Kleimasker: Voordelen, werking en meer!

Ben jij benieuwd naar de voordelen van een kleimaster? Dan ben je hier goed! Kleimaskers bieden een breed scala aan huidvoordelen, waaronder het verwijderen van onzuiverheden en het verminderen van de zichtbaarheid van grote poriën. Afgezien van de voordelen, zijn kleimaskers ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is er een op je gezicht aanbrengen, achterover leunen en ontspannen terwijl het uithardt en het vervolgens afspoelen. Het hele proces duurt meestal minder dan 20 minuten.

Maar hoe werken kleimaskers eigenlijk en wat doen ze nou echt voor je huid? Lees verder om alles te leren over kleimaskers!

De voordelen van kleimaskers

Het belangrijkste voordeel van kleimaskers is ongetwijfeld dat ze de huid kunnen ontgiften, terwijl ze overtollige olie verminderen en poriënverstoppende onzuiverheden verwijderen. Als gevolg hiervan zijn kleimaskers favoriet bij mensen met een vette en acnegevoelige huid, hoewel alle huidtypes ervan kunnen genieten.

Maar voordat je alle kleimaskers gaat groeperen, moet je er rekening mee houden dat niet alle formules op dezelfde manier worden gemaakt. Om te beginnen kunnen kleimaskers verschillende kleien bevatten, of een variatie aan kleien, die verschillende resultaten kunnen bieden vanwege hun samenstelling van mineralen. 

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar voordelen van een kleimasker die universeel blijven. Hier volgen de geweldige voordelen:

Huidvoordeel # 1: kleimaskers kunnen onzuiverheden helpen verwijderen

Van vervuiling tot viezigheid, je huid komt dagelijks in contact met nogal wat agressors. Dagelijkse reiniging kan deze huidindringers helpen elimineren, maar kleimaskers kunnen de lat hoger leggen en zorgen voor een schoon canvas. Waarom is een schoon canvas zo belangrijk? Omdat wanneer onzuiverheden, vuil en bacteriën te lang op de huid blijven hangen, ze een doffe teint of puistjes kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je na het masker een vochtinbrengende crème gebruikt om je huid te hydrateren.

Huidvoordeel # 2: kleimaskers kunnen overtollige olie en glans elimineren

Als je van nature een vette huid hebt, kan het regelmatig aanbrengen van een kleimasker helpen om de overtollige olie te verminderen. Mensen met een vette huid zijn altijd in strijd met een glanzende, vettig ogende teint. Om het uiterlijk van je huid te matteren, wordt een routinematige toepassing van een kleimasker aangeraden. Ze zijn geweldig in het absorberen van oliën en andere onzuiverheden die de poriën kunnen verstoppen. Kaolien is een belangrijk ingrediënt om op te letten. Kaolien – ook bekend als witte klei – is de mildste kleisoort en trekt oliën aan zonder hard op de huid te zijn. Je zult dit ingrediënt in veel maskers op de markt vinden.

Huidvoordeel # 3: kleimaskers kunnen hydraterend zijn

Een van de belangrijkste componenten van huidverzorging is hydratatie. Door een gezonde hoeveelheid vocht te krijgen, blijft de huid soepel en ziet ze er gezond uit. Toch merken veel mensen op dat hun huid droog is, ongeacht hoeveel vochtinbrengende crème of lotion ze erop smeren. Je ziet een kleimasker misschien niet als een product dat de vochtbarrière van je huid kan helpen versterken, maar sommige formules kunnen dat wel. Ze kunnen de huid helpen beschermen tegen externe factoren door de hydraterende barrière te versterken.

Huidvoordeel # 4: kleimaskers zijn kalmerend

Een deel van de schoonheid van gezichtsmaskers in het algemeen is hun vermogen om een ​​anders alledaagse huidroutine om te zetten in een spa dag at home – die we serieus kunnen gebruiken nu veel spa’s momenteel gesloten zijn vanwege de COVID-19-pandemie. Klei heeft zowel kalmerende als olie-absorberende eigenschappen, waardoor het zowel nuttig is voor mensen met een gevoelige huid als voor een vette of acnegevoelige huid. De volgende keer dat je tot rust wilt komen, pak je een paar gekoelde plakjes komkommer voor je oogleden, strijk je een kleimasker glad over je gezicht en geniet je van de kalmerende voordelen!

Kleimasker kopen

Nu je meer weet over de geweldige voordelen van een kleimasker, staat niets je meer in de weg om het eens uit te proberen. Er zijn verschillende effectieve kleimaskers op de markt. Klik op de button hieronder om de beste kleimaskers te vinden met veel klanten beoordelingen.

Voordelen van het gebruik van een kleimasker voor acne

Kleimaskers kunnen olie van je huid absorberen en milde vormen van acne voorkomen, zoals puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit soort acne ontstaat wanneer je poriën verstopt zijn met overmatig vuil en olie.

Om mee-eters, acne of andere soorten acne te behandelen, is het raadzaam een ​​mengsel van kleipoeder en warm water aan te brengen. De warmte helpt om transpiratie te verhogen en de hoeveelheid olie en vuil die je huid afgeeft.

Voor ernstigere cystische acne is het een goed idee om met een arts te praten over de beste behandelingsoptie. Een kleimasker richt zich niet op de oorzaak van de acne, die mogelijk hormonaal is. Ontdek hier de complete guide om van acne af te komen!

Kleimasker voor droge huid

Overmatig gebruik van kleimaskers kan ook je huid uitdrogen. Als je al een droge huid hebt, wil je misschien het gebruik van kleimaskers beperken tot maximaal één keer per week. Rode klei wordt soms aanbevolen bij een droge huid. Wanneer je een droge huid hebt is het belangrijk om deze ook goed in te blijven smeren met een voedende en hyderaterende crème. Ontdek hier alle tips tegen een droge huid!

Voordelen van het gebruik van een kleimasker voor haar

Wist je dat kleimaskers naast voor je huid, ook wonderen doen voor je haar? Klei kan vuil en olie van de hoofdhuid verwijderen en zo de gezondheid van het haar te verbeteren. Kleimaskers kunnen helpen bij het volgende:

  • roos
  • droog en beschadigd haar
  • kroezen
  • hitte schade

Hoe een kleimasker aan te brengen

Als je een groentje bent als het gaat om het gebruik van kleimaskers, hoef je niet te worden geïntimideerd. Het hele proces van aanbrengen en verwijderen is eenvoudig. Je kunt ze op elke gewenste manier aanbrengen, met een hulpmiddel zoals een make-upsponsje, maskerborstel of je eigen vingers. Zorg ervoor dat het kleimasker gelijkmatig over je gezicht wordt aangebracht, zodat alle gebieden gelijk worden behandeld. Verspreid ook wat over je nek, om er zeker van te zijn dat deze ook goed wordt verzorgd. Leun dan gewoon achterover, pak misschien een glas wijn of een boek, en laat de formule aan het werk gaan.

Meestal dien je het masker ongeveer 15 minuten te late intrekken, maar lees altijd even de gebruiksaanwijzing door. Verwijder vervolgens het masker met lauw water of een vochtig washandje. Smeer vervolgens een hydraterende crème op je gezicht.

Wanneer gebruik je een kleimasker?

Sommige huidverzorgingsmaskers zijn bedoeld om te dragen wanneer je slaapt, terwijl je andere overdag kunt dragen. Kleimaskers kunnen over het algemeen op elk gewenst moment worden gedragen, maar slechts voor een beperkte tijd. Als je te lang een kleimasker draagt, kan je huid uitdrogen. Het wordt daarom afgeraden om ‘s nachts een kleimasker te dragen. 

Mogelijke bijwerkingen van het gebruik van een kleimasker

Het is onwaarschijnlijk dat je ernstige bijwerkingen krijgt nadat je een kleimasker op je huid hebt aangebracht. Als je een kleimasker te lang laat zitten of te vaak kleimaskers gebruikt, kan je huid wel droog of geïrriteerd raken. Het is een goed idee om je gebruik van deze behandeling te beperken tot niet meer dan twee keer per week. Sommige kleimaskers kunnen andere stoffen bevatten die je huid kunnen irriteren, zoals glycolzuur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *