supplementen om zwanger te worden

Supplementen om zwanger te worden: Top 5!

Ben je opzoek naar supplementen om zwanger te worden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het is geen geheim dat het regelmatig nemen van prenatale vitamines zowel moeder als baby kan helpen de voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben tijdens een gezonde zwangerschap. Maar wacht niet tot je zwanger bent om te beginnen met suppletie; de juiste combinatie van vruchtbaarheidsvitamines – voor vrouwen en mannen – kan je kansen op conceptie helpen vergroten! Van het verbeteren van de eikwaliteit tot het verhogen van de beweeglijkheid van het sperma, onderzoek wijst uit dat het nemen van vruchtbaarheidsvitamines kan resulteren in een grotere kans om in een kortere tijd zwanger te worden.

Er zijn veel vitamines en supplementen om zwanger te worden, en het wordt aanbevolen om ze ongeveer twee tot drie maanden voordat je probeert zwanger te worden, te gebruiken. Lees gauw verder om erachter te komen wat de beste supplementen om zwanger te worden zijn!

De beste supplementen om zwanger te worden

Vruchtbaarheidsvitamines voor vrouwen

Zoals eerder benoemd zijn er zowel vruchtbaarheidsvitamines voor vrouwen als voor mannen. We zullen eerst de vitamines voor vrouwen bespreken. Er zijn veel vitamines om zwanger te worden, maar hier volgen enkele van de beste conceptievitaminen voor vrouwen.

– Foliumzuur

Het is gebruikelijk dat vrouwen tijdens de zwangerschap foliumzuur (ook bekend als vitamine B9) gebruiken om het risico op neurale buisdefecten voor de baby te verminderen. Maar het is ook aangetoond dat het de vruchtbaarheidscijfers verhoogt, dus om vele redenen is het een goed idee om van tevoren te beginnen met foliumzuur supplementen. Foliumzuur kan afzonderlijk of als onderdeel van een prenatale vitamine worden ingenomen. Vrouwen die zwanger proberen te worden en vrouwen die al zwanger zijn, mogen tot 1 mg foliumzuur per dag innemen.

Bekijk hier foliumzuur supplementen

– Vitamine D

Hoewel de beste manier om vitamine D binnen te krijgen is door gezonde blootstelling aan zonlicht, is het tegenwoordig gebruikelijk om een ​​tekort te hebben, wat slecht nieuws is voor degenen die proberen zwanger te worden. Vitamine D is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van gezonde hormonen. Hormonen zijn de belangrijkste communicatoren of signaalstoffen in het lichaam en die signalen gedurende de maand vormen de sjabloon voor de menstruatiecyclus van een vrouw en voor evenwicht tijdens de zwangerschap. Als je niet genoeg zonlicht krijgt, is de kans groot dat je een vitamine D tekort hebt. Het wordt dan ook aangeraden om vitamine D supplementen te nemen.

Bekijk hier vitamine D supplementen

– Vitamine E

Misschien herken je vitamine E van huidverzorgingsproducten die beloven rimpels te verminderen. Dat komt omdat het werkt om cellen te herstellen, wat ook meteen de reden is dat het zo effectief is als vruchtbaarheidsvitamine. Vitamine E is een essentiële voedingsstof voor de eierstokken en werkt ook als antioxidant tegen veroudering. Vrouwen die op latere leeftijd proberen zwanger te worden, kunnen baat hebben bij een aanvulling met vitamine E, zodat ze de kwaliteit van de eieren kunnen ondersteunen, wat essentieel is om zwanger te kunnen worden.

Bekijk hier vitamine E supplementen

– Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren wordt vaak toegevoegd aan het prenatale vitaminetabletten vanwege de positieve invloed op de hersenontwikkeling van de baby. Maar het is ook aangetoond dat omega 3-vetzuren (meestal ingenomen in de vorm van visoliepillen) de vrouwelijke vruchtbaarheid verbeteren. Het kan de eikwaliteit verhogen, wat belangrijk is voor de conceptie. Vrouwen die zwanger proberen te worden moeten dagelijks minimaal 300 mg innemen.

Bekijk hier Omega 3 supplementen

– Co-enzym Q10 (CoQ10)

Van Coq10, een natuurlijk voorkomende verbinding, is aangetoond dat het de vruchtbaarheid verhoogt, vooral voor vrouwen boven de 40, en als zodanig is het een populaire vruchtbaarheidsvitamine geworden. Het optimaliseert de eikwaliteit en het verdikt het baarmoederslijmvlies (vrouwen met een dun baarmoederslijmvlies, hebben vaak meer moeite met zwanger worden).

Bekijk hier Co-enzym Q10 supplementen

– Selenium

Last but not least: selenium. Dit is een ander supervitamine voor zowel vruchtbaarheid als zwangerschap. Het heeft antioxiderende eigenschappen. De micronutriënt kan helpen bij het bevorderen van gezonde baarmoederfollikels, waar de eieren worden ontwikkeld en vrijgegeven. Seleniumtekorten kunnen leiden tot zwangerschapscomplicaties, miskramen en het zenuwstelsel van de zich ontwikkelende foetus kunnen beschadigen. Het wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen ongeveer 60 mcg per dag innemen.

Bekijk hier selenium supplementen

vitamines om zwanger te worden

Vruchtbaarheidsvitamines voor mannen

Niet alleen vrouwen kunnen vruchtbaarheidsvitamines slikken, mannen ook. Hier volgen de beste supplementen die mannen kunnen nemen om de kans op zwangerschap te vergroten.

– Foliumzuur

Als je dacht dat foliumzuur alleen voor vrouwen was, heb je het mis. Ook mannen kunnen en zouden foliumzuur moeten slikken. Dit komt omdat het de gezondheid van het sperma zal verbeteren.

– CoQ10

Dit is een andere vruchtbaarheidsvitamine die effectief is voor zowel mannen als vrouwen die proberen zwanger te worden. Supplementie met CoQ10 kan het aantal zaadcellen verhoogt en de morfologie verbetert. Het wordt aangeraden om tweemaal daags 200 mg CoQ10 in te nemen om de spermakwaliteit te verbeteren.

– Zink

Mannen met een laag zinkgehalte hebben een bijzonder slecht aantal zaadcellen en een slechte kwaliteit. Als je witte vlekken op je nagels ziet, heb je mogelijk een zinktekort. Onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks innemen van 66 mg zink het aantal zaadcellen aanzienlijk verhoogde.

Bekijk hier zink supplementen

– Selenium

De antioxiderende eigenschappen van selenium zijn net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Laag selenium bij mannen kan onvruchtbaarheid veroorzaken door de beweeglijkheid van het sperma en de kwaliteit van het sperma te verlagen.

– Omega 3 vetzuren

De omega 3-vetzuren in visolie maken het geweldige vruchtbaarheidsvitamines voor mannen. Neem tweemaal daags 200 mg om de spermakwaliteit te verbeteren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *