seleniet werking

Seleniet werking: Alles wat je moet weten!

Wil je meer leren over de seleniet werking? Lees dan gauw verder!

Seleniet is een kristalsoort die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn unieke en genezende eigenschappen. Ook dankzij zijn prachtige uiterlijk is dit kristal populair onder veel mensen.

Het is een vorm van gips en de naam komt van het Griekse woord “selene” wat “maan” betekent. Dit is passend omdat seleniet een zachte, etherische gloed heeft die doet denken aan het licht van de maan.

Lees gauw verder om meer te leren over de werking van seleniet, evenals de voordelen, toepassingen en meer!

Wat is seleniet?

Seleniet is een kristalvorm van minerale gypsum (hydro-sulfaat van calcium). Het is een witte tot transparante steen met een hardheid van 2 op de schaal van Mohs. Seleniet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde en wordt vaak gevonden in zoutkoepels, zoutmijnen, en in sedimentaire rotsen. 

Seleniet wordt vaak gebruikt in sieraden, decoratie, en spirituele praktijken vanwege zijn heldere uitstraling en energetische eigenschappen. Seleniet wordt vaak geassocieerd met geestelijke helderheid, positiviteit en heling en wordt vaak gebruikt voor meditatie en energetische healing.

Seleniet werking en voordelen

Seleniet is een geweldige en zeer populaire steen.. Het wordt gezegd dat seleniet zowel fysieke en energetische voordelen heeft. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet. 

  • Het kan helpen bij het reinigen van de aura en het verwijderen van negatieve energieën.
  • Het kan het zelfvertrouwen verhogen en angst verminderen.
  • Het kan helpen bij het verminderen van stress
  • Het kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en slapeloosheid verminderen
  • Het kan de concentratie verbeteren en de geest kalmeren.
  • Het kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen in het lichaam.
  • Het kan helpen bij het versterken van de botten en gewrichten
  • Het kan de huidconditie verbeteren
  • Het heeft een aardend effect op lichaam en geest, waardoor hij geweldig is tijdens meditaties.

Houd er wel rekening mee dat deze beweringen niet wetenschappelijk bewezen zijn en dat er geen medisch bewijs is dat seleniet specifieke gezondheidsvoordelen biedt. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, is het altijd het beste om een arts te raadplegen.

Spirituele eigenschappen

Seleniet wordt ook verondersteld spirituele eigenschappen te hebben. Er wordt gezegd dat het helpt bij het verbinden met hogere rijken en kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot vorige levens en oude wijsheid. Er wordt ook aangenomen dat het helpt bij paranormale vermogens, zoals helderziendheid en telepathie.

Andere kristallen reinigen en opladen

Naast deze voordelen, is één van de meest opvallende eigenschappen van seleniet het vermogen om andere kristallen te reinigen en op te laden. Wanneer het in de buurt van andere kristallen wordt geplaatst, heeft seleniet het vermogen om alle negatieve energie op te ruimen en de andere kristallen op te laden. 

Dit komt door de hoge trillingsenergie van seleniet, waarvan wordt aangenomen dat het een zuiverend effect heeft op het milieu en degenen die ermee in contact komen.

Als je dus andere kristallen en edelstenen bezit, is het altijd een aanrader om ook een seleniet in huis te halen.

Seleniet opnemen in je leven

Nu je meer weet over de werking van seleniet en de geweldige voordelen, wil je er misschien wel één in huis nemen of bij je dragen als sieraad. Als het gaat om het opnemen van seleniet in je leven, zijn er verschillende manieren om dit te doen. We zullen ze hier bespreken.

– Sieraden dragen

Seleniet wordt ook vaak verwerkt in sieraden. Zo kun je hangers, kettingen, armbanden of oorbellen met een stukje seleniet erin de hele dag (en misschien nacht) bij je dragen. Op deze manier heb je altijd positieve energie bij je en kun je profiteren van alle voordelen die dit kristal te bieden heeft. Dit is een groot voordeel ten opzichte van enkel een seleniet steen in je huis hebben staan. Op deze manier draag je hem overal mee naartoe.

– Tijdens meditatie

Een van de meest populaire manieren is om het te gebruiken tijdens meditatie. Houdt simpelweg een stuk seleniet in je handen terwijl je mediteert. Gewoon een stuk seleniet in je hand houden terwijl je mediteert, zou helpen om negatieve energie op te ruimen en een gevoel van kalmte en rust te bevorderen.

– Als huisdecoratie

Seleniet is een mooi kristal en is dus ook een goed decorstuk voor in je huis. Je kunt de steen op een kastje leggen of op een andere plek waar hij de aandacht trekt. 

Er worden ook verschillende voorwerpen gemaakt van seleniet, zoals bijvoorbeeld kaarshoudertjes (die je op de afbeelding kunt zien). Dit is ook een leuke manier om seleniet op te nemen in je interieur.

– Gebruik in kristalroosters

Daarnaast kun je seleniet ook gebruiken in kristalroosters. Dit houdt in dat verschillende kristallen in een specifiek patroon worden gerangschikt, waarbij seleniet in het midden wordt geplaatst als de ‘reiniger’.

Een kristalrooster bestaat vaak uit een aantal verschillende stenen die op een bepaalde manier zijn geplaatst, vaak in een specifieke vorm zoals een mandala of een cirkel. Het doel van een kristalrooster is om de energie van de stenen te versterken en te concentreren, waardoor deze meer invloed hebben op de persoon die in de buurt van het rooster zit.

Kristalroosters worden vaak gebruikt tijdens meditatie, healing sessies en ceremoniën.

Sommige mensen geloven dat kristalroosters kunnen worden geprogrammeerd met specifieke intenties of doelen, zoals het versterken van de gezondheid, het verhogen van spirituele groei, of het verminderen van stress.

Seleniet reinigen en opladen

Zoals we eerder benoemd hebben kan een seleniet andere kristallen en stenen reinigen en opladen. Sommige mensen geloven dan ook dat seleniet zichzelf kan reinigen en opladen, omdat het wordt gezien als een krachtige energiebooster met eigenschappen die helpen bij het opruimen van negatieve energie en het versterken van positieve energie. 

Toch is het belangrijk om seleniet wel nog te reinigen. Het is namelijk zo dat seleniet, net als elke andere steen, energie opneemt, en de energie kan vervuild worden, daarom is het aan te raden om seleniet regelmatig te reinigen.

Hoe kun je seleniet reinigen?

Er zijn verschillende manieren om seleniet te reinigen, de twee beste opties bespreken we hieronder.

– Zon- of maanlicht:

Over het algemeen kun je alle kristallen en edelstenen reinigen en opladen door ze  in de zon of in het volle maanlicht te leggen. Het wordt ook wel eens aangeraden om stenen met water te reinigen, maar bij een seleniet moet je dit niet doen. Seleniet is niet bestand tegen water, dus de steen moet worden afgedroogd als het in contact is geweest met water. 

Ook kan niet alle Seleniet geplaatst worden in de zon of volle maan licht, zoals Seleniet kristallen die in de aarde zijn gevormd zijn vaak heel gevoelig voor licht en kunnen verkleuren.

– Salie branden:

De gemakkelijkste en meest veilige manier om een seleniet te reinigen is met salie. Salie kun je aansteken en dan goed rond je steen bewegen. Lees hier meer over de reinigende werking van salie.

seleniet reinigen

Conclusie

Seleniet is een krachtig kristal met een breed scala aan eigenschappen, voordelen en toepassingen. Het vermogen om andere kristallen te reinigen en op te laden, evenals de fysieke, emotionele en spirituele genezende eigenschappen maken het een waardevol kristal voor iedereen.

Door seleniet in je meditatiebeoefening op te nemen, het in kristalroosters te gebruiken, het als sieraad te dragen of als huisdecor op te nemen, kun je van de voordelen van dit kristal genieten.

Het is wel belangrijk om goed voor je seleniet te zorgen, door deze regelmatig te reinigen en op te laden.

Veelgestelde vragen over seleniet

Hopelijk weet je nu meer over de werking van seleniet, evenals de voordelen en toepassingen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je verder helpen.

– Wat is seleniet?

Seleniet is een kristallijn mineraal dat voorkomt in verschillende kleuren, waaronder wit, grijs, roze en oranje. Het wordt vaak gebruikt in de spirituele en helende gemeenschap. Dit kristal wordt in veel delen van de wereld gevonden, waaronder Mexico, Marokko en de Verenigde Staten. 

– Zijn er verschillende soorten seleniet?

Ja die zijn er. De meest voorkomende vorm van seleniet is satijnspar, een vezelachtige variëteit die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Een andere vorm van seleniet is woestijnroos, een combinatie van seleniet en andere mineralen die een roosachtige vorm vormen. Seleniet is ook te vinden in grote, transparante platen, wat bekend staat als “gipskristal”.

– Wat is de geschiedenis van seleniet?

De geschiedenis van seleniet gaat terug tot de oudheid. De oude Grieken geloofden dat seleniet een krachtig geneeskrachtig kristal was dat allerlei ziekten kon genezen. In het oude Egypte werd seleniet gebruikt om amuletten en andere decoratieve voorwerpen te maken. De oude Egyptenaren geloofden ook dat seleniet de kracht had om boze geesten af te weren en geluk te brengen.

– Hoe kan ik seleniet gebruiken?

Seleniet kan worden gebruikt in verschillende manieren, zoals door het vast te houden tijdens meditatie, het in de buurt van je bed te plaatsen, of het te dragen als sieraad.

– Wat zijn de voordelen van seleniet?

Van seleniet wordt gezegd dat het helpt bij het reinigen van de aura, verminderen van stress en angst, verbeteren van slaapkwaliteit, concentratie, fysieke verlichting, versterken van de botten en verbeteren van de huidconditie. Bovendien is ook een groot voordeel van seleniet dat het andere kristallen en stenen kan reinigen en opladen.

– Is seleniet veilig om te gebruiken?

Ja seleniet is volledig veilig in gebruik. Houdt er echter wel rekening mee dat er geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat het specifieke gezondheidsvoordelen biedt. Als je dus gezondheidsproblemen hebt, is het altijd het beste om een arts te raadplegen voordat je seleniet of andere stenen gebruikt.

– Kan seleniet worden gebruikt voor wicca?

Ja, seleniet wordt vaak gebruikt in wicca-praktijken, omdat het wordt gezien als een krachtige energiebooster die kan helpen bij het uitvoeren van rituelen en het verbinden met de spirituele wereld.

– Kan seleniet worden gebruikt voor feng shui?

Ja zeker, seleniet wordt vaak gebruikt in feng shui-praktijken, omdat het kan helpen bij het creëren van een positieve energiebalans in een ruimte.

– Kan seleniet worden gebruikt voor genezing?

Ja, seleniet wordt vaak gebruikt in healing praktijken omdat het wordt gezien als een krachtige energiebooster die kan helpen bij het verminderen van stress en angst, verbeteren van de slaapkwaliteit, concentratie, fysieke verlichting, versterken van de botten en verbeteren van de huidconditie.

– Kan seleniet worden gebruikt voor het maken van sieraden?

Ja, Seleniet wordt vaak gebruikt voor het maken van sieraden, zoals kettingen, armbanden, oorbellen, en ringen. Omdat seleniet wordt gezien als een krachtige energiebooster, wordt het vaak gedragen als sieraad om deze voordelen te behouden.

– Is de seleniet werking krachtig?

Seleniet is zeker een heel krachtig kristal met een krachtige werking. Het is een echte booster voor positiviteit. Het heeft ook een bijzondere werking op andere kristallen en stenen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *