overgang pillen

Overgang pillen: Werken ze écht?

Ben je opzoek naar overgang pillen om je overgangssymptomen te verminderen? Dan ben je niet de enige. Opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en gewichtstoename.. slechts enkele van de ongemakkelijke en frustrerende symptomen waar vrouwen mee te maken krijgen tijdens de menopauze.

Een bezoek aan de dokter zal waarschijnlijk resulteren in een recept voor hormoonvervangende therapieën (HST) die, hoewel effectief bij het verminderen van opvliegers, enigszins controversieel zijn en het risico op borstkanker, beroerte en hartaanvallen kunnen verhogen.

Als je een van de vele vrouwen bent die op zoek zijn naar aanvullende en alternatieve behandelingen, kunnen overgang supplementen een goedkope en gemakkelijke keuze zijn. Lees verder om meer te leren over overgang pillen.

Overgangsklachten

De meeste vrouwen zullen overgangsklachten ervaren rond de menopauze. De duur en ernst van deze symptomen varieert van vrouw tot vrouw. Symptomen beginnen meestal een paar maanden of jaren voordat de menstruatie stopt, ook wel de perimenopauze genoemd, en kunnen daarna nog enige tijd aanhouden. Gemiddeld duren de meeste symptomen ongeveer 4 jaar na je laatste menstruatie. Sommige vrouwen ervaren ze echter langer.

Veelvoorkomende overgangssymptomen:

  • Vaginale droogheid
  • Opvliegers
  • Rillingen
  • Slaapproblemen
  • Nachtelijk zweten
  • Gewichtstoename
  • Stemmingswisselingen
  • Dunner wordend haar en droge huid

Wat zijn overgang pillen?

Overgang pillen zijn supplementen die de overgangssymptomen helpen verlichten. Sommige supplementen zijn speciaal ontwikkeld voor het verminderen van nachtelijk zweten en opvliegers, terwijl andere overgang pillen weer andere symptomen aanpakken. Sommige supplementen pakken ook meerdere symptomen tegelijk aan.

Om overgangsklachten te bestrijden, kunnen vitamines en supplementen een belangrijk onderdeel zijn van de zorg van een vrouw tijdens en na de menopauze, maar het proces om te beslissen welke te nemen kan overweldigend zijn. Lees gauw verder om een aantal van de beste overgangssupplementen van dit moment te ontdekken!

De beste overgang pillen / supplementen

Ymea Overgang 8 in 1 

Ymea 8-1 overgangstabletten ondersteunt bij maar liefst 8 veelvoorkomende overgangsverschijnselen Als gevolg van schommelingen in de hormoonspiegel kunnen vrouwen in de overgang verschillende verschijnselen ervaren, zowel fysiek als mentaal. Ymea 8-in-1 is een uitgebreide formule, speciaal afgestemd om ondersteuning te bieden aan vrouwen tijdens de overgang.

De innovatieve samenstelling helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. Daarnaast draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid, gewichtsverlies en het behoud van een gezonde spijsvertering. Ymea 8-in-1, een uitgebreide formule die bijdraagt aan een comfortabele overgang.

Prijs: €22,49

A.Vogel Famosan Salvia Overgang

Bijna 80% van de vrouwen heeft in de overgang te maken met opvliegers. Daarnaast zijn stemmingswisselingen en nachtelijk transpireren veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Dit supplement pakt deze verschijnselen aan. 

Famosan Salvia is een sterk supplement met een krachtige formule. Het helpt vrouwen in de overgang bij opvliegers, zweten en nachtelijk transpireren. Het is een volledig natuurlijk product en bevat een hoge dosis Salvia officinalis. 

Prijs: €17,99

MenoElle Overgang supplement

MenoElle is een nieuw middel bij overgangsverschijnselen en is in Korea en de VS een enorm succesproduct. De reden achter het succes? MenoElle is vanwege zijn ingrediënten écht anders dan alle andere plantaardige middelen bij overgangsverschijnselen.

MenoElle bevat het gepatenteerde EstroG-100 extract. Het helpt bij: De hormoonhuishouding, opvliegers, stemmingswisselingen en prikkelbare gevoelen, weerstand en vermoeidheid en ondersteuning voor botten en spieren 

Prijs: €31,95

Werken overgang pillen echt?

Ja zeker! De bovengenoemde overgang pillen zijn ontzettend populair onder vrouwen in de overgang en niet voor niets. Ze verlichten veel van die oh zo vervelende overgangsklachten. Supplementen voor de menopauze zijn vaak onderverdeeld in twee categorieën; Fyto-oestrogenen en hormoonregulerend.

Fyto-oestrogene kruiden (zoals zilverkaars, rode klaver en soja) bevatten plantenhormonen (isoflavonen) waarvan wordt gedacht dat ze het vrouwelijke hormoon oestrogeen nabootsen en symptomen verlichten die worden veroorzaakt door hormonale onbalans.

Hormoonregulerende supplementen (waaronder bepaalde vitamines en mineralen) daarentegen bevatten geen plantenhormonen. In plaats daarvan werken ze door het stimuleren van klieren die hormonen produceren en het reguleren van de hormoonspiegels in het lichaam.

Bij het winkelen voor overgang supplementen is het belangrijk om producten van hoge kwaliteit te kopen die veilig zijn en getest op zuiverheid. Zoals bij alle supplementen kunnen mensen verschillend reageren, wat betekent dat sommige vrouwen er meer baat bij hebben dan anderen.

We raden je aan om het door jouw gekozen supplement minimaal 6 weken te nemen, hoewel velen veel sneller zullen beginnen te werken. Als je na een aantal weken geen verschil merkt (wat zeer onwaarschijnlijk is), stop dan met het gebruik en probeer een ander supplement uit.

Als je voorgeschreven medicijnen gebruikt, neem dan contact op met je huisarts voordat je supplementen inneemt. Sommige van de hierboven genoemde supplementen bevatten plantaardige oestrogenen die een wisselwerking kunnen hebben met bepaalde medicijnen. Je huisarts zal je adviseren of ze geschikt zijn

Hulp bij het verminderen van overgangsklachten

Heb jij veel last van overgangsklachten en lijkt niets te helpen? Dan is het eBoek “Overwin je overgang” misschien wel je redder in nood!

Overwin je overgang is een boek wat elke vrouw die door de overgang gaat in haar bezit zou moeten hebben. Het is een praktische en complete gids voor alle overgangsklachten waar je last van kunt krijgen. Het boek bevat de beste oplossingen en tips om elk individueel probleem aan te pakken. 

Daarnaast staat het vol met oefeningen die je kunt doen en een tal val heerlijke en gezonde recepten. Alles wat er te weten valt over de overgang en over het verminderen van overgangsklachten vindt je terug in dit boek. 

overwin je overgang

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *