aha en bha

Paula's choice review: Aanrader of niet?

Ben je op zoek naar een eerlijke en grondige Paula’s Choice review? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Paula’s Choice staat synoniem voor transparantie in de wereld van huidverzorging. Hun formules zijn niet alleen veilig, maar ook krachtig en gebaseerd op diepgaand onderzoek. Bovendien vindt het merk dat consumenten het recht hebben om precies te weten welke ingrediënten er in elk product zitten en waarom ze zijn gekozen.

Dit diervriendelijke huidverzorgingsmerk heeft de aandacht getrokken van honderdduizenden volgers op Instagram. Daarnaast hebben vooraanstaande publicaties zoals Glamour, New York Magazine en Vogue aandacht besteed aan hun producten. Met diverse onderscheidingen en titels op hun naam, hebben ze de harten van velen veroverd dankzij hun hoogwaardige productaanbod.

Als je benieuwd bent of Paula’s Choice geschikt is voor jouw behoeften, nodigen we je uit om verder te lezen voor een eerlijke Paula’s choice review. In dit artikel duiken we dieper in op het bedrijf, de producten, klantbeoordelingen en nog veel meer.

Wat is Paula’s choice en hoe is het ontstaan?

Paula’s Choice is een zeer populair merk binnen de huidverzorgingswereld. De oprichting van dit merk is geworteld in de persoonlijke zoektocht van Paula Begoun, die te kampen had met acne en eczeem zonder effectieve oplossingen te vinden. Deze uitdaging bracht haar ertoe om haar stempel te drukken op de schoonheidsindustrie, waarbij ze op onderzoek gebaseerde en doeltreffende ingrediënten nastreefde, gecombineerd met veilige formuleringen.

In 1995 heeft Paula’s Choice het licht gezien, en met zich meedragend de fundamentele filosofie: “Slimme, Veilige Schoonheid.” Voor dit merk draait huidverzorging om het welzijn van je huid, en producten moeten hun beloften waarmaken zonder uitzonderingen. Hun enige missie is om jou verder te helpen met effectieve en veilige samenstellingen, allemaal gesteund door wetenschappelijk onderzoek. De transparantie is cruciaal, want het begrijpen van huidverzorging mag geen mysterie zijn.

Op elk product van Paula’s Choice staan alle ingrediënten duidelijk vermeld, vergezeld van een lijst van onderzoeksdocumenten die de beslissingen achter de formuleringen van het merk ondersteunen. Dit betekent dat je precies weet wat je op je huid aanbrengt en waarom. Het merk koestert dierenwelzijn en voert geen dierproeven uit, terwijl schadelijke ingrediënten worden vermeden.

Nu je wat meer inzicht hebt in de oorsprong van Paula’s Choice en het fundament van hun waarden, is het tijd om onze review te verkennen van het meest gevierde product van het merk: De BHA Exfoliant, een uitstekende bondgenoot in de strijd tegen puistjes.

Paula’s choice exfoliant review

Als je op zoek bent naar een Paula’s Choice review, is de kans groot dat je specifiek geïnteresseerd bent in de exfolianten van dit merk. Paula’s Choice heeft twee varianten van exfolianten in haar assortiment:

 1. Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant
 2. Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant

Verreweg het meest gerenommeerde product binnen het Paula’s Choice assortiment is de eerste exfoliant, de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Als je de naam Paula’s Choice hoort, is de kans groot dat dit product direct in gedachten komt. En dit is niet zonder reden: deze met prijzen bekroonde exfoliant was een van de allereerste in zijn soort en heeft zich ontwikkeld tot een ware icoon. Vrijwel iedereen die deze exfoliant ooit heeft gebruikt, beschouwt het als een magische oplossing voor puistjes en onzuiverheden.

We zijn ons allemaal bewust van het cruciale belang van exfoliatie binnen onze huidverzorgingsroutine. Andere producten kunnen niet hun volledige potentieel benutten als er een laag van dode en droge huidcellen onze natuurlijke gloed bedekt. De exfoliant van Paula’s Choice biedt een milde en doeltreffende exfoliatie die tot twee keer per dag kan worden ingezet.

Paula’s choice exfoliant review: Wat doet dit product?

Laten we dieper ingaan op wat dit product te bieden heeft. De Paula’s Choice exfoliant heeft een specifieke functie die de huid aanzienlijk ten goede kan komen.

Deze exfoliant heeft de kracht om niet alleen de dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen, maar ook diep binnenin de poriën. Het sleutelingrediënt in deze exfoliant is salicylzuur, een bèta-hydroxyzuur (BHA) dat diep in de huid kan doordringen. Salicylzuur heeft een veelzijdige werking: het minimaliseert en ontstopt poriën, bevordert het afschilferen van oude huidcellen en egaliseert de huidtextuur. Bovendien is dit ingrediënt bij uitstek geschikt voor degenen die te kampen hebben met acne en puistjes, omdat het effectief werkt tegen deze ongewenste huidproblemen.

De toepassing van dit product is simpel en moeiteloos. Het kan rechtstreeks met je vingertoppen worden aangebracht op een gereinigde huid, maar het is ook handig om een wattenschijfje te gebruiken. Het product wordt snel geabsorbeerd door de huid, waarna je je favoriete vochtinbrengende crème kunt aanbrengen voor extra hydratatie.

Uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat maar liefst 91% van de gebruikers een aanzienlijk gezondere huid ervoer na het gebruik van de 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice. Deze resultaten benadrukken de doeltreffendheid van het product en zijn potentieel om positieve veranderingen in de huidconditie teweeg te brengen.

Paula’s choice exfoliant review: Klanten beoordelingen

Onze zoektocht op het internet naar beoordelingen van de Paula’s Choice BHA exfoliant heeft veel opgeleverd. Dit immens populaire product heeft talloze en buitengewoon positieve klantenbeoordelingen verzameld. Alleen al op bol.com zijn er meer dan 60 beoordelingen te vinden. We hebben uitgebreid door deze beoordelingen gebladerd om inzicht te krijgen in de ervaringen van klanten met dit product.

Positieve beoordelingen:

De overweldigende meerderheid van klanten is extreem positief over deze exfoliant. In veel beoordelingen wordt benadrukt dat de huid duidelijk zichtbaar is verbeterd. Poriën zijn verkleind en puistjes zijn verdwenen. Bovendien melden klanten dat niet alleen bestaande puistjes verdwijnen, maar dat ze ook minder frequent voorkomen. Het product lijkt toekomstige puistjes effectief te voorkomen.

Klanten zijn tevreden met de actieve ingrediënten, zoals salicylzuur, en de snelle resultaten die de exfoliant oplevert. Ze geven aan binnen 1 tot 2 weken al aanzienlijke verbeteringen te zien. Deze omvatten een veel gladdere en egalere huid met minder onzuiverheden.

Negatieve beoordelingen:

Naast de overweldigend positieve feedback zijn er natuurlijk ook enkele negatieve beoordelingen, die in een eerlijke beoordeling van Paula’s Choice moeten worden vermeld. Hoewel de meerderheid van de klanten geen klachten had over het product, zijn er enkele meldingen van klanten die een branderig en trekkerig gevoel ervoeren na gebruik. Ze geven echter aan dat dit gevoel snel verdwijnt. Gezien het krachtige exfoliërende karakter van het product kan dit effect inderdaad voorkomen, vooral bij mensen met een (zeer) gevoelige huid.

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en het gebruik van dit product geleidelijk op te bouwen. Begin met één tot twee keer per week en verhoog dit langzaam naar 3 of 4 keer per week. Gebruik altijd een hydraterende crème na het aanbrengen van de exfoliant. Als je een ander huidtype hebt, is de kans groot dat je geen last zult hebben van een trekkerig gevoel en het product dagelijks zonder enig probleem kunt gebruiken.

beste gezichtsscrub

Paula’s choice review: Voor wie zijn de producten interessant?

De gezichtsverzorgingslijn van Paula’s Choice is werkelijk interessant voor iedereen. De BHA exfoliant is vooral een uitkomst voor mensen met acne of een onzuivere huid. Het effect van dit product op puistjes is bijna magisch, wat het zo ontzettend populair maakt. Toch biedt Paula’s Choice een variëteit aan producten voor verschillende huidtypes.

Of je nu worstelt met acne, droge huid, ouderdomsvlekken of andere huidproblemen, Paula’s Choice heeft een product dat speciaal ontworpen is om te helpen. Als je niet zeker weet waarom een bepaald ingrediënt in een formule is opgenomen en hoe het jou kan helpen, kun je de ingrediëntenlijst van het merk raadplegen voor een gedetailleerde uitleg.

Het assortiment omvat honderden producten, variërend van rijke reinigingsmiddelen tot herstellende toners, milde exfoliators, krachtige serums en nog veel meer. Hieronder hebben we enkele van de beste producten van Paula’s Choice op een rijtje gezet, elk met een korte beschrijving.

Verschillende producten van Paula’s choice

Hoewel de BHA exfoliant het meest populaire en meest verkochte product van Paula’s choice is, heeft het merk ook nog andere geweldige producten. We bespreken een aantal van de beste producten van Paula’s choice hieronder.

– Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Lotion Exfoliant

aha lotion

Nu richten we onze aandacht op de AHA exfoliant, nadat we eerder uitgebreid de BHA exfoliant hebben besproken. Het voornaamste verschil tussen beide is dat de AHA exfoliant minder diep doordringt. Deze exfoliant richt zich vooral op de bovenste laag van de huid. Als je te maken hebt met acne, dan is de BHA exfoliant de betere keuze (vanwege zijn diepgaande werking), maar als je last hebt van een droge huid, dan is de AHA exfoliant de ideale optie voor jou.

Deze verzachtende lotion is specifiek samengesteld voor de droge tot zeer droge huid en exfolieert de huid op een milde wijze. Het resultaat is een huid die zachter, gladder en jeugdiger oogt. Enkele belangrijke kenmerken van dit product zijn:

 • Herstelt zonschade
 • Verwijdert dode huidcellen
 • Verzacht fijne lijntjes en rimpels

Het voornaamste actieve ingrediënt in deze lotion is glycolzuur. Dit ingrediënt verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Het vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering, vooral veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Daarnaast heeft het een vochtbindende werking, wat bijzonder gunstig is voor een droge huid.

– Paula’s Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

Paula's Choice Clear Gel Gezichtsreiniger

Deze gezichtsreiniger combineert zachtheid voor je huid met kracht tegen puistjes. Het vormt de basis van een verbeterde huid en is tevens de eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Bijzonder geschikt als je te maken hebt met hardnekkige puistjes en/of mee-eters. Bij regelmatig gebruik zal je snel merken dat puistjes, mee-eters en onzuiverheden verminderen.

Dit product zorgt voor een verfrissend en schoon gevoel op je huid, terwijl het tegelijkertijd puistjes bestrijdt. Het effectieve verwijderen van overtollig talg gaat gepaard met bescherming tegen uitdroging. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van een gezonde uitstraling. Dankzij het ingrediënt Panthenol (vitamine B5) blijft vocht langer in de huid vastgehouden, wat resulteert in een verbeterde uitstraling en zachtheid van de huid.

– Paula’s Choice Skin Balancing Pore Reducing Toner

Paula's Choice Skin Balancing Pore Reducing Toner -

Als je overweegt om een toner aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen (wat altijd een slimme zet is), dan is deze toner van Paula’s Choice een uitstekende keuze. Dit product is speciaal ontworpen om roodheid veroorzaakt door puistjes of gevoeligheid te verminderen. Met deze licht hydraterende toner herstel je de gezonde balans van je huid. De toner zit boordevol krachtige antioxidanten en herstellende ingrediënten die je huid kalmeren en je vergrote poriën verfijnen.

Het voornaamste actieve bestanddeel in deze toner is Niacinamide (vitamine B3). Dit is een krachtig ingrediënt dat de huid aanzienlijk kan helpen herstellen. Het vermindert de zichtbaarheid van vergrote poriën en fijne lijntjes, en verheldert een doffe en oneffen teint. Een ander essentieel ingrediënt in deze toner is Glycerine. Dit huidherstellende bestanddeel komt van nature voor in de huid en biedt bescherming tegen uitdroging, waardoor een gezonde uitstraling behouden blijft.

– Paula’s Choice C15 Super Booster 

Paula's Choice C15 Super Booster

Zonder enige twijfel is vitamine C een van de meest voordelige ingrediënten voor de huid. Als je nog niet de voordelen van een krachtig vitamine C-serum ervaart, is het ten zeerste aan te raden om hier snel verandering in te brengen. De Paula’s Choice C15 Super Booster is een uitstekende keuze voor deze stap!

Dit product biedt je een krachtige dosis vitamines voor een stralende huid. De C15 Super Booster bevat een aanzienlijke concentratie vitamine C, samen met een combinatie van antioxidanten en ingrediënten die bijdragen aan huidherstel.

Deze samenstelling is werkelijk waardevol en draagt bij aan het vervagen van pigmentvlekken, het bevorderen van een zichtbaar stralendere en gelijkmatigere huid, en het beschermen tegen schadelijke omgevingsinvloeden.

Naast vitamine C, een vooraanstaand middel tegen huidveroudering, omvat dit product ook vitamine E en ferulazuur. Vitamine E fungeert als een uitstekend antioxidant voor zowel het lichaam als de huid, en ondersteunt de huid bij de afweer tegen schade veroorzaakt door UV-straling. Ferulazuur is nog een krachtig antioxidant, dat de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en tevens bijdraagt aan de stabiliteit van de vitamines C en E in het product.

– Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster

Paula's Choice 10% Niacinamide Booster

Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3, is een krachtig middel om huidproblemen aan te pakken, waaronder vergrote poriën, fijne lijntjes en pigmentatie. De hoge concentratie niacinamide in dit serum draagt bij aan de verbetering van de structuur van de poriën en helpt ze terug te keren naar hun normale vorm. Daarnaast versterkt het de huidbarrière, wat resulteert in een gladdere en egalere huidtextuur.

Dit serum bevat naast niacinamide ook Panthenol, oftewel vitamine B5. Dit ingrediënt speelt een rol in het vasthouden van vocht in de huid, waardoor de huid er niet alleen beter uitziet, maar ook zachter aanvoelt. Een ander essentieel bestanddeel in dit serum is Acetylglucosamine, een stof die bijdraagt aan het herstel van de huid. Met name bij het verminderen van tekenen van veroudering kan dit ingrediënt een aanzienlijk verschil maken. Bovendien staat het bekend om zijn vermogen om huidverkleuringen tegen te gaan, vooral in combinatie met niacinamide.

– Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Anti Rimpel Serum

paula's choice review

Het bewezen effect van retinol tegen huidveroudering wordt onderstreept door deze retinol crème. Deze crème combineert een krachtige hoeveelheid retinol met antioxidanten en kalmerende, huidherstellende ingrediënten die daadwerkelijk de celvernieuwing stimuleren en de huid egaliseren. Deze lichte crème wordt snel geabsorbeerd door de huid.

De crème werkt effectief aan het verbeteren van zowel de huidskleur als de huidstructuur, vermindert zichtbaarheid van pigmentvlekken en verzacht fijne lijntjes en rimpels. Naast retinol bevat deze lichte crème nog andere krachtige ingrediënten, waaronder:

 • Zoethoutwortelextract: Een plantaardig extract met krachtige antioxiderende en kalmerende eigenschappen, dat bijdraagt aan het verhelderen van een oneffen teint.
 • Peptiden: Deze fragmenten van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, hebben diverse eigenschappen. Sommige kalmeren, terwijl andere fijne lijntjes verzachten en het verlies van stevigheid tegengaan.

– Paula’s Choice Resist Anti-Aging Vloeibare Dagcrème SPF 50

Natuurlijk is de Paula’s Choice review en collectie niet compleet zonder een hoogwaardige dagcrème.

Om ontstekingen, rimpels en pigmentvlekken te verminderen, is dagelijkse bescherming met een effectieve zonnefilter essentieel. Deze lichte dagcrème met SPF 50 en krachtige antioxidanten biedt de perfecte balans tussen huidverzorging en bescherming tegen de zon.

Deze dagcrème is bijzonder geschikt voor een vettere huid met puistjes, grove poriën en mee-eters, omdat het deze problemen doeltreffend aanpakt. De crème heeft een luchtige textuur die niet vet aanvoelt en niet plakkerig is. De belangrijkste ingrediënten in deze dagcrème zijn antioxidanten, avobenzone en groene thee extract.

– Paula’s Choice Calm Restoring Nachtcrème met Vitamine E

paula's choice review

Heb je last van een gevoelige huid? Dan is de nachtcrème van Paula’s Choice een uitstekende keuze voor jou.

Deze nachtcrème is speciaal geformuleerd met kalmerende ingrediënten om roodheid en gevoeligheid van de huid te verminderen. Door de synergetische mix van milde plantaardige oliën en natuurlijke kalmerende en verzachtende stoffen die van nature in de huid voorkomen, wordt de huidbarrière hersteld. Hierdoor voelt je gevoelige huid weer soepel en zacht aan, en ziet deze er kalmer uit doordat roodheid en irritatie verminderen.

De belangrijkste ingrediënten in deze nachtcrème zijn jojoba-olie, squalaan en vitamine E

Paula’s Choice review: Is dit merk de moeite waard?

Je vraagt je wellicht af of Paula’s Choice echt de investering waard is. Ons antwoord is absoluut ja! Met duizenden positieve beoordelingen van klanten wereldwijd die getuigen van de kwaliteit, effectiviteit en waarde van de producten, is het duidelijk dat dit merk opvallend positieve resultaten oplevert. Met meer dan twee decennia ervaring in de industrie is het begrijpelijk waarom consumenten zich aangetrokken voelen tot de formules van dit merk.

Een opvallend kenmerk van het merk is de transparantie. Het biedt uitgebreide informatie over de ingrediënten in elk product, zodat je altijd precies weet wat je op je huid aanbrengt en welke voordelen het biedt.

Bovendien zijn de prijzen van de producten redelijk in vergelijking met andere vergelijkbare huidverzorgingsmerken. De hoge kwaliteit rechtvaardigt de kosten, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is.

Paula’s choice review: Veelgestelde vragen

Hopelijk heeft deze Paula choice review je geholpen bij het beslissing of de producten van dit merk wat voor jou zijn. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is de juiste frequentie voor het aanbrengen van de BHA-exfoliant?

Er is geen strikte regel voor frequentie; het hangt ook af van je huidtype. Bij een (zeer) gevoelige huid is dagelijks gebruik wellicht te intens. Voor andere huidtypen is dagelijks of zelfs tweemaal daags aanbrengen mogelijk voor optimale en snelle resultaten.

Neem geleidelijk toe: Begin met om de dag de exfoliant te gebruiken en verhoog dit, afhankelijk van hoe je huid reageert, naar 1 à 2 keer per dag. Overdag is het essentieel om altijd een SPF van minimaal 30 aan te brengen. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds is het bovendien aan te raden om na de exfoliant een vochtinbrengende crème te gebruiken. Hier vind je een lijst met aanbevolen dag- en nachtcrèmes.

– Hoe lang duurt het voordat huidverbeteringen zichtbaar zijn bij het gebruik van de BHA-exfoliant?

Resultaten zullen snel zichtbaar zijn. Waar sommige huidverzorgingsproducten maanden kunnen vereisen voor merkbare verbeteringen, laat dit product al binnen ongeveer een week duidelijke resultaten zien. Klantenbeoordelingen tonen overweldigend positieve feedback over de snelle werking.

– Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is het primaire ingrediënt in het meest geliefde product van Paula’s Choice, namelijk de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant.

Salicylzuur is uitstekend voor het reinigen van poriën, doordat het zowel het huidoppervlak exfolieert als diep in de poriën doordringt om overtollige olie te verwijderen. Dit voorkomt verstopping van poriën en kan helpen bij het oplossen van reeds bestaande verstoppingen. Hierdoor kunnen bestaande puistjes verdwijnen en nieuwe op afstand worden gehouden.

Als in olie oplosbare BHA heeft salicylzuur de capaciteit om diep in de huid door te dringen, overtollige olie en dode huidcellen af te breken. Het werkt door de ‘lijm’ tussen huidcellen af te breken, wat exfoliatie bevordert en de olieproductie vermindert. De voornaamste voordelen van salicylzuur zijn:

 • Bestrijdt acne
 • Verwijdert dode huidcellen
 • Vermindert talgproductie
 • Vermindert ontsteking en roodheid

– Wat zijn AHA en BHA en wat is het verschil ertussen?

Onze huid exfolieert van nature en vernieuwt dagelijks dode huidcellen. Na verloop van tijd kan dit proces vertragen door zonneschade en tekenen van veroudering. Het toevoegen van chemische exfolianten, zoals AHA’s en BHA’s, aan je huidverzorging kan dit proces ondersteunen en je huid helder en stralend houden.

Alfa-hydroxyzuren (AHA’s) zijn in water oplosbare chemische exfolianten die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Bèta-hydroxyzuren (BHA’s) zijn in olie oplosbare chemische exfolianten, waardoor ze de huid kunnen penetreren via talgklieren. Producten zoals AHA’s en BHA’s zijn uitstekend voor het exfoliëren van je huid en bieden verschillende voordelen, maar ook gedeelde voordelen.

Hier zijn de gedeelde voordelen van zowel AHA’s als BHA’s:

 • Verminderen ontstekingen – cruciaal voor acne, rosacea en andere huidproblemen
 • Verkleinen van grote poriën en oppervlakkige rimpels
 • Verwijderen van dode huidcellen
 • Voorkomen van verstopte poriën en acne

Het verschil zit in de oplosbaarheid: AHA’s lossen op in water, terwijl BHA’s oplossen in olie. Als je diepere problemen hebt, zoals cystische acne of algemene acne, is BHA beter geschikt omdat het dieper in de huid kan doordringen. Voor een probleem als een droge huid is AHA daarentegen de beste keuze, waarbij enkel de bovenste huidlaag wordt geëxfolieerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *