puist weg in 1 dag

Puistjes weg in 1 dag - De beste tips!

Puistjes kunnen erg vervelend en ongemakkelijk zijn. Misschien heb je morgen een belangrijke afspraak, zoals een date of presentatie en zit je totaal niet te wachten op één of meerdere puistjes. Door de puistjes kun je jezelf immers minder zelfverzekerd voelen en anderen kunnen je gaan aanstaren. Daarom kan ik goed begrijpen dat je het liefste wil dat je puistjes weg gaan in 1 dag.

Helaas is de realiteit dat puistjes vaak niet weg gaan in 1 dag of nacht. Als een puistje namelijk wel zal verdwijnen, blijft er vaak ook nog even een zichtbaar vlekje achter. Dit kan er in ieder geval al beter uitzien dan zo’n opvallend wit of rood puistje.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat je kunt doen om puistjes weg te krijgen in 1 dag. Denk hierbij aan manieren om puistjes te laten krimpen en minder rood te maken en effectieve acne behandelingen om het genezingsproces te versnellen. Bovendien zal ik je aan het einde vertellen hoe je de puistjes in de toekomst kunt voorkomen, zodat je je eindelijk geen zorgen meer hoeft te maken over je puistjes.

Hoe ontstaan puistjes?

Voordat ik ga vertellen hoe je puistjes kunt verwijderen of zichtbaar kunt verminderen in 1 dag zal ik je meer vertellen over het ontstaan van de onzuiverheden. Als je dit begrijpt, weet je namelijk straks ook waarom bepaalde oplossingen goed kunnen werken tegen je puistjes.

Puistjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een slechte verzorging van je huid, hormonale schommelingen, het eten van bewerkte en suikerrijke voedingsmiddelen en onderliggende problemen in je lichaam. Eigenlijk zijn er nog duizenden anderen factoren die mee kunnen spelen bij het ontstaan van acne en puistjes. Dit maakt het ook zo lastig puistjes effectief te bestrijden in 1 dag.

De puistjes-veroorzakende factoren kunnen er toe leiden dat de talgklieren te veel talg gaan aanmaken. Talg is een vettige substantie die je huid vochtig en stevig houdt. Als er echter teveel talg wordt aangemaakt, kan er een ophoping van talg ontstaan in een huidporie of haarzakje. Tevens kunnen dode huidcellen achterblijven op de huid, die samen met het talg in een porie terecht kunnen komen. Er ontstaat dan een mee-eter, dit is een wit of zwart puntje op de huid. Als hier vervolgens acne veroorzakende bacteriën bijkomen, ontstaat een echt puistje. Deze ziet er vaak een stuk groter uit dan een mee-eter, is rood en heeft een dikke witte kop.

Puistjes weg in 1 dag door uitknijpen

Het uitdrukken van mee-eters en puistjes lijkt misschien de snelste methode om je verontreinigheden weg te krijgen. Echter zal je merken dat dit alleen maar averechtse effecten heeft. Denk bijvoorbeeld aan de direct zichtbare roodheid en zwelling.

Als jij bijvoorbeeld een mee-eter uitknijpt, is er een kans dat je enkele uren of de volgende dag een groter bultje met een witte kop ziet. Dit betekent dat de mee-eter is ontstoken en is verandert in een echt puistje. Dit kan bijvoorbeeld komen door het vuil op je vingers.

Ook loop je het risico dat je de talg en verontreinigheden verder in de huid drukt. Door het uitknijpen, zal namelijk niet alles uit het puistje worden verwijdert. Vaak blijft er nog wat achter waardoor het puistje later opnieuw terugkomt.

Denk bij het uitknijpen ook aan het verspreiden van de bacteriën. De volgende dag kunnen er juist weer nieuwe puistjes zijn ontstaan op de plek van je eerste puistje, omdat de verontreinigheden in de omliggende poriën terecht zijn gekomen.

Bovendien kun je blijvende littekens in de huid krijgen door het uitknijpen. Puistjes uitknijpen lijkt dus misschien een goede methode om puistjes weg te krijgen in 1 dag, maar vervolgens heb je nog veel maar last van permante gaatjes en putjes in je huid. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat ik wil benadrukken waarom je nooit puistjes zelf mag uitknijpen.

Hoe gaan puistjes weg in 1 dag?

Laten we nu kijken naar de manieren om je puistjes weg te krijgen in 1 dag. Je wilt immers zo snel mogelijk en waarschijnlijk het liefst vandaag nog van je puistjes af. Hoewel het waarschijnlijk niet gaat lukken een puistje compleet te laten verdwijnen, kun je de zichtbaarheid wel significant verminderen in korte tijd.

Hieronder deel ik enkele tips met je om je puistjes zichtbaar te verminderen in 1 dag.

– Hydrocortison crème

Personen die last hebben van een hardnekkige vorm van acne, zoals onderhuidse puistjes, kiezen er soms voor een cortisone injectie te nemen bij een arts. Deze behandeling wordt gebruikt om puistjes weg te krijgen in 1 dag of zelfs binnen enkele uren.

Aangezien een cortisone injectie alleen verkrijgbaar is in speciale toestanden kun je ervoor kiezen de vrij verkrijgbare variant te gebruiken, namelijk hydrocortison crème. Dit middel is puur gericht op het verminderen van de ontstekingen, roodheid en de grootte van puistjes. Hydrocortison crème heeft dus geen effect op de langeretermijn, maar wel op de korte termijn.

– Camouflerende middelen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een non-comedogeen, camouflerend middel aan te brengen op je puistjes. Je kunt hiermee de roodheid en zichtbaarheid van je puistjes aanzienlijk verminderen. Tevens kun je kiezen een middel te gebruiken die zowel camoufleert als de oorzaken van puistjes aanpakt. Er zijn verschillende concealers en primers die beide effecten bieden. Kies sowieso altijd voor producten die de poriën niet verstoppen (non-comedogene producten).

Ga echter niet overdrijven met het opdoen van make-up. Je wilt je puistje verwijderen in 1 dag, maar als jij een te dikke laag make-up op doet, dan ga je alsnog erg opvallen. Zorg dus dat je een natuurlijke dekking aanbrengt, waardoor je huid er egaler uitziet. Kies voor een groene primer om plaatselijke puistjes te camoufleren en minder make-up te hoeven gebruiken.

– Ijs

Het gebruiken van ijs is een andere manier om een puistje snel en op goedkope wijze weg te krijgen. Het puistje zal niet weg gaan in 1 dag, maar je kunt er wel de pijn, zwelling en roodheid mee verminderen. Ijs vernauwt namelijk de bloedvaten rondom het puistje.

Simpelweg neem je enkele ijsklontjes, wikkel ze in een theedoek en vervolgens kun je deze twee keer 1 minuut lang tegen de plek van je puistje aanhouden.

– Warm washandje

Mocht je last hebben van een puistje die gezwollen is, kun je overwegen een warm washandje te gebruiken. Je dient dan een warm washandje 3 minuten aan te brengen op de plek van je puistje. Herhaal dit eens per uur. Op deze manier zal er bloed stromen naar dit gebied waardoor de zwelling vermindert en bacteriën naar de oppervlakte van de huid komen.

Na het gebruiken van je washandje kun je ervoor kiezen een acne bestrijdend middel of bijvoorbeeld hydrocortison crème aan te brengen.

– Gezichtsreinigers

Een andere manier om puistjes weg te krijgen in 1 dag, maar ook in de toekomst nieuwe puistjes te voorkomen, is het gebruiken van een milde gezichtsreiniger. Met een gezichtsreiniger kun je namelijk talg, make-up en andere verontreinigheden van je gezicht wassen. Op deze manier voorkom je dat er in de toekomst nieuwe ophopingen ontstaan in je poriën, en er dus puistjes ontstaan.

Mocht je vaker last hebben van puistjes, dan kun je voortaan reinigingsdoekjes meenemen als je ergens heen gaat. Op deze manier kun je direct puistjes bestrijden en het duurt slechts enkele seconden. Naast een gezichtsreiniger of reinigingsdoekje kun je ook overwegen een exfoliant te gebruiken. Hiermee kun je dode huidcellen verwijderen en de aanmaak van gezonde huidcellen stimuleren. Het resultaat is dat de poriën minder snel verstoppen.

– Anti-acnemiddelen

In het vorige kopje heb ik aangegeven met welke middelen je de talg en dode huidcellen van je huid kunt verwijderen, namelijk met een gezichtsreiniger en een exfoliant die geschikt zijn voor de acne-gevoelige huid. Als je goed hebt opgelet, is er nog één factor die je puistjes veroorzaakt, namelijk de bacteriën.

Om een puistje proberen weg te halen in 1 dag kun je dan ook voordat je gaat slapen een antibacterieel aanbrengen op je puistjes. In de nacht herstelt de huid zichzelf. Ik maak zelf gebruik van een licht percentage benzoylperoxide om een droge huid te voorkomen en de huid op zachte wijze, maar effectief te behandelen. Een natuurlijk alternatief voor benzoylperoxide is tea tree olie. Met dit middel kun je dan ook de acne-veroorzakende bacteriën kapot maken.

puisten weg in 1 dag

Puistjes weg in 1 dag: conclusie en complete methode!

In dit artikel heb je enkele tips gekregen om puistjes weg te halen in 1 dag. Ik hoop voor je dat het je in ieder geval gaat lukken de zichtbaarheid ervan te verminderen.

Houd er wel rekening mee dat dit enkel voorbeelden waren van oplossingen die tijdelijk werken. Als jij bijvoorbeeld ijs gebruikt, dan kan dit effect na enkele uren alweer verdwenen zijn. Een gezichtsreiniger of een benzoylperoxide gel werkt ook maar tijdelijk. Er kan namelijk nog steeds talg worden aangemaakt en dode huidresten kunnen nog steeds achterblijven als jij stopt met het gebruiken van een middeltje.

Het beste is dan ook te gaan focussen op de permanente oplossingen voor acne. Dit kan bijvoorbeeld door je hormonen in balans te brengen, te letten op je voeding en je levensstijl aan te passen. Als je hier hulp bij wilt, dan kun je eens de website van Fleur bezoeken. Zij heeft een compleet e-book gemaakt, genaamd “Leven Zonder Acne”. Dit boek is gericht op het behandelen van acne door de problemen uit te roeien bij de wortel. Zo ga je puistjes niet weg halen in 1 dag, maar direct de stappen zetten die nodig zijn om snelle, maar ook permanente resultaten te zien. Dit gaat je een hoop gedoe en geld besparen.

leven zonder acne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *