ontharings creme

Ontharingscrème: De werking en voor-en nadelen

Ongewenst lichaamshaar, we hebben er allemaal last van! Veel mensen verwijderen lichaamshaar door zich te scheren, maar het effect van scheermessen is maar van korte duur. Vaak heb je de dag na een scheerbeurt alweer stoppeltjes. Het kan ook een uitdaging zijn om moeilijke plekken, zoals je rug, te bereiken. Daarnaast kan te vaak op één plek scheren irritatie veroorzaken en je vatbaarder maken voor snijwonden. Je kunt ook waxen. Hiermee blijven de haren langer weg, maar dit doet wel pijn en ook dat is niet voor iedereen de ideale manier om van haren af te komen. Wil jij van je ongewenste haren af maar heb je geen zin om pijn te lijden of om elke dag te moeten scheren voor een gladde huid? Dan is ontharingscrème dé oplossing!

Op je lichaam smeren, en weer eraf vegen – het klinkt gemakkelijk, toch? Ontharingscrème is een vrij eenvoudige oplossing, maar zoals bij elke huidbehandeling, moet je het product kennen voordat je het gebruikt. In dit artikel vind je het antwoord op al je vragen met betrekking tot ontharingscrème.

Wat is ontharingscrème?

Ontharingscrème is zoals de naam eigenlijk al zegt een crème die je op je huid smeert om jezelf te ontharen. De crème verwijdert je haar op een simpele manier zonder de precisie van scheren en de pijn van waxen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het gelukkig niet! De wetenschap achter ontharingscrèmes is door de jaren heen geperfectioneerd, waardoor het een makkelijke, snelle en veilige manier is om thuis ongewenste haren te verwijderen.

ontharingsspray

Hoe werkt ontharingscrème?

Voordat je iets op je huid smeert, is het handig om te weten wat erin zit en wat het doet. Ontharingcrèmes kunnen verschillende alkalische chemicaliën bevatten, zoals natriumthioglycolaat, strontiumsulfide en calciumthioglycolaat, die reageren met het haar op je lichaam.

Dus wat doen deze chemicaliën precies? Ontharingsmiddelen zijn meestal verkrijgbaar als crèmes, maar ze kunnen ook voorkomen als gels, lotions, spuitbussen of roll-ons. Eenmaal op de huid gewreven of gespoten, breekt de formulering de chemische bindingen af ​​die de eiwitstructuur van je haar bij elkaar houden. Deze eiwitten staan ​​bekend als keratines. Zodra een ontharingsmiddel de keratine oplost, wordt het haar zwak genoeg om los te vallen van de follikel.

De combinatie van calciumthioglycolaat en natriumhydroxide in de meeste ontharingscrèmes is de belangrijkste chemische reactie die meestal zo’n sterke en vaak onaangename geur veroorzaakt. Sommige crèmes bevatten nu echter extra ingrediënten die de zwavelgeur maskeren, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs deze geuren chemische irriterende stoffen kunnen zijn.

Om de juiste crème te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met het type huid dat je hebt. Als je een bijzonder gevoelige huid heeft, is het handig om eerst je arts of een dermatoloog te raadplegen voordat je een product uitkiest. Bij het gebruik van een nieuwe ontharingscrèmes is het een goed idee om een ​​klein stukje huid te testen voordat je de crème op een groot gebied aanbrengt. Op deze manier, als je een reactie hebt, kom je er snel achter en heeft het geen invloed op grote gebieden.

Nu je weet hoe ontharingscrèmes werken, is het tijd om de redenen te overwegen om er een te gebruiken.

Hoelang blijven haren weg met ontharingscrème?

Na het gebruik van ontharingscème blijven je haren ongeveer 5 tot 7 dagen weg. Je haren worden niet compleet verwijdert uit het haarzakje zoals bij waxen, hierdoor groeit het sneller aan. Het groeit echter iets minder snel terug dan bij scheren, waarbij je de haren als het ware ‘trimt’ van je huid.

Welke ontharingscrème kiezen?

Welke ontharingscrème is het beste? Bepalen welke ontharingscrème het beste voor jou is hangt af van een aantal factoren. Zo heb je bijvoorbeeld gewone crèmes of douchecrèmes. De belangrijkste factoren bij het kiezen van een ontharingsmiddel zijn echter huidgevoeligheden en allergieën. Als je  vatbaar bent voor huiduitslag en puistjes of als je reacties hebt gehad op andere actuele zalven en huidproducten, neem dan contact op met je arts voordat je ontharingscrème gaat proberen. 

Voor een normale huid is de Veet Ontharingsspray Normale Huid een hele handige en effectieve manier van ontharen. De nieuwe Veet formule bevat verzorgende ingrediënten zoals Aloë Vera en Vitamine E, om je huid te hydrateren voor een perfecte gladde huid. Deze ontharingsspray van Veet heeft een speciaal ontworpen spuitbus die ervoor zorgt dat je eenvoudig een dunne gelijkmatige laag crème op je huid kan spuiten zonder te druppen en vieze handen te krijgen. Spuit de crème gemakkelijk op de huid en wacht 3 minuten om de crème met de spatel te verwijderen. Spoel daarna af onder de douche.

Sommige crèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en ze kunnen een vochtinbrengende crème en aloë bevatten om de geïrriteerde huid te kalmeren. De Veet ontharingscrème gevoelige huid is dan een goede keuze. Deze crème bevat een formule met 35% minder chemische ingrediënten voor een zijdezachte huid met een frisse parfum. De huid wordt daarmee zijdezacht en gevoed en blijft tot wel een week lang glad. Dit product is ook geschikt voor zeer korte haartjes. Deze crème is dermatologisch getest en kun je gebruiken op je benen, armen, oksels en de bikinilijn.

De volgende factor die je moet overwegen, is het gebied van ongewenst haar. Gebruik bijvoorbeeld nooit ontharingscrème die is ontworpen voor je rug op je schaamstreek. Je kunt het beste een ontharingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor je bikinilijn, omdat de huid rond je geslachtsdelen zo gevoelig is. De Intome Hair Removal Poeder is speciaal hiervoor ontwikkeld. Meng het poeder met water, breng het aan op de haren, spoel het af met water en geniet van het gladde, frisse resultaat.

Er is ook een speciale ontharingscrème voor mannen. Een populair product is de Veet Ontharingscrème Man. Deze crème is speciaal ontwikkelt voor mannen en verwijderd gemakkelijk grove haren. Strijk de crème gelijkmatig over de huid en bedek het haar volledig. Laat de crème 4 minuten intrekken en bij lastig te verwijderen haar, maximaal 6 minuten. Spoel vervolgens je huid grondig af met water om de crème volledig te verwijderen.

Voordelen van ontharingscrème

Het belangrijkste voordeel van ontharingscrème is natuurlijk het verwijderen van ongewenst haar. Er zijn echter verschillende manieren om lichaamshaar te verwijderen, dus het helpt om ontharingsmiddelen te vergelijken met andere methoden.

Consumenten zoeken vaak naar goedkope en gemakkelijke oplossingen voor zowat elk dilemma. Ontharingscrèmes kunnen beide zijn. Een ontharingscrème is een betaalbare optie voor ontharen.

Het wordt ook niet veel eenvoudiger dan crème over een stuk haar te smeren, een paar minuten te wachten en vervolgens de crème er met een nat washandje af te halen. In tegenstelling tot harsen is deze eenvoudige methode ook pijnvrij als je de instructies volgt en gevoelige gebieden vermijdt.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van ontharingscrèmes is dat wanneer je de crème en het haar afwrijft, je ook je huid scrubt. Scrubben verwijdert dode huidcellen die zich ophopen op het huidoppervlak – als je klaar bent met wrijven, zal je huid niet alleen haarloos zijn, maar ook een natuurlijk glans hebben, omdat je nieuwe cellen hebt onthuld.

Daarnaast verwijdert ontharingscrème haar van net onder het oppervlak, zodat je niet als stoppels aanvoelt wanneer het weer aangroeit. Ontharingscrèmes verwijderen meestal het haar voor een 5 tot 7 dagen lang, wat minder tijd is dan harsen maar meer dan scheren. Studies hebben ook aangetoond dat het gebruik van crèmes de haargroei in de getroffen gebieden kan vertragen.

Tot nu toe klinkt ontharingscrème perfect, maar je moet altijd rekening houden met de mogelijke bijwerkingen. Ontdek hieronder de nadelen van ontharingscrème.

Nadelen van ontharingscrème

Naast de voordelen van een product is het natuurlijk ook altijd belangrijk om de nadelen te benoemen.

Een nadeel van ontharingcrèmes is de geur. Vaak hebben ze een sterke en onaangename geur. Dit komt door de chemicaliën die erin zitten, die ervoor zorgen dat je haren breken. Gelukkig hebben ze daar wat op gevonden en zijn de nieuwste soorten crèmes vaak geur vrij! Een ander nadeel kan zijn dat je er misschien een zooite van maakt. Crèmes kunnen rommelig zijn en je moet ook goed opletten dat je de crème gelijkwaardig over het gebied verspreidt. Hiermee voorkom je dat sommige plekken haarloos zijn en andere niet. Dit kan even oefenen zijn. Dit zijn kleine nadelen waar je mogelijk geen last van hebt.

Een groter nadeel kan zijn dat ontharingcrèmes agressieve chemicaliën bevatten, welke de huid kunnen irriteren of verbranden en allergische reacties veroorzaken wanneer het niet goed gebruikt wordt.

Ontharingscrèmes bevatten agressieve chemicaliën en de alkaliën die het haar oplossen, kunnen de huid irriteren of verbranden en allergische reacties veroorzaken. Net als haar bevat de huid keratine, het eiwit dat het doelwit is van alkalische chemicaliën. Zorg er bij het gebruik van een ontharingscrème dus voor dat je de aanwijzingen opvolgt en eventuele waarschuwingen op het product leest. Het wordt daarom ook aangeraden om teminste 24 uur van te voren de crème op een klein stukje huid aan te brengen, om te kijken hoe je huid erop reageert. Vaak is dit wel goed omdat goed ontharingcrèmes natuurlijk goed getest zijn en niet schadelijk zijn voor je huid, maar het is toch belangrijk om het even bij jouw huidtype te testen. Als roodheid of jeuk optreedt in het toepassingsgebied, gooi de crème dan weg en probeer iets anders.

Als je huid niet op de crème reageert, onderzoek dan het doelgebied op snijwonden, krassen en andere oppervlaktebeschadigingen. Gebruik geen ontharingsmiddel als je je onlangs hebt geschoren. Mogelijk heb je kleine snijwonden van het scheren die je niet kunt zien. Als de crème hieroverheen, zal het je huid irriteren. Ontharingsmiddelen mogen niet rond de ogen worden gebruikt, ook niet op de wenkbrauwen.

1 thought on “Ontharingscrème: De werking en voor-en nadelen”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *