sterke nagels

Sterke nagels krijgen: 17 tips voor sterkere nagels!

Gezonde, sterke nagels kunnen een indicatie zijn van een goede gezondheid, maar soms zijn onze nagels niet zo sterk als we zouden willen. Zwakke nagels is natuurlijk een no-go, maar hoe verleidelijk het ook is om je dunne en afbladderende nagels te verbergen onder een permanente gelmanicure, don’t do it! Er zijn tal van manieren om sterkere nagels te krijgen op een natuurlijke manier.

Dus, wat zorgt er in de eerste plaats voor dat onze nagels verzwakken? Nou, onze nagels zijn opgebouwd uit lagen keratine, een eiwit dat ook in ons haar en onze huid wordt aangetroffen. Naarmate we ouder worden, produceren de cellen in ons lichaam langzamer keratine, waardoor de nagels verzwakken en er droog en dof uitzien.

Het is echter niet alleen het verouderingsproces wat onze nagels kan verzwakken. Blootstelling aan bepaalde elementen (denk aan extreme kou, overmatig handen wassen, contact met chemicaliën) kunnen de nagels allemaal uitputten, waardoor ze droog en kwetsbaar worden.

Gelukkig betekent dat ook dat veel van wat nodig is om je nagels te versterken (letterlijk) in jouw handen ligt. We kunnen allemaal veranderingen aanbrengen in onze levensstijl en gewoonten om onze nagels te versterken. Lees verder voor de beste tips die je kunt gebruiken voor het krijgen van gezonde, stevige en sterke nagels in een mum van tijd.

17 tips voor het krijgen van sterke nagels

1. Neem een biotinesupplement

Als sterke nagels je doel is, is biotine je beste vriend. Het is een top vitamine voor sterke nagels! Biotine (ook bekend als vitamine H en vitamine B-7) is een van de B-vitamines. Omdat het in water oplosbaar is, wordt het niet door het lichaam opgeslagen, dus je moet ervoor zorgen dat je het dagelijks consumeert.

Biotine kan helpen bij het versterken van haar en nagels en helpt ook het zenuwstelsel van het lichaam goed te laten functioneren. Het kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals sardines, gekookte eieren en peulvruchten, of je kunt een vitamine B of een supplement nemen.

2. Bevochtig je handen en nagels regelmatig

Hydratatie is de sleutel als het gaat om het laten groeien van nagels. Om sterke nagels te hebben, moeten ze gezond zijn – en om gezond te zijn, moeten ze gehydrateerd zijn. Regelmatig je nagels en de omliggende huid hydrateren met een handcrème kan verdere aantasting van de integriteit van de nagels voorkomen. Sommige zalven werken dubbel door je nagels te voeden en ze te beschermen tegen toekomstige schade door vocht vast te houden.

Nagelriemolie helpt ook bij het herstellen, voeden en hydrateren van zwakke nagels. Nagelriemolie werkt door de nagelriem en het nagelbed te hydrateren, en daarom is het zo’n belangrijke stap in de nagelverzorging, of je nu je nagels laat groeien of gewoon wilt dat ze er op hun best uitzien. Je kunt ook jojoba olie gebruiken als nagelriemolie. Deze werkt net zo goed. Daarnaast biedt jojoba olie ook nog eens ontzettend veel voordelen voor je haar en je huid.

3. Eet meer voedingsmiddelen die sterke nagels bevorderen

Zorg ervoor dat je een gezond en gevarieerd dieet volgt, evenals een multivitamine met mineralen. Een dieet met een tekort aan cruciale vitamines en mineralen kan je hele lichaam beïnvloeden, inclusief je nagels. Vermijd crash diëten, wat kan leiden tot vitaminetekorten die de sterkte van je nagels in gevaar kunnen brengen. Zorg ervoor dat je ook voldoende eiwitten en calcium eet, waarvan wordt gedacht dat ze de gezondheid van de nagels bevorderen. Het eten van biotinerijk voedsel, zoals groenten, eieren en noten, kan ook helpen.

4. Wees voorzichtig met de producten die je gebruikt

Veel nagellakken of behandelingen bevatten agressieve chemicaliën die de nagels zelfs kunnen verzwakken. Nagellakverwijderaar die aceton bevat, moet worden vermeden, omdat dit de nagels kan beschadigen. Zoek naar niet-giftige nagellakken, evenals acetonvrije nagellakremover.

5. Voeg een nagelverharder toe aan je routine

Een nagelversteker of een nagelverharder is een heldere lak die wordt toegepast op zachte, dunne nagels om ze te verharden en te voorkomen dat ze scheuren. Met behulp van een nagelverharder zal de keratine in je nagels sneller herstellen waardoor ze hun taaiheid en duurzaamheid behouden. Consequent en toegewijd gebruik van de nagelverharders is de sleutel voor succesvolle resultaten.

6. Minimaliseer blootstelling aan water

Wanneer je handen lange tijd in water worden gedrenkt (bijvoorbeeld tijdens het afwassen, een bad nemen of zwemmen), droogt dit niet alleen je huid uit, het zuigt ook het vocht uit je nagels. Te veel weken in water kan ervoor zorgen dat je nagels zwak en broos worden. Draag handschoenen bij het afwassen en probeer tijdens het baden je handen niet al te lang in het water te houden. Het is natuurlijk onmogelijk om altijd te vermijden dat je je handen onder water doet, maar dit is iets om op te letten.

7. Geef je nagels een pauze van nagellak

Hoewel nagellak er mooi uitziet, moeten je nagels ademen. Constant gebruik van nagellak, zelfs niet-giftige nagellak, kan de nagel verzwakken. Nadat je een week of wat nagellak hebt gedragen, verwijder je de nagellak met een acetonvrije nagellakverwijderaar en laat je je nagels een week lang nagellakvrij zijn. Dit zal echt helpen voor gezonde en stevige nagels.

8. Houd je nagels aan de korte kant

Lange stevige nagels is wat de meeste mensen graag willen. Helaas is dit echer niet altijd mogelijk. Als je problemen hebt met zwakke nagels, overweeg dan om de lengte in te korten terwijl je de kracht van je nagels opbouwt. Lange nagels zullen eerder breken en aan dingen blijven haken, terwijl kortere nagels minder snel worden afgebroken, gebarsten of gespleten, waardoor ze sterk blijven.

9. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van gel- of acrylnagels

Hoewel deze worden aangeprezen als een gemakkelijk alternatief voor degenen die moeite hebben met het laten groeien van hun nagels, kan regelmatig gebruik ervoor zorgen dat je nagels gaan schilferen, waardoor ze verzwakken.

Blootstelling aan het ultraviolette licht dat nodig is voor gel polish is geïdentificeerd als een risicofactor voor kanker, hoewel de blootstelling veel lager is dan wat je krijgt met UV-bruiningsapparatuur. Blootstelling veroudert ook de huid die een gezonde nagel ondersteunt.

10. Breng altijd base- en top coats aan

Basis- en toplagen zijn vooral handig als je nagels aan de zwakkere kant zijn, omdat ze je nagels een extra beschermende barrière bieden tegen zaken als uitdroging en breuk. Ze voeden en beschermen je nagels. Naast dat ze je nagels versterken zorgen ze er ook voor dat je nagellak langer blijft zitten. In plaats van 2 aparte producten te komen kun je ook gaan voor een handige 2 in 1 zoals de Essie All-in-One Base and Top Coat. 

11. Gebruik je nagels niet om dingen te doen

Gebruik in plaats daarvan de kussentjes van je vingers om een ​​blikje frisdrank te openen of gebruik een paperclip om iets in een kleine ruimte te bereiken. Het gebruik van je nagels als gereedschap kan leiden tot breuk en afbrokkeling, waardoor de nagel verzwakt kan worden.

12. Blijf gehydrateerd

Genoeg water drinken is essentieel voor de gezondheid, en de gezondheid van nagels is daarop geen uitzondering. Zonder voldoende vocht kunnen nagels broos worden en gemakkelijk breken en afbladderen. Door voldoende water te drinken, kunnen ze vocht vasthouden en zullen je nagels sterk en stevig blijven/worden.

13. Vermijd uitdrogende producten

Als je handdesinfecterend middel gebruikt, probeer het dan niet op je nagels te krijgen en overdrijf het niet. Het constant aanbrengen van handdesinfecterend middel kan rampzalig zijn voor de nagels. Dit komt doordat het ontsmettingsmiddel de nagels (en handen) uitdroogt, wat leidt tot broze nagels. Ook zijn handdesinfecterende middelen meestal op alcohol zijn gebaseerd, wat het nog erger kan maken.

14. Verander hoe je je nagels vijlt

One Direction – het is niet alleen de naam van een boyband! Door je nagels heen en weer te vijlen als een zaag, kunnen je nagels zelfs verzwakken. Vijl slechts in één richting met lange en snelle (maar zachte) bewegingen. Vijl ook niet te veel, aangezien te veel vijlen de nagel kan verzwakken.

Gebruik een zachte nagelvijl om de randen van je nagels glad te houden. Bij ruwere korrels loop je het risico dat er scheuren in de nagel ontstaan, wat kan leiden tot afbladderen en kapotte nagels.

15. Wees voorzichtig bij het gebruik van schoonmaakproducten

Draag rubberen handschoenen wanneer je het huis schoonmaakt. Veel schoonmaakproducten of schoonmaakdoekjes bevatten chemicaliën die de nagel kunnen verzwakken. Handschoenen helpen je contact met deze chemicaliën te vermijden.

16. Bekijk je shampoo eens goed

Als je een shampoo gebruikt die uitdroogt of die bedoeld is om oliën te verwijderen (dat wil zeggen een shampoo voor vet haar), kan het zijn dat je nagels ook uitdrogen en dat kan zwakke of broze nagels veroorzaken. Probeer je shampoo eens een paar weken te verwisselen en kijk of je een verschil merkt.

17. Praat met je arts

Heb je al deze tips geprobeerd en merk je na een aantal weken nog geen verschil in je nagels? Dan wordt het aangeraden om een afspraak te maken met je arts of dermatoloog. Ze kunnen je nagels bekijken en je vragen stellen over je routine en algehele gezondheid. Indien nodig kunnen ze een nagelbehandeling op sterkte voorschrijven die kan helpen om jouw nagels te versterken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *