Testosteron verhogen: Werken supplementen?

Wat maakt jou een man? Je spieren, je zin in seks, je vermogen om op verzoek sperma te produceren? Nou, zonder testosteron lopen al deze dingen gevaar, dus het is niet verwonderlijk dat sommige mannen, wanneer hun niveaus beginnen af te nemen, een manier zoeken om dit weer op peil te krijgen. Testosteron verhogen hoeft niet moeilijk en ook niet gevaarlijk te zijn. 

Veel mannen ervaren een afnemende zin in seks naarmate ze ouder worden – en fysiologie is een factor. Testosteron, het hormoon dat seksueel verlangen, spermaproductie, botdichtheid en spiermassa stimuleert, bereikt zijn hoogtepunt rond de leeftijd van 30 jaar.

Mannen kunnen minder interesse in seks ervaren naarmate het niveau daalt, of niet in staat zijn om seksueel zo goed te presteren als ze zouden willen. Een dip in seksuele interesse kan depressie veroorzaken en kan belangrijke intieme relaties schaden. Het is normaal dat je er iets aan wilt doen.

Wil jij je testosteron verhogen? Lees dan gauw verder om te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen en welke testosteron supplementen echt werken en aanbevolen worden.

Wat is testosteron?

Testosteron is het hormoon dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken. Hormonen zijn chemische boodschappers die de nodige veranderingen in het lichaam veroorzaken. Vrouwen maken ook testosteron aan, maar meestal in kleinere hoeveelheden.

Het is een type androgeen dat voornamelijk wordt geproduceerd door de testikels in cellen die de Leydig-cellen worden genoemd. Bij mannen wordt aangenomen dat testosteron naast de spermaproductie een aantal functies reguleert. Deze omvatten:

 • zin in seks
 • botmassa
 • vetverdeling
 • spieromvang en kracht
 • productie van rode bloedcellen

Zonder voldoende testosteron worden mannen onvruchtbaar. Dit komt omdat testosteron de ontwikkeling van volwassen sperma ondersteunt.

Ondanks dat het een mannelijk geslachtshormoon is, draagt testosteron ook bij aan de geslachtsdrift, botdichtheid en spierkracht bij vrouwen. Een teveel aan testosteron kan er echter ook voor zorgen dat vrouwen mannelijke kaalheid en onvruchtbaarheid ervaren.

De hersenen en hypofyse regelen de testosteronniveaus. Eenmaal geproduceerd, beweegt het hormoon door het bloed om zijn verschillende belangrijke functies uit te voeren.

Seksuele opwinding wordt gedeeltelijk veroorzaakt door een toename van testosteron, hoewel andere factoren bijdragen. Testosteronspiegels stijgen en dalen gedurende de dag. Sommige mannen merken dat ze meer prikkelbaar zijn als het testosteron hoog is, wat meestal ‘s ochtends gebeurt.

Wat veroorzaakt een testosteron tekort?

Testosteronspiegels fluctueren ook gedurende je levensduur en beginnen te dalen na de leeftijd van 30. Dit kan betekenen dat een man later in zijn leven minder interesse in seks heeft en mogelijk minder stevige erecties en een zachtere spierspanning. Dit is de meest voorkomende oorzaak van testosteron tekort.

Afgezien van veroudering zijn er verschillende andere oorzaken die kunnen leiden tot een verlaagd testosteron. Ze bevatten:

 • letsel aan de testikels
 • kankerbehandeling
 • hypofyse stoornissen
 • HIV of AIDS
 • ontstekingsziekten, zoals sarcoïdose of tuberculose
 • testiculaire tumoren

Testosteron verhogen met testosteron supplementen

Veel mensen gebruiken testosteron supplementen om hun testosteron niveau op peil te houden. Er zijn verschillende testosteron pillen en testosteron boosters op de markt en dit is niet voor niets. Het hebben van een goede voorraad testosteron is niet alleen belangrijk voor je mannelijkheid en je prestaties in de sportschool, maar ook voor je algemene gezondheid en welzijn.

Mannen met zeer lage testosterol spiegels blijken botten te hebben die zwak kunnen worden, wat mogelijk kan leiden tot een aandoening die osteoporose wordt genoemd. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je altijd genoeg testosteron produceert.

Testosteron boosters zijn te vinden op veilige en legale plaatsen, zoals bij je plaatselijke apotheek en online bij bekende webwinkels. Evenzo zijn er ook natuurlijke manieren om je testosteron op te peppen door middel van een dieet, lichaamsbeweging en andere veranderingen in levensstijl.

Als je de verkeerde kant van 30 bent en als je niet meer zo sterk voelt in de sportschool, of als je aankomt op plekken waar daarvoor geen overgewicht was, of als je de energie niet kunt vinden om jezelf en je partner een plezier te doen, lees dan gauw verder. De tips en producten benoemd in dit artikel kunnen je terugbrengen naar het hoogtepunt van mannelijkheid!

Wat zijn testosteron boosters?

Testosteronboosters is de verzamelnaam voor een reeks supplementen die het testosteronniveau verhogen. Hieronder volgen een aantal van de meest populaire en betrouwbare testosteron boosters op de markt.

 • Prijs: €20,90
 • Inhoud: 90 capsules

Dit supplement wordt veel gebruikt door krachtsporters / bodybuilders. Testo Hardcore is een kant & klare combinatie van ZMA en Tribulus in de hoogste 90% kwaliteit. Het testosteron supplement bestaat uit een wetenschappelijk samengestelde, specifiek geformuleerde mineralen formule. ZMA bevat Zinc Monomethionine Aspartate, Magnesium Aspartate en vitamin B-6.

 • Prijs: 36,90
 • Inhoud: 120 capsules

Elke dosering van deze testosteron booster bevat 10 krachtige ingrediënten. Je gebruikt dit product als een testosteron kuur. Dus iedere dag neem je tweemaal 3 capsules tot de maximale waarde die mogelijk is. Om maximaal effect te ervaren dien je dit product, als een kuur, minimaal 4 tot 6 weken te gebruiken. Dit supplement is ideaal voor oudere mannen die last hebben van de symptomen van een testosteron tekort en voor sporters die veel met gewichten en kracht trainen.

 • Prijs: €32,95
 • Inhoud: 120 capsules

TestoPlus is een veilige en effectieve manier om zonder schadelijke bijwerkingen je testosteronniveau te verhogen. Niet door synthetische testosteron op je lichaam los te laten maar door de natuurlijke productie van testosteron in het lichaam aan te jagen. Vanaf de eerste dosering begint dit testosteron supplement met de opbouw van het testosteronniveau. Samen met de testosteron die je lichaam op een natuurlijke wijze aanmaakt zorgt TestoPlus voor:

 • sneller gewichtsverlies
 • bevordering van de spieropbouw
 • verbetering van het uithoudingsvermogen
 • hoger libido
 •  

Testosteron verhogen met natuurlijke remedies

Testosteron boosters is niet voor iedereen, en je kunt ook testosteron verhogen met natuurlijke remedies. Deze zullen niet zo effectief zijn als de testosteron boosters, maar ze kunnen zeker wel helpen. Je kunt mogelijk je testosteron verhogen op een natuurlijke manier met het volgende:

 • Zorg voor voldoende zink, wat essentieel is voor het reguleren van de serumtestosteronspiegels bij mannen. Zink kan aan het dieet worden toegevoegd met meer volle granen en schaaldieren, of via supplementen.
 • Zorg voor voldoende kalium, wat helpt bij de synthese van testosteron. Kalium is te vinden in voedingsmiddelen zoals bananen, bieten en spinazie.
 • Doe meer aan lichaamsbeweging, waardoor het testosteron natuurlijk stijgt.
 • Eet minder suiker.
 • Krijg meer slaap.
 • Verminder de stress in je leven of leer stressmanagementtechnieken.

Bijwerkingen van testosteron supplementen

Net als andere supplementen en medicijnen, brengen testosteron boosters mogelijke bijwerkingen met zich mee. Dit geldt met name als je het probeert in te nemen voor normale veroudering in plaats van voor de behandeling van een aandoening.

De effecten die deze supplementen kunnen hebben, kunnen tot een aantal mogelijke problemen leiden. Complicaties kunnen onder meer het volgende zijn:

 • acne uitbarstingen
 • stemmingswisselingen
 • agressief gedra

Testosteron test

Soms kun je zelf aanvoelen dat je een testosteron tekort hebt, wanneer je last hebt van de eerdergenoemde symptomen. Je kunt ook je testosteron meten door een testosteron test te doen. Dit kan handig zijn als je denkt dat je testosteronniveaus niet binnen een normaal bereik vallen en je wilt dit zeker weten.

Een normaal testosteronniveau voor mannen is 300 tot 1.000 nanogram per deciliter (ng / dL). Voor vrouwen ligt het tussen 15 en 70 ng / dL. Het wordt echter ook als normaal beschouwd om gedurende je hele leven veranderingen in je testosteronspiegel te hebben.

Het testosteronniveau kan op natuurlijke wijze afnemen als gevolg van je leeftijd of andere gezondheidsproblemen. Na de leeftijd van 40 jaar nemen de testosteronniveaus van mannen elk jaar met gemiddeld minstens 1 procent af. Sommige symptomen van laag testosteron, met name erectiestoornissen, worden vaak gezien bij mannen boven de 40. Lage testosteronniveaus zijn vaak waargenomen bij mensen met obesitas, ongeacht hun leeftijd.

Hoe wordt een testosterontest uitgevoerd?

Om de testosteronniveaus te laten controleren, is een eenvoudige bloedtest vereist. De test wordt meestal ‘s ochtends uitgevoerd, wanneer de T-waarden het hoogst zijn. Soms moet de test opnieuw worden gedaan om de metingen te bevestigen.

Voorafgaand aan de test kan je arts je vragen te stoppen met het nemen van voorschriften die je testosteronspiegel kunnen beïnvloeden. Sommige medicijnen die je testosteronniveaus kunstmatig kunnen verhogen, zijn onder meer:

 • steroïden
 • barbituraten
 • anticonvulsiva
 • androgeen- of oestrogeentherapieën

Sommige medicijnen, waaronder opiaten, kunnen je testosteronniveaus kunstmatig verlagen. Als je een van de bovenstaande medicijnen gebruikt, waarschuw dan je arts. Ze zullen ervoor zorgen dat je testresultaten voor testosteron nauwkeurig zijn.

Afhankelijk van je symptomen kan je arts ook een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Als je een man bent, kan je arts een lichamelijk onderzoek uitvoeren als hij het volgende opmerkt:

 • verlies van gezichtshaar
 • een verlies van lengte
 • tekenen van gynaecomastie, een abnormale toename van de omvang van het borstweefsel
 • abnormale gewichtstoename

Als je een vrouw bent, kan je arts een lichamelijk onderzoek uitvoeren als hij het volgende opmerkt:

 • abnormale acne in het gezicht
 • abnormale haargroei op je lippen of kin (hirsutisme)
 • abnormaal dunner worden of kalen plekken op het hoofd

Andere oorzaken van weinig zin in seks

Hoewel een laag testosteron een veelvoorkomende oorzaak is van een lage geslachtsdrift bij mannen, zijn er verschillende andere mogelijke oorzaken. Psychologische oorzaken kunnen bijdragen aan een laag libido bij mannen. Deze omvatten angst, depressie, stress of relatieproblemen.

Naast een testosteron tekort zijn er nog een aantal andere fysieke oorzaken die kunnen resulteren in een verminderde zin in seks. Enkele van deze fysieke oorzaken zijn:

 • medicijnen gebruiken zoals opiaten, bètablokkers of antidepressiva
 • overgewicht hebben
 • een chronische ziekte hebben

Je arts kan je helpen bepalen wat je lage libido veroorzaakt, en ze kunnen counseling aanbevelen als ze denken dat psychologische factoren hieraan bijdragen.

Testosteron verhogen op een natuurlijke manier

Wil jij je testosteron verhogen op een natuurlijke manier? Het testoplan kan je hierbij helpen. Het Testoplan is een unieke methode waarin je van A tot Z leert hoe je op een 100% natuurlijke manier het mannelijke hormoon kunt verhogen met kleine aanpassingen aan voeding & leefstijl en welke factoren je hormonen verstoren.

Het testoplan

Het testoplan is een volledig digitaal programma. De unieke methode is gebaseerd op 1000+ wetenschappelijke onderzoeken en leert je in 11 simpele stappen hoe je het mannelijke hormoon op een natuurlijke manier kunt verhogen. Je hoeft je leven niet compleet om te gooien, maar leert juist hoe je met kleine aanpassingen aan je levensstijl snel resultaat kunt boeken. 

het testoplan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *