online cursus zelfvertrouwen vergroten

Online cursus zelfvertrouwen - Blijvende resultaten

Ben je opzoek naar de beste online cursus zelfvertrouwen vergroten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Iedereen bewondert een zelfverzekerd persoon. We kunnen ze zelfs een beetje benijden! Zelfverzekerde mensen lijken altijd op hun gemak, waar ze ook zijn en met wie ze ook zijn. Ze stralen zelfvertrouwen uit en inspireren anderen. Dit zijn aantrekkelijke kenmerken.

Er is echter geen reden om jaloers te zijn op deze mensen, want jij kunt precies zo worden! Ook al lijkt dit nu waarschijnlijk onmogelijk omdat je misschien een laag beeld van jezelf hebt en erg weinig zelfvertrouwen. Toch is het vergroten van zelfvertrouwen helemaal niet zo moeilijk of duurt het helemaal niet zo lang als je nu misschien denkt.

Het is niet altijd gemakkelijk om vertrouwen in jezelf te hebben, vooral als je van nature zelfkritisch bent of als andere mensen je naar beneden halen. Maar er zijn stappen die je kunt nemen om je zelfvertrouwen te vergroten en te behouden. Een gezond gevoel van eigenwaarde kan je motivatie, je mentale welzijn en je algehele kwaliteit van leven beïnvloeden. Het hebben van meer zelfvertrouwen zal letterlijk je wereld veranderen op de meest positieve manier.

Lees gauw verder om meer te leren over zelfvertrouwen in het algemeen en voor informatie over de beste online cursus zelfvertrouwen vergroten die er is!

Wat is zelfvertrouwen en waarom is het zo belangrijk?

Zelfvertrouwen is letterlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Het is je gevoel van eigenwaarden. Het is begrijpen dat je op je eigen oordeel en capaciteiten kunt vertrouwen, en dat je jezelf waardeert en je waardig voelt, ongeacht eventuele onvolkomenheden of wat anderen over je denken.

Het hebben van zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk, je hebt het nodig. Zelfvertrouwen is zo’n onschatbare eigenschap om te hebben. In feite is het een essentiële menselijke behoefte. Zelfvertrouwen is nodig voor normale interacties en de juiste reacties op alle situaties in het leven. Zelfverzekerd zijn biedt je ook kansen in het leven. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, wordt het tijd om je ogen te openen en te beseffen hoeveel je mist door je volledige potentieel niet te realiseren.

Zelfvertrouwen is essentieel in bijna elk aspect van ons leven, maar toch hebben veel mensen moeite om het te vinden. Helaas kan dit een vicieuze cirkel zijn: mensen die geen zelfvertrouwen hebben, hebben minder kans om het succes te behalen dat hen meer zelfvertrouwen zou kunnen geven.

Kenmerken van iemand met weinig zelfvertrouwen

Een persoon met weinig zelfvertrouwen zal over het algemeen aan het overgrote deel van de onderstaande punten voldoen:

 • Is extreem kritisch over zichzelf
 • Negeert zijn of haar positieve eigenschappen
 • Beoordeelt zichzelf als ondergeschikt aan anderen (familie, vrienden, vreemden, etc)
 • Gebruikt negatieve woorden om zichzelf te omschrijven, zoals dom, dik, lelijk of onaantrekkelijk
 • Heeft discussies met zichzelf (dit wordt ‘zelfpraat’ genoemd). Het is meestal negatief, kritisch en/of zelfbeschuldigend.
 • Gaat ervan uit dat geluk een grote rol speelt in al hun prestaties en neemt niet de eer voor hen op
 • Geeft zichzelf de schuld als dingen fout gaan
 • Gelooft complimenten van andere personen niet

Online cursus zelfvertrouwen

Als er aan zit te denken om een zelfvertrouwen cursus te volgen, dan is de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ gegarandeerd iets voor jou. Het geheim van blijvend zelfvertrouwen zit hem in volledige zelfacceptatie. Je hoeft niet ontzettend assertief te worden of iedereen te vertellen hoe geweldig je bent. Er is immers niets om bang voor te zijn. Je bent helemaal prima, precies zoals je bent! Deze online training gaat je helpen je zelfvertrouwen voorgoed te vergroten.

 • Twijfel je vaak aan jezelf?
 • Maak jij je druk over wat andere mensen van je denken? 
 • Heb je genoeg van je eigen zelfkritiek en perfectionisme? 
 • Ben je het beu dat faalangst je tegenhoudt te doen wat je echt wilt?

Als je op één of meer van deze vragen ‘ja’ hebt geantwoord, wordt het tijd om je zelfvertrouwen te vergroten. Het is bijna onmogelijk te genieten van je leven als je geen of zeer weinig zelfvertrouwen hebt! En waarom zou je je zo blijven voelen, terwijl je het kan veranderen?

In tegenstelling tot wat je misschien denkt is zelfvertrouwen vergroten helemaal niet zo moeilijk. De online training ‘Blijvend zelfvertrouwen’ geeft je het beste stappenplan om je zelfvertrouwen te vergroten. Het hoeft geen jaren te duren om je zelfvertrouwen te ontwikkelen! Je wordt stap voor stap begeleid. Talloze cursisten zijn je voorgegaan. Ze hebben het geloof in zichzelf weer teruggevonden en dat kan jij ook! Het mooie aan de online cursus zelfvertrouwen vergroten is dat de resultaten blijvend zijn.

De training bestaat uit een resultaatgerichte, praktische èn effectieve methode om je zelfvertrouwen te vergroten. Je ontvangt vragen en opdrachten om in de praktijk te oefenen. Zodat je direct het resultaat merkt. Je zult een sterk en blijvend zelfvertrouwen ontwikkelen dat je nooit meer in de steek laat!

Waaruit bestaat de online cursus blijvend zelfvertrouwen?

Na je inschrijving ontvang je twaalf weken lang elke week een les over het vergroten van je zelfvertrouwen. Elke les heeft praktische oefeningen en vragen zodat je direct aan de slag kunt en het resultaat opmerkt.

Bovendien krijg je 3 extra eBoeken voor nog meer zelfvertrouwen en zelfaccepatie. De lessen blijven voor altijd in jouw bezit. Je kunt de cursus volledig in je eigen tempo volgen.

Aan het einde van de cursus bereik je het volgende resultaat:
 • Blijvend zelfvertrouwen: Je voelt een sterk en blijvend geloof in eigen kunnen. Je weet dat je op jezelf kunt vertrouwen. Je voelt dat je 100% de moeite waard bent!
 • Jezelf voor 100% accepteren: Je stopt te vechten tegen jezelf of te wensen dat je iemand anders was. Je wordt weer tevreden over jezelf. Je bent al helemaal prima, precies zoals je bent! 
 • Duidelijk je grenzen aangeven: Doordat je jezelf meer respecteert, wordt het makkelijker je grenzen aan te geven. Je leert je eigen weg te gaan en te luisteren naar je eigen gevoel.
 • Stoppen met zelfkritiek: Je stopt te luisteren naar het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je beter moet worden, of meer moet doen. Zelfkritiek wordt zo omgezet in zelfwaardering!

Wat is de prijs van de online cursus blijvend zelfvertrouwen?

De normale prijs van de cursus blijvend zelfvertrouwen is €89, maar je kunt de cursus nu aanschaffen voor een tijdelijke aanbieding van €49,-. Je ontvang ruim 45% korting met deze introductieprijs.

Daarnaast ontvang je nu tijdelijk 3 eBoeken vol met diepe inzichten over zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfacceptatie als bonus:

 • Inzicht in je kracht’ – 99 pagina’s inspiratie over persoonlijke kracht en blijvende verandering (waarde €25,-)
 • Je bent prima zoals je bent! – 152 pagina’s informatie over zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen (waarde €25,-)
 • Volg je eigen weg  – 116 Pagina’s inzichten over doen wat je wilt, wat anderen ook zeggen (waarde €25,-)

Over de coach van de cursus zelfvertrouwen

Frank de Moei is de coach van de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’. Frank is een professionele trainer en coach, met diploma’s in Life-Coaching, Positieve Psychologie en heel  veel ervaring. Hij is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council). 

Hij maakt gebruik van zijn jarenlange ervaring (meer dan 25 jaar) op het gebied van training, psychologie, management, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Frank is expert in snelle en blijvende persoonlijke groei. In zijn dagelijkse praktijk begeleidt hij zijn cliënten en cursisten in het vergroten van hun zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Wat is de reden dat zoveel mensen weinig zelfvertrouwen hebben?

Nu je weet wat zelfvertrouwen precies is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het kunt vergroten (met de effectieve online cursus zelfvertrouwen vergroten), is het belangrijk om nog even naar de oorzaak te kijken. Waarom hebben zoveel mensen weinig zelfvertrouwen? Het hebben van weinig zelfvertrouwen komt helaas veel voor en kan verschillende redenen hebben. Enkele van de vele oorzaken van een weinig zelfvertrouwen en/of een laag zelfbeeld kunnen zijn:

 • Ongelukkige jeugd waarin ouders (of andere belangrijke personen zoals leraren) extreem kritisch waren
 • Slechte academische prestaties op school resulterend in een gebrek aan vertrouwen
 • Voortdurende stressvolle levensgebeurtenis zoals een relatiebreuk of financiële problemen
 • Slechte behandeling van een partner, ouder of verzorger, bijvoorbeeld in een gewelddadige relatie
 • Aanhoudend medisch probleem zoals chronische pijn, ernstige ziekte of lichamelijke handicap
 • Psychische aandoening zoals een angststoornis of depressie.
 • Een koppeling van zelfrespect aan je uiterlijk, bezittingen of prestaties
 • Een gevoel diep van binnen dat je niet goed genoeg bent

Wat de oorzaak ook is, je kunt je zelfvertrouwen vergroten met wat stappen en oefeningen. Het kan wat tijd kosten, maar ook dit valt reuze mee, als je maar de juiste handvaten hebt. Veel mensen wenden zich tot trainingen en cursussen om hun zelfvertrouwen op te krikken, en dit is niet voor niets. De juiste cursus/training kan je precies laten zien welke stappen je moet ondernemen om van geen tot weinig naar veel zelfvertrouwen te gaan.

Één van de beste online cursussen om zelfvertrouwen te vergroten is de cursus blijvend zelfvertrouwen. Lees verder om te ontdekken wat de cursus precies inhoudt.

Voordelen van zelfvertrouwen vergroten

Het vergroten van je zelfvertrouwen zal je leven positief veranderen en heeft ontelbaar veel voordelen. Hier volgen een aantal van de belangrijkste voordelen op een rijtje.

1. Het vermogen om het leven volledig te leven

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van zelfvertrouwen, is dat je je leven volledig kunt leven als kunnen doen wat je wilt zonder beperkingen.

Geloven in jezelf en je capaciteiten (met andere woorden een hoog zelfbeeld hebben) zal je in staat stellen om je leven zo volledig mogelijk te leven. Terwijl een leven dat verlamd wordt door negatieve zelfpraat en zelfsabotage die resulteert in een laag of geen zelfbeeld, ervoor zorgt dat je jezelf elke dag, week en jaar door een donkere waas van hopeloosheid sleept.

2. Je eigen waarde begrijpen

Je waarde kennen is de sleutel tot het accepteren van jezelf als een waardig lid van de samenleving. Het betekent dat je niets minder accepteert dan wat je weet dat je verdient. Je bent het waard – je verdient een geweldig leven! 

Als je jezelf niet goed genoeg voelt dan zul je jezelf niet waarderen. Je zult accepteren dat je de goedbetaalde baan, de fantastische relaties enz. niet verdient, want dat is wat je gelooft en je zult jezelf opsluiten in een bubbel van een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

3. Je kunt authentiek jezelf zijn

Stel je voor dat je niet het gevoel hebt dat je moet doen alsof je iets of iemand bent dat je niet bent, omdat je denkt dat het moet om erbij te horen of geaccepteerd te worden. Stel je voor dat de echte jij 24/7 kan zijn – je hoeft nooit een act op te voeren. Zou dat niet heerlijk en bevrijdend voelen? 

Iemand met een hoog zelfbeeld en dus veel zelfvertrouwen zit lekker in zijn vel en weet dat hij of zij zichzelf niet hoeft te veranderen om erbij te horen.

4. Je doelen en dromen achterna gaan

Als je jezelf kent en in jezelf gelooft, kun je je passie, droom en doel identificeren. Dit helpt bij het plannen van de toekomst. Als je je capaciteiten begrijpt en erin gelooft, kun je vooruitgang boeken in je carrière, hobby of wat dan ook.

5. Duidelijkheid in besluitvorming

Iemand met een groot gevoel van eigenwaarde is in staat om gemakkelijk beslissingen te nemen en zich eraan te houden. Ze vertrouwen op hun eigen oordeel. Ze weten wat ze willen en nodig hebben, zijn in staat om plannen te maken voor hun toekomst en zo de juiste koers te varen.

6. Goede communicatieve vaardigheden hebben

De meeste mensen met een hoog zelfbeeld zijn welbespraakt als ze worden uitgedaagd door hun overtuigingen (of iets anders). Omdat ze te allen tijde echt zichzelf zijn, zijn ze in staat om hun drijfveren, kernwaarden en overtuigingen duidelijk uit te leggen zonder ruzie te maken. Ze doen niet alsof ze iets zijn dat ze niet zijn en hoeven daarom geen antwoorden/argumenten te verzinnen – ze zeggen gewoon wie en wat ze zijn.

Daarnaast maken mensen met veel zelfvertrouwen makkelijk nieuwe vrienden en praten ze makkelijk in grote groepen.

7. Het vermogen om goede, gezonde relaties aan te gaan

Als je jezelf niet uitput door je voor te doen als iets dat je niet bent, is het gemakkelijker om goede relaties aan te gaan en te behouden – zowel in persoonlijke als professionele zin.

Het gaat terug naar het eerste item op deze lijst – authentiek zijn. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als je jezelf kent, liefhebt en begrijpt, zul je beter in staat zijn om op een dieper niveau contact te maken met anderen.

Goede relaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen, dus door jezelf te zijn in interacties met anderen vertrek je vanuit een vertrouwensbasis. Dit is natuurlijk een betere bouwsteen dan jezelf voor te doen als iemand anders.

8. De drive hebben om te slagen

Mensen met een goed gevoel van eigenwaarde hebben een drive om te slagen in alles wat ze doen. Het is geen arrogantie, maar een acceptatie dat als je jezelf kent, je ook weet wat je wel en niet kunt doen. Je kent zowel je beperkingen als je capaciteiten en zal werken aan het overwinnen van gebieden van beperking om te slagen.

9. Nieuwe uitdagingen aangaan

Als je zeker bent van jezelf, je overtuigingen, waarden en capaciteiten, dan is de kans groter dat je nieuwe uitdagingen aangaat omdat je niet de vreselijke last van ‘faalangst’ met je meedraagt.

In plaats daarvan zul je accepteren dat je alleen door nieuwe dingen te proberen weet of je er goed in bent. Als je ergens niet goed in bent, wordt dat niet als een mislukking gezien, maar als een les.

10. Niet bang zijn voor onzekerheid of het onbekende

Mensen met een hoge eigenwaarde zijn niet bang voor verandering, maar omarmen verandering als een natuurlijk onderdeel van groeien en ontwikkelen. Onzekerheid en het onbekende worden niet als beangstigend gezien, maar bevatten eerder het potentieel voor nieuwe en betere resultaten. In jezelf geloven geeft het vertrouwen om te accepteren dat je in staat zult zijn om te gaan met alles wat je wordt aangeboden.

Degenen met een hoog zelfbeeld zullen ook niet meteen van slag raken als dingen niet helemaal volgens plan verlopen. Ze zien deze gelegenheden voor wat ze zijn – tijdelijke tegenslagen en pakken zichzelf op en proberen het opnieuw of gaan naar iets nieuws. Ze hebben het vertrouwen om te geloven dat alles uiteindelijk goed zal komen.

11. Zelf acceptatie

Met zelfkennis komt zelfacceptatie en met zelfacceptatie komt innerlijke vrede.Een groot gevoel van eigenwaarde hebben betekent dat je begrijpt dat, hoewel je weet dat je niet in alles klasse A kunt zijn, je toch alles zo goed mogelijk kunt doen. Dat is alles wat je ooit van jezelf kunt vragen.

Je beperkingen toegeven en je in plaats daarvan concentreren op wat echt belangrijk voor je is, of waar je gepassioneerd over bent, is heel bevrijdend. Net als toegeven dat je het antwoord niet altijd weet!

Het accepteren van je fysieke uiterlijk in plaats van toegeven aan de verwachtingen van sociale media is ook verbonden met een goed gevoel van eigenwaarde. Als je eenmaal niet meer gelooft dat je er op een bepaalde manier uit moet zien omdat een bericht op sociale media dat zegt, kun je ontspannen en je op je gemak voelen om jezelf te zijn!

12. Goede geestelijke en lichamelijke gezondheid

Denk er eens over na, wat zijn enkele van de belangrijkste problemen voor mensen met psychische problemen? Een slecht lichaamsbeeld, een gebrek aan zelfvertrouwen, angst voor het onbekende,  onzekerheid, zich niet geliefd voelen of niet in staat zijn liefde te geven, gebrek aan motivatie enzovoort. Iemand met een veel zelfvertrouwen heeft vaak geen last van deze problemen.

Een goede geestelijke gezondheid zorgt ook weer voor een goede lichamelijke gezondheid. Minder stress betekent minder stressgerelateerde ziekten (hart- en vaatziekten, waaronder hartaandoeningen, hoge bloeddruk, abnormale hartritmes, hartaanvallen en beroertes).

Het is ook bekend dat hoge niveaus van stress je immuunsysteem negatief beïnvloeden, dus stressvrij zijn kan ook helpen je immuniteit tegen infectieziekten te vergroten.

Een persoon met een hoog zelfbeeld en veel zelfvertrouwen zal ook graag goed voor zijn of haar lichaam zorgen, door gezond te eten en te voldoende te bewegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *