supplementen om aan te komen

Supplementen om aan te komen: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste supplementen om aan te komen? Dan zijn we hier om je te helpen!

Voor veel mensen is het lastig om aan te komen. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen, maar lijken toch niets aan te komen. Dat is waar supplementen om aan te komen om de hoek komen kijken! Dit soort supplementen zijn geweldig voor iedereen die op een gezonde manier wilt aankomen, of je nu een sporter bent, net uit een operatie komt of gewoon wat kilootjes erbij wilt omdat je jezelf te dun vindt.

Het beste supplement om aan te komen is zonder twijfel een weight gainer. Dit is een poeder die je kunt mixen met een vloeistof zoals melk of water en vervolgens kunt opdrinken. Met de beste weight gainers kun je op een gezonde en lekkere manier aankomen.

Een weight gainer shake is een effectieve manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Ze bevatten vaak veel calorieën per dosering en zitten vol met o.a. koolhydraten en eiwitten om je op een goede manier aan te laten komen.

Het is wel belangrijk om ze te gebruiken als aanvulling op een uitgebalanceerd dieet en trainingsprogramma, wanneer mogelijk, in plaats van er alleen op te vertrouwen om aan te komen.

Lees gauw verder om de beste supplementen om aan te komen te ontdekken!

Beste supplementen om aan te komen: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste supplementen om aan te komen en daar is een top 5 uitgekomen. Dit zijn allemaal zogenaamde weight gainers. Ze zijn stuk voor stuk van zeer hoge kwaliteit en een 100% veilige en gezonde manier om snel aan te komen.

Bekijk de verschillende opties, vergelijk de voedingswaarden per dosering, lees eventueel de beoordelingen door en kies op basis daarvan het beste supplement om aan te komen voor jou uit!

1. Mammoth Mass 2500

mammoth mass

Mammoth 2500 is gekozen tot Canada’s Best Weight Gainer en is over de hele wereld bekend en zeer populair. Met meer dan 400 positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een van de beste weight gaines te pakken hebt met Mammoth 2500.

Dit supplement is specifiek ontwikkeld voor iedereen die moeite heeft om massa aan te komen. Per dosering bevat dit supplement 60 gram eiwitten om de spiergroei te bevorderen. Deze dosering bevat alleen de allerbeste eiwit varianten. De precieze combinatie van eiwitten zorgt voor zowel langzaam als snel verteerbare eiwitten.

Daarnaast bevat dit supplement een mega dosering van 76-152 gram koolhydraten per shake. Mammoth bevat zowel ‘snelle’ koolhydraten en ‘langzame’ koolhydraten. Zo ontstaat de perfecte mix om aan te komen.

Ook bevat het een juiste dosering van ‘goede’ vetten. Het vet van Mammoth bestaat alleen uit MCT vetten. MCT vet is een uniek vet dat gewonnen wordt uit kokosnoot olie. Groei dankzij de optimale combinatie van alle ingrediënten in Mammoth. Mammoth bevat een uniek enzymen complex om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten ook daadwerkelijk opgenomen en gebruikt worden door je lichaam. Het gaat er namelijk niet om hoeveel calorieën je in neemt, maar hoeveel calorieën je lichaam kan opnemen.

Mammoth weight gainer is verkrijgbaar in de 4 heerlijke smaken Chocolade, Aardbei, Banaan en Vanille.

Bevat per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 60 gram
 • Koolhydraten: 152 gram

2. Optimum Nutrition Serious Mass

beste weight gainer

Een van de beste supplementen om aan te komen is absoluut Serious Mass van Optimum Nutrition. Het is een hoogwaardig product die je helpt om je spieromvang en -gewicht op een gezonde manier te vergroten.

Elke portie Serious Mass zit boordevol met 53 g proteïne om de groei van spieren te ondersteunen. Het supplement bevat allen hoogwaardige proteïnes en extra creatine monohydraat, glutamine, choline en inositol.

Bovendien verhoogt 250 g koolhydraten en 1250 kcal per portie het aantal calorieën in je dieet. Daarnaast zit dit poeder ook nog eens boordevol toegevoegde vitamines en mineralen is, evenals creatine, glutamine, inositol en choline. En het beste van alles: je kunt kiezen uit zes heerlijke smaken om ook nog eens te genieten terwijl je op een gezonde en veilige manier aankomt!

Bevat per dosering:
 • Calorieën: 1250
 • Eiwitten: 53 gram
 • Koolhydraten: 250 gram

3. Body&Fit Mass Perfection

Body&fit weight gainer

Een van de meest populaire weight gainers ooit is Mass Perfection van Body&Fit. Deze weight gainer is perfect voor iedereen die wilt aankomen. De shake zit vol met waardevolle voedingsstoffen en is vrijwel suikervrij. Elke shake heeft de perfecte verhouding tussen koolhydraten en eiwitten, om op een verantwoorde manier aan te komen.

Mass Perfection bevat veel whey eiwit, wat het hoogste eiwitgehalte heeft en compleet vrij is van vet en lactose. Whey eiwit wordt zeer snel opgenomen en is geweldig als je wilt aankomen in spiermassa. Daarnaast bevat deze shake Palatinose™. Dit is een uniek koolhydraat wat zorgt voor een optimale spreiding van de opname. Verder zit het vol andere hoogwaardige voedingstoffen om je lichaam op een gezonde manier aan te laten komen.

Mass perfection is te bestellen in 7 heerlijke smaken:

 • Banana Milkshake
 • Chocolate Milkshake
 • Cookies en Cream
 • Hazelnoot Caramel Milkshake 
 • Peach Mango Milkshake
 • Strawberry Milkshake
 • Vanilla Milkshake
Bevat per dosering:
 • Calorieën: 382
 • Eiwitten: 35,8 gram
 • Koolhydraten: 46 gram

4. Mutant Mass

Mutant Mass is een andere geavanceerde weightgainer om op een veilige manier snel aan te komen. Eén dagdosering bevat maar liefst 1060 calorieën, dus wanneer je dit bovenop je normale dieet neemt, dan zul je snel verschil zien in massa. Mutant Mass is echter een verantwoorde caloriebom met alleen maar de beste eiwitten, vetten, koolhydraten en voedingsvezels.

Deze shake om aan te komen zit boordevol hoogwaardige ingrediënten en bevat een hoogwaardige eiwitmix. De mix van wei-eiwitconcentraat, gehydrolyseerd wei-eiwit, wei-eiwitisolaat, micellaire caseïne, melkeiwitconcentraat en melkeiwit-isolaat levert een hoogwaardige eiwitmix op, compleet met al je aminozuren. Iedereen die groter wil worden, zou de romige smaak van Mutant Mass moeten proberen.

Je kunt kiezen uit 5 heerlijk smaken, waardoor er altijd een perfecte shake voor jou bij zit.

Bevat per dosering:
 • Calorieën: 1100
 • Eiwitten: 56 gram
 • Koolhydraten: 192 gram

5. Muscletech Mass-Tech

muscletech mass tech

Het laatste supplement om aan te komen wat we graag willen uitlichten is Mass Tech van Muscletech. Dit is ook een weight gainer, welke is ontworpen voor de hardcore atleet die serieus bezig is met het vergroten van spieromvang en gewicht. Deze weight gainer is echter voor iedereen zeer geschikt die wilt aankomen op een verantwoorde manier.

Elke portie bevat 63 g proteïne om de spiergroei te ondersteunen, 129 g koolhydraten en meer dan 800 kcal. Mass Tech zit ook vol met toegevoegde extra’s, waaronder creatine, BCAA’s en enzymcomplex. Verkrijgbaar in verschillende inhoud groottes en heerlijke smaken.

Bevat per dosering:
 • Calorieën: 840
 • Eiwitten: 63 gram
 • Koolhydraten: 132 gram

Andere supplementen om aan te komen

Weight gainers zijn een van de beste supplementen om aan te komen op een snelle en verantwoorde manier. Er zijn echter nog wat supplementen om aan te komen die we graag willen uitlichten. Deze supplementen worden wel vooral genomen door sporters, welke ze gebruiken in combinatie met regelmatig trainen, om de spiermassa te vergroten. 

– Eiwit supplementen

Als je wilt aankomen, en dan vooral in je spiermassa, dan zijn eiwit supplementen geweldig om te nemen. In de bovenstaande weight gainers zitten om deze reden ook ontzettend veel eiwitten, naast nog andere ingrediënten om aan te komen. Eiwit supplementen zijn puur gericht op eiwitten en om je te laten groeien in spiermassa.

Eiwit shakes worden vooral veel gedronken door sporters die hun spiermassa willen vergroten. Eiwit en spieropbouw gaan namelijk hand in hand. Eiwit is essentieel voor het herstel van spierweefsel en zit vol aminozuren: de bouwstenen van kracht.

Het is wel belangrijk om te beseffen dat het eten van een eiwitrijk dieet en het nemen van eiwit shakes geen gewichtstoename zal veroorzaken, tenzij je in het algemeen voldoende calorieën binnenkrijgt. Dit is waarom voor het aankomen weight gainers misschien toch een betere keuze zijn omdat ze naast veel eiwitten, ook veel calorieën bevatten om je te helpen aankomen.

– Creatine

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen en een van de weinige sportsupplementen met zeer sterke onderzoeksondersteuning. Veel sporters gebruiken het om in spiermassa aan te komen, maar je kunt het ook gebruiken als je gewoon een paar kilo wilt aankomen, of je nu een sporter bent of niet.

Dit molecuul wordt van nature in je cellen en in sommige voedingsmiddelen aangetroffen. Als het als supplement wordt ingenomen, kan het creatinegehalte in je spieren boven het normale niveau stijgen. Creatine heeft verschillende belangrijke functies in je lichaam, waaronder snelle energieproductie.

Een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek heeft aangetoond dat creatinesupplementen de trainingsprestaties en spiergroei in de loop van de tijd kunnen verbeteren. Hoewel er verschillende soorten creatine beschikbaar zijn, heeft creatinemonohydraat het meeste onderzoek dat het als veilig en effectief ondersteunt.

beste weight gainers

Veelgestelde vragen over supplementen om aan te komen

Hopelijk heb je bij deze de beste supplementen om aan te komen voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een supplement om aan te komen?

Supplementen om aan te komen / supplementen voor gewichtstoename zorgen voor extra calorieën naast je reguliere maaltijden. Het zijn over het algemeen calorierijke, dichte voedingsmiddelen in compacte en handige porties. Enkele voorbeelden zijn weight gainers, eiwitpoeder en eiwitrepen. De bedoeling van een supplement voor gewichtstoename is om zoveel mogelijk aan te komen in de vorm van spieren, niet zozeer in vet indien mogelijk.

– Wat is het verschil tussen een weight gainer en een eiwit shake?

Een weight gainer is vergelijkbaar met eiwitpoeders, met als belangrijkste verschil dat ze een stuk meer calorieën bevatten. Eiwit shakes bevatten vaak alleen eiwitten of andere ingrediënten die helpen bij het opbouwen van spieren, waaronder BCAA’s, glutamine, creatine en vitaminemengsels.

Weight gainers daarentegen bevatten ook koolhydraten en soms andere ingrediënten. Ze zijn echt bedoeld om je te helpen aan te komen, waar eiwitshakes meer gericht zijn op het laten groeien van je spiermassa.

Sommige weight gainer shakes bevatten meer dan 1000 calorieën per portie, terwijl eiwitpoeders normaal gesproken ongeveer 150 calorieën bevatten.

– Wanneer is het slim om supplementen om aan te komen te gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen op zoek gaan naar supplementen om aan te komen. Denk hierbij aan mensen die iets te dun zijn en graag wat kilo’s willen aankomen op een verantwoorde manier of mensen die net uit een operatie komen en niet goed kunnen eten, maar niet teveel gewicht willen verliezen. Een andere grote doelgroep die graag supplementen gebruiken om aan te komen zijn sporters.

Ook voor oudere mensen kunnen supplementen om aan te komen interessant zijn. In vrijwel alle supplementen om aan te komen zitten eiwitten, of je nu een puur eiwit supplement neemt of een weight gainer. Eiwit is de belangrijkste voedingsstof die nodig is voor spieren. Senioren hebben mogelijk grotere hoeveelheden voedingseiwitten nodig om spierverspilling te voorkomen en de gezondheid te bevorderen. Wanneer het niet praktisch is om aan de dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen door middel van hele voedingsmiddelen, is suppletie voor gewichtstoename ideaal.

Oudere volwassenen met ondergewicht, die onbedoeld gewichtsverlies ervaren of moeite hebben met kauwen, kunnen baat hebben bij eiwitsuppletie. Het verkrijgen en behouden van een gezond gewicht is cruciaal voor senioren om hun onafhankelijkheid te behouden.

Veranderingen in levensstijl om aan te komen

Naast het nemen van supplementen om aan te komen, zijn er ook wat levensstijl veranderingen die je zou moeten doen. Dit geldt echter niet voor iedereen, we hebben het hier vooral over mensen die gewoon wat kilo’s willen aankomen omdat ze te dun zijn of sporters die extra willen aankomen, vooral in de spieren.

Er zijn ook mensen die willen aankomen omdat ze ziek zijn en onbedoeld afvallen. Of oudere mensen die afvallen omdat ze minder kunnen eten om de een of andere reden. Voor deze mensen gelden de onderstaande regels niet per sé, omdat het voor hen vaak niet mogelijk is om te sporten of om veel te eten.

In alle andere gevallen zijn de belangrijkste factoren bij gewichtstoename voeding en beweging. Om met succes aan te komen en op gewicht te blijven, zijn langdurige veranderingen in levensstijl met betrekking tot voeding en lichaamsbeweging noodzakelijk. Dit vereist de wil om deze veranderingen door te voeren en de vastberadenheid om ze door te voeren en te handhaven.

– Genoeg calorieën eten

Bepalen hoeveel calorieën je nodig hebt, kan complex zijn omdat het varieert per leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, fysieke activiteitsniveau en medische geschiedenis. Er zijn echter genoeg websites en apps die je kunnen hepen bepalen hoeveel calorieën je nodig hebt op een dag. Het is belangrijk dat je aan dit aantal calorieën voldoet en er iets boven gaat zitten om aan te komen.

– Oefeningen om spieren te behouden

Beweging / sporten is zeer belangrijk om spieren te behouden en op te bouwen. Als je weinig beweegt en veel calorierijk voedsel eet, dan kan je wel aankomen, maar dit is niet de gezonde gewichtstoename waar de meeste mensen naar opzoek zijn. Het is het beste om grotendeels aan te komen in je spieren. Dit kun je doen door je spieren te trainen en door genoeg calorieën en eiwitrijk voedsel te eten. Hier kunnen supplementen ook in grote mate bij helpen.

Sommige oudere volwassenen hebben een sedentaire levensstijl, bewegen minder en zitten meer. Je zou kunnen denken dat het eten van een calorierijk dieet met nauwelijks fysieke activiteit en het grootste deel van de tijd zittend een goed recept is voor gewichtstoename. Dit zal leiden tot meer gewicht, maar het is niet noodzakelijk de gezonde gewichtstoename die we willen zien.

Krachtige oefeningen zijn mogelijk niet geschikt voor alle oudere volwassenen. Ze mogen alleen zo fysiek actief zijn als ze veilig aan kunnen. Gewoon meer bewegen en minder zitten is beter dan geen lichamelijke activiteit te verrichten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *