Tea tree olie voor de huid - Alle voordelen!

Tea tree olie is een etherische olie die veel voordelen heeft voor de huid. Het is een alternatief voor conventionele behandelingen.

Tea tree olie kan worden gebruikt om aandoeningen en symptomen van huid, nagels en haar te behandelen. Het kan ook worden gebruikt als deodorant, insectenwerend middel of mondwater. Bij topisch gebruik kan theeboomolie bepaalde huidaandoeningen behandelen of het algehele uiterlijk van je huid verbeteren.

Wat zijn de voordelen van tea tree olie voor de huid?

Droge huid en eczeem

Tea tree olie kan de droge huid helpen kalmeren door jeuk en irritatie te verminderen. Ook is aangetoond dat het effectiever is dan crèmes met zinkoxide en clobetasonbutyraat bij de behandeling van eczeem.

Hoe te gebruiken: Meng een paar druppels tea tree olie met een kleine hoeveelheid vochtinbrengende crème of dragerolie. Breng dit mengsel aan op de aangetaste plekken onmiddellijk nadat je uit de douche komt en minstens één keer per dag.

Vettige huid

De antiseptische eigenschappen van tee trea olie kunnen bijdragen aan het vermogen om een vette huid te bestrijden.

Hoe te gebruiken: Meng een paar druppels tea tree olie door je toner, vochtinbrengende crème of zonnebrandcrème. Je kunt twee druppels tee trea olie toevoegen aan bentonietklei om een masker te maken. Lees hier waarom een kleimasker zo goed is voor je huid!

Jeukende huid

De ontstekingsremmende eigenschappen van tea tree oil maken het nuttig bij het verlichten van het ongemak van jeukende huid. Het kalmeert de huid en kan ook helpen bij het genezen van infecties die jeukende huid veroorzaken.

Hoe te gebruiken: Meng een paar druppels van de olie in een vochtinbrengende crème of dragerolie en breng deze een paar keer per dag op je huid aan.

Ontsteking

De ontstekingsremmende werking van theeboomolie helpt de pijnlijke en geïrriteerde huid te kalmeren en te verlichten. Het kan ook helpen om roodheid en zwelling te verminderen.

Hoe te gebruiken: Voeg 1 druppel tea tree olie toe aan een dragerolie of vochtinbrengende crème en breng het een paar keer per dag aan op het aangetaste gebied.

Infecties, snijwonden en wondgenezing

De antibacteriële eigenschappen van tea tree olie maken het een effectieve wondgenezer.

Hoe te gebruiken: Voeg 1 druppel tea tree olie toe met een wondzalf en breng aan zoals aangegeven gedurende de dag.

Haar- en hoofdhuidbehandeling

Je kunt tea tree olie gebruiken om roos te behandelen door chemicaliën en dode huidcellen van de hoofdhuid te verwijderen. Door theeboomolie op je haar te gebruiken, blijft het gezond en gehydrateerd, wat een optimale groei bevordert.

Hoe te gebruiken: Breng een mengsel van tea tree olie en een dragerolie aan op je haar en hoofdhuid. Laat het 20 minuten in je haar zitten. Gebruik dan een tea tree-olieshampoo die 5 procent tea tree-olie bevat. Masseer het een paar minuten in je hoofdhuid en haar voordat je het uitspoelt. Gebruik daarna een conditioner voor tea tree olie.

Shop hier tea tree shampoo en tea tree conditioner!

Acne

Tea tree olie is een populaire keuze voor de behandeling van acne vanwege de ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Men denkt dat het roodheid, zwelling en ontsteking kalmeert. Het kan zelfs helpen om acnelittekens te voorkomen en te verminderen, waardoor je een gladde, heldere huid krijgt.

Hoe te gebruiken: Verdun 3 druppels tea tree olie in 2 ons toverhazelaar. Gebruik het de hele dag als toner. Je kunt ook een gezichtsreiniger, een vochtinbrengende crème en een spotbehandeling met tea tree olie gebruiken.

Koop hier toverhazelaar!

Psoriasis

Wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van het gebruik van tea tree oil voor psoriasis ontbreekt. Echter, anekdotisch bewijs suggereert dat tea tree olie nuttig zijn bij de behandeling van symptomen van psoriasis, zoals infecties en ontstekingen kunnen zijn, terwijl het stimuleren van de immuniteit.

Hoe te gebruiken: Verdun 1 tot 2 druppels tea tree olie in een kleine hoeveelheid dragerolie. Breng het voorzichtig meerdere keren per dag aan op het getroffen gebied.

Welke tea tree olie is het beste?

Omdat tea tree olie in kwaliteit varieert, is het belangrijk om een ​​olie te kopen die 100 procent natuurlijk is, zonder toevoegingen. Koop indien mogelijk biologische tea tree olie. De Latijnse naam, Melaleuca alternifolia, en het land van herkomst moeten op de fles worden gedrukt. Zoek naar een olie met een concentratie van 10 tot 40 procent terpinen, het belangrijkste antiseptische bestanddeel van theeboomolie.

Koop 100% pure tea tree olie hier!

Waar moet je op letten bij het gebruik van tee trea olie op de huid?

Tea tree olie is effectief in het bevorderen van een gezonde huid door het rustgevende en helende een breed scala van huid problemen. Gebruik theeboomolie met een paar voorzorgsmaatregelen:

  • Je mag tea tree olie niet rechtstreeks op de huid aanbrengen. Het is belangrijk om de olie te verdunnen met een dragerolie, zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie.
  • Voeg voor elke 1 tot 2 druppels theeboomolie 12 druppels dragerolie toe.
  • Wees ook voorzichtig bij het gebruik van tea tree olie rond de ogen. Blootstelling kan roodheid en irritatie veroorzaken.
  • Voordat je tea tree olie gebruikt, doe een patch-test om te controleren of je huid geen reactie geeft op de olie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *