testosteron booster

Testosteron booster: Werkt het en is het veilig?

Twijfel je om een testosteron booster te gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Heb je last van een terugtrekkende haarlijn, van een afnemende spiermassa of lijkt het alsof je geen erectie kunt behouden? De kans is groot dat dit de gevolgen kunnen zijn van afnemende testosteronniveaus. Een solide toevoer van testosteron is een essentieel onderdeel van praktisch elk fysiek aspect van je lichaam – spieren, geslachtsdrift, botsterkte, hartgezondheid, geheugen en zelfs penisgrootte – dus als je niveaus dalen, heeft dit behoorlijk ongewenste effecten op je gezondheid.

Ook mannen die nergens last van lijken te hebben, maar graag meer spiermassa willen en hun libido een boost willen geven, grijpen vaak naar testosteron boosters.

Veel mannen krijgen te maken met een dalende testosteronniveaus, vooral mannen na de 30 jaar oud. Gelukkig zijn er manieren om testosteron te verhogen. Een populaire manier om dit te doen is met behulp van testosteron boosters. Er zijn veel testosteron boosters beschikbaar, wat de keuze lastig kan maken. Ook vraag je je misschien af of ze echt werken en of ze wel goed zijn voor je gezondheid. In dit artikel wordt diep in gegaan op testosteron boosters en de effecten ervan.

Lees gauw verder om te ontdekken of het nemen van testosteron boosters wat voor jou is!

Waardoor neemt testosteron af?

Helaas is het vrij normaal dat testosteron met de jaren afneemt. Het is hetzelfde als het grijs worden van haren. Dat het normaal is en dat veel mannen er last van hebben betekent echter niet dat het wenselijk is. Daarnaast hebben dalende testosteronniveaus niet altijd met biologie te maken, bij de meeste mensen komt het ook door de levensstijl, denk aan stress, angst en depressie.

Als levensstijl of psychologische problemen niet verantwoordelijk zijn voor je dalende testosteron niveaus, is een andere mogelijke oorzaak hypogonadisme, dat beschrijft wanneer de teelballen weinig of geen hormonen produceren. Mannen kunnen worden geboren met hypogonadisme, of het kan zich later in het leven ontwikkelen als gevolg van een verwonding of infectie.

Wat is een testosteron booster?

Testosteron boosters is een verzamelnaam voor een reeks supplementen die de testosteronspiegel verhogen. Er zijn een aantal opties, afhankelijk van hoe ernstig de daling is. Er zijn testosteron boosters met of zonder recept verkrijgbaar.

Ook zijn er natuurlijke vitamines, mineralen en kruiden die helpen om de testosteronproductie op peil te houden, zoals vitamine D, ashwaganda, zink en ZMA.

Wanneer moet je je testosteron een boost geven?

Het is aangetoond dat een verhoging van testosteron de spiermassa vergroot, de kracht verbetert en het lichaamsvet vermindert. Hoe hoger de testosteronniveaus, hoe meer uitgesproken deze effecten worden.

Er zijn echter een aantal factoren die de productie kunnen beïnvloeden en ervoor kunnen zorgen dat je testosteron daalt tot onder wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. In dit geval zijn er bemoedigende bevindingen dat sommige supplementen kunnen helpen om testosteron weer op een normaal niveau te brengen. Dit is meestal relevant voor oudere mannen, aangezien testosteron van nature afneemt naarmate je ouder wordt. Mannen die gezond zijn en normale testosteron levels hebben, nemen echter ook steeds vaak testosteron boosters om spiermassa te vergroten en libido een boost te geven.

Bovendien kunnen overtraining, perioden van chronische stress, slaapgebrek, extreem gewichtsverlies (vooral bij het volgen van een vetarm dieet) en langdurige ziekte allemaal het testosteron verlagen. Tekenen dat je testosteron laag kan zijn, zijn een gebrek aan verbetering of verlies van kracht en spiermassa, verhoogd lichaamsvet, gebrek aan vitaliteit, gebrek aan libido en een daling van de stemming.

In dergelijke gevallen is het raadzaam om medisch advies in te winnen. Veel supplementen beweren misschien natuurlijke testosteronboosters te zijn, maar veel producten helpen gewoon om normale testosteronniveaus te behouden in plaats van een stimulerend effect te hebben. De krachtigste testosteronboosters helpen de testosteronniveaus boven normaal te verhogen.

testosteron booster

Waarom een testosteron booster gebruiken

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een testosteron booster zou kunnen gebruiken, waaronder:

 • behandeling van primair hypogonadisme
 • spieropbouw of bodybuilding
 • toenemende zin in seks
 • seksuele prestaties verbeteren
 • jonger voelen
 • stemming verbeteren
 • het verhogen van het energieniveau
Bekijk hier verschillende testosteron boosters van goede kwaliteit

Werken testosteron boosters echt?

Ja als je de juiste testosteron booster gebruikt, zal deze zeker werken. Het is echter wel belangrijk dat je ook levensstijl veranderingen maakt, waar nodig. Als je bijvoorbeeld een testosteron booster neemt, maar verder helemaal niet beweegt en ongezond eet, zal het niet heel effectief zijn.

Is het gebruik van een testosteron booster veilig?

Er zijn veel verschillende soorten testosteron verhogende supplementen op de markt. En let op, want ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Wanneer je een testosteron booster koopt bij een betrouwbare website en van een betrouwbaar merk zal het geen giftige ingrediënten, conserveermiddelen, vulstoffen of andere synthetische chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je.

Veel nieuwe testosteron boosters bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten waardoor ze weinig risico vormen voor je gezondheid. We moeten je echter waarschuwen dat alles wat je in je lichaam stopt, een nadelig effect kan hebben als je te veel van iets inneemt – zelfs als het natuurlijk is.

Testosteron boosten op een natuurlijke manier

De volgende tips kunnen helpen om de testosteronniveaus op natuurlijke wijze te verhogen:

 • meer lichaamsbeweging 
 • gewichtheffen
 • het eten van een uitgebalanceerd dieet van magere eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten
 • voldoende slaap van hoge kwaliteit krijgen
 • verhoging van de vitamine D-inname

Testosteron op een natuurlijke manier verhogen met het Testoplan

Wil jij je testosteron verhogen op een natuurlijke manier? Het testoplan kan je hierbij helpen. Het Testoplan is een unieke methode waarin je van A tot Z leert hoe je op een 100% natuurlijke manier het mannelijke hormoon kunt verhogen met kleine aanpassingen aan voeding & leefstijl en welke factoren je hormonen verstoren.

Het testoplan is een volledig digitaal programma. De unieke methode is gebaseerd op 1000+ wetenschappelijke onderzoeken en leert je in 11 eenvoudige stappen hoe je het mannelijke hormoon, testosteron, op een natuurlijke manier kunt verhogen. Je hoeft je leven niet compleet om te gooien, maar leert juist hoe je met kleine aanpassingen aan je levensstijl heel snel, blijvend resultaat kunt zien. 

het testoplan

Een voorproefje van wat je leert in het Testoplan 

 • Hoe je met voeding het mannelijke hormoon verhoogt en welke soorten gezonde voeding, niet gezond zijn voor je hormoonhuishouding.
 • Hoe je met behulp van lichaamsbeweging en training het mannelijke hormoon kunt verhogen en wat je juist niet moet doen.
 • Welke alledaagse lekkernijen de aanmaak van het mannelijke hormoon verstoren, waardoor je het probleem erger maakt.
 • Welke producten 95% van de mensen dagelijks gebruiken, maar de aanmaak van het mannelijke hormoon sterk verlagen.
 • Hoe je met behulp van mentale hacks je brein voor de gek kunt houden en meer mannelijke hormoon aanmaakt.
 • Welke drie basiselementen je kunt gebruiken voor iedere sport, om het mannelijke hormoon snel te verhogen in je lichaam.
 • Welke supplementen bewezen effectief zijn en welke peperdure supplementen niet werken en zelfs potentieel gevaarlijk zijn.
 • Hoe je goedkope supplementen in de juiste dosering kunt gebruiken om je mannelijke hormoon te verhogen.
 • Hoe het kan dat “altijd druk zijn” ervoor zorgt dat je minder mannelijke hormoon aanmaakt en wat je hier tegen kunt doen.
 • Hoe je het mannelijke hormoon gebruikt om gezonder te worden en wat de invloed van deze stof op je gehele lichaam is. 
 • En nog veel meer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *