supplemente om aan te komen

Supplementen om aan te komen: De beste opties!

Ben je opzoek naar de beste supplementen om aan te komen? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Hoewel afvallen een veelvoorkomend doel is, willen veel mensen juist aankomen. Enkele veelvoorkomende redenen zijn het verbeteren van het dagelijks functioneren, er minder mager uitzien, er gespierder uitzien en het verbeteren van atletisch vermogen. Sommige mensen zijn het er overeens dat aankomen moeilijker is dan afvallen. 

Als je een persoon bent die moeilijk aankomt, kan extra veel eten soms weinig tot geen verschil maken. Ook is het eten van veel junkfood natuurlijk niet gezond. Als je wilt aankomen op een gezonde en veilige manier zijn supplementen om aan te komen een uitkomst.

Wanneer je wilt aankomen kun je je het beste concentreren op het verkrijgen van spieren. Het is meestal gezonder om het grootste deel van je gewicht als spieren aan te komen in plaats van vet. Hoewel voedsel en lichaamsbeweging het belangrijkst zijn voor het verkrijgen van spieren, kunnen supplementen ook helpen door veel calorieën en eiwitten te leveren.

Lees gauw verder om de supplementen om aan te komen te ontdekken!

3 x de beste supplementen om aan te komen

We zijn opzoek gegaan naar de beste supplementen om aan te komen en daar zijn 3 absolute toppers uitgekomen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

1. Weight gainers

De naam zegt het al, weight gainers, of ook wel mass gainers genoemd, zijn een geweldige manier om snel, veilig en op een gezonde manier aan te komen. Weight gainers richten zich op de perfecte combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Ze zijn een gezondere manier om aan te komen in plaats van teveel junkfood te eten, en ze bieden een relatief schone energiebron die je lichaam kan gebruiken. 

Weight gainers zijn geweldig voor iedereen die wilt aankomen, maar vooral populair onder sporters. Bodybuilders en fanatieke sporters die graag meer massa willen, nemen regelmatig weight gainers om hierbij te helpen. Weight gainers zijn ook perfect voor mensen die zichzelf wat te mager vinden of bijvoorbeeld mensen die wat moeten aankomen na een heftige operatie.

Je drinkt weight gainers als shakes. Ze zijn meestal dan ook verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken. Je kunt ze nemen tussen de maaltijden door en/of na het sporten.

Hier volgen 3 van de beste weight gainers van dit moment:
mammoth mass
Mammoth Mass 2500 - Vanaf €26,90
super mass gainer
Dymatize Super Mass Gainer - Vanaf €36,90
muscletech mass tech
Muscletech Mass-Tech - €41,90

2. Eiwitten

Als je op een mooie, gezonde en veilige manier wilt aankomen moet je je vooral richten op eiwitten. Eiwitten helpen je spieren te laten groeien, waardoor je automatisch aankomt en er fitter uit gaat zien.

Het meest populaire soort eiwit voor spiergroei is whey / wei eiwit. Whey eiwit is een van de primaire eiwitten die in zuivelproducten worden aangetroffen. Whey eiwit, een bijproduct van het kaasbereidingsproces, levert aanzienlijke hoeveelheden van de essentiële aminozuren die nodig zijn om de functies uit te voeren die eiwitten in het lichaam vervullen. Mensen nemen vaak whey eiwit om de atletische prestaties te verbeteren en voedingstekorten of -problemen aan te pakken.

Het kan moeilijk zijn om elke dag de aanbevolen hoeveelheid eiwit voor gewichtstoename binnen te krijgen. Met een goed eiwitsupplement kun je echter een voordeel behalen en sneller aankomen. De meest populaire eiwitsupplementen zijn eiwit / proteïne shakes en proteïne bars.

3. Creatine

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen en een van de weinige sportsupplementen met een zeer sterke onderzoeksondersteuning. Dit molecuul komt van nature voor in je cellen en in sommige voedingsmiddelen.

Als het als supplement wordt ingenomen, kan het creatinegehalte in je spieren boven het normale niveau stijgen. Creatine heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, waaronder snelle energieproductie. Het supplement kan in de loop van tijd de trainingsprestaties en spiergroei doen stijgen.

Hoewel er verschillende soorten creatine beschikbaar zijn, heeft creatinemonohydraat het meeste onderzoek dat het als veilig en effectief ondersteunt. Ook is dit de beste soort om aan te komen.

beste supplementen om aan te komen

Andere manieren om aan te komen

Nu we  3 van de beste supplementen om aan te komen hebben besproken, wordt het tijd om te kijken naar andere dingen die je kunt doen om (op een gezonde manier) aan te komen. Hier volgende beste manieren om gezond aan te komen.

1. Eet meer calorieën

Theoretisch gezien moet je 500 calorieën extra per dag eten als je wilt aankomen. Als je momenteel ondergewicht hebt en te weinig calorieën eet, moet je er zelfs meer extra eten om aan te komen. Als je wilt aankomen is het dan ook handig om bij te houden hoeveel calorieën je precies eet per dag. Eet meer calorieën door je porties te vergroten, of vaker gedurende de dag kleinere maaltijden te eten. Neem ook meer (gezonde) tussendoortjes en snacks. Vermijd het eten van lege calorieën die geen voedingstoffen bieden. Deze laten je misschien aankomen, maar zijn slecht voor je gezondheid.

2. Eet genoeg gezonde koolhydraten en vetten

Het volgen van een dieet met veel koolhydraten en vetten is een van de beste manieren om gezond aan te komen. Terwijl koolhydraten energie leveren, zijn gezonde vetten calorierijk. Samen verhogen ze geleidelijk het gewicht.

Enkele gezonde bronnen van koolhydraten en vetten zijn:

 • Rijst
 • Volkoren
 • Kaas
 • Volle yoghurt
 • Haver
 • Avocado
 • Eieren
 • Kokosnootolie
 • Pompoen- en zonnebloempitten

3. Eet veel eiwitten

Naast het nemen van eiwit supplementen is het eten van genoeg eiwit ook enorm belangrijk. Eiwitten zijn de belangrijkste voedingsstof die nodig is voor gewichtstoename. Je spieren bestaan ​​voornamelijk uit eiwitten, dus als je genoeg eiwitten eet, krijg je een gezond spiergewicht in plaats van vet.

De ideale eiwitinname voor een persoon met ondergewicht zou tussen 1,5 gram en 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten zijn. Een onderzoek toont aan dat wanneer je een eiwitrijk dieet volgt, de meeste overtollige calorieën worden opgeslagen in je spieren.

Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn onder meer:

 • Vis
 • Kip
 • Rood vlees
 • Hele eieren
 • Volkoren
 • Noten en zaden
 • Peulvruchten en peulvruchten
 • Zuivelproducten

4. Kracht training

Een goede manier om aan te komen is door te sporten. Let op: we bedoelen geen cardio training, maar kracht training. Denk aan het heffen van gewichten of het gebruiken van andere soorten kracht apparaten. Je kunt ook je spieren trainen met oefeningen waarvoor je geen gewichten of attributen nodig hebt, denk bijvoorbeeld aan squats. Als je je spiermassa snel en effectief wilt vergroten, ga dan minstens 4 tot 5 keer per week naar de sportschool.

Veelgestelde vragen over supplementen om aan te komen

 

– Zijn supplementen nodig om aan te komen?

Het is niet altijd noodzakelijk om supplementen te nemen om aan te komen. In de meeste gevallen kan een gezond dieet dat voldoende calorieën en voedingsstoffen levert, helpen bij gewichtstoename. Supplementen kunnen echter nuttig zijn als aanvulling op de voeding, vooral voor mensen met een hoge stofwisseling of bepaalde medische aandoeningen. Ook kunnen supplementen het proces van aankomen (op een verantwoorde manier) versnellen.

– Zijn er bijwerkingen verbonden aan gewichtstoename supplementen?

Sommige supplementen kunnen bijwerkingen hebben, vooral als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen. Overmatige inname van supplementen zoals weight gainers kan leiden tot spijsverteringsproblemen, een opgeblazen gevoel, gewichtstoename in de vorm van vet en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om supplementen verstandig te gebruiken en de aanbevolen doseringen te volgen. Zolang je dit doet zul je waarschijnlijk geen bijwerkingen ervaren.

– Kunnen supplementen op zichzelf helpen bij gewichtstoename?

Supplementen zijn geen wondermiddelen voor gewichtstoename. Ze moeten worden gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging om effectief te zijn. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te handhaven en een calorie-overschot te creëren door middel van voeding en lichaamsbeweging om op een gezonde manier aan te komen. Supplementen kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn.

– Zijn er specifieke supplementen die meer geschikt zijn voor spieropbouw tijdens het aankomen?

Ja, er zijn specifieke supplementen die kunnen helpen bij spieropbouw tijdens het aankomen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Eiwitpoeders: Eiwit is essentieel voor spierherstel en -groei. Eiwitpoeders, zoals wei-eiwit of caseïne-eiwit, zijn populaire keuzes. Ze worden snel geabsorbeerd en voorzien je spieren van aminozuren om het herstel en de groei te bevorderen.

 • BCAA’s (Branched-Chain Amino Acids): BCAA-supplementen bevatten de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren spelen een belangrijke rol bij spierherstel en het stimuleren van spiereiwitsynthese. Ze kunnen vooral nuttig zijn rond de trainingstijd.

 • Creatine: Creatine is een van de meest bestudeerde en effectieve supplementen voor spieropbouw. Het verhoogt de energieproductie in de spieren, verbetert de kracht en prestaties, en kan leiden tot toename van de spiermassa.

 • HMB (β-Hydroxy β-Methylbutyrate): HMB is een metaboliet van het aminozuur leucine en kan helpen bij het verminderen van spierafbraak en het bevorderen van spiergroei. Het kan vooral gunstig zijn tijdens periodes van intense training of caloriebeperkin

– Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie bij het gebruik van gewichtstoename supplementen?

De tijd die nodig is om resultaten te zien bij het gebruik van gewichtstoename supplementen varieert van persoon tot persoon. Verschillende factoren spelen een rol, waaronder je individuele metabolisme, trainingsroutine, dieet, genetica en consistentie in het gebruik van de supplementen.

In het algemeen kun je niet verwachten dat je binnen enkele dagen of zelfs enkele weken drastische resultaten ziet. Het opbouwen van spiermassa en gewichtstoename is een langdurig proces dat geduld en consistentie vereist. Het kan enkele maanden duren voordat je merkbare veranderingen ziet.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en je te richten op het behalen van geleidelijke en duurzame vooruitgang. Zorg ervoor dat je naast het gebruik van supplementen ook aandacht besteedt aan je dieet, training en rustperiodes. Het combineren van supplementen met een gezonde levensstijl zal je helpen om betere resultaten te behalen op de lange termijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *