olaplex review

Review Olaplex No. 3 - Is het de hype waard?

Ben je opzoek naar een eerlijke en betrouwbare Olaplex No 3 review? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen. Onze Olaplex review laat zien of deze Hair Perfector, die beweert het haar van binnenuit te versterken, echt werkt.

De markt loopt over met haarserums, haaroliën, conditioners en maskers die beloven je haar te herstellen. Het overgrote deel kan dit helaas niet waarmaken. In plaats daarvan verdoezelen de meeste producten de schade met glanzende oliën. Maar de Olaplex No 3 Hair Perfector beweert anders te zijn. Ten eerste is het een behandeling, geen masker, ondanks de romige formule. Ten tweede wordt het aangedreven door de meest baanbrekende haartechnologie sinds de uitvinding van shampoo.

Hype terzijde, wij probeerden de Olaplex No3 uit en geven het absoluut 5 van de 5 sterren! Lees gauw verder om erachter te komen waarom en voor een uitgebreide Olaplex No. 3 review!

Wat is Olaplex No. 3?

Olaplex No. 3 is een haarbehandeling voor thuis. Je kunt het zien als een haarmasker. Je brengt het aan op handdoekdroog aan en laat het ongeveer 20 minuten intrekken en in deze tijd laat het product zijn magie los op je haar.

De kans is groot dat als je ooit je haar hebt gebleekt. In het begin ben je misschien blij met je nieuwe kleur, maar als snel kom je erachter dat het je haar ontzettend broos en beschadigd achterlaat.

Olaplex beweert echter te werken als niets anders op de markt door je je haar te laten kleuren zonder de lokken onherstelbaar te beschadigen. Dit komt allemaal neer op het gepatenteerde molecuul bis-aminopropyldiglycoldimaleaat, dat is gemaakt door onafhankelijke wetenschappers en werkt vanuit de binnenzijde van de haarlokken.

Zoals de naam al aangeeft, is Olaplex No 3 de derde stap in het Olaplex-proces. Het is een intensieve haarherstelbehandeling voor thuis die deze superkracht van een molecuul bevat om schade te voorkomen en de gebroken haarbindingen als gevolg van het kleuren te herstellen.

Review Olaplex No. 3: Wat maakt dit product uniek?

Het  bevat het eerste molecuul in zijn soort (bis-aminopropyldiglycoldimaleaat) om de verbroken haarbindingen als gevolg van bleken en kleuren te herstellen. Wat er achter de schermen gebeurt, is dit. Haar bestaat uit keratinevezels, die bij elkaar worden gehouden door bindingen – de belangrijkste hiervan worden disulfidebindingen genoemd. 

Hier wordt het misschien een beetje ingewikkeld, maar hopelijk volg je ons nog. Elke keer dat je je haarkleur verandert, verander je deze bindingen en beschadig je ze mogelijk door ze in tweeën te splitsen, waardoor ze veranderen in enkele zwavel-waterstofbindingen.

Dit is vooral het geval wanneer je lichter wordt dan je natuurlijke kleur, omdat bleekmiddel de bindingen van je haar verbreekt, waardoor de cuticula opzwelt, zodat de kleurstof kan binnendringen en zijn werk kan doen. Wanneer dit gebeurt, hechten de zuurstofmoleculen in peroxide zich aan deze kwetsbare zwavel-waterstofbindingen, waardoor het haar van eiwitten wordt uitgeput, zodat het broos wordt en afbreekt.

review olaplex no. 3

Review Olaplex No. 3: Klanten beoordelingen

Nadat we talloze vrienden, influencers en haarstylisten de wonderen van Olaplex No. 3 hadden zien aanprijzen, besloten wij bij healthy and beautiful dat het tijd was om dit product zelf uit te proberen. Het is alweer een aantal maanden dat meerdere mensen in ons team Olaplex No. 3 hebben uitgeprobeerd den we zijn allemaal overtuigd van de geweldige werking en gebruiken het regelmatig. Het product doet echt wat het beloofd! De resultaten zijn ongelofelijk en je ziet je haar zichtbaar verbeteren. Het haar is minder pluizig en heeft een natuurlijke glans en zachtheid. Wat ons betreft is deze haarbehandeling het dus dubbel en dwars waard en we zouden het iedereen aanraden.

Om deze review eerlijk, betrouwbaar en objectief te houden, zijn we niet enkel uitgegaan van onze eigen ervaringen met de Olaplex No. 3. We hebben ook het hele internet afgespeurd naar alle mogelijke klanten beoordelingen die we konden vinden. We zijn er tijdens dit onderzoek achtergekomen, dat we zeker niet de enige zijn de zo enthousiast zijn over dit haarverzorgingsproduct.

We zijn zowat alleen maar positieve beoordelingen tegen gekomen, waarin klanten vooral vermelden dat hun haar totaal niet meer pluizig is na het gebruik van dit product. Ook voordelen als anti-klit, zachtheid en glans komen veel naar voren. Klanten geven ook aan dat ze duidelijk zien dat hun haar hersteld, van broos en beschadigd haar, naar haar dat weer levend is.

We zijn ook wat minder positieve klanten beoordelingen tegen gekomeN. Zo gaven een aantal klanten bijvoorbeeld aan dat het masker veel tijd kost. Als je het druk hebt of haast hebt dan schiet het er snel bij in. Je moet bereid zijn om 10 tot 20 minuten extra aan je douche te besteden om de Olaplex No. 3 te laten intrekken voordat je hem uitspoelt en normaal gaat douchen.

Het andere nadeel die we voorbij zagen komen is de prijs. Nou is de Olaplex Nr 3. van €23.95 niet overdreven duur, maar er zijn ook zeker goedkopere haarmaskers op de markt. Voor mensen met een kleiner budget kan dit een belangrijk punt zijn om te overwegen.

Al met al vallen de negatieve beoordelingen in het niets naast alle positieve beoordelingen. Niet alleen klanten raden dit prodcut aan, maar ook wetenschappers, kappers en andere mensen in de haarwereld.

Review Olaplex No. 3: Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Bewezen technologie en resultaten
  • Behandeld gekleurd of chemisch behandeld haar intensief
  • Verlengt de duurzaamheid van je haarkleur, zonder schade
  • Helpt haarbreuk te voorkomen, zodat je lokken sneller en langer groeien
  • Zorgt voor zachtheid, glans en structuur tussen de salonbehandelingen
  • Herstelt het haar van binnenuit en voedt en hydrateert het haar
  • Niet giftig en vrij van sulfaten en parabenen
  • Duurzame verpakking

Nadelen:

  • Wat prijzig voor een haarverzorgingsproduct

Review Olaplex No. 3: De stappen van Olaplex

De eerste twee stappen in het Olaplex proces beginnen in de salon. Olaplex No 1 Bond Multiplier wordt gemengd met je kleur en bevat moleculen – bis-aminopropyldiglycoldimaleaat, koolstof, zuurstof, stikstof en zwavel – die snel ingrijpen om te voorkomen dat de zwavel-waterstofbindingen reageren met de zuurstof in peroxide. Ze ‘lijmen’ eventuele scheuren in de haarstreng aan elkaar en creëren een nieuwe binding die eigenlijk sterker is dan de oorspronkelijke disulfide. 

Zodra de kleur is uitgespoeld, blijft Olaplex No 2 Bond Perfector 20 minuten zitten, zodat al dat goeds zich verder met je haar kan binden om te voorkomen dat chemicaliën in de kleurstof hun ergste werk doen.

Olaplex nr. 3, dat ook het molecuul bis-aminopropyldiglycoldimaleaat bevat, zij het in een lagere concentratie dan nr. 1 en nr. 2, wordt vervolgens thuis gebruikt om de bindingen sterk te houden en de kwaliteit van je haar te versterken. Je hoeft niet eerst naar het salon voor  Olaplex nr. 1 en 2 om baat te hebben bij Olaplex nr. 3 of voor de andere Olaplex producten voor thuis. De andere producten van Olaplex bespreken we helemaal onderaan in dit artikel.

Review Olaplex No. 3: Veelgestelde vragen

– Hoe moet je Olaplex No. 3 aanbrengen?

Zie Olaplex No.3 als een minibehandeling in het comfort van je eigen badkamer. Hoe vaak je het gebruikt hangt af van de ernst van je haarbeschadiging. Normaal gesproken wordt het aangeraden om de  No 3 eenmaal per week gedurende 20 minuten aan te brengen. Als je echter matig tot ernstig beschadigd haar heb, kun je de behandeling ook twee tot drie keer per week aanbrengen.

– Moet je eerst naar een haarsalon voor Olaplex No. 1 en No. 2?

Nee dit is niet nodig. Als jij jezelf helemaal wilt verwennen en graag alle stappen van Olaplex wilt uitvoeren is dit een geweldige keuze, maar het is niet nodig. Je kunt Olaplex No 3 ook gebruiken als je de behandeling in de salon niet hebt meegemaakt – het zal nog steeds helpen om de gezondheid van je lokken in grote mate te verbeteren.

– Voor wie is Olaplex No. 3 interessant?

Olaplex No 3 is voor letterlijk iedereen die hun haar kleurt interessant, omdat het zich op zwakke bindingen richt en deze met precisie versterkt. Ook als je je haar niet hebt gekleurd is Olaplex no. 3 een geweldig product. Als je haar droog is of beschadigd is kan dit product helpen. Misschien gebruik je gewoon veel warmte-styling of onderga je chemische ontkrulbehandelingen. Alles wat de structuur van je haar verandert, zelfs een krultang of föhn, kan uitdrogen en de lokken beschadigen, dus je zult een merkbaar verschil zien na het gebruik van Olaplex.

– Wat onderscheidt Olaplex van andere haarproducten?

Veel haarbehandelingen zijn gewoon versterkte conditioners die de lokken oppervlakkig omhullen met verzachtende middelen, maar Olaplex nr. 3 bevat een wetenschappelijk bewezen molecuul om het haar daadwerkelijk van binnenuit te herstellen.

– Denkt Olaplex ook aan het milieu?

Ja zeker. Het eerste dat opvalt aan Olaplex is de no-nonsense verpakking – en Olaplex No 3 is geen uitzondering op deze regel. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, is elke secundaire verpakking, zoals kartonnen dozen, uiterst beperkt. De flessen zijn recyclebaar en zijn ook vrij van pompen, die worden geclassificeerd als ‘samengestelde items’, wat betekent dat ze meer dan één materiaal bevatten en daarom op stortplaatsen terechtkomen.

Alle formules van Olaplex zijn ook vrij van meer dan 50 giftige ingrediënten, waaronder sulfaten (SLS en SLES), parabenen, ftalaten, minerale olie, formaldehyde, oxybenzone en triclosan, en bevatten minder dan één procent synthetische geurstoffen.

Andere producten van Olaplex

Je hebt nu onze review van Olaplex gelezen, maar er is meer! Er bestaat een Olaplex 1 t/m 8!

Olaplex No. 1 en No.2 kun je aanvragen in een haarsalon. In het salon wordt je haar vochtig gemaakt en de Olaplex nr.1 aangebracht Deze wordt verdeeld door heel het haar en zal zo’n vijf minuten intrekken. Olaplex nr. 2 wordt daarna aangebracht zonder het uit te spoelen. Deze stap zorgt dat het herstelproces echt op gang komt en moet langer inwerken, zo’n twintig minuten. Hierna zal het haar worden gewassen en ingesloten met een masker of conditioner waarna het zal worden gedroogd in de salon.

No. 3 t/m No.8 kun je zelf aanschaffen en thuis uitvoeren. Je hoeft niet naar eerst naar het salon om nr 1 en 2 uit te laten voeren. Je kunt gewoon de producten aanschaffen welke je het meeste aanspreken en welke je het meeste denkt te gaan gebruiken.

We hebben de producten van Olaplex hieronder op een rijtje gezet met korte beschrijvingen erbij.

– Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo 

De Olaplex lijn is natuurlijk niet compleet zonder een shampoo. Deze krachtige shampoo is geformuleerd met Olaplex Bond Building Chemistry om de sterkte en vochtigheidsgraad van het haar te herstellen; dit resulteert in een ongelooflijke glans en beheersbaarheid. Het is ontworpen en geschikt voor alle haartypen. Ook is de shampoo geformuleerd zonder sulfaten en parabenen en is kleurveilig.

Ingrediënten:

Bis-Aminoprophyl Diglycol Dimaleate: Dit ingrediënt helpt beschadigd haar te beschermen en te herstellen door disulfidebindingen te repareren die tijdens chemische behandelingen zijn gebroken. Bleekmiddel, peroxide, permanenten en chemische stijlmakers beschadigen het haar op moleculair niveau, waardoor het haar kwetsbaarder en vatbaarder wordt voor klitten en breken. Dit innovatieve ingrediënt beschermt, voedt en herstelt haar en is alleen verkrijgbaar in Olaplex-producten.

Milde sulfaatvrije oppervlakteactieve stoffen afgeleid van kokosnoten: We weten allemaal dat sulfaten boosdoeners zijn voor je haar, dus deze zitten ook zeker niet in deze shampoo. Olaplex heeft een geweldig alternatief gevonden. Het is een ongelooflijk milde oppervlakteactieve stof. Het is niet-drogend en zacht voor gekleurd en chemisch bewerkt haar en de hoofdhuid. Dit ingrediënt laat het haar ongelooflijk helder en veerkrachtig aanvoelen.

Azijnzuur: Azijnzuur is een geweldig hoofdhuidreiniger om schimmelvorming te voorkomen. Het zorgt voor een natuurlijke glans. Het is een van nature voorkomend ingrediënt dat voorkomt in een verscheidenheid aan planten, waaronder appels, druiven en aardbeien.

– Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner

Om je haar volledig te verzorgen tijdens een wasbeurt, mag een verzachtende conditioner niet ontbreken. Olaplex No. 5 Conditioner is uiteraard ook geformuleerd met Olaplex Bond Building Chemistry. Het herstelt, repareert en hydrateert zonder gewicht toe te voegen. De conditioner elimineert schade en kroezen voor sterk, gezond, glanzend haar. Het is ontworpen en geschikt voor alle haartypes en uiteraard ook sulfaatvrij, parabenenvrij, glutenvrij en kleurveilig.

Ingrediënten:

Bis-Aminoprophyl Diglycol Dimaleate: Dit ingrediënt heb je ook in de shampoo voorbij zien komen. Het helpt beschadigd haar te beschermen en te herstellen door disulfidebindingen te repareren die tijdens chemische verwerking zijn gebroken. Dit innovatieve ingrediënt vindt je terug in alle producten van Olaplex. Dit is juist wat Olaplex zo speciaal maakt.

Phytenso: Dit ingrediënt absorbeert snel in het haar en zorgt voor langdurige hydratatie en kracht. Het is een van nature afgeleid plantenextract en het biedt verbeterde kleurenbescherming en fotobescherming.

Persea Gratissima (Avocado) Olie: Dit is zeer sterk conditionerend en hydraterend.

Euterpe Oleracea Fruit Extract (Acai Berry Extract): Dit is een superfood met veel antioxidanten die gezond haar bevorderen door elk haar vanaf de wortel te versterken. Het verbetert de gezondheid van het haar en bevordert nieuwe groei door het hoge eiwitgehalte van Acai Berry en de Omega-3-, 6- en 9-vetzuren, evenals de A-, C-, E- en B-vitamines in Acai.

– Olaplex No. 4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Olaplex No. 4P bond maintenance Shampoo

De Blonde Enhancer Toning Shampoo is speciaal voor blondines. Het is een zilvershampoo voor beschadigd haar die blond, gehighlight of grijs haar, welke het haar tot 3 keer helderder maakt.

De Olaplex No.4P shampoo bevat paarse pigmenten die gele en oranje ondertonen in het haar neutraliseren. De formule bevat Olaplex’s gepatenteerde Bond Building technologie die beschadigd haar herstelt, verbetert en hydrateert. Verder is de formule 100% vegan en vrij van sulfaten, parabenen en gluten.

De shampoo is geschikt voor alle haartypes en neutraliseert ongewenste gele tinten. Tegelijkertijd hersteld het je haar en verminderd het haarbreuk. Je kunt de shampoo elke dag gebruiken, eventueel in combinatie met de andere producten van Olaplex, voor de allerbeste resultaten.

– Olaplex No. 6 Bond smoother leave-in conditioner

Olaplex No. 6 Bond smoother leave-in conditioner

Als je opzoek bent naar een herstellende leave-in conditioner van hoge kwaliteit dan mag dit product van Olaplex niet ontbreken aan je badkamerkastje. De leave-in conditioner elimineert pluizig haar en heeft een hydraterende en beschermende werking voor alle haartypes.

De geconcentreerde crème heeft een verzachtende werking en is snel in gebruik doordat het niet uitgespoeld hoeft te worden. Door de milde formule is de crème ook geschikt om te gebruiken op gekleurd en chemisch behandeld haar. Deze haarcrème versterkt, hydrateert en maakt het haar glad en soepel. Daarnaast zorgt het product dat de droogtijd na het wassen wordt versneld. Bovendien elimineert de crème pluizend haar en ongewenste plukjes tot wel 72 uur. Dit product is extreem geconcentreerd waardoor het haar niet wordt verzwaard na het aanbrengen.

Dit product bevat net als alle producten van Olaplex het unieke molecuul dat is ontwikkeld door material scientists. Deze unieke chemie heeft een bewezen werking op alle haartypes. Het molecuul zorgt ervoor dat het haar op zichtbare wijze wordt hersteld, beschermd en versterkt. Daarnaast is dit product, net zoals alle producten van olaplex vrij van parabenen, sulfaten, ftalaten, DEA, aldehyden en gluten.

– Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 Bonding Oil

Een olie mag ook niet ontbreken aan de lijn van Olaplex. De No.7 Bonding Oil is een ultra-voedend en toch volledig gewichtloze olie. De olie herstelt en verzorgt het haar zonder vettig of zwaar te maken. Het haar wordt hierdoor stralend en zijdezacht, terwijl beschadigingen intensief worden aangepakt. 

Zeg maar vaarwel tegen pluis, droogheid, haarbreuk en gespleten punten. Het product werkt ook fijn om krullen te definiëren en gekleurd haar mooier te behouden. De parabenen-, sulfaten-, alcohol- en glutenvrijformule beschermt het haar verder tegen UV-straling en hitte tot maar liefst 230 graden.

– Olaplex Nº.8 Bond Intense Moisture Mask

Last but not least: Olaplex No. 8 Bond Intense Moisture Mask. Het is een intens hydraterend en voedend masker, geschikt voor alle haartypes. Dit is dus naast de No. 3 een extra haarmasker in de lijn van Olaplex. Ook dit product bevat natuurlijk het unieke Olaplex ingrediënt en hersteld je haar van binnenuit. Het is een professioneel product voor thuisgebruik tussen de kappersbezoeken door.

Conclusie

Wat je kunt concluderen uit deze review over Olaplex No. 3 is waarschijnlijk wel duidelijk. Als je opzoek bent naar een manier om je droge en beschadigde haar weer nieuw leven in te blazen, dan is Olaplex No. 3 absoluut het wondermiddel waar je naar opzoek bent. Deze haarbehandeling heeft een wetenschappelijk bewezen werking, dankzij gepatenteerde ingrediënten.

Olaplex No. 3 herstelt je haar van binnen uit, maakt het minder pluizig, zachter en glanzender. Het is hét product om te gebruiken als je je haar kleurt en/of vaak gebruik maakt van chemische behandelingen en warme haar gereedschappen zoals de föhn, stijltang en krultang.

Klanten en ook ons team beoordelen Olaplex No. 3 zeer hoog en raden het product iedereen aan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *