Contouren van het gezicht: Top 10 fouten

Oh, contouren – hoewel we houden van de manier waarop ons gezicht er gecontourt uitziet, is dit een make-uptecheniek die voor de meeste mensen moeilijk onder de knie te krijgen is. Het goed contouren van je gezicht is zeker niet makkelijk en er worden veel verschillende fouten gemaakt. Toch is contouren tegenwoordig niet meer weg te denken uit de beauty wereld. Het is een van de belangrijkste stappen in je make-up routine om jezelf zo mooi mogelijk te maken. Of je je nu dagelijks wilt contouren, of enkel voor feestjes of fancy gelegenheden, het is altijd handig om de juiste techniek onder controle te hebben.

Gaat het contouren van je gezicht niet helemaal vlekkeloos (letterlijk en figuurlijk), en vraag je je vaak af waar je nou precies mee bezig bent? Je bent zeker niet de enige! Contouren kan wat problemen met zich meebrengen, maar het hoeft gelukkig niet altijd zo te zijn! Er zijn een paar tips die je kunt volgen om het contouren van je gezicht veel gemakkelijker te maken. 

Ontdek hoe je de meest voorkomende contourfouten kunt vermijden en je zult je contourpoeder of -crème voortaan op de juiste manier aanbrengen. Blijf lezen om meer te weten te komen over de tien meest voorkomende contourfouten die je moet proberen te vermijden!

De 10 meest gemaakte contour fouten:

Contour fout #1: Je kiest tinten die veel te donker zijn

Als het op contouren aankomt, kun je je gezicht contouren met een product dat speciaal bedoeld is voor contouren, zoals een contourset, of je kunt concealer gebruiken. Ongeacht het type make-upproduct dat je kiest om mee te contouren, let er altijd op dat je maar een of twee tinten donkerder kiest dan dat je huidskleur is, anders ziet het eindresultaat er niet natuurlijk uit. Als het namelijk te donker is, zullen je contouren te hard lijken in vergelijking met de rest van je gezicht.

Bonustip: ga voor een product met een koele, grijsachtige ondertoon in plaats van een hele warme ondertoon, zodat het goed bij je huid past. Je ziet tegenwoordig veel te veel onflatteuze oranje contouren!

Wanneer je nog weinig ervaring hebt met contouren, is het makkelijk om een contour kit te kopen. Alle wat je nodig hebt voor het contouren van je gezicht zit dan in één kit/pallete.

Bekijk hier verschillende countour kits

contour kit

Contour fout #2: Je gebruikt te veel highlighter

Highlighter is een van de favoriete producten om te gebruiken bij het maken van contouren, maar het is heel gemakkelijk om overboord te gaan en op een discobol te gaan lijken. Highlighter laat bepaalde delen van je gezicht meer naar voren komen, en alles wat je nodig hebt, is een heel klein beetje om dat te doen.

Als je die Instagram-waardigelook wilt, kun je een crèmekleurige highlighter aanbrengen voordat je foundation gebruikt. Op deze manier kun je die extra pop krijgen zonder het risico te lopen dat je te veel gebruikt en er vettig uit gaat zien. Gebruik ook niet te veel verschillende tinten highlighter in één keer.

Contour fout #3: Je producten matchen niet

Wat krijg je als je een poedermarkeerstift combineert met een crème contourproduct? Dat zou een supercakeachtige, onnatuurlijke look worden. Je kunt niet zomaar alle make-up producten met elkaar mengen. Zorg er altijd voor dat je crèmeproducten combineert met andere crèmeproducten, vloeistoffen met andere vloeistoffen en poeders met andere poeders.

Contour fout #4: Je focust je niet op de juiste gebieden

Wees strategisch met waar je je contouren en highlights plaatst. Dit gaat namelijk erg vaak fout. Breng je donkerdere tint aan rond je haarlijn, langs de zijkanten van je neus, onder je jukbeenderen en langs je kaaklijn. Breng wat highlighter aan onder je ogen, langs de brug van je neus, tussen je wenkbrauwen en in het midden van je kin.

Contour fout #5: Je let niet op je gezichtsvorm

Afhankelijk van je gezichtsvorm, kan de manier hoe je moet contouren veranderen. Als je een hoekig gezicht hebt, wil je misschien de aanblik van je kaaklijn verzachten door je donkere tint vanaf je middenoor naar je kin toe te passen; als je een ovaal gezicht hebt, heb je de mogelijkheid om het uiterlijk van je kaaklijn in te korten door je donkere tint aan te brengen op je kin en kaaklijn, enz. enz.

Contour fout #6: Je gebruikt de verkeerde tools

Het aanbrengen van je contour met het juiste gereedschap kan het verschil maken. Gebruik dus in plaats van je vingers om je make-up aan te brengen, een make-upblender (shop hier verschillende make-up blenders) Breng een kleine hoeveelheid van je contour- en highlighter aan op de blender en teken vervolgens lijnen rond je jukbeenderen, kaaklijn en neus met de punt van de make-upblender voordat je de lijnen met de zijkant van de blender uitvloeit.

Je kunt er ook voor kiezen om met kwasten te werken. Het is belangrijk dat je niet maar 1 kwast hiervoor gebruikt. Het is belangrijk dat je zowel een zachte als stevige borstel gebruiken. Gebruik een stevige borstel om je contourschaduw aan te brengen en een zachtere om de kleur uit te polijsten. Shop hier contour kwasten

Contour fout #7: Je slaat blenden over

Dit zou heel goed de grootste fout kunnen zijn die mensen maken bij het contouren. Blenden is super belangrijk. Wanneer je lijnen op je gezicht tekent met je contourkleur en highlighter, wil je deze goed blenden, zodat niemand kan zien dat je een heleboel make-upproducten hebt gebruikt om je gezicht te modelleren. 

Gelukkig kan het gebruik van een make-upblender het blenden zeker gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat je grondig te werk gaat en vergeet niet je kaaklijncontouren te vervagen! Je weet dat je goed geblend bent als je niet kunt zien waar je contour begint of stopt. Het is zo fijn gedaan dat het er natuurlijk uitziet.

Contour fout #8: Je gebruikt geen setting spray

Nadat je al die tijd en moeite hebt gestoken in het creëren van de perfecte look met contouren, wil je deze zeker fixeren met een make-up setting spray. Als je dit niet doet, kan je prachtige make-up verpest worden voordat je dag (of nacht) voorbij is, en dat wil niemand. Lees hier alles wat je moet weten over setting spray!

Contour fout #9: Je focust je maar op één gebied

Als je lang bezig bent, kun je overwegen om slechts één hoofdpunt te contouren, maar dit kan resulteren in een ongelijkmatige en onnatuurlijke make-up look. Als je bijvoorbeeld alleen je kaaklijn contourt, maar verder niks, zal je algehele look niet in balans zijn. Wanneer je besluit om je gezicht te contouren, zorg er dan dus voor dat je op een evenwichtige manier de contouren kiest, zodat je niet maar op één plek er on fleek uitziet, terwijl de rest van je gezicht er een beetje plat uitziet.

Contour fout #10: Je slaat blush over

Als je niet gewend bent om veel make-up te dragen, kunnen de scherpe lijnen en donkere en highlight-effecten van contouren net iets te veel voor je zijn. Om dat te verhelpen, kun je wat warmte terug brengen in je gezicht om de boel wat zachter te maken. Hiervoor is blush een geweldig product. Het brengt leven in het gezicht en kan de hardheid van een overdreven contour tegengaan.

Zorg er wel voor dat je niet teveel blush gebruikt. Zorg ervoor dat je nooit blush aanbrengen dichtbij je neus, omdat je er dan ziek uit kunt zien. Als je de kleur per ongeluk toch te dicht bij de zijkanten van je neus en neusgaten sleept, gebruik dan een concealer om de roze tinten weg te halen.

Shop hier voor blush

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *