sapcentrifuge

Sapcentrifuge of slowjuicer: Welke is beter?

Sap maken is de nieuwste rage die de gezondheidswereld overspoelt. De opties die we nu hebben als consumenten voor het maken van sap kunnen verwarrend zijn, er zijn slowjuicers, koude persen, sapcentrifuges en zelfs verschillende blenders die de klus zullen klaren. Als gezondheidsbewust persoon die probeert om sap te maken, kunnen de opties ertoe leiden dat je enigszins overweldigd raakt. Want wat is nu beter een sapcentrifuge of slowjuicer? En wat is het verschil met een blender? In dit artikel vind je een korte handleiding over de verschillende soorten juicers om je te helpen beslissen welke het beste is voor jou en jouw behoeften.

Redenen om sap te maken:

Laten we allereerst beginnen met de reden waarom je sap zou willen maken. De grootste redenen om sap te maken, is dat het maken van sap verschillende gezondheidsvoordelen biedt, waaronder, maar niet beperkt tot, gewichtsverlies, een helderdere huid, een betere algehele gezondheid, vermindering van stress en welzijn. 

Er zijn talloze diëten voor het maken van sap die je kunnen helpen je lichaam te ontgiften, waardoor je je kunt ontdoen van gifstoffen die zijn opgeslagen in je spijsverteringskanaal. Wanneer je jouw lichaam van die gifstoffen ontdoet, kunt je het verteringsproces van je lichaam helpen verbeteren, waardoor je je energie kunt herstellen en eventuele huidaandoeningen kunt opruimen.

Een extra bonus bij het ontgiften van je lichaam is het verwijderen van overtollig afval in je darmen, waardoor je gewicht kan verminderen en je je minder opgeblazen voelt. Het algehele resultaat is meer energie en een lichaam dat optimaal functioneert. Als je lichaam in optimale omstandigheden functioneert en je de aanbevolen vitamineniveaus dagelijks binnenkrijgt, zal je algehele stress worden verminderd.

Sapcentrifuges vs slowjuicer

Sapcentrifuge of slowjuicer? Slowjuicer of sapcentrifuge? Het kan lastig zijn om te kiezen, helemaal wanneer je de verschillen niet precies weet.

Laten we beginnen met de sapcentrifuge. Snelle sapcentrifuges zijn verreweg het meest populaire type juicer op de markt. De manier waarop een sapcentrifuge werkt, is dat hij een snel roterend centrifugaal gaas heeft dat fruit, groenten en sommige groenten afbreekt tot een grote hoeveelheid sap. De plup van het sap wordt automatisch in een aparte pulpcontainer gedumpt voor snelle en gemakkelijke reiniging.

Voordelen van sapcentrifuges:

De reden achter de populariteit van sapcentrifuges is de hoge sapsnelheid, het vermogen om een ​​grote hoeveelheid sap te produceren door een meerderheid van de cellen af ​​te breken in het fruit en de groenten die je sap maakt, het gemak van schoonmaken, de lagere prijs en het elimineren van pulp voor degenen die niet van pulp houden.

De mogelijkheid om snel en efficiënt een groot aantal soorten fruit en groenten te persen, stelt je in staat om op een snelle en gemakkelijke manier al je aanbevolen dagelijkse groenten / fruit binnen te krijgen. Over het algemeen is de snelle sapcentrifuge perfect voor iemand die altijd onderweg is en niet veel tijd heeft om op een slowjuicer te wachten, het is gemakkelijk schoon te maken en de lage prijs maakt hem perfect voor iedereen die wil beginnen met het maken van sap.

Nadelen van sapcentrifuge:

Hoe goed de sapcentrifuges ook zijn, er zijn enkele nadelen in vergelijking met slowjuicers (AKA koude persen). De snelheid van de snelle juicers gaat ten koste van decibel; de snelle juicers zijn wat luider dan de slowjuicers wanneer ze in gebruik zijn. De snelle juicers / sapcentrifuges produceren ook iets meer warmte door het snel draaiende gaasmes. Door de gegenereerde warmte heb je een meer schuimig sap dat gemakkelijker scheidt, dit is eenvoudig op te lossen door het sap te schudden en het opnieuw te laten groeperen.

Een nadeel dat zeer discutabel is, is de kwaliteit van de voedingsstoffen die je uit een snelle sapcentrifuge haalt, evenals de kwaliteit van het sap zelf. Het is natuurlijk nog steeds ontzettend gezond, maar ietsje minder het sap van een slow juicer.

Sapcentrifuge of slowjuicer?

De slowjuicers zijn de nieuwe trend op het gebied van sapcentrifuges. De slowjuicers / Cold Press Juicers zijn niet zo populair als de sapcentrifuges vanwege hun hogere prijs, langzamere saptijd en iets lagere geproduceerde hoeveelheid sap. Slowjuicers werken door het fruit / de groenten tot sap te vermalen. De slowjuicers produceren meer vruchtvlees waardoor het sap iets meer voedingsstoffen bevat en produceren niet zoveel warmte als een snelle juicer vanwege de langzame werking.

Over het algemeen hebben slowjuicers meer componenten waardoor het moeilijker te reinigen is dan een snelle sapcentrifuge, het harde werk dat nodig is om het apparaat schoon te maken, loont in iets meer voedingsstoffen en een iets hogere kwaliteit sap met veel vruchtvlees voor degenen die van een vlezig sap houden met weinig tot geen schuim. Waar de slowjuicer in uitblinkt, is zijn vermogen om bladgroenten, spruiten, boerenkool, kruiden en grassen te verwerken. 

Een slowjuicer is perfect voor diegenen die er goed in zijn om de maximale voedingsstoffen uit het sap te halen en het niet erg vinden om extra tijd te besteden aan het verwerken en schoonmaken van sap. De hogere initiële kosten kunnen sommige beginners er ook van weerhouden om voor een slowjuicer te gaan.

Voordelen van slowjuicers:

Slowjuicers bieden verschillende voordelen waar een sapcentrifuge niet tegenop kan. Het grootste voordeel van een slowjuicer is dat het bladgroenten zoals munt, boerenkool, spruitjes, tarwegras en andere kruiden kan verwerken. De langzame pletactie helpt om de maximale voedingsstoffen uit de groenten, fruit en bladgroenten te halen die in de machine worden ingevoerd. Sommigen beweren dat de koude pers juicer / slowjuicer sap van hogere kwaliteit biedt vanwege het vruchtvlees en extra voedingsstoffen. De slowjuicer is veel stiller dan zijn tegenhanger voor snel sap.

Nadelen van slowjuicer:

De slowjuicers hebben geen pulpstortmechanisme waardoor het overtollige vruchtvlees dat niet in de sapcontainer gaat, in de machine blijft steken, dit leidt tot een moeilijker reinigingsproces. Het kan tot wel 3 keer langer duren voordat de slowjuicer het sap produceert, waardoor het inefficiënt is voor mensen die veel onderweg zijn en altijd haast hebben. Er is beslist meer toewijding voor nodig om op je sap te wachten en de machine schoon te maken nadat je klaar bent met het maken van sap. De grootste toetredingsdrempel zijn de hogere initiële kosten, sommige slowjuicers kunnen wel 2 of 3 keer duurder zijn dan een sapcentrifuge.

sapcentrifuge of slowjuicer

Sapcentrifuge kopen

Hieronder volgen 2 van de meest populaire sapcentrifuges op de markt.

Prijs: €162,00

Deze Philips Sapcentrifuge is één van de favorieten onder consumenten. Dit apparaat heeft een krachtige motor van 1200 W, maar is ondanks dat stiller, doordat de nieuwe motor minder geluid maakt en minder trillingen veroorzaakt. Deze sapcentrifuge van Philips is binnen 1 minuut makkelijke schoon te maken, dankzij de gepolijste zeef waar alle restjes in terecht komen. Ook dankzij de voorspoelfunctie kun je snel je sapcentrifuge schoon spoelen, zowel nadat je klaar bent als tussendoor tijdens het maken van verschillende sappen.

Dankzij de geïntegreerde druppelstop blijft je aanrechtblad vlekkeloos schoon tussen verschillende sapcentrifugesessies. De sap centrifuge heeft ook een XXL-vultrechter, waar grote en veel ingrediënten doorheen passen.

Prijs: €94,00

Deze Bosch Sapcentrifuge heeft een krachtige citrususpers en werkt zonder dat de vrucht eerst gesneden hoeft te worden. Daardoor is deze extra snel en makkelijk in gebruik! Ook heeft het apparaat twee schakeltrappen voor harde en zachte ingrediënten.

De uitloop met druppelstop voorkomt druipen en zorgt zo voor een schoon werkoppervlak na het maken van sap. Ook zijn alle onderdelen van de Bosch sapcentrifuge vaatwasbestendig wat het extra eenvoudig maakt om het apparaat schoon te maken. 

Slowjuicer kopen

Hieronder volgen twee populaire slowjuicers van dit moment, in verschillende prijsklasse.

Prijs: €229,-

Deze Philips Slow Juicer is een van de populairste slowjuicers op de markt met ontzettend veel positieve beoordelingen.

Deze slowjuicer heeft een extra grote vulopening voor meer gebruiksgemak. De pre-clean-functie van het apparaat zorgt ervoor dat letterlijk alle sap in je drankje gaat, tot de laatste druppels aan toe. Tegelijkertijd zorgt deze funcite ervoor dat de binnenkant van het apparaat gereinigt. Zo haal je het beste uit fruit en groenten en voorkom je dat waardevol sap bij het reinigingsproces verloren gaat.

De losse onderdelen van dit apparaat zijn vaatwasbesteding wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt in vergelijking met veel andere slowjuicers.

Dankzij de innovatieve MicroMasticating-technologie van Philips worden de cellen van groente en fruit geopend en pers je zo veel mogelijk uit de ingrediënten, zodat tot 90% van het fruit in het glas komt en niet bij het afval.

Deze slow juicer van Philips verwerkt vrijwel alle ingrediënten: van zacht fruit tot harde groenten.

Prijs: €129,99

Deze fijn slowjuicer heeft een grote, kantelbare vulopening, waardoor het niet nodig is om de ingrediënten eerst te snijden. Zelfs grote ingrediënten zoals sinaasappels kunnen hier in een keer in. De slowjuicer heeft een langzame en perfect gecontroleerde perstechniek, waardoor de smaak en de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Met de sapopvang van 900 ml kan je genoeg sap opvangen voor 4 glazen.

Deze slowjuicer heeft een verticale perskegel en fijne zeef waardoor zowel zacht als hard fruit en groenten worden vermalen. De fijne zeef zorgt voor een optimale sapopbrengst waardoor je kan genieten van alle voedingsstoffen, smaak en vitamines uit fruit en groenten.

Deze slowjuicer is zeer stil, waardoor niemand last heeft wanneer deze aanstaat. Verder is deze slowjuicer voorzien van een druppelstop zodat je je geen zorgen hoeft te maken over plakkerige restjes op je aanrecht.

Alle onderdelen zijn makkelijk los te halen van de basis. Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met water en en doekje. Let op: de onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig.

Sapcentrifuge of blender? Wat is het verschil?

Blenders en juicers zijn twee heel verschillende apparaten, met twee heel verschillende doeleinden. Ja, ze verwerken allebei lekker fruit en groenten tot een heerlijke, voedzame drank, maar de manier waarop ze het doen, en het eindresultaat, is helemaal niet hetzelfde.

Een sapcentrifuge of slowjuicer scheidt de vezels van de rest van het fruit of de groente. Hierdoor blijft alleen het sap over dat je kunt drinken. De resterende vezelpulp wordt weggegooid. Dit betekent dat je meer fruit of groenten per kopje kunt verpakken en je al je vitamines en voedingsstoffen in de meest licht verteerbare vorm krijgt.

Een blender verwerkt het hele fruit of de groente, inclusief de vezels. Dit zorgt voor een dikkere drank (meestal een smoothie genoemd) die langer nodig heeft om te verteren. Je krijgt nog steeds alle voedingsstoffen binnen, maar ze komen langzamer vrij. Dit bevredigt je eetlust en zorgt ervoor dat je je langer vol voelt.

Sap maken versus mengen/blenden – wat is beter voor je gezondheid?

Veel liefhebbers van blending zullen je vertellen dat het maken van sap een verspilling is, terwijl enthousiaste juicers zullen beweren dat dit de best mogelijke manier is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. De waarheid is dat er geen juist antwoord is; beide verwerkingsmethoden hebben voor- en nadelen en beide hebben hun plaats in een gezonde keuken. Lees verder om enkele voordelen van elk te ontdekken.

De voordelen van een blender

Geen verspilling:

Een blender verwerkt alles wat je erin stopt; er is geen vezelig vruchtvlees dat aan het eind weggegooid moet worden. Als je je zorgen maakt over de ‘verspilling’ bij het gebruik van een sapcentrifuge, dan voelt een blender wellicht prettiger aan.

Energie met langzame afgifte:

De vezels in de drank vertragen de spijsvertering waardoor energie langzaam en gelijkmatig vrijkomt. Dit voorkomt hoge en lage suikerspiegel en zorgt ervoor dat je na het drinken ervan langer een vol gevoel hebt.

Helpt bij de spijsvertering:

De vezels van fruit en groenten banen zich een weg door je spijsverteringsstelsel en werken als een bezem die het schoonveegt. Dit helpt om gifstoffen te verwijderen en stimuleert een regelmatige eliminatie.

Shop hier voor verschillende soorten blenders!

De voordelen van een juicer (sapcentrifuge of slowjuicer)

Snelle opname:

Wanneer je het sap uit je fruit en groenten haalt, laat je alle onverteerbare vezelige pulp achter. Het met vitamines en mineralen verpakte sap wordt gemakkelijk door je lichaam opgenomen, zodat het goede rechtstreeks naar de plek gaat waar je het nodig hebt.

Meer vitamines en goede voedingstoffen in één glas:

Het sapproces verwijdert veel van het grootste deel van je drankje, zodat je de vitamines en voedingsstoffen van veel meer groenten en fruit in hetzelfde glas kunt verpakken.

Gemakkelijke spijsvertering:

De vloeibare inhoud van het sap is gemakkelijk voor je spijsvertering omdat de vezels zijn verwijderd. Als je spijsverteringsproblemen hebt, kan dit een geweldige manier zijn om je systeem een ​​pauze te geven zonder essentiële voedingsstoffen te missen.

Juicen of blenden?

Het debat over de sap centrifuge en slow juicer versus blender blijft een twistpunt onder gezonde eters. Zoals zoveel andere geweldige debatten, is er echt niet één juist antwoord dat voor iedereen geschikt is. Je kunt de ene boven de andere kiezen op basis van specifieke zorgen over voeding of spijsvertering, een beperkt budget of een simpele voorkeur voor de ene soort drank boven de andere. Maar een goed uitgeruste keuken kan gemakkelijk zowel een sapcentrifuge en/of slowjuicer als een blender huisvesten, en van alle voordelen van beide genieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *