la roche-posay review

The Ordinary Retinoid review: Aanrader of niet? 

Ben je opzoek naar een eerlijke en uitgebreide The Ordinary Retinoid review? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen!

In dit artikel vind je mijn uitgebreide The Ordinary Retinoid review. Ik heb het product zelf voor twee maanden lang uitgetest en deel hier precies wat ik van dit product vind en wat voor korte- en lange termijn resultaten het mij heeft opgeleverd.

Daarnaast heb ik het hele internet afgespeurd naar beoordelingen van klanten over de hele wereld. Op deze manier heb ik een goed beeld gekregen van de plus- en minpunten en deze deel ik allemaal in dit artikel.

Naast de ‘The Ordinary Retinoid review’ van zowel mezelf als andere klanten vind je in dit artikel ook meer informatie over het merk zelf en andere populaire producten van The Ordinary.

Lees gauw verder voor een uitgebreide The Ordinary Retinoid review!

The Ordinary Retinoid review: Wat is dit voor product?

The Ordinary biedt een verscheidenheid aan retinoïde- en retinolproducten in hun huidverzorgingsassortiment. Een van hun meest populaire producten is hun Granactive Retinoid 2% Emulsion.

Wat doet het product?

Dit serum bestrijd de tekenen van veroudering effectief. Het zorgt voor een stevigere huid en het vervaagd fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Daarnaast is het ook een geweldig serum om acne te bestrijden.

Dit serum met een 2% concentraat van het geavanceerd actieve retinoïde complex Granactive Retinoid herstelt de vochtbalans en elasticiteit van de huid, voor een strakker, jeugdiger gezicht. Een andere belangrijke antioxidant, squalaan, voorkomt uv-schade en de vorming van ouderdomsvlekken terwijl het schadelijke bacteriën bestrijdt, waardoor je een vlekkeloze, egale huid krijgt.

Wat is Granactive Retinoid precies?

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsie is een olievrije emulsie die naast pure ingekapselde retinol een retinoïde-ester, Granactive Retinoid genaamd, bevat.

Granactive Retinoid is een complex dat bestaat uit 10% gesolubiliseerd Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), dat een retinoïnezuurester is, en 90% dimethylisosorbide, dat een oplosmiddel is. Dit betekent dat het 2%-complex = 1,8% dimethylisosorbide + 0,2% HPR.

Granactive Retinoid zou vergelijkbare voordelen bieden als retinol, retinylpalmitaat en de meeste andere niet-voorgeschreven retinoïden, maar met minder irritatie. Het is biologisch beschikbaar zonder dat het in retinoïnezuur hoeft te worden omgezet, in tegenstelling tot retinol, waarvoor twee omzettingen in de huid nodig zijn en bij elke omzetting aan kracht verliest.

Hoewel het percentage niet wordt vermeld, bevat deze romige hydraterende emulsie van The Ordinary ook pure retinol, dat wordt geleverd in een beschermend capsulesysteem met langdurige afgifte voor verbeterde effectiviteit.

The Ordinary Retinoid review: Hoe gebruik je dit product?

Reinig allereerst je gezicht met een goede gezichtsreiniger (bekijk hier een lijst met de beste opties), gebruik vervolgens eventueel een toner. Na deze stappen in een huidverzorgingsroutine is serum aan de beurt.

Neem ongeveer twee druppels van het Granactive Retinoid serum en breng dit zachtjes aan over je hele gezicht en eventueel je hals. Laat het vervolgens even intrekken voordat je verder gaat met je skin care routine en volgt met een vochtinbrengende crème. Na ongeveer 10 seconde is de serum al in het huid getrokken.

Aangezien retinoïden je huid gevoeliger kunnen maken voor de UV-stralen van de zon, kun je dit serum het beste alleen ‘s avonds voor het slapen gaan gebruiken.

simia retinol serum review

The Ordinary Retinoid review: Beoordelingen

Om deze The Ordinary Retinoid review zo betrouwbaar en uitgebreid mogelijk te maken heb ik het product zelf uitgetest voor een langere tijd (2 maanden) en heb ik het hele internet afgezocht naar beoordelingen van andere klanten. Hieronder lees je mijn bevindingen:

– Mijn beoordeling

Om een eerlijke The Ordinary Retinoid review te kunnen schrijven heb ik het product allereerst zelf uitgetest. Ik heb het voor 2 maanden gebruikt voordat ik begon met het schrijven van dit review om de lange termijn resultaten echt goed te kunnen testen.

Textuur:

De retinoïde heeft een zeer dunne en waterige consistentie wanneer deze voor het eerst op de huid wordt aangebracht. Als je het in de huid wrijft, voelt het fijn en zacht aan en wordt het zeer snel opgenomen door de huid.

Omdat het product snel door de huid wordt opgenomen en het snel droogt, vond ik het het gemakkelijkst om de helft van het gezicht tegelijk aan te brengen. Ik deed een druppel aan de ene kant, wreef het in en deed toen de andere kant. De huid voelt direct super zacht en gehydrateerd aan na het aanbrengen.

Het viel mij op dat je echt maar een twee druppels nodig hebt om het hele gezicht te bedekken. Je kunt hierdoor dus erg lang doen met één potje. De Ordinary Granactive Retinoid is ook heel gemakkelijk aan te brengen met de druppelapplicator.

Geur:

Er zit niet echt een geur aan dit serum. Het ruikt gewoon naar een ongeparfumeerde serum. Dit vind ik fijn want dan weet je dat je ook geen irriterende geurstoffen op je huid aanbrengt.

Korte termijn resultaat:

Ik was geschokt over hoe snel ik resultaten begon te zien met dit product. Nadat ik het een paar nachten had gebruikt, werd ik wakker met een helderdere, stralende huid. Ik merkte niet meteen verschillen in mijn fijne lijntjes en rimpels, maar ik was onder de indruk dat mijn huid er zo snel goed uitzag. Mijn huid straalde meer en onzuiverheden waren minder geworden.

Lange termijn resultaat:

Nadat ik dit product voor een langere periode had gebruikt, begonnen mijn fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te vervagen en voller te worden. Dit begon na ongeveer een maand gebruik en na twee maanden gebruik werd dit effect alleen maar beter. Ik merkte ook dat mijn donkere vlekken en getextureerde gebieden lichter en gladder werden, en mijn gezicht zag er over het algemeen een stuk beter uit.

Conclusie:

Over het algemeen ben ik ervan overtuigd dat The Ordinary Granactive Retinoid een geweldig retinol-serum is dat ik zeker zal blijven gebruiken om mijn huid er mooi uit te laten zien en fijne lijntjes en rimpels te verminderen en te voorkomen. Ook voor het algehele uiterlijk van mijn huid, die in grote mate is verbeterd na het gebruik van dit serum, zal ik dit serum zeker blijven gebruiken.

– Klanten beoordelingen

Om deze The Ordinary review nog betrouwbaarder te maken, heb ik naast mijn eigen mening ook de meningen van honderden andere klanten onderzocht om te kijken wat zij van het product vinden. Wat me niet verbaasden is dat het overgrote deel van de klanten zeer enthousiast zijn over dit serum.

Pluspunten:

De meest genoemde pluspunten en complimenten van klanten gaan voornamelijk over de geweldige resultaten. Klanten geven aan dat het serum echt werkt en sommige noemen het zelfs een wonder serum. Veel mensen geven aan dat de huid in het algemeen er veel beter uit is gaan zien en dat fijne lijntjes en rimpels na een periode consequent gebruikt duidelijk verminderd waren. 

Ook las ik veel positieve beoordelingen terug van klanten die het product niet gebruikte om huidveroudering tegen te gaan, maar om acne tegen te gaan. Retinoide is ook een geweldig ingrediënt om acne te bestrijden en veel mensen geven aan dat ze ze met het gebruik van dit serum veel minder last hadden van mee-eters en puistjes. Ook acne littekentjes werden duidelijk vervaagd.

Naast complimenten over de resultaten van dit serum, geven veel klanten ook aan dat ze het serum zo fijn in gebruik vinden. Het smeer gemakkelijk uit, trekt snel in en gaat lang mee.

Minpunten:

Het was heel lastig om minpunten te vinden tussen alle zeer positieve klanten beoordelingen. Toch waren er ook wat beoordelingen minder positief. Sommige klanten gaven aan dat het product hun huid er wel beter uit liet zien, maar dat rimpels niet minder werden. Dit kan er echter mee te maken hebben dat ze het product niet lang genoeg gebruikt hebben. Ik heb zelf gemerkt dat ik het product langer dan een maand consequent moest gebruiken voordat ik verschil zag in mijn fijne lijntjes en rimpels.

the ordinary peeling review

The Ordinary Retinoid review: Over het merk

The Ordinary heeft een wereldwijde aanhang in de wereld van schoonheid en huidverzorging vanwege de laaggeprijsde producten die zich richten op enkele ingrediënten of eenvoudige formuleringen met een paar actieve ingrediënten.

Het doel van het merk was om individuele huidverzorgingsproblemen aan te pakken in plaats van een dure formule met veel actieve ingrediënten te creëren. Hierdoor kunnen consumenten experimenteren met verschillende actieve ingrediënten en echt onderzoeken waar hun huid op reageert zonder veel tijd en geld te hoeven besteden aan vallen en opstaan. Het bewijst ook dat als het gaat om huidverzorgingsproducten, de prijs geen indicator is voor effectiviteit.

The Ordinary is de toegankelijke huidverzorgingslijn van Deciem, het overkoepelende bedrijf dat eigenaar is van NIOD, The Chemistry Brand en Hylamide. Hun slogan is “klinische formuleringen met integriteit”. De prijs kon laag blijven door ingrediënten en verpakkingen in bulk in te kopen om ze voor al hun merken te gebruiken.

De verpakkingen en namen zijn ook zeer eenvoudig en transparant. De benaming van elk product is simpelweg het hoofdingrediënt (en daarmee ook bijna het enige ingrediënt) in de formule. Op deze manier weet je precies wat je op je huid aanbrengt en zijn irriterende en schadelijke ingrediënten die je in veel andere verzorgingsproducten terug vindt verleden tijd.

Het is wel handig om wat onderzoek te doen naar de verschillende ingrediënten, aangezien de benamingen soms nogal moeilijk kunnen zijn.

Andere populaire producten van The Ordinary

Deze ‘The Ordinary Retinoid review’ eindig ik graag met het uitlichten van nog wat producten van The Ordinary. het Retinoid serum is ontzettend populair, maar het merk heeft meerdere geweldige producten die je in combinatie met dit product kunt gebruiken. Hier volgen een aantal van de meest populaire producten van The Ordinary:

– The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

  • Beste voor: Acne gevoelige huid
  • Hoofdingrediënt: Niacinamide

Met een concentratie van 10 procent niacinamide (een vorm van vitamine B3 die je huid kan helpen een sterkere vochtbarrière op te bouwen en roodheid, vlekkerigheid en poriegrootte te minimaliseren), verzacht deze vlekbestrijdende crème probleemplekken en egaliseert de huidtextuur.

Klanten waarderen hoe gemakkelijk het product door de huid wordt opgenomen en hoe het mee-eters helpt elimineren. Let wel op dat omdat niacinamide de sterkte van vitamine C kan beïnvloeden, het belangrijk is om vitamine C-producten niet in dezelfde routine te gebruiken.

– The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

the ordinary aha peeling
  • Beste voor: Alle huidtypes, behalve de hele gevoelige
  • Hoofdingrediënten:

    AHA’s, salicylzuur, hyaluronzuur, vitamine B5

Deze exfoliant is het populairste product van The Ordinary – er stond in 2020 een wachtlijst van 85.000 personen nadat het viraal ging op TikTok en Kim Kardashian zei dat het deel uitmaakte van haar schoonheidsroutine.

Hoewel peelings voor thuis niet voor iedereen zijn weggelegd, vooral niet voor mensen met een gevoelige huid of cystische acne, helpt deze peeling verstopte poriën te verwijderen, de oppervlaktetextuur glad te maken en de huid op te fleuren.

Klanten zeggen dat het de huid tijdelijk een beetje droog laat aanvoelen, maar geen peeling of irritatie veroorzaakt. Het resultaat is een prachtige egale huid zonder onzuiverheden.

– The Ordinary Natural Moisturising Factors + HA 

the ordinary moisturizer
  • Beste voor: Vette en acne gevoelige huid
  • Hoofdingrediënten: Hyaluronzuur en aminozuren

Deze vochtinbrengende crème maakt gebruik van ingrediënten die van nature in je huid voorkomen (zoals hyaluronzuur) om de hydratatie en de gladheid van het oppervlak te stimuleren.

Hoewel dit product op alle huidtypes kan worden gebruikt, is het het beste voor een vette of acne-gevoelige huid omdat het een lichtere vochtinbrengende crème is. Je zult profiteren van de hydraterende voordelen zonder je huid te strippen, en de formule zelf zal je huid er niet nog vetter uit laten zien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *