hyaluronzuur

Hyaluronzuur: Wat is het en wat doet het voor je huid?

Hyaluronzuur is dé sleutel tot een gladde, egale en gehydrateerde huid. Lees verder om te ontdekken wat dit product precies doet voor je huid en wat de voordelen zijn.

Hyaluronzuur is van cruciaal belang om de hydratatie van de huid te behouden. In feite produceren onze eigen huidcellen op natuurlijke wijze hyaluronzuur om het vochtgehalte op peil te houden. Dankzij veroudering en factoren van buiten af en de dingen die we dagelijks op ons gezicht, hebben die niveaus de neiging om te dalen.  Wanneer je hyaluronzuur op de huid aanbrengt, helpt dit de huid te hydrateren en vochtig te houden.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (wat je misschien op de etiketten van sommige van je huidverzorgingsproducten als HA terug vindt), komt van nature voor in het menselijk lichaam. De stof werkt als een magneet voor vocht en helpt je cellen zoveel mogelijk hiervan vast te houden, zodat je huid gehydrateerd, verdikt en gezond aanvoelt en eruit ziet. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Hyaluronzuur is ontzettend goed voor je huid. Als je dit product nog niet gebruikt volgen hier wat reden om dat zo snel mogelijk te doen:

1. Hydrateren: Als de huid voldoende gehydrateerd is, voelt deze superzacht, stevig en kussenachtig aan en ziet ze er veel stralender uit.

2. Anti veroudering: Wanneer de huid gehydrateerd is, worden lijntjes en rimpels (zelfs de diepere) ook verminderd, dus het is een geweldig ingrediënt voor mensen met een ouder wordende huid die wanhopig vast willen houden aan hun jeugdigheid.

3. Elk huidtype: Het doet wonderen bij iedereen. Hyaluronzuur werkt voor elk huidtype. Voor een gevoelige of puistgevoelige huid, maar ook voor een vettige huid.

4. Antioxiderende eigenschappen. Recent onderzoek suggereert dat hyaluronzuur ook antioxiderende eigenschappen heeft, wat betekent dat het kan dienen als een schild tegen vrije radicalen waar we geen controle over hebben, zoals vervuiling en andere agressors.

5. Tegen ontstekingen. Hyaluronzuur helpt wonden sneller genezen. Dit komt doordat het de ontstekingsniveaus reguleert en het lichaam te signaleert om meer bloedvaten in het beschadigde gebied op te bouwen. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen, dus het kan het risico op infectie helpen verminderen wanneer het rechtstreeks op open wonden wordt aangebracht.

3 van de beste hyaluronzuur serums voor een gladde, stevige en gehydrateerde huid

Hieronder volgen 3 top productkeuzes als het gaat om hyaluronzuur. Zoals je ziet bevatten deze 3 hyaluronzuur serums ook vitamine C. Vitamine C is een ander heel belangrijk ingrediënt in huidverzorging. Een combinatie van deze 2 doet wonderen voor je huid!

Sylk Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum – €21,95

€21,95

Europa’s beste Hyarulonzuur en Vitamine C Serum is nu op de Nederlandse markt! Deze hyarulonzuur serum zorgt ervoor dat de huid extra collageen aanmaakt wat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit, geeft je huid een mooie en gezonde gloed en gaat roodheid tegen en helpt de huid herstellen van bijvoorbeeld oneffenheden door de zon of puistjes. mineralen.

IDUNCARE Vitamine C Serum met Hyaluronzuur

€19,95

De beste en zuiverste Vitamine C (20 % gedoseerd) en Hyaluronzuur zijn de belangrijkste ingrediënten om het verouderingsproces te bestrijden. De perfecte combinatie van deze 2 ingrediënten resulteren in een stevige en flexibele huid. 

SIMIA™ Original Vitamine C Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur

€23,49

Dit geweldige serum voor je huid bevat naast hyarulonzuur ook vitamine C en vitamine E. Al deze ingrediënten bij elkaar zorgen ervoor dat je huid perfect verzorgd wordt en er binnen een mum van tijd jonger, gehydrateerder en egaler uit ziet.

Is hyaluronzuur veilig? Kan je hyaluronzuur elke dag gebruiken?

Ja! Laat je niet afschrikken door de naam, want, in tegenstelling tot sommige zuren, beschadigd hyaluronzuur serum de huid niet en veroorzaakt het geen irritatie wanneer het op de huid wordt aangebracht. Ook veroorzaakt het geen acne, rosacea of andere allergische huidreacties.

Het is anders dan andere zuren die worden gebruikt om te scrubben. Het is een natuurlijke en krachtige vochtbindende substantie die zorgt voor zachte hydratatie op de plek waar je huid het het meest nodig heeft.

hyaluronzuur huid
huid hyaluronzuur

Hoe weet ik of mijn huid meer hyaluronzuur nodig heeft?

Je kunt hyaluronzuur gebruiken als je je zorgen maakt over veroudering:

Naarmate we ouder worden, begint de hoeveelheid hyaluronzuur die onze huidcellen produceren te verminderen en zal de celvernieuwing trager worden – dit is wanneer lijnen, rimpels en ruwe textuur hun debuut maken.

Als je dus je jeugdige uitstraling wilt behouden, is het zeker een goed idee om hyaluronzuur in je anti-aging huidverzorgingsroutine op te nemen.

Je kunt hyaluronzuur gebruiken als je huid uitgedroogd is:

Anders dan een droge huid, kan een vochtarme huid als gevolg hebben dat je lijntjes en rimpels krijgt. Ook ziet een vochtarme huid er vaak dof uit. Daarnaast voelt het vaak ruw, strak en gevoelig aan. Als dit het geval is werkt hyaluronzuur serum echt als een wondermiddel!

Het is uitzonderlijk omdat het de capaciteit heeft om tot 1000 keer zijn gewicht in water vast te houden, zodat het vocht vast gehouden wordt en uitgedroogde plekken onmiddellijk en cumulatief gedurende de dag blust.

Zitten er bijwerkingen aan hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is veilig in gebruik. In zeldzame gevallen kan het allergische reacties veroorzaken. Indien je toch bijwerkingen krijgt na gebruiken, wordt het aangeraden om dit met je huisarts te bespreken. Wanneer je borstvoeding geeft kan je beter even geen hyaluronzuur aanbrengen op de huid. Er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of hyaluronzuur veilig is om op de huid aan te brengen tijdens het geven van borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik. Het aanbrengen van hyaluronzuur serum op de huid kan huidzweren verergeren bij mensen met een aandoening die sclerodermie wordt genoemd. Als je sclerodermie heeft, gebruik dan geen hyaluronzuur op je huid.

Hyaluronzuur injecties

Naast hyaluronzuur serum is er ook een injecteerbare versie. In huidfiller presenteert hyaluronzuur zich als een gelachtig product dat, eenmaal geïnjecteerd, water aantrekt om het volume te regenereren en de verloren structuur te herstellen. Dit helpt op zijn beurt het algehele verzonken of verzakte uiterlijk van het gezicht te verminderen en verzacht het algehele uiterlijk van lijntjes en rimpels.

Momenteel zijn Restylane, Restylane Silk, Restylane Lyft, Restylane Refyne, Restylane Defyne, Belotero, Juvederm, Voluma, Volbella en Vollure de enige door Food and Drug Administration goedgekeurde hyaluronzuurfillers. Deze fillers kunnen worden gebruikt om plooien die vertiaal lopen van mondhoeken tot aan de kin op te vullen, maar ook bijvoorbeeld lippen en voorhoofdrimpels.

Vulstoffen kunnen variëren, dus het is belangrijk om je opties met je dermatoloog te bespreken om er zeker van te zijn dat je de juiste neemt. De verschillende soorten vulstoffen voor hyaluronzuur zijn voor een cosmetisch dermatoloog wat de verschillende soorten verfborstels zijn voor een schilder. Ze bestaan uit hetzelfde ingrediënt, maar afhankelijk van de grootte van de moleculen van de formule en hoe ze aan elkaar zijn geregen, variëren ze in dichtheid, hefvermogen en levensduur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *