boeken over spiritualiteit

Spirituele boeken - Top 10 om je ziel te voeden!

Spirituele boeken worden alsmaar populairder, en dat is niet voor niets! Inspiratie vinden om onze ziel te verrijken en onze emoties in evenwicht te brengen is een nooit eindigende reis, vooral tijdens de nieuwe coronaviruspandemie; 2020 was tenslotte een behoorlijk emotionele achtbaan. Het zijn tijden als deze waarin goed lezen dat je geest (en ziel) inspireert, motiveert en voedt, je kan helpen om je meer verbonden en vredig te voelen te midden van de chaos.

Door gewoontes te oefenen die je kunnen motiveren om fantasierijk, creatief en aardig voor jezelf en anderen te worden, kun je moeilijke tijden het hoofd bieden en mogelijk een gelukkiger kijk krijgen. Als je je niet verbonden voelt met je familie, vrienden of collega’s (of als je gewoon eenzaam bent), kan naar binnen kijken voor de meesten een ongebruikte oplossing zijn, vooral als je sociaal afstand neemt. Naast geweldige apps en inspirerende leiders, kan het lezen van spirituele boeken je ook helpen meer vrede te voelen met jezelf en in je omgeving. Met de juiste mentaliteit en vertrouwen kun je de grootste obstakels van het leven aanpakken en nieuwe manieren vinden om waardering en liefde te tonen voor mensen en de wereld om ons heen.

De beste spirituele boeken richten zich op zaken als zelfexpressie, genezing, vriendelijkheid, emotionele intelligentie en andere belangrijke levensvaardigheden. In dit artikel ontdek je de spirituele boeken top 10, met geweldige opties als jij je spiritueel wilt ontwikkelen of meer over spiritualiteit wilt leren. Alle boeken in dit lijstje hebben uitstekende beoordelingen en hebben al vele mensen geholpen naar een mooier en gelukkiger leven. Sommige boeken over spiritualiteit zijn gebaseerd op traditionele principes uit het christendom, het jodendom en het boeddhisme, terwijl andere zich richten op zelfgroei vanuit andere niet-religieuze thema’s.

Top 10 spirituele boeken

Hieronder volgt de top 10 van een aantal van de beste spirituele boeken ooit gemaakt. Of je nu nieuw bent in je ontdekkingstocht naar ‘spiritualiteit’ of al jarenlang ervaring hebt, deze boeken zijn een echte must read!

1. The secret – Rhonda Byrne

The Secret, dat de wet van aantrekking (the law of attraction) bespreekt en hoe je deze in je leven kunt gebruiken, steeg naar de top van vele bestsellerlijsten en geïnspireerde uitlopers zoals The Secret Gratitude Book, The Secret Day-To-Day Calendar en zijn eigen officiële website. Het boek liet veel mensen kennismaken met het concept dat hun gedachten niet alleen hun daden kunnen beïnvloeden, maar ook daadwerkelijk de ervaringen die ze in hun leven brengen. Het laat je inzien dat je gedachte zoveel meer kracht hebben dan dat je op dit moment misschien denkt.

The Secret brengt verschillende ideeën naar voren die verrassend, opwindend en misschien controversieel zijn, zoals:

  • Als je je aandacht richt op het bereiken van een doel en niet alleen gelooft dat je het kunt, maar je inbeeld dat je het al waar gemaakt hebt, kun je vrijwel elk doel bereiken waar je je op richt.
  • Als je je concentreert op wat je niet wilt, trek je dat per ongeluk aan in je leven. Als je bijvoorbeeld constant nadenkt over wat je gestrest maakt, zul je meer van die situaties (en de bijbehorende gestreste gevoelens) in je leven trekken. In plaats daarvan is het de kunst om je te concentreren op wat je wel wilt in je leven, en daar krijg je dan meer van.
  • De Wet van Aantrekking of in het engels The Law of Attraction, het principe dat je aantrekt waar je je energie op richt (goed of slecht), werkt met relaties, bezittingen, doelen en al het andere waarop je je kunt concentreren – zelfs je eigen gezondheid.

Het boek deelt andere inzichten en specifieke strategieën om te gebruiken, geeft een geschiedenis van het gebruik van de wet van aantrekking en geeft voorbeelden van hoe het heeft gewerkt in de levens van verschillende mensen, waardoor het interessant en informatief is om te lezen.

Veel mensen die dit boek hebben gelezen, noemen het een echte eye opener, die hun leven voorgoed heeft veranderd (op een positieve manier).

Bestel het boek ‘The secret’ hier!

2. De kracht van het NU – Eckhart Tolle

De boodschap van Eckhart Tolle, de schrijver van dit boek, is simpel: leven in het nu is het meest ware pad naar geluk en verlichting. En hoewel deze boodschap misschien niet verbluffend origineel of fris lijkt, maken Tolle’s duidelijke schrijfwijze, ondersteunende stem en enthousiasme dit een uitstekende handleiding voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd wat “leven in het nu” precies inhoudt. Tolle is in de eerste plaats een leraar van wereldklasse, die ingewikkelde concepten in concrete taal kan uitleggen. Wat nog belangrijker is: binnen een hoofdstuk van het lezen van dit boek, zullen lezers de wereld al vanuit een andere invalshoek bekijken – ze zijn zich meer bewust van hoe gedachten en emoties hun vermogen om in oprechte vrede en geluk te leven in de weg staan.

Tolle verpakt veel informatie en inspirerende ideeën in ‘De kracht van het NU’ (Onderwerpen zijn onder meer de bron van Chi, verlichte relaties, creatief gebruik van de geest, vergankelijkheid en de levenscyclus.) Gelukkig heeft hij markeringen toegevoegd die de “pauzetijd” symboliseren. Dit is het moment waarop lezers het boek moeten sluiten en nadenken over wat ze net hebben gelezen. Dit boek wordt gezien als een spirituele gids die veel mensen kan inspireren en veel levens ten goede kan veranderen.

Bestel het boek ‘De kracht van het NU’ hier!

3. De alchemist – Paulo Coelho

De Alchemist hoort zeker thuis in de spirituele boeken top 10! Dit boek koppelt verbeelding en realiteit aan elkaar om zo tot een indrukwekkend en spectaculair verhaal te komen.

De betoverende roman van Paulo Coelho heeft een toegewijde aanhang over de hele wereld geïnspireerd. Dit verhaal, oogverblindend in zijn krachtige eenvoud en ziel-opwekkende wijsheid, gaat over een Andalusische herdersjongen genaamd Santiago die van zijn vaderland in Spanje naar de Egyptische woestijn reist op zoek naar een schat begraven nabij de piramides. Onderweg ontmoet hij een zigeunervrouw, een man die zichzelf koning noemt, en een alchemist, die allemaal Santiago in de richting van zijn zoektocht wijzen. Niemand weet wat de schat is, of dat Santiago in staat zal zijn om de obstakels op zijn pad te overwinnen. Maar wat begint als een reis om wereldse goederen te vinden, verandert in een ontdekking van de schat die erin wordt gevonden. Het weelderige, suggestieve en diep humane verhaal van Santiago is een eeuwig bewijs van de transformerende kracht van onze dromen en het belang van luisteren naar ons hart.

Bestel het boek ‘De alchemist’ hier!

4. De vierde dimensie – Hans Peter Roel

toeval bestaat niet

Het boek de vierde dimensie geeft je stof tot nadenken over de zin van het leven. Heb je wel eens het gevoel dat sommige dingen ‘te toevallig’ zijn? Nou, dit boek laat je inzien dat toeval niet bestaat. De Vierde Dimensie is een verhaal over de onzichtbare wereld om ons heen, die bepalend is voor succes. Het is een boek dat inzicht geeft in de wetmatigheden die in de vierde dimensie gelden en dat ingaat op de magie van het leven.

Dit inspirerende boek gaat over wat we niet kunnen waarnemen, maar waar voldoende bewijzen voor zijn om te zeggen: het bestaat. Het gaat over in het hier en nu leven, over luisteren naar je intuïtie, om het geheel te zien en om orde te zien in chaos.

Wens, werkelijkheid en toeval lopen in dit verhaal dwars door elkaar, net als in het leven zelf. Toevalligheden spelen een belangrijke rol in ons leven. In dit boek leer je het toeval te herkennen en dat vervolgens gericht te sturen.

Ga in dit boek mee op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar, die door de crisis in de schuldsanering belandt. Na deze ingrijpende gebeurtenis gaat hij op zoek naar de waarheid en komt zo de vierde dimensie op het spoor. Het boek leest prettig en doet je nadenken over je eigen leven.

Bestel het boek ‘De vierde dimensie’ hier!

5. De wet van Aantrekking – E. Hicks

De spirituele boeken top 10 zou niet compleet zijn zonder dit boek. In het eerder genoemde boek ‘The secret’ wordt de wet aan aantrekking ook uitvoerig besproken.

Dit boek presenteert de krachtige basisprincipes van de oorspronkelijke leringen van Abraham. Je leert hoe alle dingen, gewenst en ongewenst, tot je worden gebracht door deze krachtigste wet van het universum, de Wet van Aantrekking, of in het engels the Law of Attraction. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het gezegde Law of Attraction is aangehaald door enkele van de grootste leraren in de geschiedenis, het is nog nooit zo duidelijk en praktisch uitgelegd als in dit nieuwste boek van de bestverkochte auteurs van de New York Times: Esther en Jerry Hicks.

In het kort uitgelegd: De wet van aantrekking houdt in dat je in principe zo goed als alles kunt aantrekken wat je maar wilt. Dit wordt ‘manifesteren’ genoemd en hier kun je heel bewust mee omgaan. Je geest is een krachtige tool in het manifestatieproces, want met je gedachten kun je je realiteit creëren. Dat klinkt voor mensen die zich net verdiepen in spiritualiteit nogal zweverig, maar het principe is simpel. Alles is energie en hoe meer aandacht jij besteedt aan iets, hoe meer energie je datgene geeft. En hoe meer energie je iets geeft, hoe meer datgene groeit (net als een zaadje dat je water geeft). Van liefde tot geld en een zwangerschap, je kunt eigenlijk alles ‘manifesteren’ wat je maar wilt.

Lees hier meer over de alomtegenwoordige wetten die dit universum beheersen en hoe je ze in jouw voordeel kunt laten werken. Het begrip dat je zult bereiken door dit boek te lezen, zal al het giswerk uit het dagelijks leven halen. Je zult eindelijk alles begrijpen wat er in je eigen leven gebeurt, maar ook in de levens van degenen met wie je omgaat. Dit boek zal je helpen om met plezier te zijn, te doen of te hebben wat je maar wilt! Het zal je leven veranderen!

Bestel het boek ‘De wet van aantrekking’ hier!

6. Mindfulness – Mark Williams

Een lijst met de beste spirituele boeken zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een mindfulness boek. Dit boek legt uit hoe gedachten en gevoelens werken en hoe mindfulness daar een gunstige invloed op kan hebben. Mindfulness onthult een reeks eenvoudige maar krachtige oefeningen die in het dagelijks leven kunnen worden opgenomen om de cyclus van ongeluk, stress, angst en mentale uitputting te helpen doorbreken en echte levensvreugde te bevorderen. Het is het soort geluk dat in je botten doordringt. Het dringt door in alles wat je doet en helpt je het ergste dat het leven je te bieden heeft met nieuwe moed tegemoet te treden.

Het boek is gebaseerd op Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT). MBCT draait om een eenvoudige vorm van mindfulness-meditatie die slechts een paar minuten per dag duurt voordat de volledige voordelen worden onthuld. Van MBCT is klinisch bewezen dat het minstens zo effectief is als medicijnen voor depressie en het wordt aanbevolen door het Britse National Institute of Clinical Excellence – met andere woorden, het werkt. Wat nog belangrijker is, het werkt ook voor mensen die niet depressief zijn, maar die moeite hebben om de constante eisen van de moderne wereld bij te houden.

Mindfulness richt zich op het bevorderen van vreugde en vrede in plaats van het uitbannen van ongeluk. Het is precies gericht om gewone mensen te helpen hun geluks- en zelfvertrouwen te vergroten en tegelijkertijd angst, stress en prikkelbaarheid te verminderen.

Bestel het boek ‘Mindfulness’ hier!

7. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

‘Is het de wereld die het druk heeft, of mijn hoofd?’

De wereld beweegt snel, maar dat betekent niet dat wij dat ook moeten doen. In deze actuele gids over mindfulness geeft Haemin Sunim, een boeddhistische monnik geboren in Korea en opgeleid in de Verenigde Staten, advies over alles, van het omgaan met tegenslagen tot het omgaan met rust en relaties, in een prachtig boek dat zijn leringen combineert met kalmerende illustraties in kleur.

Zijn adviezen en inzichten helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. En dit is iets wat voor iedereen belangrijk is. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Deze negatieve emoties kunnen je kapot maken en je leven overnemen. Het is belangrijk om te leren hoe je hier het beste mee kunt omgaan. De schrijven laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je mild en vergevingsgezind moet zijn tegenover jezelf. Zo leef jij je beste leven.

De eenvoudige berichten van Haemin Sunim spreken rechtstreeks over de angsten die onderdeel zijn geworden van het moderne leven en herinneren ons aan de kracht en vreugde die voortkomen uit het rustig aan doen en meer de tijd nemen.

Bestel het boek ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ hier!

8. Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle

De schrijver van dit boek heb je in dit artikel al een keer eerder voorbij zien komen. Hij heeft namelijk ook het boek ‘De kracht van het NU’. In dit boek geeft de schrijver de blauwdruk voor een nieuwe op spirituele waarden gebaseerde samenleving, waarin we werkelijk geluk zullen kennen.

De booschap is als volgt: het is vijf voor twaalf voor de mensheid en voor onze aarde. Tolle wijt dit aan ons ego-denken: het ego heeft een natuurlijke behoefte aan macht, tegenstand en vijanden. Dit heeft ons gebracht waar we nu zijn: aan de rand van de totale catastrofe.

Maar Tolle heeft ook goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Het is hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn.

Wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat dit boek uitgebreid in. Al lezende ervaren we dan de bewustzijnsverschuiving die in ons plaatsvindt. Gebaseerd op de inzichten uit zijn wereldwijde bestsellers ‘De kracht van het nu’, wijst Eckhart Tolle ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk. Het boek ‘Een nieuwe aarde’ is een must om te lezen als je je innerlijke en uiterlijke conflict wilt verminderen.

Bestel het boek ‘Een nieuwe aarde’ hier! 

9. De 7 spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Dit is een boek dat je een leven lang zult koesteren, want binnenin zijn de pagina’s de geheimen om al je dromen waar te maken. Dit boek is gebaseerd op natuurlijke wetten die de hele schepping beheersen en doorbreekt de mythe dat succes het resultaat is van hard werken, veeleisende plannen of het stimuleren van ambitie.

In plaats daarvan biedt Deepak Chopra een levensveranderend perspectief op het bereiken van succes: als we onze ware aard begrijpen en leren leven in harmonie met de natuurwet, ontstaat er een gevoel van welzijn, goede gezondheid, vervullende relaties en materiële overvloed. Gemakkelijk en moeiteloos.

Deepak Chopra is de bestsellerauteur van talloze boeken en audioprogramma’s die elk aspect van geest, lichaam en ziel beslaan. Zijn baanbrekende boeken combineren natuurkunde en filosofie, het praktische en het spirituele, met dynamische resultaten.

De zeven wetten van succes distilleert de essentie van Chopra’s leringen in zeven eenvoudige maar krachtige principes die gemakkelijk kunnen worden toegepast om succes te creëren op alle gebieden van je leven. Het boek is gevuld met tijdloze wijsheid en praktische stappen die je meteen kunt toepassen. Je zult het keer op keer willen lezen.

Bestel het boek ‘De 7 spirituele wetten van succes’ hier! 

10. Ki – Hans Peter Roel

Kracht van binnenuit

Last but not least in de lijst van de beste spirituele boeken: Ki! Dit aangrijpende en meeslepende verhaal gaat over een zakenman genaamd Peter. Het lijkt alsof hij alles voor elkaar heeft, maar in werkelijkheid dreigt hij vast te lopen. Peter werkt zich helemaal te pletter in de zakelijke/ financiële dienstverlening. Van zijn relatie is bijna niks meer over. En werk voert de boventoon. Alles in zijn leven staat in het teken van zijn werk. Hij is een depressie nabij. En dan vertrekt hij op vakantie met zijn vrouw naar Kathmandu.

Om een burn-out te voorkomen, is een drastische omslag noodzakelijk. Hij verbijft wekenlang in een klooster waar hij leert structuur aan te brengen in zijn leven. Waar hij weer kan slapen zonder pillen. Waar hij fysiek weer sterker wordt en het belangrijkste: hij ontdekt daar de universele kracht Ki. Pas nadat Peter de beproevingen heeft doorstaan, wordt hij ingewijd in de Ki-kennis. Ki is de kracht van binnenuit die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Het is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om snel in je kracht te komen. Ki haalt je uit je hoofd en geeft je de kracht en de rust van een boeddhistische monnik. Ontdek nu zelf de vier Ki-principes en je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die je in huis hebt!

Bestel het boek ‘Ki’ hier! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *