Welke stijltang kiezen

Wat is de beste stijltang voor jouw haar?

Of je nu lang of kort haar hebt, een stijltang is de perfecte tool om je haar te stijlen. Of je nou wilt gaan voor steil, krullen of slag, je kunt er allle kanten mee op! De juiste keuze voor een stijltang gaat niet alleen lang mee, maar beschermt je haar ook tegen beschadiging, breuk, splitsingen en ongelijke texturen. Wat is de beste stijltang voor jouw haar? Lees verder om daar achter te komen!

Wat is de beste stijltang?

Wil je een stijltang kopen? Er zijn veel goede stijltangen. Er zijn een aantal dingen om te overwegen. De juiste stijltang gaat jarenlang mee en beschermt je haar tegen onnodige schade. Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het kiezen van het juiste apparaat voor de wensen en behoeften van je haren. 

Een goede stijltang is meer dan alleen een hulpmiddel voor glanzende en steile haren. Een stijltang van goede kwaliteit is een investering, geen wegwerpobject dat je om de paar maanden moet vervangen. Daarom is het ook zo belangrijk om de juiste stijltang te kiezen. Het juiste apparaat steilt je haar snel zonder hitteschade, breuk of ongelijkmatige texturen. Bekijk hier een uitgebreid artikel met de beste stijltangen van dit moment.

Hier volgen 3 goede stijltangen met geweldige beoordelingen en geschikt voor alle haartypes:

1. CHI G2 stijltang

Prijs: €98,64

Deze professionele Chi stijltang is geschikt voor elk haartype dankzij de instelbare temperatuur. Door de vele temperatuurstanden kun je de stijltang zowel voor fijn als voor dik haar gebruiken. De stijltang heeft drie voorgeprogrammeerde temperatuurstanden die ontwikkeld zijn voor dun haar, normaal haar en dik haar. Selecteer eenvoudig de juiste stand voor jouw haartype. Deze uitvoering is een limited edition.

De CHI stijltang is een krultang en stijltang in één. In een hand omdraai maak jij prachtige krullen of steile lokken! Door de afgeronde platen kun je ook mooie losse beachy krullen/slag maken.

De platen zijn 100% tintanium, waardoor het zeer geschikt is om stug haar te stijlen. De keramische technologie die is verwerkt in de tang zorgt voor extra bescherming.

Voordelen:

 • Instelbare temperatuur (180-220º)
 • Met keramische technologie voor extra bescherming
 • De platen zijn van 100% titanium
 • Snelle opwarming. Binnen 40 seconde zijn de platen warm.
 • Ionische technologie, om statisch haar tegen te gaan

Nadeel:

 • De stijltang wordt niet geleverd met extra accessoires

2. BaByliss iPro Steam ST395E

Prijs: €62,99

De BaBybliss stoom stijltang is een super fijne stijltang, welke je haar zo goed als niet beschadigd. Naast dat het beter is voor je haar, gaat het stijlen vele malen sneller dan dat je gewend bent. Het verschil met een normale stijltang is dat er stoom door het haar wordt geblazen. Hierdoor worden je haarvezels verzorgd in plaats van beschadigd. De stoom beschermt de vochtbalans in het haar en behoudt de perfecte conditie. Hiedoor is deze Babyliss stijltang ook geschikt voor alle haartypen. 

Voordelen:

 • Stoomfunctie met 2 stoomstanden
 • Extra brede platen
 • Steilt het haar door middel van stoom, dit de meest veilige manier om te steilen
 • De volledig keramische tang is duurzaam
 • Ingebouwde borstel
 • Geschikt voor alle haartypen
 • Heeft 5 temperatuurinstellingen
 • Meteen warm
 • Ionische technologie, om statisch haar tegen te gaan

Nadeel:

 • Heeft geen afgeronde platen voor het maken van slag of krullen.

3. Remington S8598 Keratin Protect Intelligent

Prijs: €57,99

Deze Remington stijltang voorkomt haarbeschadiging dankzij de hittebeschermende sensor die de temperatuur bijstelt aan de hand van de vochtigheid van jouw haar. Hierdoor biedt deze stijltang van Remington je 3x meer bescherming en maakt het je haar 5x sterker, dan een stijltang zonder deze sensor. De intelligente stijltang meet maar liefst 8x per seconden of de temperatuur bijgesteld dient te worden. De platen zijn verrijkt met voedende oliën zoals amandelolie en keratine voor gezonder & sterker haar. 

Voordelen:

 • De temperatuur is instelbaar tussen 160°C & 230°C graden
 • Dankzij de flexibele platen kun je ook slag en krullen maken
 • Schakelt automatisch uit na 60 minuten
 • Binnen 15 seconde warm

Nadeel:

 • Bevat geen negatieve ionen om statisch haar tegen te gaan

Wat is de beste stijltang voor mijn haar?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd, wat is nou de beste stijltang voor mijn haar? Volg deze vijf stappen om de perfecte stijltang voor jou te vinden:

1. Kies de juiste vorm

Je zou kunnen denken dat een stijltang gewoon, nou ja, plat is. Toch kunnen de randen van dit apparaat hun veelzijdigheid beïnvloeden. Als de platen en buitenranden van het strijkijzer enigszins afgerond zijn, is het gemakkelijker om je stijltang om te zetten in een krultang. Bij een stijltang met scherpe randen is het minder makkelijk om je haar te krullen, maar het kan je wel iets steiler haar geven.

2. Overweeg de plaatbreedte

Hoe breder de platen zijn, hoe sneller je je haar kunt steilen. Als je van plan bent om met je stijltang te reizen, wilt u natuurlijk iets smallere borden die gemakkelijk in uw tas passen. Bij vrouwen met fijn en dun kan het zijn dat brede platen te veel warmte toepassen, waardoor het haar beschadigd raakt. Het is dus belangrijk om te letten op je type haar bij het kopen van een stijltang.

3. Kies de juiste platen

Stijltangplaten zijn gemaakt van verschillende materialen.  Er is geen ‘juiste’ keuze voor welk soort materiaal je moet gaan. Overweeg in plaats daarvan de behoeften van je haar:

 • Titanium stijltang

Titanium ijzers worden snel warm, waardoor hogere temperaturen gelijkmatiger worden toegepast. Deze stijltangen zijn vaak duurder. Titanium is de beste optie voor grof, dik, krullend haar vanwege de effectieve geleiding van warmte. Titanium stijltangen worden meestal heter dan keramische, maar in tegenstelling tot goedkopere metalen platen geleidt titanium de warmte gelijkmatig. Dit vermindert de schade die zeer hete stijlplaten aan je haren kunnen veroorzaken. Omdat titaniumplaten vaak erg heet worden, wordt het aangeraden de laagst mogelijke warmte-instelling te gebruiken. Wanneer je al redelijk steil haar van jezelf hebt is titaniumijzer niet nodig en ook niet aan te raden. Voorbeelden van goede titanium stijltangen zijn de ISO Pro Stijltang Titanium en de Max Pro Evolution.

 • keramische stijltang

Een stijltang met keramische platen combineert waarde en effectiviteit en bieden gelijkmatige warmte voor de meeste haartexturen. Keramische strijkijzers zijn een eeuwige favoriet in salons en bij schoonheidsliefhebbers. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: keramiek geleidt de warmte gelijkmatig en maakt de haarschacht effectief glad. Keramische strijkijzers hebben de neiging iets langzamer op te warmen dan andere stijltangen, dus als je haast hebt, overweeg dan een andere optie. Let wel op, sommige stijltangen hebben namelijk alleen een keramische coating. Na verloop van tijd slijt het keramiek, waardoor je een ijzer hebt die de warmte ongelijkmatig verdeelt of die zelfs helemaal niet werkt. Keramische strijkijzers worden ook niet zo heet als titanium stijltangen. Als je erg grof of weerbarstig haar hebt, is keramiek misschien niet de juiste optie. Anders is keramiek de perfecte mix van prijs en waarde. Voorbeelden van goede keramische stijltangen zijn de Remington stijltang S8500 Shine Therapy en de CHI stijltang G2 – Stijltang.

 • Toermalijn stijltang

Toermalijnplaten zijn geweldig voor beschadigd haar. Deze platen worden soms ‘ionische platen’ . Toermalijn is een edelsteen die negatieve ionen produceert en de positieve ionen tegengaat die kroezen en golvingen veroorzaken. Sommige toermalijnijzers zijn bekleed met keramiek. Dit is een uitzondering op de regel over het vermijden van met keramiek beklede ijzers, aangezien toermalijnplaten veilig zijn om op je haar te gebruiken wanneer het keramiek verslijt. Voorbeelden van goede toermalijn stijltangen zijn de Lumiss Professionele Keramische Tourmaline Stoom Stijltang en de Remington stijltang S6606 Curl & Straight Confidence 2-in-1.

4. Denk na over de temperatuur

Hoge hitte betekent sneller en effectiever steilen, maar niet alle haartypes hebben de heetste strijkijzers nodig. Om de schade aan je haar te verminderen, overweeg dan een strijkijzer met instelbare warmte-instellingen en stijl vervolgens op de laagste warmte-instelling die je de gewenste resultaten geeft.

5. Ga niet voor de goedkoopste stijltang

Het is makkelijk om naar de winkel te rennen en de eerste de beste goedkope stijltang te kopen die je ziet. Als je dat doet, zul je waarschijnlijk een paar maanden later weer hetzelfde moeten doen. Maar dan met haar wat er slechter uitziet dan bij de vorige aankoop. Het probleem met goedkope stijltangen is dat ze sneller breken. Ze kunnen ook je haar beschadigen, omdat goedkope stijltangen ongelijkmatige warmte kunnen toepassen. Daarnaast kunnen ze oververhit raken.

Is stijlen slecht voor je haar?

Dagelijks gebruik van een stijltang kan je haar beschadigen, vooral als je haar al ruw en droog is. De hitte droogt je haar uit, waardoor het kwetsbaarder wordt voor gespleten punten en breuk. Hoe meer warmte je gebruikt en hoe vaker je het gebruikt, hoe erger de schade kan zijn.

Betekent dit dat je de stijltang niet of minder zou moeten gebruiken? Of dat je moet kiezen tussen een textuur waar je van houdt en gezond haar? Nee zeker niet! Met het gebruik van de juiste heat protection spray kun je haar beschadiging door de stijltang minimaliseren! Lees hier meer over hoe een heat protection spray precies werkt en waarom het zo belangrijk is.

Veelgestelde vagen over het kiezen van de beste stijltang voor jouw haar

De beste stijltang voor de één, is niet ook de beste optie voor de ander. Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat de beste stijltang voor jouw haartype is. Hieronder hebben we enkele van de meestgestelde vragen met antwooden voor je op een rijtje gezet!

Wat zijn de beste soorten stijltangen per haartype?

 

– Fijn haar

Voor fijn haar is het belangrijk om een stijltang te kiezen met verstelbare temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan de behoeften van je haar. Keramische of toermalijn stijltangen zijn een goede keuze, omdat ze gelijkmatige warmteafgifte bieden en helpen om het haar te beschermen tegen hittebeschadiging.

– Dik haar

Voor dik haar is het vaak nodig om hogere temperaturen te gebruiken om het haar effectief te kunnen stijlen. Een stijltang met een breedte van 1,5 tot 2 inch kan handig zijn om grotere haarlokken aan te kunnen. Kies voor een stijltang met een hoog warmtebereik en platen van titanium of keramische coating voor optimale warmteoverdracht.

– Krullend haar

Voor krullend haar kan een stijltang met brede platen en verstelbare temperatuurinstellingen nuttig zijn. Platen met een afgeronde vorm helpen bij het gladmaken van krullen en het creëren van golvend haar. Stijltangen met infraroodtechnologie kunnen ook nuttig zijn om het haar tegen uitdroging te beschermen.

– Beschadigd of kwetsbaar haar

Als je haar beschadigd of kwetsbaar is, is het belangrijk om een stijltang te kiezen die het haar zo min mogelijk belast. Kies voor een stijltang met instelbare lage temperaturen en platen met een keramische coating, die het haar zachter behandelen en hittebeschadiging helpen minimaliseren.

Onthoud dat het altijd belangrijk is om een hittebeschermend product te gebruiken voordat je je haar met een stijltang stylet, ongeacht je haartype. Daarnaast is het essentieel om de stijltang niet te vaak te gebruiken en het haar regelmatig te verzorgen om schade te voorkomen.

Welke soort stijltang is het beste voor het maken van krullen?

Voor het maken van krullen kun je het beste kiezen voor een stijltang met afgeronde platen en een smalle tot gemiddelde breedte. Hiermee kun je gemakkelijker de stijltang draaien en krullen creëren. Hier zijn enkele aanbevelingen voor het maken van krullen met een stijltang:

 1. Stijltang met afgeronde platen: Kies een stijltang waarvan de platen aan de uiteinden zijn afgerond. Dit zorgt ervoor dat de stijltang soepel door je haar glijdt en voorkomt dat je haar vast komt te zitten of wordt geknikt tijdens het krullen.

 2. Smalle tot gemiddelde breedte: Een stijltang met platen van ongeveer 1 tot 1,5 inch breed is ideaal voor het maken van krullen. Met een smallere stijltang kun je strakkere krullen maken, terwijl een iets bredere stijltang meer volumineuze krullen kan creëren.

 3. Instelbare temperatuur: Kies een stijltang met verstelbare temperatuurinstellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan je haartype. Voor fijn haar gebruik je een lagere temperatuur, terwijl dikker haar mogelijk een hogere temperatuur nodig heeft.

 4. Keramische of toermalijn platen: Stijltangen met keramische of toermalijn platen zijn over het algemeen het beste voor het maken van krullen. Deze materialen bieden gelijkmatige warmteverdeling en helpen het haar te beschermen tegen hittebeschadiging.

 5. Extra functies: Sommige stijltangen hebben extra functies zoals ionische technologie of infraroodwarmte, die helpen om kroezen te verminderen en het haar gladder te maken tijdens het krullen.

Het is ook handig om tutorials en technieken voor het maken van krullen met een stijltang op te zoeken, omdat de juiste techniek een grote rol speelt bij het verkrijgen van het gewenste resultaat. Oefening en geduld zijn vaak nodig om de perfecte krullen te creëren.

Hoe kan ik mijn haren krullen met een stijltang?

Met een stijltang kun je natuurlijk meer dan alleen je haar steilen. Je kunt je haar er ook perfect mee krullen! Hierboven hebben we al besproken wat voor soort stijltang hier het beste voor is. Hieronder leggen we in een handig stappenplan uit hoe je je haren kunt krullen met een stijltang.

Stap 1: Voorbereiding

 • Begin met schoon, droog haar. Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je begint met het krullen.
 • Breng een hittebeschermend product aan op je haar om het te beschermen tegen de hitte van de stijltang.

Stap 2: Verdeel je haar

 • Verdeel je haar in secties. Hoeveel secties je maakt, hangt af van de dikte van je haar. Meestal werken vier tot zes secties goed.
 • Gebruik haarklemmen of elastiekjes om de secties haar apart te houden.

Stap 3: Begin met krullen

 • Neem een dunne pluk haar van ongeveer 1-2 centimeter breed uit de eerste sectie.
 • Klem de stijltang dicht bij de haaraanzet om te beginnen.
 • Draai de stijltang langzaam naar buiten terwijl je deze naar beneden beweegt. Hoe verder je de stijltang draait, hoe meer gedefinieerd de krul zal zijn.
 • Houd de stijltang enkele seconden op deze positie vast om de krul te vormen. De exacte tijd hangt af van de dikte van je haar en de gewenste krul. Over het algemeen is 5-10 seconden voldoende.

Stap 4: Loslaten en herhalen

 • Laat voorzichtig de stijltang los en laat de krul vallen.
 • Ga door met het krullen van dunne plukken haar uit dezelfde sectie totdat al het haar in die sectie is gekruld.
 • Herhaal deze stappen voor elke sectie van je haar.

Stap 5: Styling en afwerking

 • Nadat alle secties zijn gekruld, kun je met je vingers door je haar gaan om de krullen losser te maken en een meer natuurlijke uitstraling te creëren.
 • Optioneel: Breng een lichte haarspray aan om de krullen langer te laten houden.

Onthoud dat oefening en geduld belangrijk zijn bij het krullen van je haar met een stijltang. Het kan wat tijd kosten om de techniek onder de knie te krijgen en de gewenste krullen te bereiken. Het bekijken van tutorials en het experimenteren met verschillende technieken kan ook nuttig zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *