vibroshaper review

VibroShaper review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke VibroShaper review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Een trilplaat helpt je spieren als het ware ‘wakker te maken’ door ze lichtjes te schudden en ze meer te activeren. Het is aangetoond dat deze extra spieractivering de kracht en spierbetrokkenheid verbetert, helpt bij gewichtsverlies en zelfs de botmineraaldichtheid verbetert.

Als je je afvraagt of een VibroShaper wel echt werkt of eigenlijk onzin is, dan zijn we hier om je daar verheldering over te geven. Ook leren we je meer over de voordelen van dit unieke apparaat en bespreken we de meestgestelde vragen.

Lees gauw verder voor een uitgebreide VibroShaper review.

VibroShaper review: Wat is het precies?

werkt de vibroshaper

De VibroShaper is een fitness apparaat waar je effectief je hele lichaam mee kunt trainen. Als je op  deze VibroShaper review terecht bent gekomen, heb je hem misschien gezien op tv of er wat over gehoord via via. Het is een populair apparaat, waar steeds meer mensen geïnteresseerd in zijn.

Het is een soort trilplaat, waarop het mogelijk is om staand, zittend of liggend te trainen. De oscillatietechnologie dringt met multidimensionale trillingen tot diep in de spieren door en maakt maximaal 50 spiersamentrekkingen per seconde mogelijk. Dit versterkt de spieren, gaat vetafzettingen tegen en verstrakt de huid, terwijl de gewrichten, gewrichtsbanden en botten minimaal belast worden.

Doordat je spieren om een nieuwe manier gestimuleerd worden, worden de oefeningen uitdagender en dus effectiever. Je gaat sneller resultaat zien dan wanneer je zonder trilplaat dezelfde oefeningen doet.

De trilplaat heeft  99 weerstandsniveaus en 3 vooringestelde programma’s. Hierdoor heb je altijd een intensiteit die bij jou past. Dit is ook de reden dat de VibroShaper trilplaat geschikt is voor iedereen, van elke leeftijd en met elk sportniveau.

VibroShaper review: Klanten beoordelingen

Om een eerlijke VibroShaper review te kunnen schrijven, heb ik ontzettend veel klanten beoordelingen doorgelezen. Ik heb hierbij gekeken naar wat klanten precies ervaren als voor- en nadelen en of ze vinden dat het echt werkt. Ik heb gekeken welke punten veel naar boven kwamen in verschillende reviews om te zien wat de meeste klanten ervaren.

Voordelen van de VibroShaper

Laten we beginnen met de voordelen, want deze zijn er veruit het meeste. Het overgrote deel van de klanten is zeer tevreden over de VibroShaper en geeft een hoog cijfer of een hoog aantal sterren aan het product.

Klanten geven aan dat het apparaat gebruikersvriendelijk en dus gemakkelijk in gebruik is. Veel mensen en dan vooral oudere mensen of degene die minder mobiel zijn, geven aan het een geweldige optie te vinden om toch te bewegen  en het figuur te shapen, zonder het lichaam zwaar te belasten.

Veel andere mensen die juist wel veel bewegen en sporten zijn ook erg enthousiast over het apparaat, omdat het de oefeningen die ze normaal gesproken al zonder doen, nu veel intensiever en effectiever maken, waardoor ze snellere resultaten zien.

Nadelen van de Vibroshaper

Er waren niet heel veel nadelen te vinden over het apparaat. Het meest voorkomende punt wat we een aantal keer zagen terug komen, is dat klanten het aan en uit knopje wat lastig te bereiken vonden. Een ander nadeel die we een aantal keer hebben terug gevonden, is dat het apparaat redelijk zwaar is. Dit is echter ook logisch, aangezien er een hele vibratietechologie in zit. Houdt hier echter wel rekening mee.

vibroshaper reviews

VibroShaper review: Mijn mening

Om een eerlijke VibroShaper review te kunnen geven, heb ik het product uiteraard ook zelf uitgetest. Ik heb de VibroShaper voor 2 maanden lang uitgeprobeerd en deze 3 keer per week gebruikt, voor ongeveer 15 minuutjes. Mijn doelstelling was niet om af te vallen, maar om mijn spieren effectiever te trainen en mijn lichaam strakker te maken. Ik kan je vertellen, dit is zeker gebeurd. 

Ik ga al jarenlang naar de sportschool, dus ik kon goed beoordelen of de VibroShaper echt een verschil zou  maken. Ik heb dezelfde oefeningen gedaan die ik normaal in de sportschool doe. Dit zijn oefeningen gericht op buik, billen en benen, zoals planken, squats, lunges etc. Ik heb deze oefeningen nu thuis gedaan op de VibroShaper en ik zal ze nu niet snel meer zonder doen!

Ik merk echt dat mijn oefeningen effectiever werden en ik voelde meer gebeuren tijdens en na de training. mijn lichaam werd strakker en gespierder en ik had het idee er minder voor te hoeven doen dan normaal. Ik zie de VibroShaper dan ook echt als een geweldig apparaat die mijn inspanningen verdubbeld! 

VibroShaper review: Wat zijn de voordelen?

Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van dit apparaat op een rijtje gezet.

– Compact design

De VibroShaper heeft een compact design, waardoor hij naast voor in de sportschool, ook geweldig is voor gebruik thuis. Je hebt niet 5 verschillende apparaten nodig, omdat je met de VibroShaper elke spiergroep met slechts één apparaat traint.

– Lage inspanning

Waar je met veel andere fitness apparaten zelf veel werk moet doen, heb je op de VibroShaper een lage inspanning. Maximaal 10 minuten per dag is voldoende om de conditie te verbeteren en het lichaam in vorm te krijgen. Het trilapparaat heeft 3 automatische trainingsprogramma’s en wel 99 snelheden.

– Strak lichaam

Het belangrijkste voordeel van de VibroShaper is natuurlijk dat het je een strak lichaam geeft. Trilplaten kunnen helpen om de spieren strakker te maken, waardoor het ook helpt om de spieren van je lichaam te definiëren. Om spieren sterker te maken, oefen je herhaaldelijk druk uit op spieren door een bepaalde houding aan te houden of een bepaalde oefening uit te voeren. Dit is precies hoe het werkt met een trilplaat.

– Gewichtsverlies

Het is ook bekend dat trilplaten helpen bij het afvallen, bepaalde oefeningen kunnen effectief zijn om af te vallen met slechts 10 minuten per dag. De reden is dat de trilplaat je training intensiveert, waardoor je in kortere sessies aan je doel voor gewichtsverlies kunt werken. Omdat de platen intenser zijn, helpt het je metabolisme te versnellen, wat vet verbrandt en helpt bij het afvallen.

– Spierkracht

Tijdens normale inspanning trekken je spieren één of twee keer per seconde samen, het gebruik van een trilplaat tijdens het sporten kan ertoe leiden dat uw spieren 30 tot 40 keer per seconde samentrekken. In tegenstelling tot andere soorten oefeningen waarbij slechts 40% van je spiervezels worden gebruikt, kunnen trilplaten tot 90% van je spiervezels trainen, waardoor spieren worden versterkt en extra spierweefsel wordt ontwikkeld. De impact hiervan leidt tot een toename van de spierdichtheid en kracht door het gebruik van trilplaten tijdens je training.

– Beschermt gewrichten

Tijdens het trainen met deze hoogwaardige trilplaat worden gewrichten, ligamenten en botten beschermd. Daarnaast verbetert de bloedcirculatie en ontspannen de spieren.

– Vermindert spierpijn

Trilplaten kunnen ook heel handig zijn om je lichaam te laten herstellen na een zware training, wanneer je spieren pijn doen. Het staan op een trilplaat zal de bloedstroom versnellen en het melkzuur uit je systeem verminderen. Evenzo kan dit ook worden gebruikt om de hersteltijd van een ziekte te verbeteren, de verhoogde bloedstroom en gestimuleerde spieren zullen de herstelsnelheid verhogen.

– Vermindert cellulitis

Trilplaten kunnen baat hebben bij bloedcirculatie, gewichts- en vetverlies en spierversteviging, wat helpt om het uiterlijk van cellulitis te verminderen. Dat gezegd hebbende, door dit te combineren met een gezond dieet en regelmatige cardio, werken ze allemaal goed samen om het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

-Kernkracht en stabiliteit

Hoewel trilplaatoefeningen het hele lichaam trainen, kunnen ze een bijzonder sterke kerntraining voor het lichaam hebben. Vergelijkbaar met hoe je van plan bent om aan je kern te werken in de sportschool, kun je posities zoals plank of sit-ups op de plaat gebruiken. De trilplaat zal je werkende kern ten goede komen door kracht en stabiliteit, aangezien de spieren harder werken dan normaal om je balans en stabiliteit te beheersen.

VibroShaper review: Veelgestelde vragen 

– Welke oefeningen kun je doen op de VibroShaper?

Met de VibroShaper kun je ontzettend veel oefeningen doen, eigenlijk zowat alle oefeningen die je ook zonder kunt doen. Het verschil is echter dat je oefeningen nu nog effectiever worden, dankzij de trilplaat, waardoor je sneller je doelen bereikt. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende oefeningen doen: planken, squarts, lunges, verschillende buikspieroefeningen, glute bridged, opdrukken en nog veel meer. Zie de afbeeldingen hieronder voor wat inspiratie.

vibroshaper oefeningen

– Hoe vaak mag je op de VibroShaper?

Zo vaak als je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag op de VibroShaper, maar dit is misschien wat veel. Experts raden aan om drie keer per week te trainen met de VibroShaper. Indien je hier geen tijd voor hebt, dan is één training per week ook al goed. Iets is natuurlijk beter dan niets. Bovendien hoeven de trainingen op deze trilplaat niet heel lang te duren, aangezien ze al intensiever zijn. Met 10 minuutjes per dag ben je geweldig bezig!

– Hoe lang mag je per dag op een trilplaat staan?

Hier is geen vast antwoord op, maar overdrijf het niet. Uren op een trilplaat staan is niet het beste idee. Drie keer per week een training van 10 tot 20 minuten is ideaal. Als je echt een zware training wilt doen is 30 minuten ook prima, maar gebruik je trilplaat niet veel langer aan één stuk door. Je spieren hebben ook de tijd nodig om te rusten en te herstellen.

– Wat zijn de verschillende opties om uit te kiezen?

Je kunt kiezen uit 2 soorten VibroShapers, namelijk één met handvat, of één zonder handvat. Wat de beste keuze is voor jou, hangt af van je voorkeuren. Als je veel staande oefeningen doet en niet zo’n goede balans hebt, dan kun je beter gaan voor degene met handvat. Als je echter weinig ruimte hebt, dan kan een losse optie zonder handvat een betere keuze zijn, aangezien deze minder plek in beslag neemt en je deze gemakkelijker kunt opbergen.

review Vibroshaper

Hoe werkt de VibroShaper?

Een VibroShaper is een apparaat die met hoge snelheid trillingen door alle spieren in het lichaam stuurt. De manier waarop ze werken is door de spieren sneller dan normaal te stimuleren. Tijdens een normale training zullen de spieren in je hele lichaam 1-2 keer per seconde ontspannen of samentrekken. Echter, met de multi-directionele trillingen die van deze unieke trilplaat komen, wordt energie door je lichaam overgedragen, wat helpt om de spieren te stimuleren. De stimulatie van de energie die door je lichaam gaat, zorgt ervoor dat je spieren 20-40 keer per seconde samentrekken.

– Zijn er ook alternatieven op de VibroShaper?

Ja die zijn er zeker. De VibroShaper is een fantastisch apparaat, maar er zijn meerdere trilplaten welke geweldige resultaten laten zien. Als je de VibroShaper net een tikje te prijzig vindt, of als je gewoon alternatieven wilt vergelijken, dan kan dat natuurlijk. Bekijk hier een lijst met de beste trilplaten.

– Hoe effectief is een trilplaat?

Of je nu voor de VibroShaper of een andere trilplaat gaat, het is natuurlijk altijd fijn om te weten hoe effectief zo’n apparaat nou echt is. We kunnen je vertellen dat ze echt effectief zijn.

In tegenstelling tot andere soorten oefeningen waarbij slechts 40% van je spiervezels worden gebruikt, kunnen trilplaten tot 90% van je spiervezels trainen, waardoor spieren worden versterkt en extra spierweefsel wordt ontwikkeld. De impact hiervan leidt tot een toename van de spierdichtheid en kracht door het gebruik van trilplaten tijdens je training.

– Kun je vet weg trillen?

Voorstanders van een trilplaat zeggen dat slechts 15 minuten per dag lichaamstrillingen drie keer per week kunnen helpen bij het afvallen, het verbranden van vet, het verbeteren van de flexibiliteit, het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van spierpijn na het sporten, het opbouwen van kracht en het verminderen van het stresshormoon cortisol.

Of het echt letterlijk vet weg trilt, is echter een ander verhaal. Helaas bestaat er nog geen magisch apparaat, wat vet kan wegtrillen door er simpel weg op te staan of op te zitten. Om vet te verbranden is wel wat meer nodig. Echter zal een trilplaat je wel helpen om sneller vet te verbranden dan je normaal zou doen, waardoor het kan helpen bij het afvallen.

– Is een trilplaat goed om af te vallen?

Als je wilt afvallen dan zal een trilplaat je nieuwe beste vriend worden. Door er simpelweg op te gaan staan of op te gaan zitten/liggen, gebeurd er al van alles, maar wanneer je er ook nog eens oefeningen mee doet, zul je veel sneller afvallen dan wanneer je de oefeningen los zou doen. Tot nu toe zijn de resultaten van het gewichtsverlies met de trilplaat veelbelovend en het lijkt erop dat wetenschappers en gezondheidsexperts op de goede weg zijn.

– Wat doet een trilplaat met je lichaam?

Een trilplaat is erg goed voor je lichaam en het biedt veel voordelen. Zo is het erg goed voor vetverbranding en spieropbouw. Daarnaast helpt het ook bij het verbeteren van je bloedsomloop en botdichtheid. Je kunt trainen zonder zelf te bewegen, door er simpelweg op te gaan staan, zitten of liggen. Je kunt hem echter ook gebruiken voor actieve oefeningen, hierdoor zullen de oefeningen nog beter en sneller resultaten laten zien.

– Werkt VibroShaper echt?

VibroShaper en trilplaten in het algemeen hebben in de loop der jaren behoorlijk wat over zich heen gekregen, omdat veel mensen ze niet vertrouwden. De waarheid is echter dat deze eenvoudige apparaten je echt kunnen helpen om sneller af te vallen, spieren op te bouwen onder velen andere voordelen. Deze beweringen ondersteund door wetenschappelijke studies.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *