Tarot kaarten leggen: Alles wat je moet weten!

Wil jij je meer gaan verdiepen in tarot kaarten leggen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier ontdek je alles wat je moet weten als beginner.

Hoewel het lezen van tarotkaarten erg populair is geworden, is het nog niet zo lang geleden dat er een negatief beeld aan verbonden was. Dankzij horrorfilms werden tarotkaarten vaak gezien als enge of intimiderende hulpmiddelen die werden gebruikt om geesten of demonen op te roepen. Dit is echter totaal niet wat tarotkaarten doen.

Ook denken veel mensen dat tarotkaarten de toekomst vertellen en dat maar een klein aantal mensen tarotkaarten kunnen lezen, maar dat klopt ook niet. Tarotkaarten zijn eerder een hulpmiddel voor spirituele begeleiding en stelt de persoon die de lezing ontvangt in staat verbinding te maken met zijn of haar innerlijke wijsheid. Tarotlezingen helpen een persoon te begrijpen wat hij of zij moet weten over een bepaalde situatie.

Gelukkig is er nu een nieuwe kijk op kaartlezen ontstaan ​​en gebruiken meer mensen ze. Het wordt niet langer gezien als exclusief voor paranormaal begaafden die berichten of mysterieuze voorspellingen overbrengen. Iedereen kan het, maar het vergt wel wat oefening.

Hoewel er geen goede of foute manier is om tarot te lezen, zijn er een paar dingen die je kunnen helpen om het meeste uit je tarotervaringen te halen. Lees gauw verder om alles wat je moet weten over tarotkaarten leggen te ontdekken.

Wat zijn tarot kaarten precies?

Tarot kaarten zijn simpelweg kaarten met afbeelingen erop. Het is een medium om dichter bij jouw waarheid te komen. Het traditionele tarotspel bestaat uit 78 kaarten wordt vertegenwoordigd door twee hoofdgroepen: de 22 Grote Arcana kaarten en de 56 Kleine Arcana kaarten.

De Grote Arcana vertegenwoordigen de grote thema’s uit het leven. Het illustreert karma in het leven en de spirituele lessen die ons pad kruisen om ons te helpen nadenken en groeien. Het is belangrijk om op deze kaarten te letten, omdat ze een belangrijke, urgente boodschap zullen uitdragen – of dat nu positief is of negatief.

De Kleine Arcana weerspiegelt de dagelijkse beproevingen van het leven en hoe je deze met gratie en gemak kunt navigeren. De Kleine Arcana bevat vier kleuren die traditioneel worden voorgesteld door pentakels, toverstokken, zwaarden en bekers – elk met hun eigen betekenissen.

Je hebt misschien ook wel eens gehoord van orakel kaarten. Dit zijn niet dezelfde tarot kaarten, maar kunnen in combinatie met tarot worden gebruikt voor meer inzicht. Orakelkaarten zijn de wetteloze leiders van waarzeggerij instrumenten en kunnen vrijwel alles zijn wat iedereen wil, in een willekeurig aantal kaarten. Dieren, chakra’s, kristallen, feeën, goden, godinnen, planten, affirmaties, enz. Er wordt gedacht dat orakel kaarten meer bedoeld zijn om patronen te doorbreken en opzettelijke verandering te inspireren.

De thema’s, patronen, lessen, doelen, overwinningen, passies, zwakheden en verliezen in je leven kunnen worden weerspiegeld in een tarot lezing.

Hoe werken tarot kaarten?

Veel mensen vinden het lastig om te begrijpen hoe een kaartenspel de toekomst kan voorspellen, maar de waarheid gaat veel verder. De kaarten gaan veel verder dan de afbeelding die erop staat. De kaarten stellen ons in staat om een duidelijk inzicht te krijgen in onszelf en in de wereld om ons heen. Ze zijn representatief voor de reizen die we moeten maken en voor de beslissingen die we moeten nemen tijdens onze reis op aarde. De kaarten zelf zijn niet magisch. De magie zit in jou en de kaarten zijn slechts een manier om met je hogere zelf te praten.

Tarot heeft alles te maken met intuïtie. Het is een manier om de geest tot rust te brengen, de ziel aan te boren en door het hart te spreken. We ontvangen altijd berichten van de geest, het universum, onze gidsen en engelen, enz. Het is echter soms moeilijk om op deze berichten af te stemmen met de afleidingen van het leven. Door een kaart te trekken of een hele spread te maken (hieronder besproken), kunnen we beter zien op welk pad we ons bevinden en waar het ons naartoe leidt.

Hoe gebruik je tarot kaarten?

Het mooie van tarot is dat de manier waarop je je inzicht verkrijgt helemaal aan jou is! Er zijn veschillende manieen om tarotkaarten te leggen. Je kunt één van de verschillende methodes gebruiken of je kunt gewoon je intuïtie volgen en doen wat je voelt dat het meest resoneert. Laat alle verwachtingen, angsten, twijfels en mythen over tarot los. Ga naar binnen en nodig de magie uit om te spreken.

Begin met het bekijken van elke kaart in de stapel en maak jezelf vertrouwd met de afbeeldingen en hoe de kaart voelt. Je krijgt een relatie met de kaarten en, vreemd genoeg, met jezelf. Alles komt neer op energie en met tarot is dat niet anders. De kracht van de geest is ongelooflijk, en als je dan ook nog eens je intuïtie gaat gebruiken, kun je je alvast gaan voorbereiden op wonderen!

De enige regel bij het lezen van tarot is om een open mind / geest te hebben en met je hart te luisteren, niet met je hoofd.

Waar te beginnen & handige tips

1. Tarrot kaarten kopen

Een van de belangrijkste manieren om een goede start te maken met tarot kaarten leggen, is door een goed kaartspel te kiezen.

Één van de meest populaire tarot kaarten is het Rider Waite kaartspel. Je kunt een klassiek kaartspel kiezen, een kaartspel dat is geïnspireerd door de popcultuur of wat je maar interessant vindt. Welk kaartspel je ook kiest, zorg ervoor dat het bij je resoneert. Hier volgen enkele goed tarotkaartspellen:

tarotkaarten
Rider Waite tarot kaarten - €21,50
tarot kaarten
The Wild Unknown Tarot Deck and Guidebook - €28,99
tarotkaarten bescherm engelen
Beschermengelen Tarotkaarten - €26,95

2. Oefen elke dag

Hoewel het lezen van tarotkaarten voor sommigen vanzelfsprekend kan zijn, is het voor andere wat lastiger. Echter geldt net zoals bij bijna elk ander ding dat je kunt leren: practise makes perfect. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt en hoe beter je het gaat begrijpen.

Je went alleen aan het leggen van tarotkaarten als je elke dag je best doet en tarotexperts zeggen dat hoe meer je een band hebt met je kaartspel, hoe beter je lezingen zullen worden.

Maak er dus een gewoonte van om dagelijks één kaart te trekken. Met deze methode maak je er een gewoonte van om een kaart te verbinden met je huidige toestand en hoe dat je leven in het moment weerspiegelt. Je kunt vragen: “Wat is de boodschap voor mij op dit moment?” of iets soortgelijks om een algemeen inzicht te krijgen. 

3. Kies een kaart die jou vertegenwoordigt en gebruik deze

Als je eenmaal bent begonnen, is de sleutel om goed te worden in het lezen van de kaarten, er een te kiezen die jou vertegenwoordigt.

Kies een kaart die jezelf vertegenwoordigt en begin deze in spreads te gebruiken. Stel vragen met je kaart in het midden en kijk of de kaarten die je trekt iets vertellen waarvan je al weet dat het waar is. Het lezen van tarotkaarten gaat niet over het vertellen van de toekomst, dus houd daar rekening mee bij het trekken van de kaart die je aanspreekt.

4. Slaap met een tarotkaart onder je kussen

Net zoals het vinden en gebruiken van de kaart die jou vertegenwoordigt een grote hulp is voor kaartbeginners, kan slapen met een kaart onder je kussen ook nuttig kan zijn.

Trek aan een kaart en leg hem’ s nachts onder je kussen. Laat de energie van die kaart in je dromen sijpelen. Word ‘s morgens wakker en bekijk de kaart. Lees wat de verschillende betekenissen zijn. Is het de grote arcana of de kleine? Is het verbonden met een van de elementen – vuur (toverstokken), water (bekers), lucht (zwaarden) , of aarde (pentakels)? Merk dan gedurende de dag op wat er gebeurt, dat kan een teken van de kaarten zijn geweest. Als je eenmaal begint met het verbinden van de berichten, zul je je snel realiseren dat dingen niet toevallig gebeuren.

5. Heb plezier met je tarotkaarten

Het lezen van tarotkaarten kan in eerste instantie tijdrovend of overweldigend lijken, maar je moet onthouden om plezier te hebben tijdens het leren. Trek bijvoorbeeld kaarten voordat je een avondje op stap gaat. Trek drie kaarten met de bedoeling dat de kaarten je een waarschuwing of beeld geven voor de avond. Laat het leuk en gemakkelijk zijn en betrek iedereen erbij! Je kunt zelfs vragen: ‘wat gebeurt er als we naar deze plek gaan? Laat de kaarten je avond bepalen en kijk of ze goed advies gaven!

6. Trek een kaart voor jezelf om advies te krijgen

Het lezen van tarotkaarten is niet alleen iets wat je voor anderen moet doen. Het kan jou ook helpen. De volgende keer dat je je angstig of ongerust voelt, trek dan een kaartje. Onderzoek de kaart en kijk of het je heeft geholpen je beter te voelen of zelfs te wijzen op wat je ongemak veroorzaakte. Ze zijn een geweldig hulpmiddel voor zelfzorg!

Tarot kaarten leggen voor beginners

Zoals hierboven al benoemd zijn er verschillende manieren om tarot kaarten te leggen. Probeer veel verschillende manieren en word creatief! Hier volgt een goed manier om mee te beginnen:

  • Haal een paar keer diep adem terwijl je je kaartspel in je handen houdt en mediteer over het aanscherpen van je intuïtie en het verbinden met de kaarten.
  • Schud de stapel terwijl je jouw vraag in je hoofd stelt en nodig de kaart uit die het meest geschikt is om door te komen.
  • Je kunt ofwel stoppen als je er klaar voor bent, tot een bepaald getal tellen, of voelen welke kaart goed voelt (soms springen ze er zelfs uit !!).
  • Als de kaart rechtop staat, wordt aangenomen dat er één interpretatie is, en als de kaart omgekeerd of ondersteboven is, is er een tegenovergestelde interpretatie, meestal om groei en een verschuiving te inspireren.
  • Je hebt een kaart getrokken. Lees nu de beschrijving in de handleiding voor de boodschap van de auteur en bekijk de afbeeldingen, en merk dan op hoe de kaart bij je resoneert.

Tarot is een spiegel en als mensen houden we er niet altijd van wat we naar ons terug zien staren, maar het is in onze acceptatie waar we vrijheid vinden. Het is misschien niet altijd wat je wilt horen, maar het zal altijd zijn wat je moet horen.

Hoe ziet een tarot lezing eruit?

Een typische Tarot lezing begint wanneer de persoon die antwoorden zoekt, de stapel kaarten schudt, ze op tafel legt en willekeurig kaarten uitkiest met de afbeelding naar beneden. Terwijl in het proces deze kaarten worden gekozen, overhandigt deze persoon ze aan de lezer, die ze op een bepaalde manier met de beeldzijde naar boven op tafel legt, de zogenaamde spread.

Om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten krijgt, zal de lezer de meest relevante spread selecteren voor de specifieke vraag die je gaat behandelen. Ze zullen bijvoorbeeld hun lay-out van de kaarten wijzigen voor het lezen van relaties, liefdesmetingen, geldmetingen, enz.

Veel mensen maken zich grote zorgen wanneer ze een bepaalde kaart trekken, vooral de overlijdenskaart. Maar zoals bij zoveel kaarten, inclusief de doodskaart, zijn de betekenissen niet wat je misschien denkt. En in het geval van de overlijdenskaart kan dit eenvoudig het einde betekenen van een bepaald traumatisch deel van ons leven en heeft het zelden iets te maken met feitelijk sterven of iets dat ook maar enigszins in de buurt komt van de fysieke dood.

Terwijl de Tarotlezer de kaarten neerlegt, ontvangen ze ook indrukken en intuïtieve ideeën in hun onderbewustzijn die hen helpen jouw vragen nauwkeurig te beantwoorden. Ze kijken niet alleen naar de plaatjes en geven je de antwoorden. Door speciale combinaties kunnen zij je de informatie geven die je zoekt.

Kan iedereen Tarot lezen?

Ja iedereen kan tarot kaarten leggen en lezen! Hoewel het wat oefening vergt, kan iedereen tarot leren lezen. De sleutel is om je intuïtie aan te scherpen en er vervolgens naar te luisteren. Twijfel creëert angst – vertrouwen en liefde is wat we willen. Het lezen van tarot en het vertalen van de boodschap, is precies hoe je tarot kaarten ook voor iemand anders zou lezen. Ongeacht hoe je begint met het beoefenen van tarot, onthoud dat het doel verbinding is, en dat het belangrijk is om vanuit een plaats van bereidheid en openheid te komen.

Heb plezier, luister naar je intuïtie en geniet van het groeiproces!

Tarot cursus

Wil je serieus aan de slag gaan met tarot? Dan is verstandig om een tarot cursus te volgen. In deze online tarot cursus leer je alle kaarten kennen door middel van online video’s. Alle kaarten worden uitgelegd in video’s. Daarnaast ontvang je het E-Book waarin alle kaarten beschreven staan.

Wat je leert in deze cursus:

  • De geschiedenis van Tarot
  • De betekenis van de Tarot kaarten.
  • Betekenissen van combinaties leren aanvoelen.
  • Verschillende leggingen met de Tarot kaarten
  • Oefening om je Paranormale vermogens te verhogen.
tarot leren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *