeien zalf

Een ander geweldig hulpmiddel tegen aambeien is AnaMel Zalf. Dit is een zeer fijne honingzalf die gebruikt kan worden bij verschillende anale ongemakken, zoals aambeien, wondjes, jeuk of andere irritatie aan de anus. Hierdoor is het een geweldig alles-in-één product. De vervelende klachten worden al na één keer aanbrengen verlicht. 

De verkoelende zalf verlicht onder andere jeuk en pijn en zorgt ervoor dat de aambei sneller weg gaat. De zuivere medicinale honing verzorgt de huid en helpt de huidbarrière herstellen, wondjes genezen. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en biedt het een antibacteriële beschermende laag.

Het huidvriendelijke product bevat géén hormoonzalf (corticosteroïden) of antibiotica, is langdurig te gebruiken en is geschikt voor alle leeftijden (dus ook baby’s en zwangere vrouwen). 

Verder is deze aambeienzalf ook te gebruiken als je een pinda allergie hebt. In AnaMel wordt geraffineerde arachideolie gebruikt. Dat betekent dat de eiwitten die een allergie kunnen veroorzaken uit de pindaolie zijn verwijderd. De arachide olie in dit product is dus veilig voor personen met pinda-overgevoeligheid.

3. Sumifun aambeienzalf

beste aambeienzalf 2021

De laatste aambeienzalf die we graag willen uitlichten is deze van Sumifun. Het is een zeer krachtige aambeienzalf die snel korte metten maakt met die vervelende uitwendige aambeien. Naast voor aambeien werkt deze zalf ook tegen anale kloofjes, zoals jeuk, vochtafscheiding of een combinatie van deze verschijnselen.

De pijn zal verlicht worden en meestal zelfs helemaal verdwijnen, evenals de jeuk. De zalf verzorgt de gevoelige huid optimaal en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. door middel van natuurlijke ingrediënten.

Deze aambeienzalf heeft ontstekingsremmende eigenschappen, het herstelt verwijde en ontstoken aderen en zorgt ervoor dat ze weer normaal worden. Ook herstelt het scheuren en beschadigd weefsel. De crème stimuleer het genezingsproces sneller omdat het het anale gebied verzacht en hydrateert om beschadigd weefsel te verwijderen en hergroei van een nieuwe gezonde huid te bevorderen.

Verder ondersteunt de zalf gezondere aderen en haarvaten in het rectale gebied voor een soepelere en comfortabelere stoelgang. Ook wordt de huid optimaal verzorgd en gekalmeerd met behulp van diverse chinese kruiden zoals o.a. Tractaat, berberine, angelicea.

Wat te doen tegen aambeien – Andere tips:

1. Verbeter je dieet

– Eet vezelrijke voeding

Om aambeien te voorkomen en te genezen is het belangrijk om genoeg vezelrijk voedsel te eten. Wat dit doet, is zorgen dat je constipatie en harde ontlasting vermijdt. Vezelrijk voedsel maat je ontlasting namelijk zacht.

Als je momenteel aambeien hebt dan wordt het aangeraden om 30-35 gram vezels per dag te eten. Eet voedingsmiddelen zoals avocado’s, bessen, vijgen, spruitjes, eikelpompoen, bonen, linzen, noten, lijnzaad, chiazaden en quinoa.

– Drink veel water

Ook is het belangrijk om veel water te drinken.

Uitdroging kan leiden tot constipatie omdat water of vocht nodig is om vezels soepel door het spijsverteringskanaal te laten reizen. Te weinig vocht kan de kans op constipatie vergroten, wat de symptomen van aambeien kan verergeren. Om constipatie te verlichten en als een manier om van aambeien af ​​te komen, is het belangrijk om minstens 2 liter water per dag te drinken. Drink ook water bij elke maaltijd en elke snack.

– Eet gefermenteerd voedsel

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals tempeh, kefir, kimchi en yoghurt kunnen helpen het spijsverteringsstelsel te voorzien van gezonde bacteriën die essentieel zijn voor een goede ontlasting. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat gefermenteerd voedsel en probiotica de gezondheid van het darmkanaal verbeteren, de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen synthetiseren en verbeteren, de pH van de darm wijzigen en de spijsvertering bevorderen.

– Beperk alcohol en pittig eten

Alcohol kan uitdrogen en zwaar zijn voor het spijsverteringsstelsel, waardoor de symptomen van aambeien erger worden. En gekruid voedsel kan de symptomen van aambeien ook versterken. Beperk deze voedingsmiddelen dus totdat je aambeien zijn verdwenen.

vezelrijk voedsel

2. Verbeter je “toiletgewoonten”

– Zet niet teveel druk

Flink aanspannen en druk zetten tijdens een stoelgang kan pijnlijk zijn en aambeien en de bijbehorende symptomen nog erger maken. Als je ontlasting zacht genoeg is dan hoef je waarschijnlijk ook niet aan te spannen en dat is waar de vorige besproken tip ook weer van pas komt: verbeter je dieet. Als je dit doet zal de stoelgang gemakkelijker worden.

Wacht ook niet te lang voordat je naar het toilet gaat. Let op de signalen van je lichaam en ga meteen naar het toilet als je de behoefte voelt om naar het toilet te gaan. Anders wordt de ontlasting harder, waardoor je automatisch harder gaat persen. Als je op het toilet bent, neem dan de tijd en ontspan je lichaam.

– Voorkom constipatie

Dit hebben we zojuist ook al kort besproken. Constipatie dwingt je om aan te spannen wanneer je naar het toilet gaat en dat zal de pijn en ontsteking van de aambei verergeren. Om constipatie te voorkomen, moet je veel drinken, regelmatig aan lichaamsbeweging doen en vezelrijk voedsel eten dat de ontlasting zacht maakt. Deze stappen helpen ook bij het oplossen van aambeien en je kunt toekomstige aambeien hiermee voorkomen.

– Reinig jezelf goed

Als ontlasting achterblijft nadat je hebt afgeveegd, kan dit de aambeien nog meer verergeren. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te reinigen nadat je naar het toilet bent geweest. Reinig jezelf echter niet te ruw en gebruik geen zeep die agressieve chemicaliën, alcohol of parfums bevat. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke billendoekjes (bekijk hier een lijst met de beste opties) of water met wc papier.

3. Neem supplementen

– Toverhazelaar

Toverhazelaar is een plant die wordt gebruikt vanwege zijn huidgenezende, samentrekkende en antioxiderende eigenschappen. Plaatselijke toepassing van toverhazelaar kan aambeien helpen kalmeren door ontsteking en pijn te verminderen.

Shop hier toverhazelaar

– Psyllium Husk

We hebben al aangegeven dat het belangrijk is om veel vezels te eten om aambeien te voorkomen en te behandelen. Psyllium husk is een natuurlijke bron van pure vezels die in poedervorm wordt verkocht. Onderzoeken suggereren dat plantaardige vezels zoals psylliumschil de frequentie van bloedingen bij gebruik van het toilet kunnen verminderen en constipatie of overbelasting kunnen helpen voorkomen. Zorg ervoor dat je veel water drinkt wanneer je psyllium husk gebruikt.

Shop hier psyllium husk

beste aambeienzalf

Veelgestelde vragen over aambeien

Hopelijk weet je nu wat te doen tegen aambeien. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je mogelijk verder helpen.

– Hoe ontstaan aambeien?

Veel mensen zijn benieuwd naar de oorzaken van aambeien. Ze hebben het gevoel dat ze zomaar uit het niets kunnen opzetten. Hier volgen de belangrijkste factoren die bijdragen aan aambeien:

  • overgewicht hebben
  • regelmatig zware voorwerpen tillen
  • ouder worden
  • zwangerschap en bevalling
  • erfelijkheid
  • constipatie of chronische diarree
  • defecte darmfunctie door overmatig gebruik van laxeermiddelen of klysma’s
  • extreem veel tijd op het toilet doorbrengen
  • een vezelarm dieet

– Wat zijn de symptomen van aambeien?

Interne en externe aambeien kunnen vervelende symptomen hebben. Hier volgen ze:

Symptomen van inwendige aambeien:

  • bloedingen en pijn bij het passeren van ontlasting
  • constant vocht
  • anale jeuk
  • constant gevoel van stoelgang
  • eruit vallen bij stoelgang

Symptomen van uitwendige aambeien:

Externe aambeien kunnen worden gevoeld als uitstulpingen bij de anus, maar ze veroorzaken meestal weinig van de symptomen die typerend zijn voor interne aambeien.

Externe aambeien kunnen echter problemen veroorzaken als er bloedstolsels in zitten. Dit wordt trombose genoemd. Trombose van zo’n aambei veroorzaakt een anale knobbel die erg pijnlijk is en vaak medische hulp nodig heeft.

– Kan voedsel aambeien beïnvloeden?

Er wordt aangenomen dat voeding een grote invloed heeft op het veroorzaken en voorkomen van aambeien. Mensen die consequent een vezelrijk dieet volgen, hebben minder kans op aambeien, terwijl mensen die de voorkeur geven aan een dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen een hoger risico op aambeien hebben.

Een vezelarm dieet kan je constipatie geven, wat op twee manieren kan bijdragen aan aambeien. Ten eerste bevordert het overbelasting van het toilet. Het verergert ook de aambeien door harde ontlasting te produceren die de gezwollen aderen verder irriteert.

– Zit er verschil in het soort aambeien dat je kunt hebben

Ja zeker, hier kunnen grote verschillen inzitten. Zoals eerder vermeld heb je interne en externe aambeien. Over het algemeen komen interne aambeien het meeste voor. Je kunt aambeien indelen naar graad, die is gebaseerd op hoe ernstig ze zijn:

  • Graad 1: Licht vergrote aambeien die van buiten de anus niet te zien zijn.
  • Graad 2: Grotere aambeien die soms buiten de anus kunnen komen, zoals bij het passeren van ontlasting, maar dan vanzelf weer naar binnen gaan.
  • Graad 3: Aambeien die uit de anus komen bij het passeren van ontlasting of lichamelijke activiteit en die niet vanzelf weer naar binnen gaan. Ze kunnen alleen in de anus worden teruggeduwd.
  • Graad 4: Aambeien die altijd buiten de anus zitten en niet meer naar binnen kunnen worden geduwd. Een klein beetje van de anale voering kan ook naar beneden komen uit het onderste rectum en uit de anus, wat bekend staat als rectale prolaps.

– Wie heeft voornamelijk last van aambeien?

Hoewel de meeste mensen denken dat aambeien abnormaal zijn, heeft bijna iedereen ze. Aambeien helpen de stoelgang onder controle te houden. Aambeien veroorzaken problemen en kunnen alleen als abnormaal of als een ziekte worden beschouwd als de aambeienklonten groter worden.

Aambeien komen bij bijna iedereen voor en naar schatting 75% van de mensen zal op een gegeven moment vergrote aambeien ervaren. Slechts ongeveer 4% gaat echter naar een dokter vanwege aambeienproblemen. Aambeien die problemen veroorzaken, komen in gelijke mate voor bij mannen en vrouwen, en dan voornamelijk tussen de leeftijd van 45 en 65 jaar.

– Hoe lang duurt het voordat aambeien genezen?

Voor veel mensen duurt het erg lang voordat aambeien genezen. Aanhoudende pijn komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 50 jaar. Voor veel mensen keert aambeienpijn jaren na de behandeling terug, en voor vele anderen komt en gaat de aandoening, en wordt het in de loop van de tijd steeds gebruikelijker.

– Gaan aambeien ooit vanzelf weg?

Soms doen ze dat. Kleinere aambeien zijn geneigd om binnen een paar dagen weg te gaan. Het is een goed idee om gedurende deze tijd verdere irritatie van je rectale gebied te voorkomen door het gebied zo schoon mogelijk te houden.

– Hoe kun je aambeien laten verdwijnen?

Moeilijkere gevallen van aambeien gaan misschien niet vanzelf weg. Nadat je huismiddeltjes en vrij verkrijgbare opties zonder succes hebt geprobeerd, moet je met je arts praten over andere behandelingsopties.

– Wanneer moet ik naar de dokter?

Als je thuis hebt geprobeerd om van je aambeien af te komen, met een van de aambeienzalfjes en de tips die we hebben gegeven, maar als niets werkt. Dan is het tijd om naar de dokter te gaan. Geef de zalfjes wel even de tijd om te werken. Mocht je echter na weken geen verbetering zien, dan is het slim om naar je huisarts te gaan.

Ook als je erg grote aambeien hebt, waarvan je ontzettend veel last hebt, is het slim om naar de dokter te gaan. Hij of zij al naar je anus kijken om te zien of deze ontstoken is en of de aambeien uit de anus komen als je duwt of dat ze al buiten zijn. Afhankelijk van de ernst van je symptomen, zijn er een aantal onderzoeken die je arts kan uitvoeren om een diagnose te stellen. 

Artsen doen meestal eerst een digitaal rectaal onderzoek, waarbij ze voorzichtig een vinger in de anus steken met handschoenen en glijmiddel. De arts zal de binnenkant van het anale kanaal voelen met cirkelvormige bewegingen, waardoor hij de sluitspieren en de textuur van de membranen langs de anus kan onderzoeken.

Bij de meeste patiënten die last hebben van aambeien, worden hun symptomen verlicht door dieettherapie, vezelsupplementen, aambeiencrème en medische behandelingen, zoals sclerotherapie, ligatie van elastiekjes en infraroodcoagulatie. Chirurgie kan een laatste methode zijn als al het andere niet helpt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *