supplemente om aan te komen

Supplementen om aan te komen: De beste opties!

Hoewel afvallen een veelvoorkomend doel is, willen veel mensen juist aankomen. Enkele veelvoorkomende redenen zijn het verbeteren van het dagelijks functioneren, er minder mager uitzien, er gespierder uitzien en het verbeteren van atletisch vermogen. Sommige mensen zijn het er overeens dat aankomen moeilijker is dan afvallen. Als je een persoon bent die moeilijk aankomt, kan extra veel eten soms weinig tot geen verschil maken. Ook is het eten van veel junkfood natuurlijk niet gezond. Als je wilt aankomen op een gezonde en veilige manier zijn supplementen om aan te komen een uitkomst.

Als je wilt aankomen kun je je het beste concentreren op het verkrijgen van spieren. Het is meestal gezonder om het grootste deel van je gewicht als spieren aan te komen in plaats van vet. Hoewel voedsel en lichaamsbeweging het belangrijkst zijn voor het verkrijgen van spieren, kunnen supplementen ook helpen door veel calorieën en eiwitten te leveren.

Lees gauw verder om de supplementen om aan te komen te ontdekken!

De beste supplementen om aan te komen

1. Weight gainers

Weight gainers, of ook wel mass gainers genoemd, zijn een geweldige manier om snel, veilig en op een gezonde manier aan te komen. Weight gainers richten zich op de perfecte combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ze zijn een gezondere manier om aan te komen in plaats van teveel junkfood te eten, en ze bieden een relatief schone energiebron die je lichaam kan gebruiken. 

Weight gainers zijn geweldig voor iedereen die wilt aankomen, maar vooral populair onder sporters. Bodybuilders en fanatieke sporters die graag meer massa willen, nemen regelmatig weight gainers om hierbij te helpen. Weight gainers zijn ook perfect voor mensen die zichzelf wat te mager vinden of bijvoorbeeld mensen die wat moeten aankomen na een heftige operatie.

Je drinkt weight gainers als shakes. Ze zijn meestal dan ook verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken. Je kunt ze nemen tussen de maaltijden door en/of na het sporten.

Hier volgen 3 van de beste weight gainers van dit moment:
mammoth mass
Mammoth Mass 2500 - Vanaf €26,90
super mass gainer
Dymatize Super Mass Gainer - Vanaf €36,90
muscletech mass tech
Muscletech Mass-Tech - €41,90

2. Eiwitten

Als je op een mooie, gezonde en veilige manier wilt aankomen moet je je vooral richten op eiwitten. Eiwitten helpen je spieren te laten groeien, waardoor je automatisch aankomt en er fitter uit gaat zien.

Het meest populaire soort eiwit voor spiergroei is whey / wei eiwit. Whey eiwit is een van de primaire eiwitten die in zuivelproducten worden aangetroffen. Whey eiwit, een bijproduct van het kaasbereidingsproces, levert aanzienlijke hoeveelheden van de essentiële aminozuren die nodig zijn om de functies uit te voeren die eiwitten in het lichaam vervullen. Mensen nemen vaak whey eiwit om de atletische prestaties te verbeteren en voedingstekorten of -problemen aan te pakken.

Het kan moeilijk zijn om elke dag de aanbevolen hoeveelheid eiwit voor gewichtstoename binnen te krijgen. Met een goed eiwitsupplement kun je echter een voordeel behalen en sneller aankomen. De meest populaire eiwitsupplementen zijn eiwit / proteïne shakes en proteïne bars.

Bekijk hier whey eiwit supplementen

3. Creatine

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen en een van de weinige sportsupplementen met een zeer sterke onderzoeksondersteuning. Dit molecuul komt van nature voor in je cellen en in sommige voedingsmiddelen.

Als het als supplement wordt ingenomen, kan het creatinegehalte in je spieren boven het normale niveau stijgen. Creatine heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, waaronder snelle energieproductie. Het supplement kan in de loop van tijd de trainingsprestaties en spiergroei doen stijgen.

Hoewel er verschillende soorten creatine beschikbaar zijn, heeft creatinemonohydraat het meeste onderzoek dat het als veilig en effectief ondersteunt. Ook is dit de beste soort om aan te komen.

Bekijk hier creatine supplementen

beste supplementen om aan te komen

Andere manieren om aan te komen

Nu we  3 van de beste supplementen om aan te komen hebben besproken, wordt het tijd om te kijken naar andere dingen die je kunt doen om (op een gezonde manier) aan te komen. Hier volgende beste manieren om gezond aan te komen.

1. Eet meer calorieën

Theoretisch gezien moet je 500 calorieën extra per dag eten als je wilt aankomen. Als je momenteel ondergewicht hebt en te weinig calorieën eet, moet je er zelfs meer extra eten om aan te komen. Als je wilt aankomen is het dan ook handig om bij te houden hoeveel calorieën je precies eet per dag. Eet meer calorieën door je porties te vergroten, of vaker gedurende de dag kleinere maaltijden te eten. Neem ook meer (gezonde) tussendoortjes en snacks. Vermijd het eten van lege calorieën die geen voedingstoffen bieden. Deze laten je misschien aankomen, maar zijn slecht voor je gezondheid.

2. Eet genoeg gezonde koolhydraten en vetten

Het volgen van een dieet met veel koolhydraten en vetten is een van de beste manieren om gezond aan te komen. Terwijl koolhydraten energie leveren, zijn gezonde vetten calorierijk. Samen verhogen ze geleidelijk het gewicht.

Enkele gezonde bronnen van koolhydraten en vetten zijn:

 • Rijst
 • Volkoren
 • Kaas
 • Volle yoghurt
 • Haver
 • Avocado
 • Eieren
 • Kokosnootolie
 • Pompoen- en zonnebloempitten

3. Eet veel eiwitten

Naast het nemen van eiwit supplementen is het eten van genoeg eiwit ook enorm belangrijk. Eiwitten zijn de belangrijkste voedingsstof die nodig is voor gewichtstoename. Je spieren bestaan ​​voornamelijk uit eiwitten, dus als je genoeg eiwitten eet, krijg je een gezond spiergewicht in plaats van vet.

De ideale eiwitinname voor een persoon met ondergewicht zou tussen 1,5 gram en 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten zijn. Een onderzoek toont aan dat wanneer je een eiwitrijk dieet volgt, de meeste overtollige calorieën worden opgeslagen in je spieren.

Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn onder meer:

 • Vis
 • Kip
 • Rood vlees
 • Hele eieren
 • Volkoren
 • Noten en zaden
 • Peulvruchten en peulvruchten
 • Zuivelproducten

4. Kracht training

Een goede manier om aan te komen is door te sporten. Let op: we bedoelen geen cardio training, maar kracht training. Denk aan het heffen van gewichten of het gebruiken van andere soorten kracht apparaten. Je kunt ook je spieren trainen met oefeningen waarvoor je geen gewichten of attributen nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan squats. Als je je spiermassa snel en effectief wilt vergroten, ga dan minstens 4 tot 5 keer per week naar de sportschool.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *