overgang en afvallen

Overgang en afvallen? Zo doe je dat!

De overgang en afvallen, gaan deze twee samen? Ja zeker! Ondanks dat het voor velen lastiger is om af te vallen in de overgang (waarom dit is gaan we later op in), is het met de juiste methode heel goed mogelijk om snel en effectief af te vallen. In dit artikel leren we je precies hoe. Lees gauw verder om te ontdekken hoe je vandaag nog kunt beginnen met afvallen in de overgang!

Waarom is het voor vrouwen in de overgang lastiger om af te vallen?

Gewichtstoename komt vaak voor tijdens de perimenopauze en menopauze, en veel vrouwen vinden het moeilijk om gewicht te verliezen of te behouden in deze fase. Door de hormoonschommelingen tijdens de overgang kan de stofwisseling veranderen, waardoor het soms moeilijker is om op gewicht te blijven. Daarnaast kan de verdeling van vet over het lichaam veranderen.

Het metabolisme vertraagt na verloop van tijd, de spieren verliezen hun tonus en de oestrogeenspiegels dalen drastisch. Gelukkig zijn er bewezen manieren waarop je zelfs in deze levensfase gewicht kunt behouden of verliezen. Als je wilt weten hoe je tijdens de overgang toch kunt afvallen, lees dan verder.

Afvallen in de overgang

Gezond eten en een gezond gewicht behouden is belangrijk, maar nog belangrijker naarmate vrouwen in de overgang komen. Veel oudere vrouwen zullen je vertellen dat het moeilijker wordt om af te vallen of een gezond gewicht te behouden na de leeftijd van 45 jaar. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is; het kost alleen wat meer moeite. De onderstaande tips zullen je helpen af te vallen en een gezond gewicht te behouden.

– Beweeg meer

Het is algemeen bekend dat wanneer je meer gaat bewegen, je sneller afvalt. Als je meer tijd besteedt om je lichaam in beweging te houden, kun je tijdens de overgang voldoende calorieën verbranden om op een gezond gewicht te komen. Je hoeft niet meteen 4 keer in de week naar de sportschool. Met kleine aanpassingen in je dagelijkse keuzes kom je al een heel eind. Pak bijvoorbeeld de fiets naar werk in plaats van de auto, neem de trap in plaats van de lift, maak je huis grondig schoon en sla geen cm over.

Probeer activiteiten zoals wandelen, zwemmen en hardlopen op te nemen in je normale schema. Je kunt ook thuis workout oefeningen, gericht op specifieke delen van je lichaam, doen die de vetophopingen in je lichaam gemakkelijk kunnen verbranden.

Yoga kan ook een blijvende invloed hebben op het onder controle houden van je gewicht. Het kan de vereiste niveaus van spierversterking en training bieden, samen met ontspanning, die je allemaal kunnen helpen de gewichtstoename te beheersen. Ontdek hier meer informatie over de voordelen van yoga.

Probeer ook zo min mogelijk te zitten. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Als je een zittende baan hebt, probeer dan toch regelmatig op te staan om even koffie te gaan halen of een rondje te lopen. Als je een staand bureau op kantoor hebt, maak hier dan gebruik van. Probeer zoveel mogelijk te staan in plaats van te zitten.

– Zoek een sportmaatje

Om buikvet en andere gewichtstoename in de menopauze aan te vallen, moet je de meeste dagen van de week tussen de 400 en 500 calorieën verbranden door cardiovasculaire oefeningen, zoals stevig wandelen, joggen, fietsen, dansen of zwemmen. Dit kan soms lastig zijn als de motivatie ver te zoeken is. Om te zorgen voor extra motivatie is het een goed idee om een vriend of een vriendengroepje te zoeken met dezelfde doelen als jij. Het hebben van een trainingspartner is zowel gunstig voor lichaamsbeweging als emotionele steun.

– Probeer supplementen

Er zijn verschillende supplementen voor de overgang. De meeste zijn gericht op overgansverschijnselen als opvliegers en nachtelijk zweten, maar er zijn ook supplementen speciaal ontwikkelt voor gewichtstoename tijdens de overgang. Ymea Overgang Silhouet is zo’n supplement. Ymea Silhouet ondersteunt tijdens de overgang om zo je silhouet te behouden. Het is een uniek product voor vrouwen in de overgang die gewichtstoename of schommelingen in hun gewicht ervaren. Het draagt op natuurlijke wijze bij aan gewichtsverlies en vermindering van vetvorming en helpt daarnaast bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. 

overgang en afvallen

– Zorg voor genoeg slaap

Je zou slaap misschien niet meteen in verband brengen met gewichtsverlies, maar toch is het een hele belangrijke factor. Slaap neemt bijna een derde van ons leven in beslag, dus een goede nachtrust is cruciaal voor het handhaven van een gezonde levensstijl. Slaap heeft een directe invloed op onze gezondheid en gewicht. Slaapstoornissen komen vaak voor tijdens de overgang als gevolg van verouderingsprocessen en symptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Als je een slaapprobleem hebt, is het belangrijk om dit aan te pakken.

Ontdek hier alle tips voor een betere nachtrust

– Eet maaltijden met gezonde vetten

Vet geeft smaak, laat ons eten lekkerder smaken en maakt deel uit van een gezond voedingspatroon. Het goede nieuws is dus dat het niet nodig of aanbevolen is om het volledig uit je dieet te verwijderen. Je hoeft alleen maar te leren kieskeuriger te zijn. Je hebt namelijk gezonde vetten en ongezonde vetten.

De gezondste vetten zijn die afkomstig zijn van plantaardige bronnen zoals olijven en noten. Deze zijn super goed voor je en heeft je lichaam nodig. Zorg dus dat je hier voldoende van binnen krijgt. Let echter wel goed op. Gezonde vetten – zoals die in avocado’s – bevatten namelijk hetzelfde aantal calorieën als het vet in een ijscoupe. Je moet dus wel voorzichtig zijn en goed bijhouden hoeveel je precies eet.

– Voeg voldoende eiwitten toe aan je dieet

Eiwitten zorgen ervoor dat je lang vol zit en bevorderen gezonde spieren. Het is een belangrijk onderdeel van een gezond en voedzaam dieet. Doordat het ervoor zorgt dat je langer vol zit, zal je ook niet snel grijpen naar ongezonde snacks tussen de maaltijden door. Je kunt eiwitten uit verschillende bronnen opnemen, zoals vlees, zuivelproducten, noten en peulvruchten.

Magere eiwitten uit bronnen zoals kip, varkensvlees of vis zijn een uitstekende keuze. In feite kan het eten van een dieet dat hoger is dan aanbevolen in dierlijke eiwitten, helpen bij het gebruik van calcium en de gezondheid van de botten bij oudere volwassenen bevorderen.

Je kunt ook dagelijkse eiwitten krijgen van niet-vlees dierlijke bronnen, waaronder melk, kaas en yoghurt. Goede opties voor niet-dierlijke eiwitten zijn peulvruchten zoals erwten, bonen, sojaproducten zoals tofu en noten.

– Snack minder en snack gezond

Probeer niet al te veel tussen de maaltijden door te eten. Als je snackt, geeft je lichaam insuline af, een hormoon dat suiker naar je cellen transporteert om als energie te worden gebruikt. Als je een paar uur niet eet, schakelt je lichaam over van het verbranden van suiker naar het verbranden van vet uit je vetreserves. Snacken voegt ook extra calorieën toe aan je dag die je niet nodig hebt. Richt je liever op voedzame maaltijden met veel groenten, gezonde vetten en een matige hoeveelheid eiwitten, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Af en toe een snack tussen door is natuurlijk niet erg, maar zorg en dan wel voor dat deze snack gezond is. Denk aan groenen, fruit, noten of calorie arme snacks.

– Vermijd bewerkte voedingsmiddelen.

Bewerkte en zeer geraffineerde voedingsmiddelen zijn niet goed voor je gezondheid. Ze bevatten meestal minder voedingsstoffen (vitamines en mineralen), meer vet, meer additieven en meer natrium. Het is het beste om dit soort voedsel te vermijden en te vervangen door minder bewerkte volle granen, fruit en groenten.

Voorbeelden van bewerkte voedingsmiddelen zijn zeer geraffineerde granen en eenvoudige koolhydraten, zoals wit brood, witte rijst en producten die geraffineerde meelsoorten gebruiken. Vermijd ook junkfood, fastfood en dingen die transvetten en glucosestroop bevatten.

Probeer bewerkte voedingsmiddelen te vervangen door gezonde alternatieven. Neem in plaats van bewerkte ontbijtgranen een kom havermout. Probeer in plaats van witte rijst bruine rijst of quinoa etc.

– Plan je maaltijden

Gezond eten heeft weinig zin als je te veel eet of op de verkeerde momenten eet. Je stofwisseling vertraagt ​​voor en tijdens de menopauze, wat leidt tot de ophoping van calorieën en gewicht. Een goed idee is om je maaltijden van tevoren te plannen, zodat je precies weet hoeveel en wat je gaat eten. Als je naar een restaurant gaat, waar vaak grote maaltijden worden geserveerd, zorg er dan voor dat je de restjes mee naar huis neemt, zodat je niet te veel eet wanneer je al vol zit. Laat op de avond eten en onregelmatige maaltijden kunnen je metabolisme uit balans brengen, dus stel maaltijden vast en houd je daar elke dag aan.

Slank door de overgang

Heb jij hulp nodig bij het afvallen tijdens de overgang? Dan kan het online programma “Slank door de overgang” je daar het beste bij helpen. Ria kamelle, overgangsconsulente, heeft een methode ontwikkelt die voor elke vrouw in de overgang werkt, ongeacht wat haar verleden is. Het enige wat je nodig hebt zijn ingrediënten die vetverbrandende hormonen activeren om een slanke buik te krijgen. En het mooie is – vanwege de hormonale veranderen die je lichaam doorgaat, werkt het zelfs beter voor vrouwen die 40 jaar en ouder zijn.

  • Als eerste schakel je de stimulatie van je overgangshormonen UIT dat ervoor zorgt dat je lichaam binnen 24 uur buikvet gaat verbranden
  • Als tweede zorg je ervoor dat je hormoonhuishouding in balans komt en dat is het moment dat je ziet dat je buik strakker en strakker begint te worden, week in en week uit
  • Uiteindelijk zorg je ervoor dat je jouw stofwisseling direct inzet om je buikvet te verbranden
slank door de overgang

Als je het programma aanschaft ontvang je onder andere:

  • 50 buikvetverbrandende recepten, handige boodschappenlijstjes en maaltijdenplanners,
  • Recepten met natuurlijke fyto-oestrogenen, waardoor je minder last krijgt van opvliegers en andere overgangsklachten
  • Speciale recepten die je overgangshormonen “UIT” zetten waardoor je slanker wordt
  • Een krachtige stofwisselingsmethode die je lichaam dwingt om een golf van vetverbrandingshormonen vrij te maken
    Een ton aan informatie over het succesvol afvallen in de overgang, het verbeteren van je immuunsysteem, je huid, je energiehuishouding en nog veel meer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *