parfumado review

Parfumado review: Aanrader of niet? 

Ben je opzoek naar een eerlijke Parfumado review? Dan ben je hier naar het juiste adres gekomen! 

Parfumado is een website waroop je een parfum abonnement kunt aanschaffen. Je krijgt dan elke maand een nieuwe mini parfum naar keuze opgestuurd, waardoor je verschillende parfums kunt uitproberen. 

Als je nog nooit eerder van Parfumado hebt gehoord dan vraag je je misschien af hoe het werkt, of het betrouwbaar is en of het wat voor jou is. In deze Parfumado review gaan we daar dieper op in. Ook hebben we een klanten onderzoek gedaan om erachter te komen klanten van Parfumado vinden.

Lees gauw verder voor een uitgebreid Parfumado review!

Wat is Parfumado?

Parfumado is een website waar je een parfum abonnement kunt nemen, genaamd Parfumado abonnement. Het werkt heel eenvoudig. Je creëert een account en start een abonnement. Voor 14,95 per maand krijg je vervolgens iedere maand een nieuw parfum (8ml) door de brievenbus. Dit is genoeg voor 30 dagen, uitgaande van 4 sprays per dag. De parfums hebben ook een handig reisformaat waardoor je ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Je kunt zelf elke maand je parfum naar keuze kiezen, waardoor je dus veel verschillende parfums kunt uitproberen en zo uiteindelijk je lieveling of lievelings parfums kunt ontdekken.

Het assortiment van Parfumado bestaat uit ruim 450 parfums, waaronder de meest bekende en populaire parfums van grote merken zoals Dolce & Gabbana, Versace, Michael Kors en nog veel meer. 

Parfumado werd eind 2017 opgericht door broer en zus Martijn en Floor van Rooy. Zij kenden de kracht van parfums en de emoties en herinneringen die deze oproepen. Ook zagen zij een kans, want hoe ontdek je online nieuwe favorieten, die passen bij wisselende gelegenheden en seizoenen? Zo ontstond het idee om hét ontdekkingsplatform voor parfums te bouwen.

parfumado review

Parfumado review: Hoeveel kost het?

De prijzen voor een abonnement bij Parfumado zijn afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Als je het voor de eerste keer uitprobeert en dus nog niet zeker weet of het wat voor jou is, kun je misschien het beste voor het maandelijkse abonnement gaan. Deze kost €14,95 per maand en is maandelijks opzegbaar.

Weet je al zeker dat het iets voor jou is, dan kun je ook voor een 6 maanden of zelfs 12 maanden abonnement gaan. Hierbij betaal je de maanden vooruit en krijg je korting op het maandelijkse bedrag. Een 6 maanden abonnement kost teruggerekend €12,95 per maand en een 12 maanden abonnement €11,95.

Parfumado review: Is Parfumado betrouwbaar?

Ja zeker, Parfumado is 100% betrouwbaar. Het is een legitieme website waarop je een parfum abonnement kunt aanschaffen. Alle parfums op Parfumado zijn 100% echt en het bedrijf koopt ze in bij geautoriseerde leveranciers of bij de merken zelf. Ze doen nooit aan immitatie merken. Bovendien staat klantenservice hoog in het vandaal bij Parfumado. Je kunt je abonnement dan ook altijd opzeggen of pauzeren, wat voor jou het beste uitkomt. 

Parfumado review: Klanten beoordelingen

Om een eerlijke Parfumado review te kunnen schrijven hebben we een klanten onderzoek gedaan om te kijken wat er zoal over Parfumado gezegd heeft. Hierdoor hebben we een goed beeld gekregen over wat klanten van Parfumado vinden.

– Trustpilot

Als je opzoek bent naar eerlijke en betrouwbare reviews dan is Trustpilot altijd de place to go. Hier hebben we dan ook het grootste deel van ons klanten onderzoek gedaan. Op Trustpilot scoort Parfumado een 4,8 van de 5 sterren, uit meer dan 700 beoordelingen. Dit is een hele hoge score die door Trustpilot zelf als ‘uitstekend’ genoemd wordt. 

parfumado review

Zoals je op de Trustpilot score hierboven ziet geeft maar liefst 91% van de klanten die en review geschreven hebben, Parfumado een uistekende score. Dit is natuurlijk een heel goed teken, waardoor je met een gerust hart bij Parfumado een abonnement kunt nemen.

Positieve beoordelingen:

We hebben de verschillende beoordelingen goed doorgelezen, om te kijken welke opmerking vaak naar voren kwamen. Veel klanten geven aan dat ze het zo ontzettend leuk vinden dat ze elke maand een nieuwe parfum kunnen proberen en hierdoor al veel nieuwe favorieten hebben gevonden om af te wisselen. Ook geven veel klanten aan dat ze veel langer met een parfum doen dan een maand.

Ook lezen we terug dat de levering iedere maand op tijd is en dat de klanten service altijd vriendelijk en behulpzaam is als je ze vragen stelt of als er toch iets mis is gegaan.

Wat veel klanten ook fijn vinden is de Facebook community waarop je eventueel een parfum kunt ruilen als je toch niet helemaal blij bent met de geur. Dit schijnt erg goed en gemakkelijk te werken.

Negatieve beoordelingen:

Om een eerlijke Parfumado review te geven hebben we naast de velen positieve beoordelingen ook wat negatieve beoordelingen gelezen (ook al waren deze ver te zoeken). Er zijn niet echt negatieve beoordelingen die vaker voorkomen. Wel lazen we een aantal ontevreden klanten die niet blij waren met de geur die ze besteld hadden.

Parfumado review: Veelgestelde vragen

– Zijn de parfums van Parfumado echt?

Ja zeker! Het merk werkt alleen met parfums die 100% authentiek zijn, ingekocht bij geautoriseerde leveranciers of bij de merken zelf. Ze verkopen nooit namaak of imitaties van parfums.

– Welke abonnementsopties zijn er?

Het populairste abonnement is een maandelijks abonnement (14,95 per maand), die je maandelijks kunt pauzeren of annuleren. Daarnaast heb je ook de keuze om voor een 6- of 12-maanden abonnement te kiezen. Hier betaal je dat aantal maanden in één keer vooruit. Het voordeel hiervan is dat je korting krijgt, je betaald dan minder per maand. De precieze prijzen hebben we hierboven in dit artikel al benoemd. Let wel op, deze abonnementen kun je niet annuleren, maar wel pauzeren.

– Zit ik vast aan een Parfumado abonnement?

Nee, de service is 100% flexibel. Je kunt jouw maandelijkse abonnement pauzeren en stopzetten wanneer jij maar wilt. Zo kun je het altijd even uittesten en als je het toch niets vindt, weer opzeggen. Op je persoonlijke account kun je zelf de status wijzigen of kiezen om een maand te pauzeren.

Let wel op: Als je voor een 6- of 12 maanden abonnement kiest (wat wat goedkoper is per maand), betaal je ofwel 6- of 12 maanden vooruit met korting en kun je voor die periode je abonnement niet opzeggen, maar wel pauzeren.

– Mijn parfum is (nog lang) niet op na een maand, kan ik een maand overslaan?

Ja zeker! Als je niet elke dag parfum opdoet, dan is de kans groot dat je langer dan een maand met je parfum doet. Je kunt je abonnement dan altijd pauzeren als je nog geen nieuwe parfum wilt ontvangen. Als je dit wilt, geeft dit dan uiterlijk 8 dagen voor het verzendmoment door. Dit kun je zelf doen via je account onder het kopje bestellingen. 

Wanneer je je abonnement pauzeert, is dit voor één maand. Wil je je abonnement langer pauzeren? Dan kan dit voor maximaal 3 maanden achtereenvolgend. Na deze maand(en) wordt je abonnement automatisch weer actief. Let daarom op dat je jouw parfumkalender goed invult.

– Kan ik zelf kiezen welke parfums ik wil ontvangen?

Ja zeker, dat is juist het hele idee achter Parfumado. Je bepaalt elke maand zelf welk parfum uit de collectie je wilt ontvangen. De collectie bestaat uit ruim 250 parfums. Je gaat eenvoudig naar ‘Mijn kalender’ en voegt de geuren toe die je wilt proberen. Voor alle parfums geldt dezelfde prijs, dus wees creatief en ga op ontdekking! Heb je geen geur gekozen of wil je worden verrast, dan sturen ze je de Parfum van de Maand.

– Wat is het parfum van de maand?

Elke maand roepen de experts van Parfumado een andere geur uit tot het parfum van de maand. Dit is geen random keuze. De experts baseren deze keuze op de specifieke maand en ze houden hierbij rekening met nieuw uitgebracht het geuren, het seizoen en de bijbehoren feestdagen.

– Zijn alle parfums dezelfde prijs?

Ja je betaald gewoon altijd hetzelfde maandelijkse bedrag, voor welke parfums je ook gaat. Het maakt dus niet uit wat de oorspronkelijk prijs van de parfum in de winkel is.

– Kan ik alleen parfums kiezen?

Hoewel Parfumado vooral uit parfums bestaat, hebben ze tegenwoordig ook beauty producten. Als je dus inmiddels al genoeg parfum op voorraad hebt en niet wilt pauzeren, dan kun je ook eens een kijkje nemen tussen de beauty producten en deze toevoegen aan je parfumkalender.

– Kun je ook een hele fles parfum bestellen als je je favoriet gevonden hebt?

Ja dat kan. Via de Parfumado Shop verkoopt deze website ook hele flessen parfums uit het assortiment. Dit is ideaal als jij je favoriete geur hebt achterhaalt.

– Kan ik een parfum ruilen als ik deze toch niet lekker vindt?

Dit is mogelijk via de Facebook Community van Parfumado. Hierop zijn ontzettend veel klanten actief die graag parfums ruilen en verkopen. Het is niet mogelijk om de parfum te ruilen met Parfumado zelf.

– Wanneer ontvang ik mijn parfum?

Parfumado werkt met twee verzendmomenten in de maand: de 1e en de 15e van iedere maand. Afhankelijk van wanneer jij je abonnement bent gestart, versturen ze je parfum op de 1ste of de 15de van de maand.

– Kan ik mijn parfum nog veranderen in de parfumkalender?

Ja dat kan, maar dit moet je wel optijd doen. Een wijziging kan tot 7 dagen voor verzending.

– Kan ik iemand een abonnement van Parfumado cadeau geven?

Dat kan. Parfumado werkt namelijk met giftcards. Hierbij kun je kiezen uit een 2, 3, 6 of 12 maanden giftcard. Deze giftcard kun je vervoglens versturen met de post of online, wat je zelf wilt. Je kunt deze giftcard altijd personaliseren met een leuke tekst. Het cadeau stopt automatisch wanneer de laatste cadeaumaand is verstreken en de ontvanger wordt hierover per mail op de hoogte gesteld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *