sudocrem

Sudocrem: Alle voordelen en toepassingen

Sudocrem kan voor meer worden gebruikt dan alleen om de billen van je kleintje vrij te houden van luieruitslag. De crème heeft veel geweldige toepassingen voor verschillende huidaandoeningen. Het is misschien niet het meest glamoureuze product op je badkamerrek, maar het mag zeker niet ontbreken vanwegen de vele toepassingen, van het behandelen van de huidaandoeningen van baby’s tot het genezen van littekens en het behandelen van acne. Lees verder om alle voordelen en toepassingen van deze wonder crème te ontdekken.

Wat is Sudocrem?

Sudocrem is een dikke witte crème die is goedgekeurd voor de behandeling van een veel aantal huidaandoeningen. De actieve ingrediënten in sudocrem zijn:

  • Zinkoxide – Dit werkt verkoelend en heeft kalmerende en beschermende eigenschappen.
  • Benzylalcohol – Dit heeft desinfecterende eigenschappen.
  • Benzylbenzoaat – Een bestanddeel van veel natuurlijke balsems
  • Benzylcinnamaat – Dit heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.
  • Lanoline (hypoallergeen) – Lijkt op de talgafscheidingen van de menselijke huid. Het vormt als het ware een beschermlaagje op de huid.

Sudocrem is een hypoallergeen product en kan dus vrijwel altijd gebruikt worden zonder dat het een allergische reactie veroorzaakt.

Het is oorspronkelijk ontworpen om luieruitslag en eczeem bij baby’s te behandelen, aangezien de actieve ingrediënten en eigenschappen samenwerken om een beschermende barrière op de babyhuid te vormen. Tegenwoordig wordt het ook door veel volwassenen gebruikt vanwegen de geweldige voordelen voor verschillende huidaandoeningen. Lees verder voor een uitgebreide lijst met alle voordelen en toepassingen.

Sudocrem kopen

sudocrem kopen
Sudocrem 400 g - €17,69
sudocrem 30g
Sudocrem 30 g - €9,86

Sudocrem voordelen en toepassingen

Heb je sudocrem in huis, maar weet je niet precies waarvoor je het allemaal kunt gebruiken? Of wil je het aanschaffen en ben je benieuwd naar de voordelen? Of heb je last van een bepaalde huidaandoening en ben je benieuwd of sudocrem wellicht de oplossing kan zijn? Ontdek hier alle geweldige voordelen en toepassingen van de alleskunner-crème!

1. Verminder de zichtbaarheid van littekens

Een van de meest populaire toepassingen van Sudocrem is het genezen van littekens. Een van de belangrijkste ingrediënten van de crème heeft een grote invloed op het verminderen van het uiterlijk van sommige soorten littekens. Dit ingrediënt is zinkoxide. Zinkoxide is zeer effectief bij de behandeling van hypertrofische littekens. Dit zijn verdikte, brede en vaak verhoogde littekens die ontstaan nadat een snijwond of letsel niet goed geneest. Hoewel hypertrofische littekens door verschillende gebeurtenissen kan ontstaan, zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken operaties, brandwonden, snijwonden en piercings in het lichaam.

Het regelmatig aanbrengen van zinkoxide op het litteken zal het uiterlijk van het litteken na zes weken helpen verminderen. Dit betekent dat het langdurig aanbrengen van Sudocrem op een litteken een behoorlijk verschil zou kunnen maken in het verminderen van de roodheid rond het litteken en het uiterlijk ervan zou verbeteren.

2. Behandel acne

Wist je al dat sudocreme acne in grote mate kan verminderen? Een van de meest bekende toepassingen van Sudocrem is om acne te behandelen. Vanwege het hoge gehalte aan zinkoxide, vinden veel mensen dat een Sudocrem gezichtsbehandeling, eenmaal per week, een van de beste acnebehandelingen, vooral als je een klein budget hebt. Veel acne behandelingen, en skin care producten in het algmeen, kunnen erg oplopen in de kosten. Sudocrem is in vergelijking met deze producten erg goedkoop.

Breng eenvoudig een dunne laag aan voordat je naar bed gaat en was het overtollige materiaal ‘s ochtends van je gezicht af. Wanneer je geen heftige acne hebt, kun je ook een beetje over elk puistje smeren in plaats van je hele gezicht ermee te bedekken.

Veel anti-acnecrèmes bevatten zink, omdat het een effectief ingrediënt is bij het behandelen van acne. Zink blijkt even effectief te zijn in het verminderen van de ernst van acne als erytromycine, tetracycline en clindamycine, ingrediënten die allemaal aanwezig zijn in de meeste anti acnebehandelingen.

Ook de benzylalchol die in de crème zit draagt bij aan het verminderen van de ernst van acne. De alcohol droogt cystische acne uit en ook helpt om de pijn te verdoven die gepaard gaat met grote puistjes. Let wel op dat benzylalcohol de huid wat kan uitdrogen. Het is dus altijd belangrijk om je gezicht goed te hydrateren de dag nadat je een sudocrème nachtbehandeling hebt gedaan.

Dit is de reden waarom Sudocrem-gezichtsmaskers populair zijn bij mensen die last hebben van acne. Het idee erachter is om bestaande puistjes te helpen genezen en de huid te beschermen tegen verdere infecties.

3. Verzacht eczeem

Wist je al dat je met sudocrem eczeem kunt verminderen? Sudocrem heeft bevestigd dat eczeem een van de huidaandoeningen is die de crème in grote mate kan helpen kalmeren – bij zowel kinderen als volwassenen.

De zink in de crème kan de symptomen van eczeem helpen verminderen. De crème is ook effectief omdat het zowel antibacteriële als ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wat elke infectie van de huid kan genezen en de roodheid en jeuk die met de aandoening gepaard gaan kan verminderen. Hierdoor werkt het ook wonderen voor mensen met psoriasis. Het werkt om de ontstoken huid te kalmeren, bacteriën uit de buurt van een beschadigde huid te houden en de huid te voeden en te beschermen tegen extra vochtverlies.

4. Kalmeer je huid na het epileren en harsen

Om dezelfde redenen dat Sudocrem effectief is in het verminderen van littekens, is het ook het perfecte product om te gebruiken na het epileren van wenkbrauwen.

Na het epileren van wenkbrauwen kan de huid rood en pijnlijk zijn. Twee van de belangrijkste ingrediënten van Sudocrem, lanoline en zinkoxide, werken samen om de huid te kalmeren en de roodheid in het gebied te kalmeren. Dit zal echter waarschijnlijk na een paar minuten vanzelf verdwijnen, dus plaatselijke toepassing van Sudocrem is voor de meeste mensen niet echt nodig.

Het is echter een product dat mensen na het harsen veel gebruiken, omdat de antiseptische eigenschappen van het derde hoofdingrediënt van het product – benzylalcohol – het branderige gevoel verminderen. De lanoline bestrijdt de pijn en houdt vocht vast in de huid, waardoor deze na het waxen weer een gezonder uiterlijk krijgt.

5. Kalmeer winterhanden

Winterhanden zijn een seizoensgebonden aandoening, waar veel mensen last van hebben in de winter. Winterhanden zijn ernstig pijnlijke, rode pijnlijke huid, meestal op de vingers of tenen. Ze verdwijnen meestal na twee tot drie weken, met behulp van actuele crèmes zoals Sudocrem. Breng een dunne, beschermende laag sudocrem aan over de pijnlijke plekken om ze sneller te laten genezen. Je kunt hetzelfde doen voor de zomer gerelateerde huidaandoeningen, zoals zonnebrand en insectenbeten.

Sudocrem zal in de eerste plaats niet helpen om winterhanden te voorkomen, omdat ze worden veroorzaakt door koud weer. Het is echter bewezen dat de combinatie van ingrediënten in de crème de huid kalmeert, waardoor deze niet gaat jeuken terwijl de winterhanden genezen.

6. Verminder / verwijder aambeien

Je kunt zelfs sudocreme tegen aambeien gebruiken. Als je ooit aambeien hebt gehad, of er momenteel last van hebt, weet je hoe vervelend ze zijn. Sudocrem verlicht snel de symptomen van aambeien zoals jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen. Uiteindelijk zullen de aambeien helemaal verdwijnen.

7. Genezing van snijwonden en brandwonden

Sudocrem fungeert als een beschermende barrière rond de huid en voorkomt infectie in de wond door bacteriën te blokkeren, dus het is perfect voor het behandelen van kleine snijwonden, brandwonden en schaafwonden.

Zink is erkend als een cruciaal element in het lichaam vanwege velen voordelen, waaronder wondgenezing. Zink helpt om het herstelproces van snijwonden en brandwonden te versnellen. Dit betekent dat het niet alleen essentieel is dat de wond geneest, maar extra plaatselijke toepassing zal de wond ook helpen sneller te genezen.

Een ander element van Sudocrem, benzylalcohol, werkt ook als pijnstiller. Het is op zichzelf een effectief anestheticum en wordt bij sommige operaties gebruikt om de effecten van andere anesthetica te verlengen.

8. Bescherm je nagels

Wanneer je net een manicure hebt gehad, is het laatste wat je wilt dat je nagels verpest worden wanneer je de afwas doet. Bescherm ze daarom met Sudocrem. De waterafstotende basis zorgt voor een perfecte beschermende afdichting.

9. Behandel insectenbeten

Dit is een van de door het merk goedgekeurde manieren om Sudocrem te gebruiken. Ze zeggen dat de crème helpt om wonden te genezen door een beschermende laag over het kwetsbare gebied te vormen, waardoor het risico op infectie wordt verkleind, en ook een milde plaatselijke verdoving bevat om ongemak te verzachten.

Het zink in Sudocrem helpt ook om de kans op littekens door de beet te verkleinen, dus het is echt essentieel op naar elke vakantie mee te nemen.

10. Creëer een haarverfbarrière

Dit is een ander populair, niet-officieel gebruik van Sudocrem dat geen wetenschappelijke onderbouwing heeft, maar het wordt door iedereen, van kappers tot influencers, als een winnaar geprezen.

Voor deze toepassing zijn het echter niet de ingrediënten in Sudocrem die nuttig zijn, maar de samenstelling van het product zelf. Sudocrem is een crème die, wanneer deze op de huid wordt aangebracht, zwaar is en niet gemakkelijk beweegt. Het is ook niet schadelijk voor de huid zelf, dus het is de perfecte barrière om rond je haarlijn aan te brengen wanneer je sterke haarkleurmiddelen gebruikt, omdat het voorkomt dat lekkende kleurstof de huid bevlekt. Wanneer de kleurstof is aangebracht, is deze eenvoudig te verwijderen.

Maar andere producten zouden om dezelfde redenen even goed werken. Het beschermen van ongewenste gebieden tegen haarverf is met name een van de bekendste toepassingen van vaseline, omdat de balsem op dezelfde manier een barrière vormt als Sudocrem.

11. Behandel een koortslip

Heb je last van een koortslip? Sudocrem is ook hier ht antwoord! Het zinkoxide dat in de crème zit, heeft een positief effect bij toepassing bij een vroege koortslip. De uitbraak zal kleiner zijn en korter duren.

12. Herstel van verbranding van de zon

Alle eigenschappen in Sudocrem komen samen om de perfecte kalmerende balsem voor verbranding van de zon te creëren. Hoewel het niet is bewezen dat het specifiek nuttig is voor zonnebrand, is het niet aangetoond dat het ondoeltreffend is om ongemak te verminderen.

Sudocrem werkt op drie verschillende manieren bij zonnebrand. Het zink helpt de brandwond te kalmeren en, net zoals het bij andere brandwonden werkt, helpt het de wond te genezen. Terwijl de benzylalcohol alle resulterende pijn van de brandwond verzacht en de lanoline werkt om te voorkomen dat de huid gaat vervellen door het vocht vast te houden.

Op deze manier werkt Sudocrem op dezelfde manier als andere zware vochtinbrengende crèmes om de huid tegen zonnebrand te beschermen.

13. Behandel kalknagels

Heb je last van een kalknagel? Ook dan komt sudocrem van pas vanwegen de schimmelwerende eigenschappen. Smeer dagelijks een dikke laag sudocrem op de kalknagel en plak er een gaasje overheen zodat het goed in de nagel kan trekken. Sudocreme is vaak veel goedkoper dan de typische middelen om een kalknagel te behandelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *