reiki cursus online

Reiki cursus online: Leer in je eigen tempo!

Ben je opzoek naar een Reiki cursus online? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ontdek 3 van de beste Reiki cursussen online: Reiki 1, Reiki 2 en Reiki Master. Je kunt het traditionele Reiki systeem leren op je eigen tempo. Lees gauw verder om meer over de cursussen en Reiki in het algemeen te leren!

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse techniek voor stressvermindering, ontspanning en genezing. Het wordt toegediend door “handoplegging” en is gebaseerd op het idee dat een onzichtbare “levenskrachtenergie” door ons heen stroomt en ons levend maakt. Als iemands ‘levenskrachtenergie’ laag is, hebben we meer kans om ziek te worden of stress te voelen, en als het hoog is, zijn we beter in staat om gelukkig en gezond te zijn.

Het woord Reiki is gemaakt van twee Japanse woorden – Rei wat “Gods Wijsheid of de Hogere Macht” betekent en Ki wat “levenskrachtenergie” is. Dus Reiki is eigenlijk ‘spiritueel geleide levensenergie’.

Een behandeling voelt als een heerlijke stralende energie die door en om je heen stroomt. Reiki behandelt de hele persoon inclusief lichaam, emoties, geest en ziel en creëert vele gunstige effecten, waaronder ontspanning en gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn. Velen hebben wonderbaarlijke resultaten gemeld.

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van spirituele genezing en zelfverbetering die iedereen kan gebruiken. Het is effectief geweest in het helpen van vrijwel elke bekende ziekte en kwaal en heeft altijd een gunstig effect. Het werkt ook in combinatie met alle andere medische of therapeutische technieken om bijwerkingen te verlichten en herstel te bevorderen.

Kan iedereen Reiki leren?

Ja, iedereen kan reiki leren. Reiki is zelfs een eenvoudige techniek om te leren. Het vermogen om Reiki te gebruiken wordt niet in de gebruikelijke zin aangeleerd, maar wordt tijdens een Reiki-les (fysiek of online) overgedragen aan de student. Dit vermogen wordt doorgegeven tijdens een “inwijding” door een Reikimaster en stelt de student in staat om een ​​onbeperkte voorraad “levenskrachtenergie” aan te boren om de gezondheid te verbeteren en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Het gebruik ervan is niet afhankelijk van iemands intellectuele capaciteit of spirituele ontwikkeling en is daarom voor iedereen beschikbaar. Het is met succes onderwezen aan duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Hoewel Reiki spiritueel van aard is, is het geen religie. Het heeft geen dogma’s en er is niets dat je moet geloven om Reiki te leren en te gebruiken. In feite is Reiki helemaal niet afhankelijk van geloof en zal het werken, of je er nu in gelooft of niet. Omdat Reiki van God komt, merken veel mensen dat het gebruik van Reiki hen meer in contact brengt met de ervaring van hun religie dan dat ze er alleen een intellectueel concept van hebben.

Kun je Reiki online leren?

Zeker weten! Zoals eerder benoemd is reiki vrij snel en eenvoudig te leren. Je kunt op een afstand de traditionele Reiki inwijding. Je bent hierna in staat om de universele levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven via handoplegging. 

Veel mensen vinden het juist fijn om Reiki thuis te leren. Je hebt dan namelijk geen afleiding van andere mensen, geen reistijd en geen last van de drukke prikkels die bij een groepscursus horen. Een ander voordeel is dat je Reiki kunt leren in je eigen tempo. 

Reiki cursus online

Ben je opzoek naar een Reiki cursus online die jouw alles leer om Reiki zelf te kunnen beoefenen? Zoek dan niet verder. Via een unieke online thuisstudie zijn de spirituele en ontspannende technieken van de oorspronkelijke reiki lessen nu voor jou binnen handbereik, met veelgeprezen lesmateriaal, praktische oefeningen en deskundige begeleiding. Je maakt kennis met het traditionele reiki systeem en leert alles wat je nodig hebt om jezelf en anderen met reiki te behandelen. Je zult stap voor stap de helende kracht van reiki ontdekken!

Je kunt kiezen uit 3 verschillende Reiki cursussen:

Reiki 1

Als je nog helemaal geen ervaring met Reiki hebt, is het belangrijk dat je bij de eerste graad van Reiki begint. In de cursus Reiki 1 leer je de traditionele graad met alles erop en eraan. Je leert je af te stemmen op de Reiki energie, en om deze energie door te geven via je handen aan jezelf en anderen. Je leert alle basis technieken en handposities.

Bij deze eerste graad cursus ontvang je ook op afstand de traditionele Reiki inwijding. Je hebt dit nodig om Reiki te kunnen beoefenen. Je bent hierna in staat om de universele levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven via handoplegging.

Je leert in Reiki 1 onder anderen:

  • Reiki zelf behandeling
  • Behandeling van andere mensen
  • Reiki bij kinderen en dieren

Reiki 2

Als je Reiki cursus 1 hebt gevolgd en nog dieper wilt duiken in Reiki en meer wilt leren, kun je Reiki 2 volgen, de tweede graad. De reiki 2 cursus leert je in dertien lessen alle technieken en vaardigheden van de tweede reiki graad. Reiki 2 maakt je beleving van reiki sterker en krachtiger. Het volgen van een reiki 2 cursus zorgt voor verdieping en een veel ruimere toepassing van de energie van reiki, en je kunt na het volgen van deze cursus veel directer op blokkades inwerken.

Hierbij leer je onder anderen:

  • Reiki behandeling op afstand
  • Het versterken van de energie en werken met blokkades

Reiki 3

In Reiki 3 leer je de traditionele Reiki Master graad met alles erop en eraan. Je kunt in je eigen tempo leren hoe je Reikimeester wordt. Deze cursus vergroot je Reiki kracht en helpt je om zelf een succesvolle Reiki cursus te organiseren. Je kunt deze cursus volgen voor je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling, maar ook als je de behoefte voelt om Reiki uit te dragen via het geven van cursussen en inwijdingen. Bij deze veelgeprezen thuisstudie krijg je toegang tot deskundige en inspirerende lessen die op basis van jarenlange ervaring zijn samengesteld door Reikimeester Bas Akkerman.

De cursus behandeld onder anderen:

  • Herhaling Reiki 1 en 2
  • Het werken met het Reiki Master symbool
  • Hoe je zelf de Reiki inwijdingen kunt geven
online reiki cursus

Veelgestelde vragen over Reiki

– Hoe voelt Reiki?

Een Reiki sessie is voor iedereen een unieke ervaring, maar je kunt bepaalde sensaties voelen bij het ontvangen van Reiki. Veel voorkomende gewaarwordingen zijn warmte, tintelingen, pulseren en kou, om er maar een paar te noemen. Sommige mensen voelen helemaal geen sensatie. Sensaties, of de afwezigheid ervan, hebben simpelweg te maken met de gevoeligheid van de persoon voor energie. Reiki stroomt, of je het nu voelt of niet.

– Is Reiki een religie of geloofssysteem?

Nee. Religies zijn meestal betrokken bij zaken als het hiernamaals, zonde, redding, enz. en ze hebben een bepaalde doctrine of code waarin men moet geloven om deel uit te maken van de religie. Reiki behandelt deze dingen niet. Reiki is een eenvoudige geneeswijze. Het vereist niet dat iemand zijn religie opgeeft of zijn spirituele overtuigingen op enige wijze verandert om het te beoefenen of te ontvangen.

– Moet men stoppen met het bezoeken van een reguliere arts of psycholoog om een ​​Reiki behandeling te krijgen?

Nee. Reiki werkt in combinatie met reguliere medische of psychologische behandelingen. Als iemand een medische of psychische aandoening heeft, is het raadzaam om naast het ontvangen van Reiki behandelingen ook een gediplomeerde zorgverlener te raadplegen. Reiki energie werkt in harmonie met alle andere vormen van genezing, inclusief medicijnen, chirurgie, psychologische zorg of elke andere methode van alternatieve zorg en zal de resultaten verbeteren.

– Zitten er bijwerkingen aan een Reiki behandeling?

Meestal zal een persoon zich ontspannen en opgewekt voelen door een Reiki behandeling. Soms heeft iemand echter een zogenaamde genezingscrisis. Naarmate iemands vibratie omhoog gaat, zullen gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen, in de bloedbaan worden vrijgegeven om door de lever en de nieren te worden gefilterd en uit het systeem te worden verwijderd. Wanneer dit gebeurt, kan iemand soms hoofdpijn of buikpijn krijgen of zich zwak voelen. Als dit gebeurt, is het een goed idee om meer water te drinken, lichtere maaltijden te eten en meer te rusten. Het lichaam reinigt als onderdeel van het genezingsproces, dus dit is een goed teken.

– Hoe vaak zou iemand een reiki behandeling moet doen?

Soms is één Reiki-sessie voldoende om het probleem op te lossen, en soms zijn er meerdere sessies nodig. Een reikibeoefenaar kan je misschien een beter idee geven van hoe vaak je moet gaan, afhankelijk van het probleem dat je wilt aanpakken. Wanneer je zelf een reikibeoefenaar bent geworden, zul je met ervaring merken hoeveel sessies voor een bepaald probleem nodig zijn. Natuurlijk is dit ook verschillend per persoon.

Reiki is een spirituele oefening is en je kunt het zo vaak ontvangen als je wilt. Je hoeft geen ernstige aandoening te hebben om een reiki sessie te nemen. Als je last hebt van wat stress of gewoon wat ontspanning wilt, is een Reiki sessie geweldig.

– Wat gebeurt er tijdens een Reiki sessie?

Dat hangt af van de specifieke aandoening van een persoon. Je ligt maximaal een uur gekleed op een tafel. De meeste behandelkamers spelen zachte muziek om een ​​rustige sfeer te creëren. Tijdens de sessie kun je zo ontspannen worden dat je in slaap valt. Tijdens de behandeling kun je voelen dat energie wordt gedeblokkeerd. Sommige mensen ervaren zelfs een warme, gloeiende energie terwijl andere mensen gewoon een algeheel gevoel van ontspanning ervaren.

– Hoe kan Reiki lichamelijk helpen?

Als je last hebt van chronische pijn, kan Reiki helpen. Reiki beoefenaars zijn zelfs populair geworden in ziekenhuizen. Als je pijn ervaart voor of na een operatie, is Reiki een natuurlijke manier om pijn te verlichten voordat de medicatie begint. Je pijnschaal zou tegen het einde van de sessie omlaag moeten gaan. Zo goed als alle fysieke vormen van pijn kunnen worden verminderd met een reiki behandeling.

– Hoe kan Reiki je emotioneel helpen?

Als je te maken hebt met negatieve emoties van levenskracht, zoals woede, jaloezie, schuldgevoelens, onzekerheid, wrok of andere dingen, kan Reiki helpen om die zware lasten van je geest, lichaam en ziel te verlichten. Gevoelens van depressie zijn verschrikkelijk en kunnen om verschillende redenen voorkomen, maar Reiki kan bij ze allemaal helpen en verlichting bieden.

– Hoe kan Reiki mentaal helpen?

Veel mensen hebben dagelijks te maken met stress. Stress is ontzettend slecht voor je lichaam. Het kan zelfs ernstige ziekten veroorzaken als het chronisch wordt. Reiki heeft de kracht om stress uit de geest en spanning uit het lichaam te verwijderen zonder massage-achtige rituelen. De ervaring maakt gebruik van kalmerende en vredige technieken om je geest leeg te maken in plaats van je alleen fysiek op je lichaam te richten. Als je last hebt van angst of stress, probeer dan Reiki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *