Vollere wenkbrauwen krijgen: De beste tips!

Onze obsessie met dikke, volle wenkbrauwen gaan voorlopig nergens heen, en we vragen ons altijd af hoe we vollere wenkbrauwen kunnen krijgen. Er wordt gezegd dat perfect gevormde wenkbrauwen iemands gezicht en persoonlijkheid benadrukken. Wenkbrauwen zijn een van de meest opvallende delen van iemands gezicht, hoe dikker ze zijn, des te meer je ogen worden benadrukt. Dikke wenkbrauwen passen ook bij elke vorm van make-up.

Van Zendaya tot Cara Delevingne en Lily Cole, Hollywood zit vol met geweldige wenkbrauwen die de wereld wil evenaren. Maar we hebben helaas niet allemaal van nature dikke wenkbrauwen. Sommigen van ons hebben dunne wenkbrauwen met weinig haren en zijn altijd op zoek naar manieren om ze voller te maken of voller te laten lijken. Gelukkig voor jou hebben we een paar trucjes waarvan jij binnenkort gegarandeerd vollere wenkbrauwen zult krijgen!

Hoewel er geen magische tip is om je wenkbrauwhaar van de ene op de andere dag een stuk dikker te maken, zijn er bepaalde dingen die het proces kunnen verbeteren. Blijf scrollen voor de meest betrouwbare methoden die je nodig hebt om dikkere wenkbrauwen te krijgen.

De beste manieren om vollere wenkbrauwen te krijgen

Er zijn bepaalde manieren om vollere wenkbrauwen te krijgen. Je zult merken dan veel van deze manieren bestaan uit ‘natuurlijk remedies’ en met producten die jij wellicht al in huis hebt en voor andere dingen gebruikt. Hier volgen de beste tips en tricks om volle, dikke wenkbrauwen te laten groeien.

1. Wenkbrauw serum

Serums zijn niet alleen voor de huid, ze kunnen ook de wenkbrauwen ten goede komen! Er zijn verschillende wenkbrauw serums op de markt die de groei stimuleert door een aantal van de ingrediënten die goed zijn voor je wenkbrauwen te gebruiken. Zoek dus altijd naar een wenkbrauw serum die essentiële voedingsstoffen aan je wenkbrauwharen toevoegen.

Er zijn tientallen vrij verkrijgbare wenkbrauwserums, maar ze zijn niet allemaal op dezelfde manier gemaakt. De beste van deze vrij verkrijgbare formules bevatten peptiden. Peptiden stimuleren de haargroei en de gezonde haarzakjesactiviteit. Ze helpen bij het creëren van een gezonde basis voor de wenkbrauwen.

Een ander belangrijk ingrediënt om naar te zoeken is biotine, waarvan bekend is dat het de gezondheid van het haar verbetert. Het is belangrijk voor de energieproductie om de groei van extra haarzakjes te bevorderen. Daarnaast wordt het ook aangeraden om een formule te kiezen die keratine bevat, het eiwit dat het haar versterkt. En zoek voor nog meer effectiviteit naar serums die vetzuren bevatten – zoals lipiden (eerder benoemd), panthenol of B-vitamines – die de wenkbrauwen verzorgen, dikker maken en hydrateren.

Veel groeiserums die op de markt worden gebracht voor wenkbrauwen werken ook voor wimpers. Ze bevatten zeer vergelijkbare ingrediënten die volheid toevoegen en nieuwe groei bevorderen.

2. Vaseline

Vaseline is een product dat een breed scala aan toepassingen in huidverzorging heeft, waaronder hydratatie, wonden genezen, de huid beschermen tegen omgevingsfactoren, wrijving verminderen en dienen als een fysieke barrière. Vasaline hydrateerd haren en voorziet ze van veel vocht. Bovendien kan de geurvrije zalf helpen bij het verlichten van vervelende schilfers en zelfs andere actuele huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, die inspanningen voor gezond haar kunnen belemmeren.

Vasaline verzorgt dus de huid rondom de wenkbrauwen en de wenkbrauwharen zelf. Vasaline zal je wenkbrauwen ook direct een voller uiterlijk geven. Het aanbrengen van vaseline kan er voor zorgen dat de wenkbrauwen voller lijken, omdat het elke haar kan bedekken waardoor ze dikker lijken.

3. Oliën

Net als de eerder genoemde vaseline, kan olie ook de groei stimuleren door een barrière te creëren die vocht vasthoudt. Maar er wordt ook gedacht dat het de bloedsomloop stimuleert terwijl het je cellulaire metabolisme stimuleert – wat, je raadt het al, de haargroei bevordert.

Castorolie

Dit is een oud en een van de meest effectieve remedies om dikkere wenkbrauwen te krijgen. Omdat het is verrijkt met eiwitten, vetzuren, antioxidanten en vitamines, helpt het bij het voeden van je haarzakjes. Zorg ervoor dat je elke dag castorolie op je wenkbrauwwortels aanbrengt, het bevordert de haargroei en zorgt er ook voor dat elke haarstreng dik en sterk is.

Methode: Masseer een paar druppels castorolie in je wenkbrauwen met je vingertoppen. Laat het 30 minuten zitten, veeg het er vervolgens af met een make-upremover en was je gezicht met warm water. Je kunt het ook voor het slapengaan aanbrengen en het er in de ochtend afwassen.

Let op: Pure castorolie kan irritatie, netelroos en huiduitslag veroorzaken als je daarvoor allergisch bent. Zorg ervoor dat je een patchtest uitvoert voordat je deze gebruikt. Zwarte castorolie is uitstekend geschikt voor het op natuurlijke wijze laten groeien van haar.

– Kokosolie

Kokosolie werkt zowel als conditioner als als vochtinbrengende crème en is geweldig voor het verbeteren van de bloedcirculatie. De vetzuren in kokosolie werken samen met de natuurlijke proteïnen die in het haar worden aangetroffen om het te beschermen tegen breuk. Het aanwezige laurinezuur werkt als een antimicrobieel middel en voorkomt infectie van de haarzakjes. De verschillende eiwitten en voedingsstoffen zoals vitamine E en ijzer in kokosolie zorgen voor gezonde en dikke wenkbrauwen. Je kunt elke dag kokosolie op je wenkbrauwen aanbrengen, maar zelfs een paar keer per week gebruiken kan merkbare resultaten opleveren.

Methode: Doop een wattenstaafje in de olie en breng het aan op je wenkbrauwen. Laat het er een nacht opzitten. Spoel het er ‘s ochtends af.

– Olijfolie

Olijfolie bevat vitamine A en E, die helpen bij de haargroei. Vitamine E voedt elke haarstreng, terwijl vitamine A de productie van talg stimuleert, de natuurlijke olie van ons lichaam, die helpt bij de haargroei. Dit kan minstens één keer per dag worden gedaan om binnen enkele weken resultaat te zien.

Methode: Giet een druppel olijfolie op je vingertop en masseer het op je wenkbrauwen. Houd het een paar uur aan en was het af met gezichtswas en water.

4. Aloë Vera

Aloë Vera bevat een stof genaamd aloenine die de haargroei bevordert. het heeft een chemische samenstelling die vergelijkbaar is met die van keratine, daarom verjongt het het haar met zijn eigen voedingsstoffen, geeft het meer elasticiteit en voorkomt het breuk. Aloë Vera gel plakt niet en wordt snel opgenomen, dus het kan meerdere keren per dag worden aangebracht.

Aloë Vera is ook goed voor mensen met overtollig talg. Het zal teveel olie verwijderen en folliculaire poriën openen, waardoor de groei van wenkbrauwhaar wordt gestimuleerd. Het is effectief voor het permanent laten groeien van dikke of volumineuze wenkbrauwen.

Methode: Schil het buitenste blad van de aloë en schep de gel eruit. Masseer de gel in je wenkbrauwen totdat deze wordt opgenomen. Bewaar de rest in de koelkast. Je kunt natuurlijk ook kant en klare aloë vera gel kopen. Let er in dat geval wel op dat dit pure gel is zonder toevoegingen.

5. Stop met eplileren

De meest voorkomende reden waarom velen hun wenkbrauwen niet kunnen laten groeien, is omdat ze hun pincet niet kunnen neerleggen. Hier is het probleem: Wanneer je voortijdig haren uittrekt, plukt of harst, verstoort dit de natuurlijke groeicyclus en kan het de haarzakjes beschadigen. Bovendien kan het herhaaldelijk en overmatig verwijderen van wenkbrauwharen de cyclus belemmeren en, in het ergste geval, semi-permanent haarverlies veroorzaken. Daarom wordt het niet aangeraden te veel te epileren.

6. Masseer je wenkbrauwen

Wat wrijving over je wenkbrauwen kan wonderen doen om echte groei te stimuleren. Een goede doorbloeding is belangrijk voor een gezonde haargroei. Denk er eens over na: elke follikel is vastgemaakt aan een klein bloedvat dat het dermavat wordt genoemd. Door elke nacht zachtjes het wenkbrauwgebied te masseren, kun je de bloedsomloop naar dat gebied helpen vergroten om de haargroei te bevorderen. Het kan ook helpen om je wenkbrauwen te scrubben. Gebruik een tandenborstel met zachte haren om het wenkbrauwgebied zachtjes te scrubben om de haarcyclus te stimuleren.

7. Blijf gehydrateerd

Een gezonde en gehydrateerde huid is van fundamenteel belang voor een gelukkige haargroei. Dat betekent dat de huid van binnen naar buiten gehydrateerd moet worden (en vice versa). Door je lichaam van voldoende water te voorzien, kan je lichaam op de juiste manier ontgiften en alle juiste voedingsstoffen opnemen. Naast het feit dat je de hele dag een waterfles aan je zijde houdt, is het belangrijk om je wenkbrauwgebied plaatselijk te hydrateren.

Laten we eerlijk zijn, we verwaarlozen vaak de huid onder of rond onze wenkbrauwen. Hier kun je gemakkelijk verandering in brengen. Breng gewoon je oogcrème helemaal rond je oog en tot aan je oogkas elke keer dat je het aanbrengt. Zorg ervoor dat de oogcrème die je aanbrengt, met lichte druk wordt aangebracht.

8. Wenkbrauwen laten groeien

Om vollere wenkbrauwen te krijgen is het natuurlijk belangrijk om ze te laten groeien. Een aantal van de bovengenoemde tips helpen om dit proces te versnellen. Onze wenkbrauwen groeien in een cyclus van drie tot vier maanden, dus probeer ook minstens 12 weken uit elkaar te gaan met je vertrouwde pincet. In het begin zal het raar aanvoelen, en je zult zeker in de verleiding komen om te plukken, maar verzet je!

Borstel ze dagelijks met een wimper/wenkbrauwborsteltje om ze aan te moedigen in de goede richting te groeien. Vervolgens, nadat je de magische 12 weken-markering bent gepasseerd, epileer je alle haren die niet in de buurt van je wenkbrauwlijn zijn. Maar laat alles wat zich in de buurt van dat gebied bevindt met rust, zelfs als je denkt dat je ze er later weer uit zult halen. Je wenkbrauwharen zouden dan rond de vier maanden moeten beginnen sterk te worden.

9. Microblading

Dit is niet bepaald de gemakkelijkste en de goedkoopste optie om je wenkbrauwen voller te maken, maar het zal zeker het langst meegaan. Microblading is een semi-permanente oplossing waarbij een getrainde specialist een naaldachtig mesje gebruikt om streken in je wenkbrauwen te maken voordat je het opvult ze in met pigment (een beetje zoals een tatoeage). De resultaten zien er realistisch en natuurlijk uit, en gaan ze minstens een jaar (soms drie) mee.

10. Wenkbrauwen opvullen met make-up

Naast vollere wenkbrauwen op een natuurlijke manier verkrijgen kun je natuurlijk ook altijd make-up gebruiken. Omlijn eerst je wenkbrauwen met een scherp wenkbrauwpotlood. Doe dit door eerst een lijn onder je wenkbrauw te trekken. Gebruik vervolgens hetzelfde potlood om schaarse gebieden in te vullen met kleine haarachtige bewegingen.

Gebruik vervolgens een gebogen borstel en een poeder met een vergelijkbare kleur om de vorm van je wenkbrauwen te definiëren. Probeer de binnenhoeken van je wenkbrauwen niet te veel op te vullen en maak de eindpunten niet te hard – als dit perongeluk toch is gebeurd, kun je scherp ogende hoeken verzachten met een schoon, dicht oogmake-upborsteltje of een wattenstaafje.

Als je klaar bent, borstel je door je wenkbrauwen met een wennbrauwborsteltje om overtollig product op te vangen en eventuele lijntjes te verzachten om een natuurlijker uiterlijk te creëren. Je kunt definitie toevoegen door een kleine hoeveelheid concealer in een strakke lijn onder je wenkbrauw aan te brengen.

Lees hier uitgebreid hoe je je wenkbbrauwen het beste kunt opvullen met make-up.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *