Wat doet een fatburner precies en werkt het echt?

Het proces om fit te worden vereist hard werken en vastberadenheid. Om vet uit je lichaam te verliezen en in vorm te komen, moet je minder calorieën eten dan dat je verbrandt. Ook is het belangrijk om spieren op te bouwen en actief te zijn. Fit worden vereist ook het ontwikkelen van uithoudingsvermogen door cardiovasculaire oefeningen te doen waardoor je hart sneller gaat kloppen en je bloed gaat stromen.

Als je de juiste stappen neemt om fit te worden, kun je ook overwegen om een ​​supplement in je routine op te nemen om je vetverbranding te verhogen. Supplementen kunnen ervoor zorgen dat sneller resultaten ziet. In dit artikel gaan we het hebben over fatburners.

Als je de effectiviteit van je fit-plannen wilt maximaliseren, overweeg dan om een fatburner / vetverbrander te gaan gebruiken. De beste fatburners vernellen niet alleen je proces om af te vallen en fit te worden, maar kunnen ook een positieve invloed hebben op je gezondheid. Lees verder om alles over vetverbranders te weten te komen.

Wat zijn fatburners?

Fatburners, of vetverbranders letterlijk in het Nederlands vertaald, zijn een categorie voedingssupplementen die het vermogen van je lichaam om zijn eigen vet te verbranden kunnen verbeteren. Van veel vetverbranders wordt ook aangenomen dat ze je energieverbruik aanzienlijk kunnen verhogen, de vetoxidatie kunnen verbeteren wanneer je aan het trainen bent en de inspanningen voor gewichtsverlies kunnen stimuleren.

Wat doen fatburners precies?

Fatburners werken op talloze manieren. Sommige fatburners werken mogelijk via ontkoppeling, wat betekent dat het warmte in een cel creëert om vet te verbranden. Anderen helpen je stofwisseling te versnellen, zodat je lichaam zelf vet kan verbranden. Sommige bedrijven hebben vetverbranders gemaakt die het je cellen mogelijk moeten maken om meer vetzuren af ​​te geven. Ten slotte wordt aangenomen dat sommige vetverbranders de enzymen in je lichaam manipuleren die je vetverlies en -toename te beheersen.

Enkele van de belangrijkste ingrediënten die in vetverbranders worden gebruikt, zijn ontworpen om hormonale reacties in het lichaam te stimuleren en om vet af te breken en het als brandstofbron te gebruiken. Het belangrijkste ingrediënt in de meeste vetverbranders is cafeïne, dat je helpt af te vallen door je stofwisseling te verhogen en het lichaam te helpen vet als brandstof te gebruiken. Het helpt ook om energie te leveren voor lichaamsbeweging en andere calorieverbrandende activiteiten. In het lichaam verhoogt cafeïne de afbraak van vetzuren die in vetweefsel aanwezig zijn – ook wel buikvet genoemd. Zodra de vetzuren zijn afgebroken, komen ze in de bloedbaan terecht en kunnen ze door ons lichaam worden verbrand om energie op te wekken.

Er zijn een aantal vetverbranders op de markt en elk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Het kan helpen om onderzoek te doen naar de vetverbrandingssupplementen die beschikbaar zijn, zodat je kunt begrijpen welke het beste bij jou. Hieronder volgen een aantal fatburners van de beste kwaliteit. 

Fatburners kopen

Hieronder vindt je een aantal populaire fatburners met veel positieve beoordelen.

De belangrijkste fatburner ingrediënten

Als je jouw trainingsinspanningen wilt maximaliseren en je vet sneller en effectiever wilt verbranden en tegelijkertijd de spiermassa en cardiovasculaire capaciteit wilt vergroten, kunnen fatburners je hier mee helpen. Je kunt zoals hierboven aangegeven ‘kant en klare’ fatburners kopen waar verschillende ingrediënten inzitten, of je kunt losse ingrediënten kopen die ook verkocht worden als fat burners. Hieronder volgen een aantal van die ingrediënten die worden beschouwd als de beste vetverbranderopties die momenteel beschikbaar zijn.

1. Cafeïne

Cafeïne is dat geliefde ingrediënt in de koffie die je elke ochtend drinkt en dat je helpt om uit bed te komen en naar de sportschool te gaan. Het zal je misschien verbazen, maar het is ook een van de beste vetverbranderopties die mensen kunnen proberen. Cafeïne is een stimulerend middel dat de hoeveelheid energie die je hebt en de hoeveelheid alertheid die je voelt, verhoogt.

Wat is cafeïne?

Cafeïne is een natuurlijk ingrediënt dat wordt aangetroffen in meer dan 60 soorten planten en bladeren. Enkele van de bronnen van cafeïne in de natuur zijn koffiebonen, kolanoten, theebladeren en cacaopeulen. Mensen hebben ook ontdekt hoe ze zelf cafeïne kunnen maken, dus je kunt ook synthetische cafeïne vinden.

Hoe werkt cafeïne in je lichaam?

De manier waarop cafeïne in je lichaam werkt, is lastig. Wanneer neuronen de hele dag in je hersenen vuren, hoopt zich een stof genaamd adenosine op in je lichaam. Je wordt er moe van. Cafeïne heeft dezelfde grootte en vorm als adenosine, en het zal zich binden aan adenosinereceptoren, die de adenosine blokkeren en ervoor zorgen dat je je niet moe voelt. Zodra adenosine is geblokkeerd, kun je een energiestoot ervaren van chemicaliën zoals dopamine en glutamaat.

Hoe helpt cafeïne om vet te verbranden?

Het is bewezen dat cafeïne op meerdere manieren helpt bij het verbranden van vet. Ten eerste verhoogt het je energie en vermindert het vermoeidheid. Dit betekent dat wanneer je gaat sporten, je harder kunt werken en langer door kan gaan. Hierdoor verbrand je natuurlijk meer vet via je training. Bovendien is aangetoond dat cafeïne het metabolisme van een mens stimuleert, zodat het lichaam van nature meer vet kan verbranden. Ten slotte tonen onderzoeken aan dat cafeïne het lichaam beter maakt in vetoxidatie (bij personen van normale grootte). Dit betekent dat mensen die niet zwaarlijvig zijn een natuurlijk, gemakkelijker vetverlies kunnen ervaren met cafeïne, omdat het ervoor zorgt dat je lichaam beter in staat is om vet uit cellen af ​​te voeren.

Hoe kan ik cafeïne nemen?

Je kunt altijd wat cafeïne in je ochtendkoffie krijgen. Maar je kunt ook supplementen nemen die cafeïne bevatten om ervoor te zorgen dat je de juiste boost krijgt. In de bovengenoemde supplementen zit ook cafeïne.

Bestel hier losse cafeïne pillen.

2. L-Carnitine

Een andere van de beste vetverbranderopties om over na te denken, is L-Carnitine. L-Carnitine is een stof die regelmatig door fitnessliefhebbers wordt gebruikt vanwege zowel de vetverbrandende eigenschappen als de prestatieverhogende effecten.

Wat is L-Carnitine?

L-Carnitine is een aminozuur dat in het menselijk lichaam wordt aangemaakt door je lever en nieren. Het is een combinatie van twee andere aminozuren, lysine en methionine. Wanneer je lichaam L-Carnitine aanmaakt of binnenkrijgt, wordt het opgeslagen in je skeletspieren (en voor mannen kan het ook worden opgeslagen in het sperma).

Hoe werkt L-carnitine in je lichaam?

Eenmaal opgeslagen in je spieren, helpt L-carnitine om vetzuren met lange ketens naar de mitochondriën van je cellen te verplaatsen. Hier helpt het cellen om energie te creëren en verwijdert het vervolgens alle bijproducten van dat proces uit de cellen.

Hoe helpt L-Carnitine om vet te verbranden?

Iedereen, zelfs iemand die niet probeert fit te worden, heeft L-carnitine nodig om vet in het lichaam te verbranden. Zonder dit kunt je geen vet uit je dieet in de mitochondriën van je cellen krijgen om te worden verbrand. Als je voldoende L-Carnitine in je lichaam hebt, kan je lichaam het vet gemakkelijk naar je cellen leiden, waar het kan worden verbrand. Studies hebben aangetoond dat wanneer je je trainingen aanvult met L-carnitine, dit de hoeveelheid vet (specifiek) die je verbrandt tijdens het sporten aanzienlijk kan verhogen. Naast het verbeteren van de vetverbranding tijdens het sporten, is aangetoond dat L-carnitine ook effectief is in het verminderen van spierpijn en een betere doorbloeding van je lichaam tijdens het sporten.

Hoe kan ik L-Carnitine gebruiken?

Gelukkig maakt je lichaam het aminozuur zelf aan in je lever en nieren. Als je echter de hoeveelheid L-carnitine die je hebt, wilt aanvullen, kun je producten vinden die het niveau in je lichaam kunnen verhogen.

3. Groene thee

Groene thee-extract kan je ook helpen vet uit je lichaam te verbranden als je toegewijd bent om fit te worden. Deze natuurlijke stof is in een groot aantal verschillende vormen te vinden en het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen die verder gaan dan het stimuleren van de vetverbranding van je lichaam. Groene thee (capsules) is dan ook een perfecte fatburner.

Wat is groene thee?

Je kunt groene thee drinken als een heerlijke drank. Van groene theebladeren is echter ook bekend dat ze eigenschappen hebben die je lichaam helpen om beter vet te verbranden. Groene theebladeren bevatten catechines en van catechines is bekend dat ze de verbranding van lichaamsvet stimuleren.

Hoe helpt groene thee om vet te verbranden?

De catechines in groene thee zijn de ingrediënten die helpen bij vetverbranding. Studies hebben aangetoond dat catechinen bijzonder goed zijn in het helpen van mensen bij het verbranden van buikvet. Catechinen blokkeren van nature een enzym in je lichaam dat twee stoffen afbreekt: adrenaline en noradrenaline.

Deze twee stoffen zijn chemicaliën die je stofwisseling stimuleren en het moeilijker maken om vet op te slaan. Als je catechines consumeert, heb je niet het enzym dat adrenaline en noradrenaline in je lichaam blokkeert, wat betekent dat ze langer in je lichaam blijven hangen en je in staat bent om meer vet te verliezen en te genieten van een gestimuleerd metabolisme (zodat je lichaam van nature zijn eigen vet effectiever verbrand).

Er is een specifieke catechine in groene thee genaamd epigallocatechinegallaat of EGCG. Dit ingrediënt wordt vaak opgenomen in vetverbrandingssupplementen omdat het bijzonder effectief is om het menselijk lichaam te helpen sneller en effectiever vet te verbranden.

Naast catechines bevatten groene theebladeren ook cafeïne als een van de ingrediënten, dus als je ze consumeert, kun je ook profiteren van de voordelen van cafeïne om af te vallen.

Hoe kan ik groene thee nemen?

Je kunt supplementen nemen om te profiteren van de effectiviteit ervan als een van de beste vetverbrandingsopties. Groene thee extract wordt op zichzelf verkocht, maar het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere workoutbevorderende en vetverbrandende ingrediënten. 

Wanneer moet je fatburners innemen?

Er zijn twee aanbevolen tijdstippen om je vetverbrandersupplement in te nemen: vóór het ontbijt en vóór je training. Het wordt aangeraden om je fatburner ‘s ochtends minstens 30 tot 40 minuten voordat je gaat ontbijten in te nemen. Je stofwisseling is ‘s ochtends het traagst doordat het tijdens je slaap vertraagt. Als je je vetverbrander een half uur voor het ontbijt inneemt, krijgt je de tijd om je metabolisme te versnellen en niet alleen om het vetverbrandingsproces te bevorderen, maar ook om je eetlust gedurende de dag onder controle te houden.

Door je vetverbrander in te nemen vlak voordat je gaat trainen, krijgt je die extra kick van energie die je nodig hebt om een ​​slopende training te doorstaan, waardoor je meer calorieën verbrandt tijdens je training en gedurende de dag.

Werken fatburners echt?

Ja zeker, zolang je redelijke verwachtingen hebt van wat “echt werken” betekent.Sommige mensen denken dat als ze een vetverbrander gebruiken, ze elke week enorme hoeveelheden vet zouden moeten verbranden. Nou, dat gaat niet gebeuren! Het is geen magie het is gewoon een supplement. Het werkt zeker, maar zorg dat je de volgende dingen in je achterhoofd houd:

Stel redelijke verwachtingen

Hoewel je vetverlies kan worden verhoogd met supplementen, zul je in een week geen 10 kilo ervan afvallen, simpelweg omdat je een supplement gebruikt. Sorry!

Onthoud dit aantal: een veilige snelheid van vetverlies is 0,5 – 1,5 kilo per week, voor gemiddelde, gezonde individuen. Je kunt dit tarief in zeldzame gevallen tot 2 kilo per week opdrijven, maar het is niet duurzaam. Uiteindelijk zal het vetverlies vertragen.

Als je te snel gewicht verliest, door een vetverbrander of niet, kun je veel droge spiermassa verliezen. Tenzij je eruit wilt zien als een vormloze kledinghanger – moet je je plan om vet te verliezen opnieuw bekijken.

Stel je doelstellingen voor gewichtsverlies in van week tot week en van maand tot maand, niet van dag tot dag. Wanneer je in de loop van de tijd oplopende doelen behaalt, blijft je gemotiveerder en zie je geweldige resultaten. Met behulp van een vetverbrander blijft je vetverlies op de langere termijn op schema.

Neem geen vetverbrander maanden aan een stuk

Zelfs de beste fatburner zal niet voor altijd resultaten blijven geven. Sorry! Veel mensen gebruiken fatburners omdat ze kunnen helpen om in een kortere tijd af te vallen. Ze kunnen ook het energieniveau in de sportschool verhogen. Maar chronisch gebruik kan je tolerantie vergroten.

Mensen gebruiken meestal een vetverbrander gedurende 4-6 weken. Als je lichaam er eenmaal aan gewend is geraakt, zul je niet dezelfde toename van vetoxidatie of toename van de stofwisseling zien. Door af en toe te stoppen met het gebruik van je fatburner zorg je ervoor dat het je bijft helpen om buikvet te verliezen. 

Begin met een lage dosis

Vetverbranders zijn speciaal ontworpen om je de juiste doses van verschillende ingrediënten te geven om vetverlies te ondersteunen. Maar dat betekent niet dat hoe meer ingrediënten je inneemt, hoe meer resultaten je zult zien. Supplementfabrikanten vermelden de richtlijnen en aanwijzingen voor het doseren, zodat je een manier kunt hebben om te meten welke dosis voor jou het beste werkt.

Het is altijd het beste om te beginnen met de laagste dosis die op de verpakking staat vermeld en deze dosis minimaal twee weken aan te houden. Daarna kun je bepalen of je de dosis naar het hogere uiteinde van het spectrum wilt verhogen als dit op de verpakking staat vermeld. Als het product slechts één portiegrootte vermeldt, ga er dan niet bovenuit.

Naast je voeding en supplementen, moet je een uitgebreid trainingsprogramma volgen dat het vetverlies maximaliseert en tegelijkertijd het spierverlies minimaliseert. Als duurzaam afvallen het doel is, zijn spieren je vriend! Het verbrandt calorieën, geeft je lichaam vorm en zorgt ervoor dat je actief blijft.

Zijn fatburners veilig?

Zolang je de juiste dosering volgt en je inname van stimulerende middelen in de gaten houdt, is het gebruik van een fatburner zeker een veilige manier om je resultaten te verbeteren.

Let wel op: Wanneer je stopt met het gebruik van een fatburner kun je kleine ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit komt omdat er meestal cafeïne inzit. Deze verschijnselen kunnen ongeveer 7 dagen aanhouden. Deze ontwenningsverschijnselen zullen echter minimaal zijn, dus laat het je niet afschrikken.

Conclusie

Werkt een fatburner echt? Ja dat doet het zeker! Maar verwacht geen magie. Aan het eind van de dag is het belangrijkste onderdeel van een plan om fit te worden, hard werken en slimme voeding. Je kunt je inspanningen echter aanvullen door fatburners op te nemen in je dieet. Het is bewezen dat deze vetverbrandingssupplementen het vermogen van je lichaam verbeteren om vet te oxideren, je metabolisme te verhogen en je energie een boost te geven, zodat je beter en langer kunt trainen. Door een goed dieet, lichaamsbeweging en supplementenplan te combineren, bereik je snel jouw fitnessdoelen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *