Rimpels onder ogen verminderen: Alle opties!

Het is vaak het eerste wat je opmerkt als je in de spiegel kijkt: die vervelende lijntje en rimpels onder je ogen. Hoewel letterlijk iedereen ze krijgt wanneer ze ouder worden en het een natuurlijk onderdeel is van verouderen, willen vele de zichtbaarheid van rimpels onder ogen toch verminderen of helemaal verwijderen.

In dit artikel zouden we kunnen bespreken dat schoonheidsnormen onzin zijn en dat je jezelf moet liefhebben en accepteren zoals je bent, met of zonder rimpels…. maar daarvoor ben je hier natuurijk niet. Je bent hier om erachter te komen hoe je de rimpels onder je ogen op de snelste en goedkoopste manier kunt verwijderen. En daarvoor ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel worden alle opties genoemd als het gaat om het verminderen en verwijderen van oogrimpels. Lees verder om te ontdekken wat je allemaal kan doen om vaarwel te zeggen tegen rimpels onder je ogen!

Over de huid rond je ogen

Naarmate je ouder wordt, verliest je huid een deel van zijn elasticiteit. Omgevingsfactoren, zoals blootstelling aan de zon, en genetica spelen een rol bij het verschijnen van vroege rimpels en fijne lijntjes op het gezicht van een persoon.

De huid rond je ogen is een gebied dat waarschijnlijk eerder tekenen van veroudering vertoont, omdat het gebied onder je oogbol (de periorbitale holte) een dunne huid met bloedvaten is.

Rimpels onder je ogen zijn een normaal onderdeel van ouder worden. Als je je door deze lijnen zelfbewust of onzeker voelt, kun je ze aanpakken en verminderen met verschillende preventieve methoden en huismiddeltjes.

Oorzaken van lijntjes en rimpels onder ogen

De meest voorkomende oorzaak van fijne lijntjes en rimpels rond je ogen is simpelweg veroudering. Maar andere veelvoorkomende factoren kunnen mogelijk worden vermeden:

UV straling

Schadelijke ultraviolette (UV) straling breekt het collageen in je huid af. Collageen is het belangrijkste eiwit in je huidweefsel en het is de sleutel tot het behouden van je gezichtsstructuur na verloop van tijd. Ultraviolette stralen kunnen afkomstig zijn van onbeschermde blootstelling aan de zon, evenals van zonnebanken zonder zon. Onbeschermde blootstelling aan UV-straling leidt tot een eerder verschijnen van leerachtige huid en rimpels.

Roken

Roken, afgezien van leeftijd, is de sterkste oorzaak van rimpels bij vrouwen en mannen. Roken stelt je huid bloot aan extra oxidatieve stress, waardoor het collageen en elastine worden beschadigd. Roken vernauwt ook de bloedvaten in je gezicht, waardoor de bloedsomloop naar je bloedvaten wordt belemmerd en je huid vitamine A wordt onthouden.

Herhaalde bewegingen en uitdrukkingen

Gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, fronsen en fronsen met je voorhoofd, kunnen fijne lijntjes op je gezicht veroorzaken. Zelfs je slaapgewoonten kunnen fijne lijntjes veroorzaken als tijdens het slapen elke nacht dezelfde gezichtsspieren tegen een kussen worden gedrukt. Je huid verliest zijn vermogen om terug te stuiteren naar zijn oorspronkelijke plaats naarmate je ouder wordt. Onderzoek wijst uit dat slapen met je gezicht in je kussen kan bijdragen aan lijntjes onder je ogen.

Lijntjes en rimpels onder ogen verwijderen / verminderen

Bepaalde huismiddeltjes en huidverzorgingsproducten kunnen de verschijning van fijne lijntjes en rimpels onder ogen verminderen. Daarnaast zijn er ook nog andere manieren en cosmetische ingrepen die je kunt uitvoeren om oogrimpels te verminderen of zelfs helemaal verwijderen. Hieronder worden alle mogelijk opties benoemd om van oogrimpels af te komen.

1. Gebruik een oogcrème

Door een gebrek aan vocht kunnen fijne lijntjes rond je ogen verschijnen. Zoek naar vochtinbrengende crèmes die rijk zijn aan ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze de bloedsomloop en de groei van nieuwe cellen bevorderen. Vitamine C, retinol (een derivaat van vitamine A), peptiden en hyaluronzuur worden allemaal ondersteund door onderzoek en schoonheidsspecialisten. Producten voor onder de ogen in de vorm van verkoelende gels en serums werken mogelijk het beste om fijne lijntjes te bestrijden.

Ogen, gezicht of bodylotion?

Houd er rekening mee dat het aanbrengen van dezelfde vochtinbrengende crème die je op je gezicht onder je ogen gebruikt, je ogen kan irriteren. Crèmes die je op de rest van je lichaam aanbrengt, hebben de neiging om te dik van consistentie te zijn om te worden opgenomen door de huid onder je ogen, die vatbaar is voor irritatie. Een serum mag wel onder de ogen worden aangebracht.

Welke oogcrème of serum gebruiken voor oogrimpels?

Tenzij je vertrouwde oogcrème vol zit met een van de volgende ingrediënten, gooi het weg en zoek een vochtinbrengende crème of serum die specifiek is samengesteld met één of allen van de volgende ingrediënten:

Vitamine C

Dermatologen houden van vitamine C, en met een goede reden: dit kleine antioxidant verzacht ruwe plekken, beschermt je huid tegen beschadiging en vervaagt acnelittekens en donkere vlekken. Vitamine C is krachtig maar effectief, het helpt fijne lijntjes te voorkomen en de lijntjes die je hebt glad te strijken door je collageenproductie te stimuleren. Verwacht geen grote veranderingen na 2 keer gebruik. Het kan een paar maanden duren voordat je echte veranderingen ziet. Vitamine C heeft ontzettend veel voordelen voor de huid. Het antiverouderingsaspect is eigenlijk gewoon een extra bonus op de lijst met voordelen van vitamine C.

Retinol

Retinol is het enige ingrediënt in huidverzorging dat zowel de productie van collageen verhoogt als de afbraak van collageen stopt. Vertaling: het laat je cellen denken dat ze jonger zijn dan ze zijn, zodat ze sneller werken om een ​​frisse, heldere, niet-gerimpelde huid te creëren. En dat betekent dat je donkere vlekken, rimpels (zelfs diepe), littekens en acne ook allemaal zullen verminderen.

Houd er rekening mee dat retinol ten minste drie maanden consistent wordt gebruikt om resultaten te zien – maar het zijn in ieder geval permanente resultaten – en dat je waarschijnlijk wat uitdroging en schilfering zult ervaren binnen de eerste maand van gebruik.

Om de bijwerkingen te helpen verminderen, is het belangrijk dat je langzaam begint: gebruik een retinol één avond per week gedurende één week, twee keer per week gedurende twee weken, drie keer per week gedurende drie weken en dan om de dag voor, nou ja, de rest van je leven. Als je eenmaal de voordelen van dit wondermiddel voor je huid hebt ervaren, kan en wil je niet meer zonder!

Hyaluronzuur

Het kleine molecuul werkt als een spons in je huid en trekt water uit de lucht om fijne lijntjes te vullen en je gezicht glad te strijken. Het is lichtgewicht, ultra-hydraterend, werkt onmiddellijk, zonder enige irritatie. Het enige nadeel? Het is tijdelijk en het helpt niet bij diepere rimpels.

vitamine c serum

2. Zachtjes exfoliëren

Je kunt de droge huid die zich onder je ogen vormt, voorzichtig exfoliëren om de groei van nieuwe cellen te bevorderen. Gebruik alleen producten die speciaal zijn gemaakt om te scrubben en in te masseren in het gebied onder je ogen. Gebruik nooit een normale gezicht- of lichaamsscrub voor onder je ogen, dit is veel te sterk.

Je ogen zijn extreem gevoelig voor agressieve chemicaliën. Loop niet het risico je zicht te vertroebelen of je ogen te beschadigen door producten te gebruiken die niet bedoeld zijn voor gebruik in dat gebied.

3. Vermijd blootstelling aan de zon – gebruik zonnebrandcrème en een hoed

Deze tip is meer ter voorkoming van (meer) oogrimpels. Je kunt de vorming van fijne lijntjes helpen voorkomen door je huid te beschermen tegen uv-straling. Draag altijd een beschermingsfactor van minimaal 30 als je naar buiten gaat, zelfs als het niet bijzonder zonnig is.

Als je meerdere uren achter elkaar in direct zonlicht staat, overweeg dan om je ogen af ​​te schermen met een hoed en ook om een ​​zonnebril te dragen. Hoeden met rand en vizieren hebben een extra voordeel voor je ogen: ze voorkomen dat je met je ogen dichtknijpt, een uitdrukking die rimpels kan veroorzaken als deze vaak genoeg wordt herhaald.

4. Behandel je allergieën

Allergieën veroorzaken vaak ontstekingen rond je ogen. Ze kunnen je ogen ook waterig maken. Wrijven of krabben in je ogen als gevolg van allergiesymptomen kan bijdragen aan rode ogen en je huid droog aanvoelen. Het behandelen van allergiesymptomen kan je gezicht een meer ontspannen uitstraling geven en het kan op de lange termijn ook de huid onder je ogen beschermen en het aantal rimpels rond ogen verminderen / voorkomen.

5. Probeer gezichtsoefeningen om de huid strakker te maken

De rimpels rond de ogen behandelen kan ook door middel van gezichtsoefeningen. Van bepaalde gezichtsoefeningen is anekdotisch aangetoond dat ze effectief zijn om de huid onder je ogen strakker te maken. Er is geen reden om aan te nemen dat deze oefeningen schadelijk zijn, maar het onderzoek dat we hebben over ‘gezichtsyoga’, zoals sommigen het noemen, is nog steeds uiterst beperkt.

6. Eet gezond

Vitamine C, vitamine A en vitamine E worden allemaal vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Door voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitamines in je dieet op te nemen, helpt je je huid (en de rest van je lichaam) om gezonde nieuwe cellen te vormen. Sommige onderzoekers geloven dat er een sterk verband bestaat tussen gezonde voeding en een stevige, jonger uitziende huid. Overweeg kleurrijke citrusvruchten, wortels en pompoen om de hoeveelheid van deze vitamines in je dieet te verhogen.

7. Rimpels onder ogen verwijderen met cosmetische ingrepen

Wil jij de rimpels onder ogen verwijderen? Er zijn ook manieren om fijne lijntjes en rimpels onder ogen te behandelen met cosmetische ingrepen en gezichtsbehandelingen. Deze moeten worden uitgevoerd door een dermatoloog of een geschoolde schoonheidsspecialiste. Hou er wel rekening mee dat er meestal een flink prijskaartje aan deze behandelingen hangt en dat je ze vaker moet uitvoeren.

– Chemische peelings

Chemische peelings kunnen op het gezicht worden aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en de groei van nieuwe cellen te bevorderen. Chemische peelings kunnen diepe rimpels niet behandelen of een slappe huid strakker maken, maar ze kunnen de verschijning van fijne lijntjes rond je ogen mogelijk verminderen.

– Fillers

Huidvullers / fillers worden in de huid onder of rond de ogen geïnjecteerd om het uiterlijk van het gezicht op te vullen. Fillers kunnen de rimpels onder ogen opvullen. Fillers zijn tijdelijk, en de meeste producten geven resultaten die zes maanden tot twee jaar duren. Twee bekende behandelingen in deze categorie zijn Restylane en Juvéderm.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire en minimaal invasieve procedure die wordt gebruikt om je huid te exfoliëren. Een handstuk met diamanten punt is het hulpmiddel dat voor deze behandeling vaak wordt gebruikt op gevoelige delen van de huid, zoals je ogen. Microdermabrasie verwijdert doffe, dode huidcellen en bevordert de bloedsomloop naar het gebied van de huid waar druk wordt uitgeoefend.

– Lasers

Lasers worden steeds populairder als behandeling van lijntjes en rimpels onder de ogen. Hiervoor zijn verschillende soorten laserbehandelingen beschikbaar. Fractionele lasers zijn een optie die werkt door microscopisch kleine gaatjes in de huid te prikken om de productie van collageen en elastine te stimuleren.

– Microneedling

Microneedling is een steeds populairdere behandeling die fijne lijntjes en rimpels vermindert. Tijdens deze procedure worden kleine naalden gebruikt om gaatjes in de huid te prikken, die gevolgd kunnen worden door het aanbrengen van een huidcrème of serum. Terwijl de huid geneest, wordt collageen gestimuleerd, waardoor fijne lijntjes en de textuur van de huid worden verbeterd.

– Botox

Een kleine hoeveelheid Botox wordt geïnjecteerd in gerichte spieren onder de ogen, waardoor rimpels worden verminderd doordat het gebied zich ontspant. De meeste mensen zien resultaten in slechts drie tot zeven dagen en ervaren ze een aanzienlijke vermindering van het verschijnen van rimpels gedurende drie tot vier maanden. Het nadeel is dus dat het tijdelijk is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *