simia retinol serum review

Simia retinol serum review: Aanrader of niet?

Ben je opzoek naar een eerlijke Simia retinol serum review? Dan en je naar het juiste adres gekomen!

Zoals je waarschijnlijk wel weet als je op dit artikel beland bent is retinol een wondermiddel voor de huid. Het is hét ingrediënt om op te nemen in je huidverzorgingsroutine als je huidveroudering tegen wilt gaan. Ook is retinol een geweldig ingrediënt om acne en andere onzuiverheden aan te pakken.

Er zijn veel verschillende producten met retinol op de markt, waardoor de keuze misschien wat lastig kan zijn. Simia retinol serum is zonder twijfel het populairste product met retinol van dit moment. Om deze reden hebben we Simia retinol serum zelf uitgeprobeerd en onderzoek gedaan naar dit product.

Lees gauw verder voor onze uitgebreide Simia retinol serum review!

Simia retinol serum review: Wat is dit voor product?

Retinol, ook wel bekend als vitamine A, is een krachtige antioxidant die de celvernieuwing stimuleert en de vorming van collageen activeert. Simia™ Retinol Serum bevat 2,5% actieve retinol, ontwikkeld met optimale stabilisatie-technologie voor maximale werkzaamheid en minimale irritatie. Dit percentage is dan ook het beste percentage retinol voor de huid.

Retinol bestrijdt huidschade en zorgt voor een egale huid. Fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken worden zichtbaar vervaagd. De anti-acne eigenschappen van retinol helpen daarnaast mee-eters en puistjes tegen te gaan. 

Ook is het bewezen dat retinol de huidtextuur, poriëngrootte en teint van de huid verbetert. Vitamine E zorgt ervoor dat retinol en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid.

Ingrediënten in dit serum

Simia Retinol Serum is een harmonische mix van waardevolle bestanddelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid. Naast retinol is dit serum namelijk voorzien van nog andere geweldige ingrediënten. Hier volgen de drie belangrijkste ingrediënten in dit krachtige serum:

– Actieve Retinol 2,5% 

Uiteraard retinol zelf. Dit ingrediënt heeft een verjongende werking op de huid, heeft een licht exfoliërende werking tot in de diepere huidlagen en zorgt voor een boost in de celvernieuwing. Het kan pigmentvlekjes, lijntjes en fijne rimpeltjes bestrijden en helpen te voorkomen. Het is dus het perfecte anti-aging ingrediënt. Bovendien maakt het de huid gladder, egaler en zachter en kan het littekens van bijvoorbeeld acne en huidbeschadiging door onder andere zonschade herstellen.

– Hyaluronzuur

Een ander geweldig ingrediënt dat is opgenomen in deze rijke serum is Hyaluronzuur. Dit huidherstellende ingrediënt is in staat om vocht vast te houden en is daarom ideaal voor het hydrateren van de huid. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

– Vitamine E 

Last but not least: Vitamine E. Vitamine E heeft herstellende eigenschappen en biedt bescherming tegen huidbeschadiging door vrije radicalen. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en zorgt ervoor dat andere werkzame ingrediënten dieper in de huid kunnen komen.

Voor wie is Simia retinol serum interessant?

Voor iedereen die huidveroudering tegen wilt gaan. Als je je irriteert aan je fijne lijntjes en rimpels dan is retinol hét ingrediënt om je te helpen deze tekenen van veroudering te verminderen. Ook worden verdere tekenen van veroudering zo veel mogelijk voorkomen. Als je last hebt van een onzuivere huid met puistjes en mee-eters of bijvoorbeeld pigmentvlekken, dan is retinol ook geweldig.

Dit serum is geschikt voor alle huidtypen, met uitzondering van de extreem gevoelige huid. Gebruik een product met retinol niet als je huid extreem gevoelig is, als je eczeem hebt of als je zwanger bent. Het ingrediënt zal dan te krachtig voor je zijn.

Bouw het gebruik van retinol langzaam op

Retinol is een geweldig, maar een krachtig ingrediënt. Je huid kan de eerste dagen/weken wat onrustig(er) worden. Het is belangrijk om toch door te gaan met het gebruik, ook al voelt dat tegenstrijdig. Purging ofwel zuiveren houdt in dat je huid druk bezig is met het kwijtraken van alle opgekropte narigheid. Wees gerust: de puistjes die je nu ineens ziet opkomen, verdwijnen binnen enkele dagen/weken, waarna je huid in grote mate zal verbeteren. Begin met het gebruik van retinol twee keer in de week en bouw het steeds met een dag op. Uiteindelijk kun je het elke dag gebruiken als je hiermee de beste resultaten ziet.

Wanneer te gebruiken

Retinol serum dien je ‘s avonds te gebruiken en niet overdag, omdat retinol je huid gevoeliger maakt voor UV-stralen en zonlicht vermindert de werkzaamheid van het product. Neem het product dus op in je avond skin care routine.

Zuinig in gebruik

Dit retinol serum kan duurder lijken dan een dag- of nachtcrème, maar in de praktijk is deze veel zuiniger in gebruik. Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen in Simia Retinol Serum hoef je er namelijk maar een klein beetje van aan te brengen op de gezichtshuid. Hierdoor doe je zeer lang met een flesje.

Simia retinol serum review: Klanten beoordelingen

Om een eerlijke Simia retinol serum review te kunnen schrijven hebben we de serum zelf aangeschaft en uitgeprobeerd. Daarnaast hebben we het hele internet afgespeurd naar zoveel klanten beoordelingen. Deze waren niet zo lastig te vinden met zo’n populair product. Alleen op bol.com al staan meer dan 300+ klanten beoordelingen. Hieronder staan onze bevindingen:

review simia retinol serum

Onze beoordeling

Allereerst hebben we Simia retinol serum zelf uitgeprobeerd. We hebben het voor 8 weken gebruikt en zijn daarna pas begonnen met het schrijven van dit review. Laten we beginnen met te zeggen dat ons team, bestaande uit meerdere personen, allemaal zeer enthousiast zijn over dit serum en we blijven het allemaal gebruiken!

Het serum is handig aan te brengen met het pipetje en smeert gemakkelijk uit. Het voelt fijn, zacht en comfortabel aan op de huid. De eerste dagen/weken merkten we nog niet zoveel verschillen op, maar na een aantal weken zagen we duidelijk dat onze huid egaler werd. Onzuiverheden werden minder en fijne lijntjes werden vervaagt. Wat een wonder spul!! 

Retinol heeft even de tijd nodig om te werken, dus het is belangrijk dat je niet na één of twee weken stopt met het gebruiken van dit product. Good things take time! Als je het serum consequent blijft gebruiken zul je over een paar maanden verbluft zijn met het resultaat! Wij zijn in ieder geval razend enthousiast en raden dit product aan iedereen aan.

Klanten beoordelingen

Om een betrouwbare Simia retinol serum review te schrijven hebben we niet alleen rekening gehouden met onze eigen ervaringen, maar hebben we ook honderden beoordelingen van klanten gelezen. We hebben hiervoor verschillende websites bezocht om zowel de positieve als negatieve beoordelingen te lezen. Zoals we al hadden verwacht waren er bijna alleen maar positieve beoordelingen met mensen die net zo enthousiast over dit product zijn als wij. 

Alleen op bol.com al heeft Simia meer dan 300 beoordelingen en een score van 4,6 van de 5 sterren. Dit is een enorm hoge beoordelingen. In de afbeelding hieronder kun je zien hoe deze klanten dit serum beoordeeld hebben. Onder de afbeelding hebben we alle beoordelingen die we hebben gelezen samengevat.

Zoals met elk product zijn er altijd naast de positieve beoordelingen ook wat negatieve beoordelingen. Bij dit product waren er echter bijna geen negatieve beoordelingen te vinden, op elke website waarop we gekeken hebben. Dit is natuurlijk een heel goed teken. Om een eerlijke Simia retinol serum review te kunnen schrijven, hebben we de negatieve beoordelingen natuurlijk wel gelezen om een goed beeld te krijgen van wat mensen van dit product vinden. Hieronder volgt een korte samenvatting van de positieve- en negatieve beoordelingen:

Positieve beoordelingen:

Het overgrote deel van de klanten beveelt dit product aan. Klanten geven veel complimenten over hoe fijn het product aanvoelt op de huid. De serum voelt zacht aan en is gemakkelijk uit te smeren. Het product trekt snel in en geeft geen droog gevoel. 

Daarnaast zijn klanten vooral heel erg te spreken over de geweldige resultaten die het serum ze oplevert. Ontzettend veel klanten geven aan dat ze hele duidelijke verschillen merken aan hun huid. Na consequent gebruik verdwijnen fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. De huid wordt egaler en pigmentvlekken en andere verkleuringen worden vervaagt of verdwijnen zelfs helemaal. Ook de klanten die het gebruiken vanwege acne zijn zeer te spreken over de geweldige resultaten. Onzuiverheden worden verminderd en acne bestreden.

Veel klanten geven in de beoordelingen aan dat ze hiervoor al van alles geprobeerd hebben om hun huid te verbeteren en dat retinol het enige product is wat echt werkt en duidelijke resultaten laat zien. 

De meeste klanten geven aan dat ze na enkele weken al geweldige resultaten zien, terwijl andere aangeven dat de echte grote verschillen, zoals een vermindering van rimpels wel een aantal maanden kan duren. Na twee weken gebruik merken klanten wel al veel andere voordelen zoals een stralende en meer egale huid. 

Negatieve beoordelingen:

We hebben de paar negatieve beoordelingen die we gevonden hebben ook doorgelezen om te kijken waar sommige klanten over klagen. Deze negatieve beoordelingen zijn vooral van klanten die aangeven dat ze geen resultaten zagen na het gebruik van het serum. Wij denken echter dat dit te maken heeft met dat ze het waarschijnlijk te kort hebben gebruikt en te snel zijn gestopt. Retinol heeft een aantal weken de tijd nodig om echte verschillen te laten zien.

Andere populaire huidverzorgingsproducten van Simia

Simia retinol serum is het meest populaire product van Simia, maar het merk heeft ook nog twee andere geweldige serums: Vitamine C serum en Hyaluron serum. Lees hieronder een korte product omschrijving van beide.

– Simia™ Original Vitamine C Serum

vitamin c serum

Retinol serum en vitamine C serum gaan hand in hand. Zoals we al hebben benoemd dien je retinol serum ‘s avonds te gebruiken, omdat retinol je huid gevoeliger maakt voor UV-stralen en zonlicht vermindert de werkzaamheid van het product. Vitamine C serum kun je echter wel overdag gebruiken.

Het merk Simia raadt dan ook aan om in de ochtend vitamine C serum te gebruiken en in de avond retinol voor geweldige resultaten.

Vitamine C is ook een geweldige ingrediënt tegen huid veroudering en tegen schadelijke invloeden van de zon, smog etc. Vitamine C helpt om littekens, hyperpigmentatie, fijne lijnen en rimpels te verminderen. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen vermindert het product ook de kans op mee-eters en puistjes.

Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat de huid extra collageen (bindweefsel) aanmaakt voor een mooie stevige huid. Vitamine E zorgt ervoor dat vitamine C en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid.

In dit serum is ook hyaluronzuur opgenomen. Dit huidherstellende ingrediënt is in staat om vocht vast te houden en daarom ideaal voor het hydrateren van de huid. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

– Simia™ Original Hyaluron Serum

Simia™ Original Hyaluron Serum

Simia heeft ook een puur hyaluronzuur serum. Dit geweldige ingrediënt heeft Simia ook opgenomen in haar nadere serums. Hyaluronzuur is geweldig voor alle huidtypen, met name de ouder wordende of vochtarme huid. Hyaluronzuur serum herstelt en kalmeert de huid. Het is zo mild dat het aangebracht kan worden op een gevoelige huid.

Je eigen lichaam maakt ook hyaluronzuur aan, maar naarmate je ouder wordt neemt de aanmaak af. Simia™ Hyaluronic Acid Serum is intensief hydraterend en verjongt de huid van binnenuit. Een gehydrateerde huid voelt zachter en gladder aan. Bovendien zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen vrije radicalen, vuil en irriterende stoffen.

Vitamine E zorgt ervoor dat hyaluronzuur en andere werkzame stoffen dieper in je huid kunnen komen voor optimale werking. Daarnaast beschermt vitamine E je huid tegen vrije radicalen, vroegtijdige huidveroudering en versterkt het de barrièrefunctie van je huid.

Conclusie

Uit onze Simia retinol serum review kun je concluderen dat wij het product 100% aanraden. We zijn zelf totaal verkocht en blijven dit serum voor altijd gebruiken. De honderden beoordelingen van klanten die we gelezen hebben zijn het hier mee eens. Het overgrote deel van de klanten beveelt dit product aan.

Het serum is zacht en voelt fijn aan op de huid. Het smeert gemakkelijk uit en trekt snel in de huid. Na een aantal weken zie je al resultaten. De huid is egaler, fijne lijntjes worden vervaagt en onzuiverheden verdwijnen. Om de wat diepere rimpels aan te pakken heeft het product wat langer de tijd nodig. Als je het echter elke dag consequent blijf gebruiken zul je verbluft zijn met de huidtransformatie na een aantal maanden!

Probeer Simia retinol serum zelf uit en laat je huid stralen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *