pendelen voor beginners

Pendelen voor beginners: de beste tips!

Ben je opzoek naar een gids over pendelen voor beginners? Dan ontdek je hier alles wat je moet weten!

Als je geïnteresseerd bent in spirituele praktijken en je wilt graag antwoorden vinden op belangrijke levensvragen, dan is pendelen misschien iets voor jou. Pendelen is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om antwoorden te krijgen op verschillende vragen, van praktische kwesties tot diepgaande spirituele zaken.

Het is een eenvoudige en gemakkelijke manier om in contact te komen met je onderbewustzijn en de universele energieën om je heen. In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over pendelen, van wat het is en hoe het werkt, tot welke soorten pendels er zijn en hoe je ermee kunt beginnen.

Of je nu nieuw bent in pendelen of gewoon op zoek bent naar meer informatie, dit artikel is perfect voor beginners die willen leren hoe ze kunnen pendelen.

Wat is pendelen?

Pendelen is een techniek die vaak wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde en spiritualiteit om antwoorden te krijgen op vragen of om inzicht te krijgen in bepaalde situaties. Bij pendelen gebruik je een pendel, wat meestal een edelsteentje of een ander soort gewichtje is wat aan een koord of ketting is bevestigd. Pendelen kan je helpen om antwoorden te verkrijgen op vragen of om energieën te detecteren.

Bij het pendelen houdt de persoon de pendel stil en stelt vervolgens een vraag. De pendel zal dan heen en weer of in cirkels bewegen, afhankelijk van het antwoord. Er wordt gezegd dat de beweging van de pendel wordt beïnvloed door onbewuste signalen van de persoon die de pendel vasthoudt, of door energieën in de omgeving.

pendelen voor beginners

Hoe werkt pendelen?

Pendelen werkt door gebruik te maken van de energieën die om ons heen zijn. Onze onderbewuste geest staat in verbinding met deze energieën en kan er toegang toe krijgen door middel van pendelen.

Bij het pendelen houd je een pendel vast, meestal aan een koord of ketting. De pendel kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals kristallen, edelstenen, metaal of hout. Vervolgens stel je een vraag aan je onderbewuste geest of aan het universum en laat je de pendel bungelen boven een oppervlak, zoals een tafel of je hand.

Terwijl de pendel bungelt, zal het beginnen te bewegen in een bepaalde richting. Deze beweging wordt gecontroleerd door je onderbewuste geest, die in contact staat met de energieën om je heen. De richting van de pendelbeweging kan verschillende antwoorden betekenen, afhankelijk van de vraag die je stelt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de beweging van de pendel niet wordt veroorzaakt door fysieke kracht, maar door subtiele energieën die ons omringen. Het is daarom belangrijk om in een ontspannen toestand te zijn tijdens het pendelen, zodat je geen fysieke kracht gebruikt om de pendel te bewegen.

Door te pendelen kun je antwoorden krijgen op allerlei soorten vragen, van praktische kwesties tot spirituele zaken. Het kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat pendelen een hulpmiddel is en dat de antwoorden die je krijgt alleen suggesties zijn. Het is aan jou om te beslissen wat je ermee doet.

Boeken over pendelen

In dit artikel over pendelen voor beginners, gaan we je de basics over pendelen leren. Er valt echter nog zoveel meer te ontdekken. Als je echt serieus met pendelen aan de slag wilt gaan, raden we je daarom aan om een goed boek aan te schaffen, die je de ins en outs van pendelen van leren. Hier volgen een aantal van de beste boeken over pendelen.

praktisch pendelen voor beginners
Praktisch pendelen voor beginners - €15,-
Pendelen van A tot Z - €17,50
Praktisch pendelboek met gebruiksaanwijzing & 40 verschillende pendelkaarten - €9,50

Wat betekent “ja” en wat betekent “nee” bij een pendel?

Bij een pendel wordt “ja” en “nee” gebruikt als antwoord op vragen die gesteld worden. De betekenis van “ja” en “nee” kan echter verschillen afhankelijk van wie de pendel gebruikt. Over het algemeen wordt aangenomen dat de pendel “ja” beweegt in een verticale  heen-en-weer beweging, terwijl “nee” een horizontale beweging aangeeft.

In sommige gevallen kan het echter ook andersom zijn, of kan bijvoorbeeld rondjes draaien “ja” of “nee” bewegen. Het is daarom slim om dit van te voren te testen. Dit kun je simpelweg doen door te vragen “pendel laat mij zien wat ja is” en “pendel laat mij zien wat nee is”. 

Test dit vervolgens nog een keer door wat vragen te stellen waarop je het antwoord al weet, om te controleren wat “ja” en “nee” betekent. 

Toepassingen van Pendelen

Pendelen kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, van praktische zaken tot spirituele doeleinden. Hier zijn enkele voorbeelden:

– Het nemen van beslissingen

Pendelen kan worden gebruikt om te helpen bij het nemen van beslissingen, zoals het kiezen van een baan of het beslissen over een verhuizing. Door vragen te stellen en de beweging van de pendel te interpreteren, kun je inzicht krijgen in wat de beste keuze is voor jou.

– Het vinden van verloren voorwerpen

Pendelen kan worden gebruikt om verloren voorwerpen op te sporen, zoals sleutels of sieraden. Door de pendel te gebruiken om de richting van het voorwerp te vinden, kun je het gemakkelijker terugvinden.

– Gezondheidsadvies

Pendelen kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in gezondheidskwesties en om advies te krijgen over de beste behandelingen of remedies. Bijvoorbeeld, door te pendelen kun je erachter komen welke voedingssupplementen of kruiden het meest geschikt zijn voor jouw lichaam.

– Communiceren met engelen en gidsen

Sommige mensen gebruiken pendelen om te communiceren met engelen en spirituele gidsen. Door vragen te stellen en de pendelbewegingen te interpreteren, kunnen ze boodschappen ontvangen en begeleiding krijgen.

– Chakra balancering

 Pendelen kan worden gebruikt om de energie in de chakra’s te balanceren. Door de pendel boven elke chakra te houden, kun je de richting van de pendelbeweging gebruiken om te bepalen welke chakra’s meer aandacht nodig hebben.

– Alternatieve Geneeskunde

Pendelen wordt vaak gebruikt in de alternatieve geneeskunde, waarbij de methode wordt ingezet bij chakra’s, acupunctuur en homeopathie. In de acupunctuur wordt pendelen gebruikt om de juiste acupunctuurpunten te vinden. Bij homeopathie wordt pendelen gebruikt om de juiste homeopathische remedie te vinden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe pendelen kan worden toegepast. Het kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt en kan worden aangepast aan de behoeften van elke individuele persoon.

Pendel kopen

Wil je zelf gaan pendelen? Dan is het allereerst natuurlijk belangrijk om een pendel te kiezen die ja aantrekt. Er zijn veel verschillende pendels dus neem rustig de tijd om de pendel te kiezen die je het meeste aanspreekt.

pendel kopen

Welke pendel past bij mij?

Het kiezen van de juiste pendel is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je je comfortabel voelt tijdens het pendelen en dat de pendel goed werkt voor de specifieke vragen die je hebt. Er zijn verschillende soorten pendels beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bepalen welke pendel bij jou past:

– Intuïtie

Gebruik je intuïtie bij het kiezen van een pendel. Ga naar een winkel waar verschillende soorten pendels beschikbaar zijn en kies de pendel die het meest aantrekkelijk voor je is. Dit kan je eerste aanwijzing zijn dat dit de juiste pendel voor jou is.

– Type pendel

Er zijn verschillende soorten pendels beschikbaar, zoals kristallen, edelstenen, metalen en houten pendels. Elk type pendel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan geschikt zijn voor verschillende soorten vragen. Bijvoorbeeld, kristallen en edelstenen pendels worden vaak gebruikt voor spirituele doeleinden, terwijl metalen pendels geschikt zijn voor praktische vragen.

– Gewicht en grootte

Het gewicht en de grootte van de pendel zijn ook belangrijk om rekening mee te houden. Als je bijvoorbeeld een zware pendel gebruikt, kan dit vermoeiend worden voor je arm tijdens het pendelen. Kies daarom een pendel die je gemakkelijk kunt vasthouden en die niet te zwaar is.

– Energie

Voel de energie van de pendel door het vast te houden en te pendelen. Als de pendel goed voelt en gemakkelijk beweegt, kan dit een teken zijn dat dit de juiste pendel voor jou is.

– Testen

Ten slotte is het belangrijk om de pendel te testen voordat je het koopt. Pendel enkele vragen en zie hoe de pendel reageert. Als je een goed gevoel hebt bij de pendel en de antwoorden die je krijgt, is dit waarschijnlijk de juiste pendel voor jou.

pendelen voor beginners

Pendelen over liefde

Veel mensen gebruiken pendelen om meer te weten te komen over liefde.  Als je wilt pendelen over liefde, zijn er verschillende vragen die je kunt stellen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Is mijn huidige partner de juiste persoon voor mij?
 2. Zal ik ooit ware liefde vinden?
 3. Zal mijn relatie standhouden?
 4. Is mijn partner oprecht verliefd op mij?
 5. Zal ik ooit trouwen?

Voordat je begint met pendelen over liefde, is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Je moet open en ontvankelijk zijn voor de antwoorden die je krijgt, zelfs als ze niet zijn wat je had gehoopt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat pendelen geen vervanging is voor professioneel advies en dat je altijd de hulp van een gekwalificeerde professional moet zoeken als je ernstige relatieproblemen hebt.

Om te beginnen met pendelen over liefde, moet je eerst een pendel kiezen die voor jou werkt. Er zijn verschillende soorten pendels, zoals kristallen, edelstenen of metalen. Kies er een die je aanspreekt en houd deze stevig vast tussen duim en wijsvinger.

Vervolgens moet je een reeks vragen voorbereiden die je wilt stellen over liefde. Zorg ervoor dat de vragen duidelijk en specifiek zijn en stel ze één voor één.

Als je klaar bent om te pendelen, ga dan naar een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt. Concentreer je op je ademhaling en stel vervolgens de eerste vraag. Laat de pendel losjes hangen boven je hand en wacht tot deze begint te bewegen. Het is belangrijk dat je van te voren weet wat ‘ja’ en ‘nee’ betekent. We hebben hierboven al uitgelegd hoe je hierachter kunt komen. Houd de pendel vervolgens stil en stel de volgende vraag.

Herhaal dit proces totdat je alle vragen hebt gesteld die je voorbereid hebt. Het is belangrijk om aantekeningen te maken van de antwoorden die je hebt gekregen, zodat je deze later kunt evalueren en reflecteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat de antwoorden die je krijgt niet altijd absoluut of waarheidsgetrouw zijn en dat het belangrijk is om kritisch en sceptisch te blijven. Pendelen kan echter een waardevol hulpmiddel zijn voor zelfreflectie en het verkrijgen van inzicht in jezelf en je relaties.

Pendelen geslacht

Pendelen kan ook worden gebruikt om vragen te beantwoorden over het geslacht van een ongeboren baby. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat pendelen nauwkeurig is voor dit doel, zijn er mensen die beweren dat pendelen hen heeft geholpen het geslacht van hun baby correct te voorspellen.

Als je wilt pendelen over het geslacht van je baby, zijn er verschillende vragen die je kunt stellen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Wordt mijn baby een jongen?
 2. Wordt mijn baby een meisje?

Voordat je begint met pendelen over het geslacht van je baby, is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Je moet open en ontvankelijk zijn voor de antwoorden die je krijgt, zelfs als ze niet zijn wat je had gehoopt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat pendelen geen vervanging is voor prenatale zorg en dat je altijd de hulp van een medisch professional moet zoeken voor medisch advies en prenatale zorg.

Om te beginnen met pendelen over het geslacht van je baby, moet je eerst een pendel kiezen die voor jou werkt. Er zijn verschillende soorten pendels, zoals kristallen, edelstenen of metalen. Kies er een die je aanspreekt en houd deze stevig vast tussen duim en wijsvinger.

Vervolgens moet je een reeks vragen voorbereiden die je wilt stellen over het geslacht van je baby. Zorg ervoor dat de vragen duidelijk en specifiek zijn en stel ze één voor één.

Als je klaar bent om te pendelen, ga dan naar een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt. Concentreer je op je ademhaling en stel vervolgens de eerste vraag. Laat de pendel losjes hangen boven je hand en wacht tot deze begint te bewegen. Als je weet wat ‘ja’ en ‘nee’ betekent heb je snel je antwoord. Houd de pendel stil en stel de volgende vraag.

Herhaal dit proces totdat je alle vragen hebt gesteld die je voorbereid hebt. Het is belangrijk om aantekeningen te maken van de antwoorden die je hebt gekregen, zodat je deze later kunt evalueren en reflecteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat de antwoorden die je krijgt niet altijd absoluut of waarheidsgetrouw zijn en dat het belangrijk is om kritisch en sceptisch te blijven. Pendelen kan echter een waardevol hulpmiddel zijn voor zelfreflectie en het verkrijgen van inzicht in jezelf en je toekomstige kind.

pendelen werking

Pendelen met engelen

Pendelen kan ook worden gebruikt om te communiceren met engelen of spirituele gidsen. Engelen worden vaak gezien als boodschappers van God en worden verondersteld ons te helpen in ons dagelijks leven en ons spiritueel te begeleiden. Als je wilt pendelen met engelen, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen:

 1. Bereid jezelf voor: Voordat je begint, is het belangrijk om jezelf te gronden en te centreren. Dit kan worden gedaan door meditatie of andere ontspanningstechnieken. Het is ook belangrijk om een veilige en rustige omgeving te creëren waarin je je comfortabel voelt.
 2. Kies je pendel: Kies een pendel die voor jou werkt en die je gemakkelijk kunt vasthouden. Er zijn verschillende soorten pendels beschikbaar, zoals kristallen, edelstenen of metalen.
 3. Verbind met de engelen: Stel jezelf open voor de engelen en vraag om hun begeleiding. Dit kan worden gedaan door middel van gebed, meditatie of visualisatie. Vraag de engelen om bij je te zijn en je te helpen bij het pendelen.
 4. Stel vragen: Stel de engelen specifieke vragen over jezelf, je leven of je toekomst. Zorg ervoor dat de vragen duidelijk en specifiek zijn en stel ze één voor één. Wacht vervolgens tot de pendel begint te bewegen en noteer de antwoorden die je krijgt.
 5. Bedank de engelen: Bedank de engelen voor hun begeleiding en ondersteuning. Sluit je sessie af met een gebed of een moment van stilte om je verbinding met de engelen te beëindigen.

Is pendelen gevaarlijk?

Over het algemeen wordt pendelen beschouwd als een veilige techniek, zolang het op de juiste manier wordt gebruikt. Pendelen voor beginners is ook goed mogelijk, maar houdt wel met een aantal zaken rekening. Er zijn namelijk enkele risico’s en potentiële gevaren waarvan beoefenaars zich bewust moeten zijn.

– Verkeerde conclusies

Ten eerste kan pendelen leiden tot verkeerde conclusies en acties als de beoefenaar niet voldoende kennis heeft over de techniek en hoe deze werkt. Het is belangrijk om te begrijpen dat de antwoorden van de pendel niet altijd waarheidsgetrouw zijn en dat de persoon die de pendel vasthoudt, de resultaten kan beïnvloeden. Het is dus van cruciaal belang om de juiste training en begeleiding te krijgen voordat men begint met pendelen.

– Vervanging medisch advies

Ten tweede kan het gebruik van pendelen bij sommige mensen onnodige angst en stress veroorzaken, vooral als de antwoorden van de pendel betrekking hebben op gezondheidsproblemen of andere belangrijke zaken. Het is belangrijk om te onthouden dat pendelen niet bedoeld is als vervanging van medisch advies en dat mensen altijd professionele hulp moeten zoeken als ze zich zorgen maken over hun gezondheid.

– Kwakzalvers

Ten derde kan pendelen worden misbruikt door mensen die zich voordoen als beoefenaars maar eigenlijk kwakzalvers zijn die profiteren van kwetsbare mensen. Het is belangrijk om op te letten voor dergelijke personen en om alleen te werken met beoefenaars die een goede reputatie hebben en ethische normen hoog in het vaandel hebben.

Kortom, pendelen is over het algemeen niet gevaarlijk als het op de juiste manier wordt gebruikt en als beoefenaars zich bewust zijn van de mogelijke risico’s en gevaren. Het is belangrijk om voldoende kennis en training te hebben voordat men begint met pendelen en om altijd professioneel advies te zoeken als dat nodig is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *